Home / Educativ / Portretul unui asasin economic (Virgil Popescu)

Portretul unui asasin economic (Virgil Popescu)

Incorect Politic
Iulie 19, 2021

Via Trenduri:

Virgil Popescu, Ministrul Energiei, e un individ ultrapenal. Recent a fost obligat de Comisia Europeană să scoată din PNRR proiectul Romgaz-GSP Power. Pentru cei care nu știu, GSP Power se citește Gabriel Comănescu. Tot Virgil Popescu este individul care îndreaptă Romgaz spre groapă obligându-l să cumpere concesiunea Exxon, să investească într-o platformă pe care o va construi și exploata același Exxon. Schema e simplă: am o casă care trebuie renovată, i-o dau unuia gratis care apoi vine și-mi spune cumpără casa asta așa cum e, îmi plătești renovarea și apoi te las să stai în chirie în ea. Iar chiria e babană, întrucât casa e renovată. Chestiunea am explicat-o pe larg aici.

Individul însă nu e la primele abateri, iar comportamentul său e unul tipic asasinilor economici. E suficient să constatăm cum, sub mandatul său de la Energie, companiile de utilități pun jugul asupra românilor mărind accelerat prețurile, fie că e vorba de energie electrică sau gaz. Iar totul se petrece sub înaltul patronaj al său și-al nulității de la Consiliul Concurenței care cică a lansat o investigație. Adică a dat o bășină la fel ca și celelalte cu care ne-a obișnuit.

O altă ispravă de-a lui Virgil Popescu s-a petrecut în fostul său mandat, cel de la Economie, în guvernarea Orban. În plină pandemie, bravul nostru croitoraș a pus-o de-o afacere cu măști. Astfel, la bătaie au fost puse Societatea de Administrare a Participațiilor Statului(SAPE) și regia Romarm. Romarm a închiriat avioane private pentru a aduce măști din Vietnam. Doar transportul măștilor a costat 5.2 milioane de dolari. De menționat e faptul că, în timp ce producătorul nostru de armament s-a reprofilat pe importul de măști și închiria avioane private scumpe, avioanele militare românești efectuau curse aproape gratis pentru transportul măștilor către entități private care apoi vindeau statului la suprapreț măștile. Curat murdar nu-i așa?

Bomba stă să explodeze în prezent deoarece, încă de la vremea marilor tunuri de anul trecut, cele aproape o sută de milioane de măști stau într-un depozit din Otopeni. Și ce credeți că i-a trecut prin cap tovarășului de la Energie? Ministerul Energiei are de încasat dividende de aproximativ 300 milioane lei pentru 2020 de la SAPE. Cum scandalul e gata să izbucnească întrucât în toată afacerea s-au pierdut vreo 50 milioane de dolari, bravul Virgilică vrea ca Ministerul Energiei să primească dividendele de la SAPE în natură, adică în măștile pe care le importase pe vremea când se afla la Economie și astfel să mute gaura din nou în ograda sa, de unde s-o coafeze cumva.

Chestiunea e deja stringentă. Măștile uitate în depozit produc cheltuieli în continuare(se plătește depozitarea lor). Iată un motiv pentru care, în ciuda datelor din teren, este menținută starea de alertă. Dacă restricțiile se ridică, trebuie să se contabilizeze cumva gaura și totul are iz penal. Așa că Virgilică speră ca, printr-un artificiu dubios să mătrășească cumva măștile din depozit. Eventual dându-le celor care trebuiau să primească măștile gratis încă de anul trecut de când s-a instituit aberanta obligativitate de port a măștii.

Iată doar un sumar rezumat al activității penalului nostru ministru care, cu fața aia tristă a lui, coace afaceri prin care ne îngroapă ca țara. Dar ce să ne mai mirăm? Individul face parte dintr-un guvern despre care se spune că se împrumută de la entități cu cântec contra comisioane groase „pă pefeu”. Ne mai miră ceva?

2 comments

  1. In primavara lui 2016 a fost cap de lista la Consiliul Local Drobeta Turnu Severin si in calitate de consilier a votat ca municipalitatea sa cumpere pacura de la firma la care este actionar. EXACT! Virgil Popescu si-a vandut pacura pentru incalzirea orasului, lasandu-l, intentionat fara caldura, pana si-a teiplat pretul fata de cat videa sarvilor si bulgarilor in aceeasi perioada. Totul s-a intamplat inainde sa devina deputat prin redistribuire ptr ca nu castigase alegerile. Si uite asa si-a pus viceprimarul PNL din subordine sa semneze contractul la Arad.
    Sa nu uitam de crimele pe sosele facute de Virgilica, fugind de la locul faptei. Un exemplu in campania din 2012, cand a trecut peste o femeie si a lasat-o intinsa pe carosabil chiar in mijlocul comunei Rogova si altele.
    Lui Virgilica nu e frica de puscarie ca el a mai stat cu catusele la maini pe vremea lui Patriciu, ca doar asa a reusit sa dobandeasca multe statii peco prin jud. Mehedinti.
    De cele aproape 10.000 de hectare dobandinte ilegal nici nu se mai pune problema si cum incaseaza de la APIA fara sa le munceasca, ca sunt dobandite din faptele lui taicasu de pe vremea cand era vicepresedinte la Consiliul Judetean, iar de violurle cot la cot nici nu mai discutatam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *