Home / Actualitate / Producători de Mobilă Românească Blocați de Bruxelles

Producători de Mobilă Românească Blocați de Bruxelles

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Februarie 19, 2018

România încă mai produce mobilă de înaltă calitate.

Dar nu știm pentru cât timp…

Sputnik.md:

România primeşte directive de la Bruxelles pentru a nu face afaceri cu ruşii! Autorităţile române se vor sesiza?

Care sunt argumentele?

Ni s-a spus ca la copiii mici că Rusia este Bau Bau și Putin este omul rău, așa că trebuie să înțelegem sensul situației.

Bruxelles, simbolul binelui și al democrației, firește că interzice relațiile comerciale dintre România și Rusia. Doar nu am vrea să ajutăm oamenii răi?

Acuzaţii terifiante privind boicotarea accesului afaceriştilor români pe pieţele din Rusia! Directorul comercial al firmei de mobilă SIMEX, Gabriel Antoniu Lavrincik prezintă fapte de o gravitate extremă, lucruri despre care presa economică din România nu suflă o vorbă.

Lavrincik vorbeşte despre vizita oficială avută de compania condusă de el şi o delegaţie din partea Centrului Expoziţional „Expotsentr” din Moscova, condusă de Tatiana Anatolevna Samuseva. La întâlnire a participat şi reprezentantul Asociaţiei de Mobilă din România, Anca Rîtan. Totul s-a desfăşurat la Köln, în Germania.

„Motivul vizitei: din ce cauză în ultimii 3 ani fabricile româneşti de mobilă nu mai participă la expoziţiile din Moscova unde mobila Made în Romania este foarte apreciată şi cerută?”, explică Lavrincik.
Producători Românești de Mobilă Blocați de Bruxelles

Delegaţia oficială din Rusia a transmis tuturor producătorilor români de mobilă — ŞI NU NUMAI! — că sunt invitaţi la expoziţiile de profil din Moscova, „asigurând sprijin total pentru cei interesaţi”.

Asigurările ruseşti confirmă din nou, declară directorul SIMEX, că Rusia trimite în România constant invitaţii pentru producătorii români la expoziţii, simpozioane economice şi propuneri de afaceri concrete.

„Am aflat cu stupoare din surse oficiale că aceste invitaţii nu ajung niciodată la producătorul român deoarece sunt blocate în Bucureşti, în mare parte la Ministerul Economiei”, spune Lavrincik într-un comunicat de presă.

Rușii vor mobilă românească, Bruxelles dictează împotriva comerțului cu Rusia, Ministerul Economiei se conformează, iar România pierde.

Oare așa era și pe vremea Porții?

În mod normal, în urma acestor declaraţii, de o asemenea gravitate, instituţiile invocate dar şi seviciile de informaţii ar trebui să se sesizeze şi să verifice situaţia.

Directorul spune că există directive clare de la Bruxelles care „dictează” producătorilor români să nu participe la expoziţiile de profil din Federaţia Rusă, în numele aşa-ziselor sancţiuni, „în acest fel vor să lichideze de pe câmpurile comerciale internaţionale ultimile fabrici româneşti care au rezistat politicii UE”. Care ţări UE, spune mai departe omul de afaceri, fac afaceri cu ruşii.

„În momentul de faţă, toate ţările din UE, în afară de România, au relaţii comerciale, industriale, culturale, ştiinţifice şi de turism cu Federaţia Rusă”, a punctat Lavrincik.

Cum se face că dintre toate țăile din UE, politicienii noștri au coloana într-atât de moale încât să asculte ordinele unor birocrați nealeși când vine vorba de relații comerciale?

Dimensiunea tragediei românești capătă nuanțe înspăimântătoare când realizăm ce fel de guvern ne conduce, un cabinet umplut de larve obediente și trădători nemernici.

Piaţa rusă, a adăugat acesta, „cere la unison produse româneşti, mobilă, textile, încălţăminte, produse alimentare/legume/fructe, vinuri, medicamente, mecanică şi utilaje româneşti, turism etc”.

Nu este prima dată când Sputnik atrage atenţia asupra reluării relaţiilor comerciale dintre România şi Rusia, un asemenea material putând fi citit aici.

Reacţiile cititorilor arată că opinia publică din România este de acord cu reluarea relaţiilor comerciale în mod intensiv, un internaut fiind de părere că „dacă păstram legăturile comerciale cu ruşii, acum aveam 14% creştere economică şi forţa de muncă nu pleca în lume”.

Urmând ipoteza “rușii sunt răi și Putin este un dictator”, concluzia este că valorile europene impun o virtute și o conduită morală impecabilă, conform căreia ar trebui să ne lăsăm poporul în sărăcie pentru a aplica sancțiuni omului rău.

Cine acceptă așa ceva este considerat iluminat.

Cine denunță așa ceva este pro-rus.

Trăim în lumea în care smintirea este normalitate, iar oamenii care încă mai sunt sănătoși la cap sunt acuzați de nebunie.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *