Home / Actualitate / România reglementează mâncarea făinei din INSECTE

România reglementează mâncarea făinei din INSECTE

Incorect Politic
Septembrie 10, 2023

România reglementează mâncarea făinei din INSECTE

România reglementează mâncarea făinei din INSECTE

Via R3Media:

Senatul a aprobat, marți, în ședința de plen, un proiect de lege inițiat de PSD privind utilizarea insectelor în prepararea și comercializarea produselor alimentare pe teritoriul României.

Au fost înregistrate 64 de voturi în favoarea acestui proiect, în timp ce 10 voturi, din care 9 de la AUR, au fost împotrivă.

În forma inițială, în proiectul de lege de menționa că este vorba despre utilizarea „făinii de insecte”, însă comisia de agricultură din Senat a înlocuit această sintagmă cu „alimente noi utilizate”.

Potrivit legii, pe eticheta produselor alimentare se va regăsi denumirea alimentului nou autorizat astfel: vierme galben de făină uscat, congelat sau sub formă de pudră, în funcție de forma utilizată; larvele gândacului de făină sub formă congelată sau de pastă; pulbere parțial degresată de greier de casă; lăcustă călătoare congelată/uscată/pudră/întreagă.

„Se interzice prepararea şi comercializarea produselor sub denumirea utilizată inițial, dacă acestea au printre ingrediente alimente noi autorizate. În denumirea produselor se utilizează denumirile legale sau denumirile curente sau denumirile descriptive care conțin în mod obligatoriu una dintre sintagmele ‘cu…’, ‘din…’ urmată de denumirea alimentului nou autorizat, indiferent de proporția acestuia în produsul finit”, se mai arată în propunerea legislativă.

Pe etichetele produselor alimentare care conţin alimente noi (larvele gândacului de făină/ lăcustă călătoare/ vierme galben de făină/ greier de casă) trebuie să se menţioneze că acest ingredient poate cauza reacţii alergice consumatorilor cu alergii cunoscute la acarieni şi/sau crustacei şi produse derivate din acestea, iar menţiunea trebuie să apară în imediata apropiere a listei ingredientelor.

Legea mai prevede că „produsele alimentare care conţin specii de insecte autorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi, provenite din spaţiul Uniunii Europene, vor fi prezentate în suprafeţele de vânzare clasice directe, într un stand separat, delimitat de standurile ce conţin produse consacrate care nu sunt nu conţin insecte”.

2 comments

 1. De ce oare suntem cu toții, noi, poporul, ținta batjocurii și a umilirii? Cînd avem oare de gînd să ne ridicăm din țărînă și să ne împotrivim ? Cînd avem oare de gînd să fim din nou stăpîni în propria noastră țară?
  Și, cu certitudine , NU MĂ REFER LA REVOLUȚIE , CĂCI REVOLUȚIILE SUNT METODA STRATEGICĂ A IUDEILOR TALMUDISTI , PRIN UTILIZAREA FRANCMASONERIEI ȘI A AGENȚILOR PROVOCATORI COMUNIȘTI. Mă refer la faptul de a redeveni Oameni, și nu insecte lipsite de minte, demnitate, sentimente, și nu în ultimul rînd, lipsite de Mîndria de a fi un exemplu pentru generațiile viitoare ( atîtea cîte au mai rămas în urma exterminarii planificate practicată pe scară largă de sistemul iudeo- masonic prin avorturi și ” educație ” .

 2. Jidanii au spurcat totul : hrana, apa, aerul……

  Fratilor,

  Fiti atenti cu ce va hraniti ! Avem porunca de la Mântuitorul, sa avem grija de trupul nostru care este templul Sufletului !

  Sinagoga satanei a blocat zeci de mii de containere cu alimente, în toate porturile lumii, vom muri de foame, deja în Africa mor milioane, în curând va fi si în Europa la fel…..

  Blestemata sinagoga, manânca tu viermi prajiti !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *