Home / Actualitate / Proiect de lege să înstrăineze tot ce mai avem – 240 regii autonome și peste 1000 întreprinderi cu capital de stat sunt vizate

Proiect de lege să înstrăineze tot ce mai avem – 240 regii autonome și peste 1000 întreprinderi cu capital de stat sunt vizate

Incorect Politic
Aprilie 1, 2023

Proiect de lege să înstrăineze tot ce mai avem - 240 regii autonome și peste 1000 întreprinderi cu capital de stat sunt vizate

Proiect de lege să înstrăineze tot ce mai avem – 240 regii autonome și peste 1000 întreprinderi cu capital de stat sunt vizate

Doua proiecte de lege sunt trecute prin parlament, pe sest, fara dezbatere publica. Nimeni nu vorbeste nimic! Este vorba de un proiect prin care TOATE Regiile Autonome se vor privatiza! Spun despre Hidroelectrica, Romsilva, Salrom (regia sarii) etc, 240, in total.

AL doilea proiect, modifica legea executorului judecatoresc, permitand ca aceasta functie sa fie indeplinita si de cetateni ai UE, Spatiul European sau din Confederatia Elvetiana. Mai mult, toate actele emise de acestia vor fi semnate electronic! Intelegeti marsavia? Tot ce inseamna facturi de utilitati au titlu executoriu. Cedand toate resursele corporatiilor straine, preturile vor creste atat de mult, incat ne vor lua proprietatle cu ajutorul factorului extern (austrieci – ca ei au gazul, germani, elvetieni etc) si executori, care vor fi straini. Mai mult, au adoptat Legile Justitiei, prin care Legile UE au intaietate asupra Constitutiei. Si uite asa, pana la urmatoarele alegeri Regimul Iohanis va termina ce a facut Nastase cu Petromul, Ciorbea si Radu Vasile cu minele, Basescu cu flota, Ciuca, acum, cu padurile, sarea si energia electrica. Astfel vom ajunge in 5-6 ani sa nu mai avem nimic, nici macar casa in care locuim.

Via ActiveNews:

PS: daca stati pasivi, cand se vor apuca de vandut o sa plageti degeaba (ca si cu Termocentrala Mintia, Petrom si altele) pentru ca vanzarea se va face in baza unei legi care va fi in vigoare si de care putin v-a pasat cand puteati sa faceti ceva sa o stopati.

”Guvernul PSD-PNL-UDMR susține adoptarea unui proiect de Lege pentru modificarea și completarea OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice (PL-X 143/2023), respectiv:

Text proiect propus de Guvern și adoptat de Senat:

“Art.3.- (1) În aplicarea dispozițiilor prezentei ordonanțe de urgență, autoritatea publică tutelară exercită dreptul de proprietate asupra acțiunilor/părților sociale, după caz, deținute în înfreprinderea publică, prin:

f.adoptarea deciziilor privind înstrăinarea participațiilor la întreprinderile publice aflate sub controlul său direct sau indirect, precum și listarea pe piețele reglementate, cu informarea prealabilă a Guvemului;”

Amendament Dumitru Coarnă: aliminarea art. 3, alin. 1, lit. f, deoarece:

Este vorba de bunuri proprietate publică care potrivit  Constituției sunt inalienabile, insesizabile și imprescriptibile, motiv pentru care nu pot fi listate pe piețele reglementate.

Conform art. 136 din Constituție:

(1) Proprietatea este publică sau privată;
(2) Proprietatea publică este garantată și ocrotită prin lege și aparține statului sau unităților administrativ-teritoriale;

(3) Bogățiile de interes public ale subsolului, spațiul aerian, apele cu potențial energetic valorificabil, de interes

național, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice și ale platoului continental, precum și alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietății publice;

(4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile.

În condițiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituțiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosință gratuită instituțiilor de utilitate publică.

În același sens este și art. 868 din Codul civil conform căruia:

(1) Dreptul de administrare aparține regiilor autonome sau, după caz, autorităților administrației publice centrale sau locale și altor instituții publice de interes național, județean ori local;

(2) Titularul dreptului de administrare poate folosi și dispune de bunul dat în administrare în condițiile stabilite de lege și, dacă este cazul, de actul de constituire.

Textul integral al proiectului de Lege pentru modificarea și completarea OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice (PL-X 143/2023) poate fi consultat accesând următorul link:
https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=20734

Acest proiect de lege înseamnă înstrăinarea celor peste 240 de regii autonome și a celor peste 1.000 de întreprinderi cu capital de stat cum ar fi: Nuclearelectrica, CEC Bank, Salrom, Hidroelectrica, Romgaz, Romsilva, Portul Constanța și multe altele.

După ce România a fost jefuită de păduri, gaze naturale și petrol, acum guvernul PSD-PNL-UDMR vrea să mai facă un cadou firmelor străine!

Dacă îți pasă de această țară, dacă vrei o Românie puternică și demnă, alege să te implici!

A apărut și o petiție împotriva acestui proiect de lege, ea poate fi semnată aici: https://www.petitieonline.com/spune_nu_jefuirii_romaniei

One comment

  1. Romania este una dintre tarile cele mai avansate din UE in implementarea programelor “New World Order” , implementare inceputa din 1990 de catre ONU. Multe legi au fost deja votate, cum ar fi controlul informatiei, id digital, educatia tocmai se voteaza. Dam controlul regiilor romanesti (adica controlul resurselor) unor organizatii globaliste externe Romaniei, exact cum este foarte bine documentat de catre programele ONU. Aceste programe sunt similare doctrinei leniniste din 1917. Se implementeaza in doua etape, exact ca in 1917. Prima etapa : se destabilizeaza global toate tarile, prin crize sanitare si razboi, crize care creaza crize economice. Etapa finala este crearea unui guvern global mondial si unui sistem financiar unic care “ne va salva” din aceste crize. Se vor controla resursele planetei global. Incepand din anii 1960, ONU a inceput pe banii nostrii, o documentare extrem de detaliata a resurselor planetei. In 1990 au inceput aplicarea New World Order. Totul este documentat de ONU, Agenda 21 si acum Agenda30. China si mai putin Rusia controleaza deja populatia. SUA, UK etc. si UE partial, dar au reusit sa implementeze mai mult de 70% din planul ONU.
    Atasez un link pentru un video vechi australian. In 1990-1999 se implementa deja acest program in Australia.
    https://rumble.com/v2fq0ke-the-plan-how-we-got-here.-nwo-australia.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *