Marșul de protest care se va încheia în fața Guvernului se desfășoară sub devizele #NuInterzicețiIubirea și #VremDrepturiEgale!

Ce își doresc participanții:

1. Cerem respingerea propunerii de lege anti-LGBT PL-x nr. 243/2022.. Proiectul de lege încearcă introducerea în legislație a interdicției informațiilor despre homosexualitate și identitate de gen în familie, școli, instituții medicale, mass-media, internet etc. Această lege încalcă dreptul la liberă exprimare, reinstituie cenzura, încalcă accesul persoanelor sub 18 ani la servicii de sănătate, încalcă libertatea presei, discriminează fățiș comunitatea LGBTQ+, încalcă prevederile privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice. Suntem oameni, iar această lege ne afectează demnitatea și validitatea.

Amuzant că poponarii nu scot un cuvânt despre legile antiromânești care prevăd pedepse cu închisoarea pentru anumite opinii, nu vorbesc despre cazul românului care era să ajungă la închisoare pentru că a scris o carte, dar spun că legea UDMR le încalcă dreptul la liberă exprimare.

Doar mie mi se pare că totul este străveziu și ipocrit?

2. Vrem parteneriat civil! Cerem parlamentarilor să aprobe legea parteneriatului civil depusă încă din 2019!

3. Cerem înlesnirea procesului de tranziție legală pentru persoane trans! Avem nevoie de un procedeu legislativ nediscriminant și facil, pentru ca persoanele trans să își poată schimba actele într-un mod demn!

Poate vreți și finanțare, să dăm bani pentru operații de mutilare genitală, ca într-o țară ca afară?

Reamintim că mai mulți deputați UDMR au propus, într-o inițiativă legislativă depusă la Senat, ca sexul unui copil să fie parte a identității primite la naștere și ar interzice difuzarea „prin orice mijloace de conţinuturi privind devierea de la sexul stabilit la naştere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualităţii, (…)în familie, instituţii de învăţământ, medicale, de protecţie, medii de cercetare a infracţiunilor şi de reabilitare/detenţie, internet, mass-media, locuri de muncă, medii sportive, comunitate etc”.

UDMR a propus o lege obiectiv bună, care ar asigura protecția minorilor în fața propagandei LGBTQ+, a căror activiști intră în școli, fac programe de reeducare, împrăștie confuzie în rândul elevilor și profită de cei mai vulnerabili dintre ei.

Legea UDMR este un pas în direcția potrivită, dar până la destinație mai este nevoie de desființarea tuturor ONG-urilor pro-gay care practică racolarea de minori.