Home / Actualitate / Președintele-Trădător Klaus Iohannis trimite militari români în războiul din Orient

Președintele-Trădător Klaus Iohannis trimite militari români în războiul din Orient

Incorect Politic
Aprilie 16, 2024

Președintele-Trădător Klaus Iohannis trimite militari români în războiul din Orient

Președintele-Trădător Klaus Iohannis trimite militari români în războiul din Orient

Via ExplozivNews:

Parlamentarii au luat act de scrisoarea președintelui Klaus Iohannis, prin care aprobă participarea Armatei României la operațiuni militare în Orientul Mijlocui, dirijate împotriva rebelilor yemeniți houthi.

În documentul președintelui se explică faptul că pe fondul războiului din Gaza și al intensificării atacurilor yemenite asupra unor obiective de interes pentru Israel, zona coastelor yemenite și a Strâmtorii Bab-al-Mandeb s-a deteriorat constant, cu repercusiuni negative la nivelul economiei europene și mondiale.

Hotărârea lui Iohannis vine în urma deciziei unilaterale a Statelor Unite ale Americii de a interveni militar împotriva rebelilor Al-Houthi.

La 18 decembrie 2023, Statele Unite ale Americii şi-au asumat intervenţia împotriva rebelilor Al-Houthi prin lansarea operaţiei maritime de tip coaliţie PROSPERITY GUARDIAN (OPG), iar pe 29 ianuarie 2024, Uniunea Europeană a aprobat Conceptul de Gestionare a Crizei pentru o nouă operaţie maritimă, EUNAVFOR ASPIDES, având ca obiectiv protejarea securităţii maritime pe principalele rute de navigaţie din Strâmtoarea Bab-al-Mandeb, Strâmtoarea Ormuz, apele internaţionale din Marea Roşie, Marea Arabiei şi Golful Persic.

Știripesurse relatează faptul că preşedintele a aprobat participarea Armatei României la EUNAVFOR ASPIDES, în vederea asigurării libertăţii de navigaţie în Strâmtoarea Bab-al-Mandeb, Strâmtoarea Ormuz, apele internaţionale din Marea Roşie, Marea Arabiei şi Golful Persic, începând din anul 2024.

3 comments

  1. A fost atacata Romania de houthi? Nu! Ce cautati, ba, sclavilor acolo? Houthi nu au inceput sa atace din senin, ca nu aveau ce sa faca, ci este o reactie la genocidul din Gaza. Nu sunteti de acord cu ce face houthi? Perfect! Opriti genocidul Gaza, arestati-i pe evreii sionisti si tarile musulmanii nu vor mai ataca Israelul.

  2. Mulțumită JohAnusului inexistenta flotă românească va pluti pe ape mai calme de acum încolo…

  3. Aha, prin intervenția Romnână în Orient o să-i încurajeze pă oamneii ăia să ne facă atacuri terroriste în țară, bravo Iohanis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *