Home / Internațional / Polonia și Ungaria iau măsuri pentru încurajarea natalității – România face fix pe dos

Polonia și Ungaria iau măsuri pentru încurajarea natalității – România face fix pe dos

Incorect Politic
Iunie 4, 2021

Polonia și Ungaria iau măsuri pentru încurajarea natalității - România face fix pe dos

Via R3Media:

Partidul conservator Lege și Justiție (PiS) ce guvernează Polonia a introdus, în 2016, măsura „500plus”, prin care mamele primesc 500 de zloți (aprox. €112) pe lună pentru fiecare copil, dacă au mai mult de un copil.

Totodată, guvernul polonez a adus în scena politico-socială și programul „300plus”, prin care se oferă bani pentru școlarizarea copilului, respectiv „MamaPlus”, prin care statul garantează mamelor cu patru sau mai mulți copii o pensie minimă la bătrânețe, face mai ușor pentru mamele de școlari să-și ia concediu și dă femeilor însărcinate acces gratuit la medicamente.

În Ungaria, guvernul condus de Viktor Orban, liderul partidului Fidesz, a naționalizat clinicile de fertilitate, facilitând accesul la credite generoase pentru cuplurile care promit să aibă un copil în viitorul foarte apropiat. Totodată, maghiarii acordă facilități fiscale pe viață pentru femeile cu patru sau mai mulți copii.

Maghiarii au implementat „Planul de acțiune pentru protejarea familiei”, un pachet de măsuri implementat începând cu 2019 care are ca scop crearea unei „Ungarii prie­tenoase cu familia”, după cum scrie și pe bannerele din aeroportul din Budapesta.

Programul ungar include exceptări de la plata unor taxe pentru mamele cu patru sau mai mulți copii, concediu maternal de trei ani plătit, un credit fără dobândă echivalent cu aproape 30.000 de euro pentru cuplurile tinere care se căsătoresc pentru prima dată, iar dacă familia are trei copii, împrumutul nu mai trebuie rambursat.

De asemenea, familiile cu trei sau mai mulți copii sunt eligibile pentru un credit nerambursabil de 7.000 de euro pentru achiziționarea unei mașini cu șapte locuri. Iată cum accesul facil la astfel de credite poate deschide porți spre familiile ce se află în impas, încurajând din plin natalitatea.

Acestea nu sunt singurele măsuri pro-viață sau pro-familie adoptate de guvernele în discuție. Se construiesc zeci de mii de creșe și grădinițe, tabere de vară ieftine pentru elevi, alocații pentru nepoții ce-și îngrijesc bunicii, concediu plătit pentru bunicii care muncesc dar care vor să-și îngrijească nepotul nou-născut și așa mai departe.

În Ungaria, de anul viitor, tinerii până în 25 de ani nu vor mai plăti niciun impozit pe venit. Guvernul prezidat de Viktor Orban investește 5% din PIB pe astfel de politici ce susțin familia.

România nu este un exemplu din acest punct de vedere. Ultimele statistici întocmite de Institutul Național de Statistică arată că în anul 2020 s-a înregistrat cea mai mică rată a natalității din România din ultimii 90 de ani. Datele Eurostat preconizează că până în 2050, populația României va fi mai îmbătrânită cu opt ani, populația scăzând considerabil.

În plină criză demografică, statul român descurajează natalitatea, oferind bani mamelor care își lasă copii acasă încă de la șase luni pentru a se întoarce la muncă.

*

Nota Editorului I.P.: De ce face România fix pe dos, descurajând natalitatea și refuzând să acorde ajutoare pentru familiile de români etnici? Pentru că România nu mai este condusă de Români, pentru Români, ci de alogeni antiromâni care ne pun biruri, ne vorbesc filozofie, ne acuză de holocoaste, ne înțeapă copiii… Singurii care au vrut să facă ceva pentru familiile din România sunt cei de la A.U.R., a căror propunere a fost respinsă.

*

Via R3Media:

Un proiect de lege propus de 17 senatori și deputați ai AUR privind instituirea zilei de 28 octombrie ca „Ziua națională a familiilor numeroase” a fost avizat negativ de către toate comisiile Senatului prin care a trecut până acum. În expunerea de motive a proiectului se arată că inițiativa are ca scop promovarea  familiilor cu mulți copii, în contextul crizei demografice fără precedent pe care o traversează România.

Inițiatorii arată că data a fost inspirată de reușita unei astfel de inițiative realizate la nivelul unei parohii ortodoxe din Olanda, în 2020. De altfel, ziua de 28 de octombrie este ziua de praznic a Sfintilor Mucenici Terentie și Neonila, sotia sa, și cei șapte fii ai acestora, martirizati pentru credinta lor.

Cu toate acestea, până acum, proiectul a fost avizat negativ în toate cele trei comisii senatoriale prin care a trecut. Surprinzător, proiectul a primit aviz negativ în Comisia pentru drepturile omului, egalitatea de șanse, culte și minorități.

Una dintre cele mai vehemente oponente ale proiectului a fost senatoarea PNL Lucica Muntean. Ea s-a opus proiectului pe motiv că „va crea o discriminare între familiile care nu pot avea copii și familiile cu mulți copii”!

Lucica Muntean a înființat Asociația „Pro Familia”, al cărei președinte este, în 2011.

În context, trebuie amintită declarația președintelui PNL, Ludovic Orban, care a declarat că nici el, nici premierul nu sustin cresterea alocatiilor de la 1 iulie.

Tot astfel, Guvernul încurajează mamele prin OUG să se întoarcă la muncă încă din primele luni de viață ale copilului, măsură care va descuraja natalitatea, conform organizațiilor pro-familie.

6 comments

  1. BRAVO UNGARIEI SI POLONIEI CA FACE TREABA ASTA . noi acceptam poponariii si lesbienele si toate mizeriile si prostiile marxiste progresiste de rahat.

  2. Pey la noi daca statul da bani pentru copii iau tiganii si iarasi noi muncim pentru a ne finanta exterminarea.
    Daca nu “rezolvam” problema cu tiganii o dam din rau in mai rau. PRivelegii pentru mame? le iau tot bahnitele.

  3. Trădare, ticăloșie și multă prostie! Atât îi duce mintea pe politicienii români sau mai bine zis “români”

Leave a Reply

Your email address will not be published.