Home / Chestiunea Jidănească / Și evreii hasidici vor foloase de la România

Și evreii hasidici vor foloase de la România

Incorect Politic
Noiembrie 14, 2021

Și evreii hasidici vor foloase de la România

Și evreii hasidici vor foloase de la România

În urma publicării articului Pentru cine s-a construit cea mai mare sinagogă din România, dacă mai sunt câteva mii de evrei în toată țara?  , un dialog a apărut la comentarii, între autorul Cornel-Dan Niculae și Vasilică Militaru, dialog pe care îl publicăm mai jos:

 

 

V.M.: Problema este că acești evrei pe care i-ați văzut la Sighet sunt din altă categorie. Sunt evrei hasidici din SUA. Se caracterizează prin refuzul teoriei sioniștilor de a se aduna toți evreii în Israel. L-ați văzut cumva pe Vexler sau pe rabinul șef din România? Nuuuu. Pentru hasidicii ortodocși, evreii din România sunt doar o sectă iudaică. Ăștia n-au stat cu mâna întinsă la Guvern să le mai dea un os de ciordeală. Americanii au scos dolarii din buzunarul propriu și și-au făcut sinagogă. Hasidicii sunt cei mai bogați din lume. Ca și românii, și evreii sunt de mai multe feluri. Repet, de asta n-ați văzut acolo vreun Vexler dându-se în stambă pe la teveu. https://ro.wikipedia.org/wiki/Hasidism

 

C.D.N.: Sionismul nu este doar teritorial, cum l-a conceput “părintele” lui, Herzl, ci cum l-a creionat în timp, metodic, adversarul său ideologic de la primul congres sionist, evreul Asher Ginsberg (Asher Zvi Hirsch Ginsberg, 1856 – 1927), zis şi Ahad Ha’am („unul din popor” în ebraică, autorul secret al ultimei forme redactate a „Protocoalelor Înțelepților Sionului“, lansată chiar în timpul primului congres sionist printre participanți. Nu toate ideile din Protocoale provin din iudaism, dar Ginsberg s-a bazat în elaborarea lor pe esența filozofiei talmudice, în care evreii trebuie să domnească sau sunt superiori celorlalte popoare, care ar fi precum animalele pe lângă ei.

Evreii satmari pe care i-am văzut zilele trecute la sinagoga de la Sighet se opuneau ideilor sionismului teritorial (toți evreii într-o țară) al lui Herzl, nu şi ideilor lui Ginsberg, în care statul evreu trebuie să se afle în simbioză ideologico-culturală cu diaspora evreiască răspândită în întreaga lume.

Viziunea iudaismului global a lui Ginsberg, apropiat viziunii talmudice, este azi triumfător şi larg acceptat de evrei (mai puțin de politicienii sionişti radicali din Israel), şi chiar a devenit parte a sionismului după 1898.Ca element unificator, Ginsberg / Ha’am a reuşit să introducă ideea revigorării culturii ebraice atât în Palestina, cât și în întreaga Diaspora. I-a unit cat mai mult posibil prin ebraica.

Herzl nu a prea folosit ebraica (ci idişul şi germana) și mulți doreau ca germana să fie limba statului evreiesc. Aşa că Ginsberg / Ahad Ha’am a jucat un rol important în renașterea limbii ebraice și a culturii evreiești și în consolidarea unei legături între statul evreiesc propus și cultura ebraică globală.

Din culise (nefiind un luptător public, de spectacol), în lupta sa sionistă Ginsberg a contribuit la negocierile care au culminat cu Declarația Balfour a Angliei (1917) de „înființare a unui cămin evreiesc“ în Palestina (viitorul stat Israel).

*

În ceea ce îi priveşte pe evreii satmari din New York, ei nu doar şi-au ridicat o sinagoga la Sighet, ci ridică şi alte complexe rezidențiale acolo (cu complicitatea nefirească a autorităților locale, cumpărate se pare, din cât ştiu de la un prieten din Vişeu, domnul Mircea Șerban, de la redacția publicației Certitudinea). Între construcțiile pe care le mai ridică se află şi o şcoală. Pentru cine? Pentru copiii cu care vor veni şi vor recoloniza nord-vestul României (la Vişeu sunt şase cimitire evreieşti). Acțiunile lor se încadrează în viziunea sionismului lui Ginsberg: statul evreu ca „centru spiritual“, sprijinit sau în colaborare cu o puternică diasporă evreiască răspândită prosper în lume. Plus superioritatea evreiască fată de celelalte popoare, considerate inferioare, numitorul comun talmudic al tuturor componentelor iudaismului.

(P.S.: Din comunitatea evreiască de la Vişeu / Sighet provine şi Carmen Avram, europarlamentar „român“ cu foarte strânse legături cu ambasada Israelului de la Bucureşti.)

V.M. : Domnule Cornel-Dan Niculae, Sionismul este legat de Muntele Sionului din Țara pe care un dumnezeu ar fi dat-o sub legământ triburilor lui Israel. Deci celelalte teorii privind rolul evreilor în lume, nu sunt idei sioniste. Sioniștii din România de după 1944 militau pentru întoarcerea în Israel. În ceea ce-i privește pe evreii hasidici de la Sighet eu am subliniat că sunt primii evrei care vin să investească ceva pe banii lor. Până acum eu am văzut doar evreii români și israelieni care au venit să cerșească pensii, recompense, despăgubiri și alte dispense. Haideți să nu fim absurzi în gândire. Nu cunosc interesele acestor oameni, dar nici nu pot să decad în gândirea rasistă a rabinilor care consideră că ne-evreii sunt o specie diferită de cea evreiască, considerată superioară. O gândire pe viceversa este la fel de rasistă. Oare de ce, la un eveniment atât de important, nu l-ați văzut pe ambasadorul Israelului acolo? Răspuns, pentru că evreii americani nu dau doi bani pe David Saranga, altfel l-ar fi invitat.

C.D.N.: Domnule Vasilică Militaru, percepțiile dumitale personale despre evreii care vin în România mi se par irelevante, față de ce spun datele concrete, ideile si credintele lor. Dumneata spui că evreii stamari „investesc“ în România, deci sunt buni. Orice colonist „investeşte“ acolo unde ajunge. Pentru el investeste, însă, sau pentru a se putea instala. „[Iar pe goy, pe autohtoni] îi voi alunga încetul cu încetul, până ce vă veți înmulți și veți lua în stăpânire pământul acela“ (Iehova dumnezeu catre evrei in Vechiul Testament/Ieșirea/Capitolul 23).

„Încetul cu încetul“ apare peste tot ca recomandare de colonizare a altor pâmănturi, dată evreilor în Vechiul Testament. Credeți că evreii satmari nu sunt nişte mari fani ai Vechiului Testament? Oho!

Dumneata te-ai interesat măcar un pic din ceea ce am zis sau măcar despre cel la care m-am referit, Asher Zvi Hirsch Ginsberg, unul din pionierii „Cultural Zionism“, care nu mai este legat teritorial de muntele Sion, cum prea simplu se poate interpreta şi cum le şi convine politicienilor sionişti să creadă ceilalți, goymii din lumea largă.

Ginsberg era un participant la congresele sioniste, făcea parte din mişcare, dar nuanțat, şi istoria (chiar şi cea din Wikipedia – pe care ne-o recomanzi dumneata -, dar cea de limba engleză) a numit doctrina lui drept „cultural Zionism“ spre deosebire de sionismul strict teritorial, „practical Zionism“.

El a scris că Țara Israelului nu va fi capabilă să absoarbă toată diaspora evreiască, nici măcar o majoritate a acestora. A mai susţinut că stabilirea unui „camin naţional în Sion nu va rezolva „problema evreiască”.

În plus, condițiile şi probleme din Eretz Yisrael (în primul rând cele cu palestinienii) nu permit decât o mică Aliyah (migrație evreiască) și, prin urmare, Hibbat Zion (masa organizațiilor evreieşti sioniste), zicea el, trebuie să se axeze pe întărirea „valorilor sioniste“ mai mult decât pe mutarea teritorială, grăbită, a evreilor în Palestina. În acest scop a înființat societatea secretă Bnai Moshe (fiii lui Moise), care face parte din mişcarea sionistă, deşi nu din sionismul strict teritorial „practical Zionism“.

Rezultatul este că Israelul teritorial este, în prezent, în simbioză cu diaspora evreiască, care îl susține deşi nu se mută în statul evreu, ci stă răspândită prin lume (acolo unde îi este bine) şi determină statele unde este puternică să trimită bani în Israel sau să acționeze în favoarea Israelului.

*

Această stare de lucruri este vădită şi prin faptul că Ginsberg, care era hasidic ca şi evreii satmari care au venit în masă la sinagoga de la Sighet acum câteva zile, i-a fost mentor lui Chaim Weizmann, un mare lider sionist (al doilea după Herzl) şi al doilea preşedinte al Israelului (după Ben Gurion), ca şi partidului “Democratic Fraction” al lui Weizmann, o facțiune a sionismului, devenină mai puternică şi mai practică decât “sionismul practic” (strict teritorial) inițial. Ideologia lui Ginsberg a devenit „principală“.

*

Si masoneria este legată de simbolul muntelui Sion, căci la constituirea ei ca mare lojă în Anglia a fost puternic influențată de către rabinul evreu Jacob Jehudah Leon, care este nu numai un părinte spiritual al masoneriei speculative, ci este revendicat şi de istoria sionismului [(Nahum Sokolow, History of Zionism (1600-1918), Londra 1919 (capitolul Jacob Jehudah Aryeh de Leon)]. El le-a dat ca temă centrală masonilor Templul lui Solomon (cel de pe „muntele templului“, Sionul), ai cărui slujitori să devină masonii, venind la Londra chiar cu o mare machetă de lemn a templului, pe care o expunea propagandistic pretutindeni prin Europa, fiind primit cu ea şi la regele britanic Charles al II-lea (am prezentat detaliat aceste informații în cartea „Masonerie şi Iudaism”, acum peste 10 ani, dar nu se mai găseşte de mult). De la început evreii prieteni ai acestui rabin proto-sionist au fost prezenți în masonerie, precum Michael (Meyer) Solomon din City (centrul economic al Londrei), membru al „Premier Grand Lodge of England“ chiar din 24 iunie 1717. De la aceştia este masoneria plină de simboluri evreieşti.

Aşa că sionismul este un concept mai larg, este chiar o religie după unele încadrări. Este treaba (dreptul) dumneavoastră să considerați sionism doar mutarea fizică a evreilor în statul evreu, dar se pare că nu este şi treaba sioniştilor, care sunt mai complicați.

Despre aceşti evrei satmari studiez de câțiva ani (evreii satmari sunt şi dintre cei mai rasişti evrei, fiind atât de exclusivişti încât sunt rude de sânge între ei, de aceea nu cheamă pe nimeni la evenimentele lor), dar până nu termin nu mă exprim (dar puteți vedea în Justițiarul despre sinagoga de la Sighet şi despre unele lupte subterane). De la domnul Mircea Șerban, care este şi director al publicației „Cronica Vişeuană“, am nişte fotografii cum un bogat israelian (care are mai multe cetățenii) care l-a vizitat şi cultivat asiduu pe primarul care a aprobat nelegal ridicarea sinagogii. Dar până nu sunt sigur de detalii nu pot să dau numele acestui bogat evreu.

Deşi nu pot să dau detalii (nu am permisunea) iată că sunt români care au încercat să lupte cu evreii stamari de la Sighet, să se apere, dar o instanță din Bucureşti le-a luat dreptul de a acționa („calitatea procresuală“) deşi aveau probe ale ilegalităților comise prin ridicarea sinagogii de la Sighet, iar procesul ar fi putut conduce la oprirea construcției. Mai jos este un link la un articol din Cronica Vişeuană al petentului Mircea Șerban (coleg de redacție cu dl Miron Manega la Certitudinea). Eu descoperit unele activități situate pe la marginea legii ale evreilor satmari în Bucureşti, unde îşi au firmele cu care „investesc“ în Maramureş, unde se dezvoltă.

Mă mir de aceea că atunci când unii români se apară, alți români sar să le închidă gura şi să îi legitimeze pe evreii hasidici satmari. Să fie din cauză că apărătorii hasidicilor satmari sunt în prietenie şi asociere cu lui David Kahan, președintele Asociației Evreilor Româno-Americani?
http://www.cronicaviseuana.ro/2020/05/24/prima-victorie-impotriva-jidovilor-si-a-lui-scubli/

Stiati foarte bine raspunsul greu, VM, de ce nu au fost Vexler sau Saranga prezenti la sinagoga la Sighet, in afara de alte explicatii. Pentru ca se bat intre ei ca vulturii si ca cainii pe proprietatile imobilare “evreiesti” sin Romania, nu pentru ca unii sunt buni (nesionisti), iar altii rai (sionisti). Iar dumneavoastra ati implicat Asociatia Neamul Romanesc de partea evreilor satmari, prin adresele inregistrate la presedintia Romaniei, catre Iohannis. A mai facut-o si Vadim Tudor (Romania Mare), sa il sprijine pe David Kahan, in perioada lui Vadim, scurta, de filo-iudaism, cand si-a luat si consilieri israelieni si a pierdut “pe linie” in alegeri, iar evreii doar s-au folosit de el.

Doar din prietenia pentru Kahan imi atribuiti mie vina de “rasism”, cand de fapt orice adept al iudaismului este un rasist, nu eu? Prin încadrarea/calificarea pe care mi-o faceti sunt pasibil de inchisoare conform legii si strategiilor lor, a slugilor guvernamentale si a sistemului colonial asezat peste romani, si este imposibil sa nu știți asta. Felicitări. Unde credeți că o să ajungeți pe acest drum?

*

Și evreii hasidici, precum cei de la Sighet, vor foloase de la România.

Scrie, cu presupusă autoritate şi experiență (deci ceilalți ar trebui să creadă), dl. VM că evreii hasidici sunt din partea evreilor buni (căci sunt şi bogați şi au banii lor), spre deosebire de cei reprezenați de Vexler & comp (ăştialalți evrei or fi săraci?).

Sunt elogiați astfel evreii care şi-au făcut mega-sinagoga de la Sighet, împreună cu toți evreii hasidici:

„Ăștia n-au stat cu mâna întinsă la Guvern [cel român] să le mai dea un os de ciordeală“ (comentariu al dlui VM).

Atunci de ce se vaită de Holocaust, dacă nu vor să obțină ceva. Ia să căutăm pe Google: satmar Jews holocaust. Sunt, deci, şi ei, victime sau „supraviețuitori ai Holocaustului“ şi această simplă încadrare le naşte drepturi. Faptul că primesc „drepturile“ sau nu le primesc, şi mai ales cine le primeşte, este un secret ca şi numărul şi identitatea evreilor cu cetățenie română, deci dl. VM nu are de unde să ştie să ne învețe ceva.

In documentul transmis (înregistrat) la Cotroceni de către Asociația Neamul Romanesc (a dlui VM) se ia apărarea evreilor hasidici din SUA, aflați în dispută cu FCER (Vainer-Vexler) pe proprietăți imobiliare în România (cimitire, în primul rând, pe care FCER le înstrăinează). Păi asta înseamnă că hasidicii din România stau şi ei cu mâna întinsă la guvern şi cer ceva.

Adresa Asociației Neamul Românesc către preşedintele Iohannis il prezizează pe David Kahan, şeful evreilor americani, ca pe un evreu bun, năpăstuit de arganizația evreiască a lui Vexler.
David Kahan este şi el un evreu hasidic (ăia bunii) din Brooklyn, ca şi evreii ca au venit stamari care se instalează în Maramureş. Ori şi David Kahan este un „supraviețuitor al Holocaustului” („a Holocaust Survivor“) din Transilvania, personaj al „The tragic story of David Kahan – The horrific journey of a 15-year old Jewish boy“. (https://storymaps.arcgis.com/stories/924d74518c994552825ffe78ce2ff54c)

David Kahan se vaită, deci, cât poate prin SUA de răul pe care l-au îndurat el şi familia lui din cauza „acestui Holocaust“ şi, deşi se afla pe teritoriul Ungariei în timpul războiului, România a admis să le dea de la ea indemnizațiile lunare (pensiile) de „discriminare“, scutind astfel Ungaria de cheltuieli şi de răspunderi.

În plus, cum nu stau cu mână întinsă la autoritățile române evreii satmari, dacă terenul pe care au ridicat noua sinagogă l-au primit moca (gratis) de la primăria din Sighetul Marmației, cum aflăm de la luptătorul jurnalist Mircea Șerban de la Vişeu (care are acte şi care ni se pare mai autorizat să se pronunțe decât dl. VM în această privință)?

21 comments

 1. INJECTATI SAU NU , E TOT CE VREAU SA STIU !

  • @caroline gunderode:pai in poze apareau unii mascatzi……(asta cu “injectatii” e ca si cum ne-am intreba care e taiat imprejur).

 2. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Mă bucură faptul că dl. Cornel Dan Niculae mi-a luat în seamă părerile. Din adresele mele, cu scuzele de rigoare, n-a înțeles nimic. Nu mă miră la oameni care au mintea cuprinsă de ură. Ca să vadă limpede, domnul CDN trebuia să citească tot ceea ce a apărut în numele Asociației Neamul Românesc. Dacă CDN se crede cu organele specializate așa de mari, îi urez mult succes să se lupte după organele din dotare. În fond, fiecare face ce poate. Dincolo de expunerile dumisale, eu nu renuț la opinia că evreii sunt și ei împărțiți în mai multe tabere. Dacă specialistul CDN se crede așa de bun, îi urez mult succes. Dar să-l văd la treabă, făcând măcar cât a făcut Asociația Neamul Românesc.
  Dacă a înțeles că eu îl apăr sau că țin partea nu știu cărui Kahan, atunci pot să spun că am serioase îndoieli asupra intelegenței din dotare.

  • URA NU ESTE UN CONCEPT JURIDIC INTRUCAT ESTE UN CONCEPT EXTREM DE ALUNECOS, DE VAG, DE ELUZIV, DE CONFUZ .

   SAU NU AVETI DESTULA INTELEGERE A ACESTUI LIMBAJ ROMANOFOB SI CRESTINOFOB CU CARE SUNT BAGATI LA INCHISOARE TOTI CEI CE CONTESTA DOXA OFICIALA A ROMANOFOBILOR ORGANIZATI ???

  • Cornel-Dan NICULAE

   „Asociatia Neamul Românesc“ n-a făcut pana cum imagine cu adrese şi plângeri pe la instituții. Ce altceva a câştigat concret? Anunță ca va face procese. Probabil. Succes. Pe bune: succes! “Noroc” chiar. Dar aflarea în treabă şi treaba sunt lucruri diferite. În ceea ce ne priveşte, vulgaritatea şi defăimarea a apărut de când mi v-ați adresat prima dată direct, cu vorbe ca „dracu“ (ciudat la un fost călugăr, chiar dacă este supărat pe instituția Biserica Ortodoxă Română) şi atacându-mă cu afirmația că nu oi fi eu „fecioara nedezvirginată“ care nu e pe relație cu SRI. La fel l-ați atacat şi pe dl. profesor Corvin Lupu (în comentariu la un interviu acordat Incorect Politic) pentru că ar fi spus / v-ar fi spus că nu e bine să fie atacată Biserica, spunând dvs. despre dumnealui că se află la „ordin pe unitate“, deşi nimic nu indică o asemenea relație, dimpotrivă, după părerea mea.
   Înainte să mă atacați cu „dracu“ şi alte defăimări, degeaba şi nemeritat, v-ați certat public (parcă cu postatorul „Gheorghe“ şi cu alții) pentru ce ați scris în articolul cu „pogromul de la Iaşi“, adică pentru că admiteți ideea că a fost un pogrom al românilor împotriva evreilor acolo. Eu v-am luat apărărea (semnând CD şi CDN – vă poate confirma dl. Sterie Ciumetti, cred, că eu eram), şi am arătat că termenul se poate folosi, deşi nu a fost un pogrom după dicționar, având în vedere că eram în condiții de război iar mulți evrei comunişti sabotori erau ascunşi în comunitatea ieşeană, pentru că publicul larg cunoaşte acele evenimente sus aceşti termenii, „Pogromul de la Iaşi“, impuşi în istoria mai recentă de imensa propagandă oficială (comentariile prin care v-am apărat atunci s-au regăsit apoi în articolul meu despre „pogromul de la Iaşi“ şi „pensiile de Holocaust“).
   Erați atât de supărat că ați spus public că vă retrageți şi că nu veți mai scrie nimic. Atunci tot eu am fost acela care, semnând CD, v-am spus prin comentariu că nu e bine să renunțați, căci adesea pe oameni îi leagă mai multe decât îi separă. După aceasta, peste vreo lună m-ați atacat, cum am arătat, într-o problemă pe care nu o cunoşteați şi nu vă privea, într-un fel care sugera că dvs faceți ordine pe site-ul Incorect Politic.
   De ce mă faceți patriot sau luptător, dacă eu nu am spus niciodată aşa ceva despre mine. Eu încerc doar să (re)stabilesc adevărul şi o fac în primul rând din nevoia personală de a înlătură ceața cu care simt că suntem încojurați înadins. Eu n-am urmărit să fac politică vreodată. Nu sunt niciodată absolut sigur de ceva, iar atunci când încep să studiez o temă care (îmi) ridică întrebări (chiar mai mulți ani la o singură temă), nu ştiu niciodată dinainte care vor fi concluziile. Dacă văd că am greşit şterg şi rămân de obicei cu vreo 20%.
   *
   Chiar nu înțeleg ce „a făcut“ Asociația Neamul Românesc (în afară de „demersuri“ pentru „presă“), de îmi zice să fac şi eu „măcar cât a făcut Asociația Neamul Românesc“. Deşi nu (mai) vorbesc despre asta, eu am avut mii de termene de instanță în luptă cu capitalul israelian, care mă bombarda cu acțiuni penale la intimidarea (cu complicitatea unor polițişti) şi cu amenințarea cu moartea mea şi a familiei mele (pe care o amenința direct, în față) şi am participat la scoaterea de la proprietatea Hotelului Bucureşti a companiei miliardarului israelian Mordechai Zisser (un sionist feroce în Israel, care venea cu firma lui de construcții în urma tancurilor şi ridica case pt. coloniştii evreii după ce erau dărâmate cele palestiniene) şi după ce israelienii au pus pe butuci hotelul, devalizându-l, eu am dat conducerii româneşti a acestuia (profesorul Bari Ioan, şef al catedrei Relații Internaționale de la ASE, care mi-a cerut ajutorul) dosarul de contactare a operatorului hotelier Radisson (scandinav), realizând legătura cu doi directori de dezvoltare de la Radisson, căci eu stabilisem contactul cu aceştia ca lider sindical în turism, pe care îi văzusem ca pe o soluție pozitivă față de dezastrul pregătit de statul român (FPS) prin predarea la israelieni. Când am ajutat cu aducerea lanțului Radisson, ca salvare, hotelul Bucureşti nu mai era românesc, îl dăduse statul român la israelieni şi era ca o ruină, un şantier blocat rămas fără bani. Cu câțiva ani înainte eu luptasem pentru o proprietate românească a hotelului (bazată pe salariați şi alți acționari români) cu franciză sau operare directă din partea Radisson, cel mai generos lanț hotelier internațional față de salariați. Dar dacă asta nu s-a putut, măcar am salvat situația de la ce au făcut israelienii cu hotelul. Domnul profesor Ion Coja m-a văzut direct în aceste lupte (aşa am devenit şi prieteni), dumnealui având special doar câteva acțiuni la hotel, ca să participe la Adunările Generale ale Acționarilor şi să-i vadă pe israelieni ce fac). În aceiaşi ani ai acelei lupte, domnul profesor Ion Coja era preşedintele filialei Bucureşti a Vetrei Româneşti, unde mă mai invita, şi a emis un comunicat în numele asociației, în care arăta că cel mai mare pericol pentru România este asaltul economic şi demografic israelian.
   *
   Aş putea să mai arăt multe. Miliardarul evreu Mordechai Zisser a pierdut şi el totul – chiar toată averea – în timpul luptei cu noi, pentru că aşa a vrut Dumnezeu, nu din cauza noastră (eram câțiva români în această luptă, eu fiind peste tot în timp ce unii mai trădau, căci se ofereau bani) şi a murit răpus de cancer. Eu nu am căutat lupta şi nici nu mi-am dorit-o. Am zis şi eu de multe ori „Ia Doamne de la mine acest pahar”. Eu nu am vrut să fiu „patriot“, am fost chemat să răspund de ceea ce ştiu de către organele penale care au anchetat privatizarea şi am devenit martor împotriva israelienilor, şi mi-ar fi fost ruşine să mă las cumpărat, cum au făcut alți lideri. Statul a muşamalizat la DNA dosarul până la urmă dar au salvat hotelul cu soluția de avarie Radisson.
   Zice dl. Vasilică Militaru că aş fi fals patriot şi că să fac măcar atât cât a făcut dumnealui până acum (urmând a face şi mai mult). Sunt 20 de ani de când, ca dumnealui, făceam şi eu cu Sindicatul şi cu Asociația Acționarilor memorii la Preşedinția României şi mai la toate instituțiile cu atribuții (şi aveam şi pile ca să şi ajungă hârtiile la preşedinte). Credeți că te bagă cineva în seamă ca simplu român într-o problemă legată de evrei? Eu nu am zis niciodată că am fi patriot (cum spune dl. V.M. că nu sunt), dar mi-am trăit viață de român aşa cum am putut mai bine, fugind de ruşinea trădării, în timp ce alții s-au vândut (destul de ieftin).
   Oricum, succes dle. Militaru, căci dacă reuşiți ceva nu este numai pentru dvs! Până acum sunteți la faza de imagine şi spectacol public.
   Nu vă mai răspund!

   • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

    Da. Am reținut aspectul legat de susținerea mea la un anumit punct. Nu cunoșteam lupta cu mafia imobiliară din turismul românesc. Cine l-a falimentat pe miliardarul evreu Mordechai Zisser? Nu cumva tot un co-etnic de-al lui? Asta văd că nu înțeleg unii. Și evreii se luptă între ei, dar atunci când apare un ne-evreu se concentrează toți să-l distrugă. Problema funcționării ilegale a INSHR-EW, problema inexistenței persoanei juridice FCER-Cultul Mozaic și aspectele legate de numărul real al victimelor pogromului de la Iași pot fi folosite cu succes de români isteți care se vor confrunta într-o instanță cu aceste instituții.
    Altfel, se invocă rapid lipsa calității procesuale și pierzi timpul. În acțiunea penală împotriva criminalității promovată public de FCER am fost întrebat cum justific calitatea de parte vătămată. Deci, nu este simplu.
    Mi se pare caraghios să constat că unii îmi dau lecții despre numărul evreilor din Israel, în condițiile în care eu am semnalat primul discursul ambasadorului Israelului precum privind “cei 400.000 de evrei israelieni de origine română dintre care mulți sunt cetățeni români” precum și cadoul informativ oferit de președintele israelului privind “cei 600.000 de evrei israelieni originari din România Mare”.
    Eu am deschis un front de lucru util multor români pe termen lung. Dacă fiecare român și-ar fi publicat ideile bune care pot fi puse cap la cap, am fi redus din acțiunea antiromânească a unor iudei rasiști și românofobi, care se cred șmecheri. Dar niciodată nu este prea târziu.
    Referitor la pozția mea față de BOR, voi habar nu aveți cum a luptat bătrânul Iustin Pârvu cu ierarhia coruptă bisericească condusă de mitropolitul Daniel Ciobotea. Într-o zi o să caut extrasele din cuvintele lui referitoare la subiect. Timp de 17 ani de ședere la Petru Vodă am asistat la bâlciul unor alți șmecheri care se declară “aleși” ai Domnului. Am trăit pe propria piele (nu am fost călugăr) împreună cu soția mea, rasismul ortodox al călugărilor care mă desconsiderau ca pantalonar pentru că nu am acceptat călugăria. Voi habar nu aveți ce dispreț există în rândul monahilor față de laicat! Am probe să-i îngrop în orice instanță pe acești ipocriți care prostesc poporul credul cu povești precum rabinii îi prostesc pe evrei. Una este credința în Dumnezeu și alta este manipularea ordinară practicată de majoritatea preoților români, cu mici excepții.

    • Ai semnalat pe dracu tu primul… numărul evreilor isrelieni proveniţi din România. Infatuatule. Acestea sunt cifre de mult cunoscute. Le găseşti în multe statistici despre Israel şi România. Profesorul Ion Coja a ridicat însă primul o problemă mai importantă, a numărului evreilor cu cetăţenie română (rebobândită).
     Citez să vadă lumea cât de găunos eşti, nu pentru tine, din cartea „Războiul nevăzut al evreilor sionişti cu românii“ (ediţie din 2017):
     „Alt atac meschin asupra dlui profesor Ion Coja:
     Publicaţia evreiescă on-line Acum.tv (al cărei colectiv de redacţie este format atât din evrei români, cât şi israelieni), l-a atacat în 2012 pe dl. Ion Coja, cerând, prin articolul «Invazia evreiască a României e iminentă, dar nu va avea loc», pedepsirea acestuia cu închisoarea pentru «antisemitism, după ce dl. profesor a mediatizat teza sa privind proiecul «Un Israel în România». Aşa că Publicaţia Acum s-a adresat Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC) din România pentru a desfiinţa afirmaţiile dlui Coja că, din 1990 până în 2001, «în România au fost încetăţeniţi 500.000 (cinci sute de mii) de evrei, în mare taină, fără să se publice nimic despre această veritabilă invazie». ANC a răspuns, însă, că deţine statistici începând numai cu anul 2002 (după intarea în vigoare a legii 544/2001) şi că legea cetăţeniei, „21/1991 republicată nu a fost elaborată pe criteriul etnic“. Din acest motiv, «nu vă putem pune la dispoziţie statistici defalcate după criterii precum ţările de origine [referire la Israel] ale persoanelor sau reşedinţa solicitanţilor de cetăţenie română», dar «în perioada 2002-2011 au primit cetăţenia română un număr de 150.000 de persoane, imensa majoritate prin redobândire» (ANC). Ori cei 500.000 de evrei (nu şi rezidenţi, toţi), invocaţi de dl. Coja, s-au încetăţenit în perioada 1990-2011.“

  • “trebuia să citească tot”-presupunem ca trebuie sa-l fortzezi sau sa se fortzeze…..

 3. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Pentru cei care-mi jignesc inteligența. Ați citit vreodată Statutul FCER? Ați văzut că au revendicat tot ce se putea revendica, ca fiind evreiesc, de pe teritoriul românesc? Văzând capacitatea intelectuală a celor care se dau marii patrioți, nu am să renunț la demersurile mele.

  • Ai citit pe Dr. Paulescu si pe Henri Ford (Jidanul International)?

  • am vazut “ROMANIA JUDAICA . O ISTORIE NECONVENTIONALA A EVREILOR DIN ROMANIA , 2000 ANI DE EXISTENTA CONTINUA , VOL. I de TESU SOLOMOVICI , 2001.” 2 volume imense,cica cu bani romanesti,erau la taraba la chioshk……
   (d-aia mai pune cateodata maxtor blesteme si pentru vecinii celor).

 4. Ce ne miram?
  Cetateni “romani”, se intorc “acasa”!
  Daca nu intelegeti va explica Nastase, Basescu, Constantinescu, Iliescu, Dancila, Isarescu, Boc, Ciorbea… si alti “buni romani”!
  ————————-
  Astia au incalcat ordinele de izolare la New York – saptamana tecuta, nepotu’ Rabinului a avut nunta cu mii de oameni … impotriva restrictiilor “pandemice” si au primit amenda 15 mii de dolari de la Cuomo. …

  Nu-s cei mai bogati, … in SUA, la circa 130 de mii de “gospodarii” averea era de 1 miliard de dolari; gospodaria lui Zukerberg are 100 de miliarde, a lui Musk si mai mult, … astia nu sint Hasidici, stiati.
  ===================
  Vasilica, Vasilica…. ti-e prieten strainu’…???
  (“Persoană de care cineva este legat prin relații afective sau prin idei ori principii comune “.) De asta te enerveaza BOR si chiar Crestinismul – am copiat din spusele tale – nefericite – eretice.
  “Cine-o indragi strainii…”
  ===================================
  Poza sinagogii – sediul lor american, in Kiryas Joel:
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f4/Bde1.jpg
  (remarcati masina lovita cu care circul unu’… si cercetati “economic behaviour” pentru Hasidici…)
  si…. “stiri lor locale” din ziarul sectei, in romaneste ca doar sint romani:
  https://www.salutsighet.ro/fost-consacrata-cea-mai-noua-sinagoga-din-europa-palm-tree-court-curtea-curmalului-din-sighet/

 5. Herzl nici nu avea cum folosi ce nu exista, vad referirea: “renașterea limbii ebraice”.
  Aramaica scrisa cu alfabet fenician si modificata cu import de termeni din limbile europene – decretata limba oficiala a “Armatei care are un stat, Israelul” … = IVRIT, NU ESTE LIMBA EBRAICA.
  Nici nu a existat o limba ebraica propriu-zisa, doar posibil o forma locala, dialectala a aramaicii.

  Schimbarea denumirilor face parte din viclenia milenara talmudica – vezi cum isi “trag” nume “la deruta” si chiar se convertesc sa nu fie identificati fiindca si ei stiu ce stiu ceilalti despre ei…

  PS: nu se pot nega unele realizari benefice tuturor, … nu toti sint la fel da’ sa-i lasam pe ei sa se laude, nu sa-i punem in capul mesei, …. intelege Dl. Vasilica MIlitaru?

  • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

   @ gheorghe Plecat prin țări străine, și te freacă grija tot de ierarhia coruptă a BOR? Eu nu critic Biserica ci slujitorii ei netrebnici. Cum te definești tu ca ortodox creștin, dacă susții crima, susții necondiționat aberațiile teologice și aperi o ierarhie ruptă de grjile poporului? Cu ce ești tu mai bun, față de evreii pe care-i critici? Cu absolut nimic. Ești asemenea lor.
   Dacă tot aperi fără discernământ ierarhia coruptă, explică tu acest text:
   “Fă bine, Doamne, întru bună voirea Ta, Sionului, şi să se zidească zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptăţii, prinosul şi arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viţei.”.

 6. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Îl provoc pe Cornel Dan Niculae să lumineze un prost ca mine de ce preoții se roagă în timpul Sfintei Liturghii, în timp ce cădesc Darurile aduse înainte cu aceste cuvinte pro sioniste??? Menționez pentru cei ce nu știu că acesta este finalul Psalmului 50 pe care orice călugăr sau credincios practicant trebuie să-l rostească cel puțin o dată pe zi.
  “Fă bine, Doamne, întru bună voirea Ta, Sionului, şi să se zidească zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptăţii, prinosul şi arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viţei.”
  Îl rog să nu mă ia cu interpretări alegorice, că atunci o să-l gratulez și eu cu niște înjurături neaoșe românești pe post de binecuvântări alegorice.

  • Pentru aceasta lamurire/luminare noi cei din BOR ne ducem la duhovnic. Doamne ajuta-l pe V. M. sa mearga la duhovnic pentru luminare. Amin.

   • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

    @ Nicolaie Răspuns rabinic. Chiar nu mă așteptam la așa ceva. Și duhovnicul ce-ți spune sau este strict secret? Nu cumva ești din ăia care nu se culcă cu nevasta fără binecuvântarea duhovnicului care eventual, este călugăr?

 7. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  După 17 ani de ședere efectivă între două mănăstiri ortodoxe, după ce am văzut neica nimeni rupți în cur pripășiți prin mănăstire ajunși proprietari de vile și de mașini luxoase, mi se rupe de părerea unora despre poziția mea față de BOR. Am văzut eșecul creștinismului ortodox la Petru Vodă. Când o să mâncați măcar o dată în viață, de foame, ceea ce aruncau călugării de la mesele lor îmbelșugate, o să mă înțelegeți. Când o să renunțați vreunul dintre voi la ce am renunțat eu ca să ajung preot ortodox, o să vă ascult sfaturile. Când o să-l văd pe ultrasuficentul de Corvin Lupu că postește un singur post așa cum scrie la carte sau citind o rugăciune cu lacrimi de pocăință și disperare, o să-i ascult sforăielile profesorale despre poziția față de ierahia curuptă a BOR. Lumea întreagă este plină de proști manipulați de clerici religioși. Ortodoxia românească nu face excepție. Toate rugăciunile ortodoxe vă bagă în cap că sunteți ROBI ai lui Dumnezeu și vă ofenasați pe evrei. Evreii sunt educați de mici că sunt aleșii lui Dumnezeu și unicii lor fii. De aia ei vă conduc pe voi, care vă numiți sclavii lui Dumnezeu. În realitate Iisus Hristos v-a spus că sunteți FIII lui Dumnezeu. Și mai aveți pretenția că muriți pentru Biserica lui Hristos! Avea dreptate Iisus, tatăl vostru este urâtor și ucigător de oameni.

 8. Cornel-Dan NICULAE

  Acuzatorul nr.1 al României, mârşavul Elie Wiesel, care, bazându-se pe spijinul politic din SUA, a strigat cât a putut către autoritățile române „România a ucis, a ucis, a ucis!“, adică reparați-vă crimele, provine şi el tot dintre aceşti evrei, căci s-a născut chiar la Sighet, unde s-a ridicat acum marea Sinagogă. Și chiar la Sighet a şi strigat acuza de față cu preşedintele Ion Iliescu, care nu era prea dispus să recunoască „vinovăția“ României.
  Wiesel, care pretindea că a ajuns în lagărul de la Auschwitz trimis de jandarmii români, nici nu avea tatuajul obligatoriu cu numărul din lagăr, iar jandarmii care administrau regiunea (Ardealul de Nord) era maghiari.
  „Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România“, care va strica mințile tinerilor români cu materia Holocaust, îi poartă numele ticălosului mincinos.
  Măică-sa hocausticului Wiesel provenea şi ea tot dintr-o „dinastie“ hasidică, din Vijnița, la fel de hasidică ca şi evreii „buni“ care au ridicat sinagoga la Sighet, „supraviețuitori ai holocaustului“ şi ei, deşi liderul lor, Joel Teitelbaum, nu a avut scrupule să fie preluat în decembrie 1944, în drumul spre lagăr, de liderul sionist Rezső Kasztner, cu știrea responsabililor naziști, de la care l-au preluat împreună cu alți boşi religioşi evrei reținuți de germani, sionistul transportându-i în Elveția, la o viață uşoară, doar prostimea de rând hasidică ajungând în lagăr.
  Vedem astfel că liderii sionişti se aflau, de fapt, în bună colaborare cu autoritățile germane (ceea ce au arătat mai mulți istorici curajoşi interzişi), iar liderii sioniştii îi ajutau din plin pe evreii „anti-sionişti“. Sioniştii ştiau că Teitelbaum face mai mult pe nebunul cu anti-sionismul lui, căci în 1930 binecuvântase emigrarea evreilor ultraortodocși în Palestina, când voia astfel să fie recunoscut, la schimb, şef al obștei haredite din Ierusalim și al partidului Agudat Israel (Uniunea Israel). Dacă însă nu l-au pus şef, s-a făcut brusc „anti-sionist“ şi a descoperit, tot brusc, temeiuri biblice ca evreii să rămână în diaspora. Cam acesta este caracterul acestor evrei „mai buni“. Halal!

  • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

   Îl provoc pe Cornel Dan Niculae să lumineze un prost ca mine de ce preoții se roagă la Sfinta Liturghie, în timp ce cădesc Darurile aduse înainte, cu aceste cuvinte pro Sioniste???
   “Fă bine, Doamne, întru bună voirea Ta, Sionului, şi să se zidească zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptăţii, prinosul şi arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viţei.”
   Menționez pentru cei ce nu știu că acesta este finalul Psalmului 50 pe care orice călugăr sau credincios practicant trebuie să-l rostească cel puțin o dată pe zi.
   Nu poți fi specialist în sionism, fără să cunoști adevărul despre propria Biserică. Eu am studiat cu mare atenție teologia ortodoxă, activitatea bisericească și mișcarea Legiunii, apoi m-am preocupat de sursa unora dintre erorile teologiei iudeo-creștine, Tora și mozaismul. Incultul gheorghe, care neagă iudeo-creștinismul practicat de B.O.R., nu știe că Dumnezeul Vechiului Testament, cunoscut ca Dumnezeul lui Israel, este Tatăl din Sfânta Treime, conform dogmei teologiei creștine. Deci Tatăl nostru este prezentat în VT-Tora un criminal și un răzbunător.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *