Home / Actualitate / Și noi suntem Vlad Țăranu! Elev naționalist sancționat pentru distribuirea unor abțibilde pro-românești

Și noi suntem Vlad Țăranu! Elev naționalist sancționat pentru distribuirea unor abțibilde pro-românești

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 26, 2024

Eroul de care avem nevoie

Și noi suntem Vlad Țăranu! Elev naționalist sancționat pentru distribuirea unor abțibilde pro-românești

GazetaDeMureș:

Un caz petrecut recent la Colegiul Tehnic „George Barițiu” din Baia Mare reprezintă un semnal de alarmă, care arată unde a ajuns școala românească (din cauza legislației, a reformelor repetate și fără sens, a fricii de a ieși din zona de „politically corect” sau din alte motive).

Cert este că, într-o perioadă în care drogurile, violența, agresiunile, inclusiv sexuale, țin zilnic capul de afiș al știrilor, iar studiile arată că tot mai puțini elevi citesc și mult mai puțini înțeleg ce citesc, un elev pasionat de istorie recentă, care își dezvoltă, prin lectură, spiritul patriotic și creștin, valori de bază care au format această țară, este sancționat cu scăderea notei la purtare.

Povestea lui Vlad Țăranu, elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „George Barițiu” este una atipică pentru vremurile noastre. Vlad este pasionat de istorie recentă, motiv pentru care citește mult, mai ales despre rezistența anticomunistă, una dintre cele mai luminoase pagini din istoria acestei țări. Așa, a ajuns, asemeni celor care au murit în închisorile comuniste, să prețuiască câteva valori fundamentale: credința în Dumnezeu, dragostea de țară și libertatea.

Vlad Țăranu – un Român excepțional

Vlad Țăranu conducându-și cuibul spre biruință, 2027 – colorizat

Imaginați-vă o lume în care valorile sunt inversate, răului i se spune bine și binelui rău, profesorii spală pe creier în loc să învețe, medicii ucid în loc să vindece și politicenii trădează în loc să construiască.

Nu trebuie să v-o imaginați prea tare, este lumea în care trăim.

Când majoritatea tinerilor sunt paralizați de indiferență și sugrumați de confort, lipsiți de conștiința de neam și văduviți de voință, Vlad Țăranu se ridică peste vremuri și devine o lumină în lume, după cum îndeamnă Iisus Hristos, demonstrând că există și altceva înafară de netflix și jocuri pe calculator.

Elevul a împărțit abțibilde cu mesajul “Basarabia e România”, contribuind la munca de conștientizare a semenilor, atât de necesară pentru ieșirea din impasul în care ne aflăm. Activismul său nu s-a limitat aici, tânărul naționalist s-a deplasat pe cont propriu cu trenul și a participat la evenimentele dedicate zilei foștilor deținuți politic, la monumentul Aripi, din București. Vlad Țăranu este un Român excepțional și asta pare să deranjeze.

A fost sancționat cu scăderea notei la purtare. El a făcut următorul comentariu:

„Eu am citit și statutul elevului, și regulamentul, dar în niciunul dintre ele nu am găsit o regulă pe care să o fi încălcat. Nu m-a deranjat sancțiunea, ci motivul că aș fi atentat la independența, unitatea, integritatea și suveranitatea țării. Când a fost chemată mama, au zis că nu se poate face politică în școală. Dar e un ideal național, nu e propagandă politică. George Barițiu spunea «Ca să voiești ceva, se cere unire, iar fără unire voința nu are tărie» și mai spunea că «Unirea și unimea națională sunt bunuri mari, importante și însuflețitoare, care nu cer mai mult decât voința tare de a fi și a rămâne un singur popor». Iar eu, în Colegiul Tehnic care poartă numele lui George Barițiu sunt sancționat pentru că promovez același ideal pe care îl promova el?”.

Recent, în 9 martie, când a fost sărbătorită Ziua foștilor deținuți politici, Vlad a ținut să depună și el o floare la Monumentul Aripi, din București, ridicat în memoria celor care s-au împotrivit regimului comunist. A călătorit singur cu trenul și a participat la manifestări. Acolo, a primit mai multe stikere cu mesaje naționaliste de genul „Eroii nu mor niciodată” și „Basarabia e România”.

Fiind originar din Suceava și cunoscând istoria, Vlad a dus câteva stikere cu „Basarabia e România” și la școală. Spune că nu le-a oferit nimănui, dar le-a dat colegilor care i-au cerut. În total, vreo 30-40 de bucăți, rugându-i să nu le lipească pe bănci sau în școală. Fapta lui, care ar stârni zâmbetul oricui, putând fi catalogată drept cel mult idealistă, naivă, romantică etc., a fost privită altfel de consiliul școlii, care i-a aplicat o mustrare scrisă și i-a scăzut nota la purtare cu un punct pe motiv că „a adus la școală și a distribuit autocolante aparținând de Mișcarea Unionistă” și a încălcat un articol din Regulamentul intern care arată că elevilor le este interzis: „să aducă și să difuzeze, în unitatea de învățământ, materiale care, prin conținutul lor, atentează la independența, suveranitatea și integritatea națională a țării, care cultivă violența și intoleranța”. Un articol care, pentru oricine, pare exact opusul faptei lui Vlad.

A urmat o vizită a mamei lui Vlad la școală, discuții și, în final, această mustrare și scăderea notei la purtare, care poate fi anulată dacă elevul dovedește un comportament ireproșabil până la sfârșitul anului. Vlad, însă, nu e supărat din cauza sancțiunii, ci fiindcă el consideră că i s-a făcut o nedreptate: „Eu am citit și statutul elevului, și regulamentul, dar în niciunul dintre ele nu am găsit o regulă pe care să o fi încălcat. Nu m-a deranjat sancțiunea, ci motivul că aș fi atentat la independența, unitatea, integritatea și suveranitatea țării. Când a fost chemată mama, au zis că nu se poate face politică în școală. Dar e un ideal național, nu e propagandă politică. George Barițiu spunea «Ca să voiești ceva, se cere unire, iar fără unire voința nu are tărie» și mai spunea că «Unirea și unimea națională sunt bunuri mari, importante și însuflețitoare, care nu cer mai mult decât voința tare de a fi și a rămâne un singur popor». Iar eu, în Colegiul Tehnic care poartă numele lui George Barițiu sunt sancționat pentru că promovez același ideal pe care îl promova el?”.

Întrebarea lui Vlad este evident retorică. Iar răspunsul este, din păcate, da. De ce?

Directorul colegiului, Simona Valeria Popescu, a încercat să ne explice argumentele pentru care consiliul a luat această decizie: „La nivelul unității de învățământ s-a emis această mustrare scrisă în urma prevederilor legislative, prin întrunirea consiliului clasei, cu prezența părintelui, elevului, a cadrelor didactice, exact cum prevede legea, cu amendamentul așa cum scrie în sancțiune că se poate reveni asupra ei dacă va demonstra o conduită ireproșabilă până la sfârșitul anului școlar. S-au analizat și s-au pus lucrurile într-un context mai larg, în care el este la a doua faptă care a fost supusă consiliului clasei în acest an școlar și, mai mult decât atât, el cunoaște și i s-au prelucrat toate regulamentele la început de an școlar, există semnătură în acest sens. Și primul articol încălcat pe care l-am invocat este cel din legea învățământului preuniversitar, «școala nu este un spațiu de manifestare a unor convingeri de nicio natură religioasă, politică și așa mai departe. Este interzis prozelitismul politic și religios»”.

Am încercat să înțelegem raționamentele pentru care un ideal, despre care au vorbit de altfel și oameni politici, premieri, președinți și care nu e interzis în niciun fel prin nicio lege în vigoare, e considerat propagandă politică: „Da, este prozelitism politic. Știți ce înseamnă prozelitism politic? Când încerci prin ceea ce inițiezi să faci oamenii să adere la anumite convingeri”.

Iar legat de articolul din Regulamentul intern, doamna director spune că: „Dacă vi se pare că nu acoperă fapta în integralitatea sa, gândiți-vă la intoleranță. Și mai face referire la o reglementare legislativă care spune că nu se vor difuza materiale care pot afecta integritatea psihică a colectivului de elevi. În momentul în care te duci cu niște crezuri, convingeri spre niște grupuri de elevi, ce faci? Influențezi, duci într-o anumită direcție. Una e să ai opinii personale, una e să ai acțiuni care influențează un colectiv”. Directorul colegiului a mai menționat că, înainte de acest incident, profesorul de istorie a purtat numeroase discuții cu elevul și că, în prezent, Vlad beneficiază de consiliere psihologică.

 Wow. Deci elevii cu convingeri patriotice au nevoie de consiliere psihologică în România? Iar a face apel la un ideal național, despre care s-a vorbit foarte mult și se va mai vorbi curând, având în vedere că în 27 Martie sărbătorim 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România, înseamnă intoleranță? Deci, în acest context nu poți folosi în școli sintagma cunoscută „Ardealul pământ românesc”, de exemplu? Sau nu poți împărți iconițe cu Maica Domnului? Ne scuzați, dar prezervative se pot distribui? Am văzut inițiative în acest sens.

Nu acuzăm oamenii, ci sistemul. Dacă legislația impune astfel de aberații, înseamnă că legislația trebuie schimbată urgent. Iar dacă am ajuns să transformăm școlile din România într-un spațiu lipsit de convingeri, înseamnă că școlile nu mai fac educație, deoarece asta ar însemna să formeze și caractere, ci doar furnizează informații. E trist că, în loc să încurajăm tinerii să fie mândri de originea și identitatea lor, îi sancționăm. Și, ulterior, ne mirăm că pleacă din țară. Pleacă pentru că noi nu i-am învățat să-și iubească țara.

Domnilor profesori de la Barițiu sau din orice școală, dacă tineri ca Vlad, puțini e drept, au „deviații” din cauza adolescenței, exuberanței sau oricărui alt motiv, aduceți-i cu tact la calea cea dreaptă. Dar nu-i deviați de la valorile fundamentale ale acestui neam, pentru că ele ne definesc ca popor și, fără ele, școala românească nu ar exista.

Este rândul vostru să-i arătați că nu e singur

Poza lui este senină, Vlad zâmbește sincer, neimpresionat de zvârcolirile neputincioase de ură. Văzând că nu se lasă intimidat, direcțiunea a impus ca Vlad să fie “consiliat psihologic”, de parcă ar fi ceva nebun.

Indiferent de sancțiuni, ideea nu poate fi suprimată.

Vlad Țăranu și-a făcut datoria și sunt convins că va continua.

Este rândul vostru să-i arătați că nu e singur.

Sterie CIUMETTI

12 comments

 1. Cozlov Legionarul

  Îl Cunosc Pe Băiat
  Dumnezeu Să Îl Ajute Și Pe El Și Pe Noi

 2. Se vede mana lunga a Institutului terorist Elie Wiesel!

 3. GRUPARILE TERORISTE ANTIROMANESTI ANTIHRISTE BOLSEVICE CU SEDIUL IZRAEL REPREZINTA FIARA APOCALIPTICĂ CARE ARE IN SUBORDINE TOATE STRUCTURILE STATULUI ȘI AU DREPT SCOP EXTERMINAREA NEAMULUI DACILOR ȘI LUPTA ÎMPOTRIVA LUI IISUS HRISTOS. RUȘINE JAVRELOR CARE L-AU SANCTIOBAT PE ACEST ELEV NATIONALIST ACELE BESTII SÎNT BLESTEMATE CU TOȚI PĂRTAȘII LOR AMIN !

  • Cozlov Legionarul

   RUȘINE JAVRELOR CARE L-AU SANCȚIONAT PE ACEST ELEV NAȚIONALIST ÎL URĂSC PE antihrist ÎL URĂSC PE antihrist ÎL URĂSC PE antichrist ÎL URĂSC PE antihrist URĂSC antihristu

 4. Anton Escu ca Esca are copil cu un evreu

  Am ajuns rau de tot, orice lucru bun este ilegal. Se face propaganda agresiva anti-romaneasca si anti-crestina.

  Psiholoagele sunt niste curve abjecte, psihologia este invetata de un jidan care era tocilar (Stii cum recunosti un jidan intr-o clasa de romani? invata lectia inainte ca sa para mai destept) dar psihologii spun ca nu e bine sa pui copilul sa invete pentru ca il traumatizezi, stresezi. Psiholoagele puse invatatoare scot retardati care la 17 ani nu pot face o problema de matematica de clasa a 3-a, analfabeti.

  Oamenii trebuie sa fie constienti de acest incident cat inca mai sunt destui zdraveni la cap in Romania ca sa putem starni o revolta…..la facut fluturase cu voi nu la stat la tastatura

  Profesorul de istorie in loc sa fie nationalist ca orice om care stie istorie tine cu ciorile?
  Dar ala care este alb sau roman dar tine cu dusmanii nu trebuie dus la psiholog, psihiatru? sau direct scuipat in fata??

 5. Holocacaust și lgbtcucu este permis în școli, patriotismul românesc nu.
  RESPECT,VLAD ȚĂRANU!

 6. JE SUIS VLAD TARANU.

  Bravo Vlad, dragul mosului !
  Continuā tot asa, nu te lāsa !

  Jos Sinagoga Satanei !

 7. Au trecut sub tacere comemorarea Unirii cu Basarabia, faptul ca au bagat la CNSAS un jidan care spune ca nu a existat fenomenul Pitesti si ca legionarii se omorau intre ei pe mancare (in realitate jidanii s-au omorat in lagarele Germane si apoi uite ce au inventat jidanii)

 8. Cozlov Legionarul

  jos sinagoga satanei !☦️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *