Home / Educativ / Poziția față de Mișcarea Legionară îi separă pe naționaliști de conservatori

Poziția față de Mișcarea Legionară îi separă pe naționaliști de conservatori

Alexandru Balcu
Incorect Politic
Iunie 4, 2021

Poziția față de Mișcarea Legionară îi separă pe naționaliști de conservatori

 

În ceea ce privește prezentul, lucrurile sunt simple:

Poziția față de Mișcarea Legionară îi separă pe naționaliști de conservatori.

Exemple: Comemorările inițiate de Fundația “Ogoranu”, cu sprijinul doar a câtorva asociațîi. La Tâncăbești sau pe 14 mai în jurul statuii lui Iuliu Maniu nu o să vedeți mai nici unul din liderii din Piața Universitățîi sau Piața Victoriei. Fără îndoială, aceștia au meritele lor incontestabile în lupta împotriva dictaturii satanice care atacă acum cu furie din toate părțile. O doamnă care-și spunea naționalistă, implicată astfel în campania anti-vaccinare de exemplu, doamna în etate de la care poți avea pretenții, îmi spunea într-un mesaj pe Facebook (pe vremea când încă nu îmi închiseseră contul), că nu-i place ML pentru că “legionarii l-au ucis pe Ion Antonescu”!!

Toți acești conservatori au un cult pentru Ion Antonescu și, dacă mai au ceva simpatie pentru Mișcarea Legionară, se referă strict la perioada în care Legiunea a fost sub comanda “Căpitanului”. Nici să n-audă de Horia Sima. M-a dezamăgit de exemplu cartea domnului istoric Gică Manole “Apocalipsa după Stalin” (editura Babel Bacău, 2017), care pune într-o antiteză dizgrațioasă Garda de Fier vs. Ion Antonescu. Reputatul istoric se alătură astfel, din păcate, acelor conservatori care nu-și dau seama că prin atitudinea și scrierile lor fac de fapt jocul regimului Elie Wiesel. Regim care are o ură viscerală față de tot ce ține de Mișcarea Legionară.

De ce există totuși atâția care se bat (cinste lor altfel) pentru busturile și memoria lui Ion Antonescu dar li se pare firesc totuși ca în România să nu existe în spațiul public busturi ale Căpitanului sau Comandantului?

De ce AUR tace asurzitor în Parlament în ceea ce privește legile liberticide? De ce domnul Sorin Lavric nu are curajul să vorbească și despre cazurile domnilor Vasile Zarnescu și Florin Dobrescu (culmea, domnul senator Sorin Lavric a vorbit în calitate de invitat al fundației “Ogoranu” la comemorarea din 14 mai anul acesta)?

Mai mult, există chiar un curent de dispreț la adresa unor astfel de comemorări legionare sau ale rezistenței anti-bolșevice de după război, pe principiul “de parastase ne arde nouă acum?
Tot ce am spus mai sus se referă strict la ceea ce am numi Mișcarea de Rezistență Națională împotriva dictaturii neo-marxiste. Care, prin aversiune, ignoranță sau adoptarea pe nemestecate a atâtor clișee și neadevăruri propagate în perioada comunistă și din păcate și mai apoi despre Mișcarea Legionară  face efectiv jocul ticăloșilor de la EW.

Închei spunând că eu am ajuns să cred că regimului Elie Wiesel îi convine acest cult al Mareșalului, mai ales când este pus în valoare (falsă) în ceea ce privește așa-zisă Rebeliune legionară din ianuarie 1941. Orice este împotriva Mișcării legionare este binevenit din punctul lor de vedere. Nu-i nici o îndoială, dacă ar reuși să termine cu amintirea Mișcăii Legionare, îi vor lua la rând pe toți, nici bustul lui Burebista nu va mai avea voie să fie prezent în spațiul public.

6 comments

 1. Ar trebui sa ne concentram pe lucrurile care ne unesc, nu pe cele care ne despart. Dusmani sunt destui …si isi freaca mainile de placere cand vad (si provoaca) dezbinarea in randurile noastre

  • Alexandru Balcu

   Hristos a Inviat! Inteleg ce spuneti, dar nu la dezbinare m-am gandit cand am scris aceste randuri. Ci e doar un strigat, cum strigam aici toti cititorii alaturi de redactia Incorect Politic, ca in afara de problemele care “sar in ochi” sa zic asa (vaccinarea, “plandemia”, ideologia de gen, etc), mai este si problema legilor liberticide care au in prim-plan ca adversar ce trebuie nimicit Miscarea Legionara si tot ce tine de aceasta (inclusiv amintirea martirilor din temnitele bolsevice). Legi “incununate” recent cu o ditamai si sinistra strategie de combatere a antisemitismului & restul. Cum spunea si domnul Dan Puric in discursul domniei sale de la Comemorarea din 14 mai anul acesta, amintirea luptatorilor din munti nu este despre trecut ci tot timpul despre prezent. Si despre viitor as indrazni sa spun. Asa cum pe buna dreptate consideram inacceptabil ca istoria noastra sa nu vorbeasca despre Mihai Viteazul sau Stefan cel Mare si despre ce au insemnat acestia in destinul neamului nostru, tot asa ar trebui sa consideram si incercarea de eliminare din istorie si/sau defaimare a Miscarii Legionare. Istoria Adevarata care ar trebui sa fie cea oficiala si sa se predea inca de pe bancile scolii primare. In aceste vremuri ce par cele de pe urma, parafrazandu-l pe Malraux, as spune ca “istoria românilor va fi si cu Miscarea Legionara sau nu va fi deloc”.

 2. Inteligența Structurată

  Cultul pentru Antonescu este o aplicație reușită a securității, tocmai pentru a scoate din circuitul memorial persoana și acțiunea Căpitanului. Antonescu este folosit precum Hitler în raport cu Stalin, în folosul comunității deicide organizate împotriva tuturor popoarelor. Cel mai mare dușman al celor ce luptă pentru cauza românească nu este jidanul, singuri aceștia nu fac doi bani, ci iudaizanții autohtoni, care sunt cei mai mari asasini de neam și de ortodoxie! Mai mult, tradiționaliștii catolici, în special francezi, dispun de clerici care lucrează activ la dez-iudaizarea spiritelor. În România, cu infime excepții, preoții iudaizează în neștire, întreținând astfel acceptabilitatea colectivă la orice formă de tirania și, în paralel, împiedicând o abordare analitică structurată pe chestiunile interbelice și, mai ales, pe etapa legionară. Nu mai vorbim de imposibilitatea creierului colectiv de a înțelege prismul iudaic din România făurită de masonerie… Atunci când pomul este rău, fructul nu poate fi bun. Citiți omiliile Sf. Ioan gură de aur împotriva jidanilor și o să înțelegeți de la sursă testamentul Eminescian.

  • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

   Cine să priceapă ce spui? Foarte puțini. Un gheorghe se dă în stambă cu ortodoxia Legiunii. Fals. Să citească atent “Pentru legionari”. Codreanu vorbea despre creștini și creștinism pentru că Legiunea avea o componentă greco-catolică consistentă. Codreanu mai vorbea despre credința legionară, și nu despre credința ortodoxă. Să nu uitați că Ioan Gavrilă Ogoranu a fost greco-catolic. De-al de gheorghe ignoră faptul că o grupă de legionari a participat la Războiul din Spania catolică și că însuși Codreanu citea în închisoare acatistul Sfântului Anton de Padova. Ortodoxia este impregnată de teologia iudaizantă. Împotriva iudaizării Bisericii a luptat, folosind cuvântul, Sfântul Ioan Gură de Aur. Se pare că de aici i-au venit toate prigonirile din partea confraților episcopi creștini.

 3. Bine este venita precizarea – inselarea ar trebui sa inceteze.
  Nu se pot amesteca Adevarul si minciuna,
  Antonescu s-a condamnat cand l-a amenintat pe Rege; a renuntat la onoarea militara si la demnitate arogandu-si puterea de decizie absoluta.

  Pe jidani i-a protejat. Desi [prea] multi erau comunisti iar ceilalti ii ajutau si impreuna sabotau atat Romania cat si celelalte tari monarhice – in special dar si Germania “pe toate caile” – doar declarasera razboi Germaniei in 1934!
  https://phdn.org/archives/holocaust-history.org/questions/DailyExpress-March1933-judeafrontpage.jpg

  Recunoastem ce a fost bun si exceptional, sa recunoastem si ce a fost rau in ce a facut.
  PUNCTUM.

  Totusi, nu poti fi “conservator” daca nu esti “nationalist”.
  Nu poti fi “nationalist” – roman, in cazul de fata – decat daca marturisesti Ortodoxia, ceea ce au facut legionarii.
  Legionarii au fost, raman conservatori, conservatori unici, conservatorii adevarati, conservatorii ideali.
  Legionarii au pastrat ceea ce este/era bun pentru Neam si Tara, in intelegerea hristica – asta inseamna sa CONSERVI existential – politic si social – valorile supravietuirii si elevarii individuale si de neam in modul perfect, mantuitor.
  Conservatorii care nu-i recunosc nu sint conservatori ci nostalgici.
  … Impresionisti iar unii, narcisisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.