Home / Educativ / Șerban Milcoveanu – Cum l-am cunoscut și ce am înțeles de la Corneliu Zelea Codreanu

Șerban Milcoveanu – Cum l-am cunoscut și ce am înțeles de la Corneliu Zelea Codreanu

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Octombrie 20, 2017

Într-o premieră în România, cartea lui Șerban Milcoveanu devine disponibilă gratuit pe internet pentru cei care doresc să afle mărturia unui participant activ la evenimentele din perioada interbelică.

Șerban Milcoveanu - Cum l-am cunoscut și ce am înțees de la Corneliu Zelea Codreanu

Cunoștințele se pierd în timp dacă nimeni nu le culege.

Multe cărți din perioada interbelică nu se mai găsesc, ori se găsește câte un exemplar pe la ceva anticariat uitat de lume.

Pentru a scăpa din cercul vicios al repetării istoriei, trebuie să ne cunoaștem trecutul. Iar pentru asta, trebuie să avem grijă de cărțile care prezintă franc ceea ce s-a întâmplat în trecutul neamului.

DESCARCĂ CARTEA

IonCoja:

Un om de exceptie, un doctor de avangarda, o figura originala, o inteligenta  sclipitoare, o adevarata enciclopedie  – toate  cuprinse  intr-o modestie de adevarat intelectual – asa a fost perceput de colegi, prieteni, studenti si pacienti,  cel care a fost doctorul Serban  Constantin MILCOVEANU.

A fost medic primar, asistent universitar 1940-1945, decorat cu Coroana Romaniei si Steaua Romaniei, panglica Virtutea Militara, Medalia Eliberarii de sub regimul fascist.

La 30 august 2009, a incetat din viata la varsta  de 98 ani, doctorul Serban Constantin MILCOVEANU, fost student al savantului prof. dr. NICOLAE  PAULESCU si nepotul prof. dr. Constantin DIMITRESCU – SEVEREANU (1840-1930), una din cele mai reprezentative figuri de chirurgi romani.

A aderat de tanar la ideile marilor profesori A. C. CUZA, NICOLAE PAULESCU, ION GAVANESCU, CORNELIU SIMULEANU, ION CATUNEANU, TRAIAN BRAILEANU, LONGINESCU GHEORGHE, VASILE PARVAN, RADULESCU MOTRU, NICHIFOR CRAINIC, NAE IONESCU,  SIMION  MEHEDINTI,  etc.  si  s-a  apropiat de  miscarea nationalista condusa de CORNELIU ZELEA CODREANU, caruia i-a fost admirator, partizan si devotat. La 17 aprilie 1938 este arestat si izolat sub paza jandarmereasca,  intai in manastirile Tismana in Oltenia si Dragomirna din Bucovina si apoi in lagarul Miercurea Ciuc din nord estul Transilvaniei.

La 25 iunie 1938 Tribunalul Militar Bucuresti judeca statul major al Legionarilor si condamna intre 5-9 ani inchisoare grea pentru „complicitate la tradare” pe ing. Gh. CLIME, Alexandru CANTACUZINO  si pe dr. Serban MILCOVEANU.

Scapa ca prin minune din inspaimantatorul  masacru din 22 septembrie 1939, cand au fost asasinati 275 sefi legionari, in frunte cu ing. Gh. CLIME, dr. Ionel BARNEA si principele Alexandru CANTACUZINO.
La 22 iunie 1940 este pus in libertate. Refuza sa-l recunoasca drept sef al Miscarii Legionare pe Horia Sima, considerandu-l un om foarte periculos pentru Natiune si Statul Roman si agent al iudaismului mondial. HORIA SIMA a reusit sa introduca in Miscarea Legionara, foarte multi evrei, tigani, iudeo-tigani si sectanti (care in realitate sunt agenti ai iudaismului), in scopul compromiterii Miscarii Legionare si lichidarii Romaniei ca stat si a poporului roman ca natiune. Din aceasta cauza este prigonit de guvernele Gh. Tatarascu, ing. Ion Giugurtu si Ion Antonescu.

Horia Sima a fost ministru Educatiei Nationale in guvernul Tatarascu, Ministru la Culte in guvernul Giugurtu si vice presedinte al Consiliului  de ministri in guvernul Antonescu si a fost bun prieten cu Morusoff Mihail, seful Serviciului Special de Informatii al Armatei Romane, spion international polivalent, evreu originar din Harkov – Rusia.

Academicianul CARACOSTEA DUMITRU ( 1819-  1964),  fost ministru  la  departamentul  instructiei  publice  in  guvernul  Giugurtu,  avea pasiunea de a cereceta trecutul oamenilor politici. A rasfoit dosarul de student de la Facultatea de Litere si Filosofie din Bucuresti a lui  Horia Sima si a constatat ca si-a dat licenta la profesorul Aurel Candrea-Hecht, fiind astfel singurul student roman care si-a sustinut teza cu un profesor evreu.

Citește mai multe detalii despre Șerban Milcoveanu pe IonCoja.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *