Home / Actualitate / Roșia Montană – Guvernul Cîțu pregătește un tun de 5 miliarde de dolari

Roșia Montană – Guvernul Cîțu pregătește un tun de 5 miliarde de dolari

Incorect Politic
Iulie 12, 2021

Guvernul Cîțu pregătește un tun de 5 miliarde de dolari, susține economistul Adrian Câciu, în contextul în care s-a decis retragerea dosarului României la UNESCO privind la Roșia Montană.

„Un tun de aproape 5 miliarde de dolari, bani care vor fi plătiți de România după o decizie cel puțin controversată dacă nu prejudiciativă luată de premier. Retragerea dosarului României la UNESCO cu privire la Roșia Montană face ca procesul pe care România îl are cu Gabriel Resources să fie câștigat mai mult ca sigur de firma lui canadiană.

Ok, nu o să vorbesc de resorturi securistice și confirmări care vin prin această retragere intempestivă și punerii pe tavă a unui cadou de 5 miliarde de dolari către Gabriel Resources, asta e treaba organelor de anchetă penală! Dar, când tu nu ai bani pentru pensionari sau pentru copii, când nu ai bani pentru sănătate sau educație, când faci datorie istorică amanetând viitorul tuturor să iei o asemenea decizie înseamnă crimă economică. Evident, banii vor fi plătiți tot din datorie, adică România se va împrumuta pentru 5 miliarde de dolari, că doar nu vine premierul cu ei de acasă. Din pix, 5 miliarde dolari la canadieni (sau cine știe ce or mai fi). Pe modelul fraților Micula. Și voi mai credeți că unii administrează banii statului pentru binele oamenilor? Nu! Unii dau, din pix, acești bani către cine trebuie! Fraierii plătesc! Apropos, aurul de la Roșia Montană nu va rămâne în România, ca să nu mai zic de redevență! Prejudiciu, prejudiciu, prejudiciu! În trecut erau mii de oameni pe străzi pentru Roșia Montană! Acum e liniște!”, a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

Diana Șoșoacă a condamnat distrugerea României “pas cu pas” și s-a dus personal să organizeze rezistența de la Roșia Montană:

3 comments

  1. Intrebare : daca …vreodata “cineva ” , al va pune pe Florin Catu sub acuzare pentru nenorocirile facute in perioada in care-a fost Ministru de Finante sau Prim Ministru este posibil ca , vreun avocat ad- hoc sa-i gaseasca scuze si , apeland la consultatiile unor specialisti in psihologie sau psihiatrie { nici nu stiu sigur la care se incadreaza dl. Catu } , sa-l declare pe Florin Catu IRESPONSABIL pe motiv de…boala ? El , nebunul dracului , va sta bine merci la balamuc iar noi …restul poporului muncitor vom platii pagubele pana la al shaptelea neam !

Leave a Reply

Your email address will not be published.