Home / Educativ / Revista CERTITUDINEA: Suntem suficient de mulți ca să putem declanșa o contraofensivă identitară

Revista CERTITUDINEA: Suntem suficient de mulți ca să putem declanșa o contraofensivă identitară

Incorect Politic
Septembrie 16, 2022

Revista CERTITUDINEA: Suntem suficient de mulți ca să putem declanșa o contraofensivă identitară

Via Certitudinea:

Trăim o perioadă în care se joacă integritatea teritorială a României. Suntem asediați din toate părțile de interese exterioare obscure, extrem de puternice și de vorace, care sunt instrumentate din interior, printr-un virus sistemic care dezintegrează tot ceea ce mai funcționează sistemic în România. Principalele ținte  sunt: educația, cultura, sănătatea și economia.

În aceste condiții, SINGURA formă de opoziție în fața unei asemenea agresiuni a rămas NAȚIONALISMUL, în definiția lui cea mai corectă: „Ideologie și politică derivate din conceptul de națiune, care a contribuit în sec. XVIII-XX la cristalizarea conștiinței naționale și la formarea națiunilor și statelor naționale” (DICȚIONARUL EXPLICATIV AL LIMBII ROMÂNE, 2009).

Ar mai fi de adăugat că a fi NAȚIONALIST, în acest moment, este echivalent, așa cum remarca Florin Zamfirescu, cu a fi RAȚIONALIST. Din respect pentru cei care au suferit sau au murit pentru valorile naționale, nu vom substitui însă un termen prin altul, raționalismul rămânând totuși dimensiunea principală a naționalismului cultivat de noi.

Există, fără îndoială, valori globale și valori naționale. Fiecare dintre aceste categorii poate căpăta, prin exces dogmatic sau deturnare semantică,  o formă negativă, distrugătoare și manipulatorie. Ne delimităm de asemenea excese. Dar ambele categorii sunt, sau ar trebui să fie, în forma lor acceptabilă, complementare și perfect compatibile, în niciun caz opozabile.

Globalismul ar trebui să reprezinte deschiderea unui orizont de comunicare și comuniune interumană. Din păcate, globalismul european, așa cum ni se propune și ni se impune, este doar un pretext de anihilare a valorilor naționale și, în ultimă instanță, a identității etnice în totalitatea ei.

Subminarea identității naționale este o formă disimulată de imperialism și neocolonialism prin care, cu un vast arsenal financiar modern, ni se confiscă lent suveranitatea istorică, atât de greu câștigată.

CERTITUDINEA face apel la toți naționaliștii conștienți de faptul că România se află în pragul totalei dezintegrări și că orice formă de orgoliu privind originalitatea viziunii personale asupra conceptului de NAȚIONALISM este, în acest moment, inoportună și divizatoare. Nu ne aflăm într-o situație normală, în care să ne etalăm, îndreptățit sau nu, superioritatea unei viziuni, suntem în situația disperată de a căuta o soluție de SUPRAVIȚUIRE! Avem, fiecare dintre cei care se consideră naționaliști, o responsabilitate individuală uriașă.  Propunerea noastră este simplă: SĂ NE UNIM FORȚELE în numele aceluiași proiect sau aceluiași ideal: salvarea României!

CERTITUDINEA propune tuturor grupurilor, asociațiilor, fundațiilor sau persoanelor care s-au evidențiat în spațiul public prin susținerea valorilor naționale, ca în numele lor să accepte și să încerce ideea de a da mâna cu ceilalți, în ciuda suspiciunilor, îndreptățite sau nu, directe sau inoculate, pe care le-ar putea avea fiecare asupra unuia sau altuia.

Suntem, așa cum spuneam, asediați din toate părțile. Conștientizarea identității naționale a fost dintotdeauna cea mai redutabilă formă (și forță) de rezistență împotriva oricărei agresiuni, iar acum este SINGURA. Suntem mulți, suficient de mulți ca să putem declanșa o contraofensivă identitară dar, din păcate, nu suntem împreună. Avem nevoie unii de alții, căci nimeni nu poate face față de unul singur, iar într-un asemenea demers dimensiunea cantitativă, numerică, este absolut necesară.

Avem datoria să reimpregnăm spațiul comunitar cu valorile demnității naționale și să începem reconstrucția României în numele acestor valori. O putem face. Dar numai împreună.

CERTITUDINEA

3 comments

 1. Bravo are dreptate autorul acestui acestui articol doar uniți ne vom putea apăra țara de atacul asupra economiei sănătății și culturii deci după cum spunea Eminescu Sus cu nația română

 2. Singura soluție e să se apuce să gândească fiecare pentru el și să nu mai vină cu din astea:

  https://vrabiute.blog/2022/08/22/forumul-mondial-face-publicitate-transumanismului-si-ciparii-copiilor-pe-pagina-sa/#comment-11153

  “Eu nu cred că ne putem împotrivi! Sau, cei care se vor împotrivi vor fi numeric covârșiți de adepți care vor fi mult mai numeroși.
  […]
  ești forțat să accepți, să te supui, altfel devii un paria.”

  Am tot întâlnit “argumentul” ăsta, nu e prima dată. Problema e că dacă ai credit la bancă, lucrezi la firma X, ți-ai luat deja telefon cu 5G și eventual și licență de Window$ (care de multe ori vine pe neobservate, la pachet cu calculatorul)…

 3. -Copie „comentariu / mesaj”, …cenzurat, în pagina „ioncoja.ro”: …

  _ @(*Miron Manega … & … Comentariu C.D.: …

  -„Conștientizarea identității naționale a fost dintotdeauna cea mai redutabilă formă (și forță) de rezistență împotriva oricărei agresiuni, iar acum este singura. Suntem mulți, suficient de mulți ca să putem declanșa o contraofensivă identitară dar, din păcate, nu suntem împreună.”
  … & …
  Identificaraea Nationala ne da scopul nobil, inaltator al luptei/rezistentei noastre iar Identificarea Religioasa ne da credinta si puterea spirituala care ne uneste si ne calauzeste spre Binele Comun.*)

  -*Despartiti de Mine nu puteti face nimic. Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine si in cine raman Eu aduce mult rod.* (vezi) _ Ioan 15/5; … & … _ Ioan 19/(1),2,5,2022,(23 _ Urmează!);

  – Luați Amin!-te la profeții (coroborează) _ Evoluția 1/1,(2-4_ Romania 10/4; _ Galateni 4/4; _ Romania 10/(14-?!!! _ Apocalipsa 2/17),16.

  = Cu stimă. -Mesia (vezi) _ Fapte 3/16-2022; _ Evoluția 1/1,(2-4 _ Romania 10/14-?!!!); _ Luca 16/29-31; 8/5-8,18; 18/7,8 -?!!!; _ Apocalipsa 2/17; _ Romania 10/16,(17),18-2022; … & …

  _ Matei 10/27: …

  -*27. Ce va spun Eu la intuneric voi sa spuneti la lumina, si ce auziti soptindu-se la ureche sa propovaduiti de pe acoperisul caselor.*, …în concordanță și conformitate cu profețiile /(repet): _ Romania 10/(4),15,(16,17),18-2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *