Home / Educativ / Pledoarie Pentru Desființarea Facebook, Youtube și Twitter

Pledoarie Pentru Desființarea Facebook, Youtube și Twitter

Sterian David Bruckman Shekelsteinberg
InCorect Politic
Martie 14, 2020

Dragi conaționali față de care nu am nici un interes ascuns,

Avem o problemă.

Facebook a fost o greșeală, Youtube a fost una și mai mare, Twitter la fel.

Problema

Toate aceste rețele de socializare au validat comportament și idei antisociale și antidemocratice.

Prin intermediul rețelelor de socializare, unde oricine poate să-și exprime ideea sub protecția anonimatului, am văzut cum crimele de ură au crescut, am văzut cum s-a dezvoltat o subcultură toxică bazată pe rasism, antisemitism și xenofobie.

A venit vremea să recunoaștem cu luciditate, aceste rețele nu trebuiau să apară, iar acum ele trebuiesc închise. Până la ultima. Să rămână oamenii cu educația sănătoasă a televizorului, pe care nu-l pot deturna să transmită așa cum îi taie capul!

Trebuiau să se gândească, programatorii lui pește!

Motivul principal

Dacă ești programator, înainte să lansezi un program, gândește-te: Există posibilitatea ca cineva să nege Holocaustul prin intermediul programului? Dacă da, atunci nu-l lansa! Simplu!

Dacă dai oamenilor o platformă prin care pot bate câmpii fără filtre, există posibilitatea ca ei să nege Holocaustul. Acest lucru e o blasfemie în sine, un păcat capital, un act de desolidarizare fața de condiția umană. Firește, într-o lume mai bună, acest păcat ar fi pedepsit cu rugul.

Mulțumim, domnule Zuckerberg, că încurajați antisemitismul.

Cu părere de rău constat că instituțiile evreiești care ar fi trebuit să vegheze în societate, să nu se mai ajungă la un șoa, s-au culcat pe o ureche la apariția acestor platforme și în acele momente nu au făcut destul lobby atunci când trebuia.

Există și alte motive de îngrijorare, anume că utilizatorii rețelelor exprimă opinii radicale împotriva imigrației, a homosexualilor, a țiganilor și așa mai departe. Dar astea sunt motive secundare, mai puțin importante ca negarea Holocaustului.

Acest popor contează mai mult ca restul pentru că este poporul ales de Dumnezeu să conducă lumea.

Cu cât mai des rămân aceste fapte nepedepsite, cu atât mai radicală va deveni societatea noastră, până în punctul în care fascismul, nazismul și alte forme de extremism rasial vor apărea în stradă așă cum au mai fost în perioada interbelică.

Trei soluții

În situația actuală ne rămân trei căi de rezolvare a problemei.

Prima este să impunem un cadrul legal care să pedepsească cu închisoarea pe aceia care neagă Holocaustul pe internet, legi care există în mare parte din Europa, dar care nu se pun în aplicare. Soluția ar fi ca aceste legi să se aplice cu desăvârșire, fără excepție, pentru fiecare delicvent negaționist sau rasist. Desigur, costurile aplicării acestei soluții sunt prea mari. Numai spațiul necesar… ar trebui construite clădiri întregi pentru a întemnița deplorabilii. Fără să mai vorbim de efectele sociale care ar putea radicaliza și mai tare o pătură a populației, într-atât încât să înceapă revolte locale.

A doua este să impunem un cadrul legal care obligă utilizatorii rețelelor să afișeze identitatea reală, astfel majoritatea ar fi descurajată să mai facă declarații controversate. Ar afla angajatorul, ar exista repercusiuni. Pe lângă aceste legi noi, ar trebui înăsprite filtrele de pe rețele pentru a nu permite postări rasiste, chiar și în condițiile în care toți utilizatorii au identitatea reală pe rețele.

A treia soluție este să închidem rețelele de socializare, ca din topor. Să scoatem cablul pur și simplu, shut it down direct. Din nefericire, am ajuns într-un punct în care interesele economice ale unora și altora nu vor permite implementarea acestei soluții, chiar dacă ar fi cea mai bună soluție pentru rezolvarea problemei.

Concluzie

Viitorul societății este amenințat de strigoiul vechi al nazismului.

Pericolul cu care ne confruntăm astăzi este revirimentul acestor curente radicale, alimentate prin natura prea liberă a rețelelor de socializare.

Domnule Zuckerberg, nu ați cenzurat destul!

Nici un rege nu domnește veșnic.

Dacă nu vă puteți face treaba, veți fi înlocuit!

3 comments

  1. Alexandru Daniel Roman

    …. Stimate domn si conational , a-ti auzit de dreptul de libertate de gandire/ opinie / exprimare …?? Sa zicem ca as putea fi de acord cu d-voastra in ceea ce propuneti , cu toate ca ar incalca putina bruma de bun simt si libertate care mai exista , dar ca un bun conational fara interese ascunse , nu credeti ca toate cele expuse ar fi bine sa fie puse in practica atunci cand intreaga omenire inclusiv asa zisul popor ales ( de unde nazbatia asta , chiar nu am inteles niciodata , si am citit chiar si ce nu se gaseste la indemana tuturor …) vor recunoaste si isi vor cere public iertare pentru ,, dacogetocidio ” permanent impotriva poporului român si a stramosilor nostri ( si ca un bun ,, conational planetar ” cred mai sunt destule popoare care au suferit pana la disparitie … inca nu este cazul nostru …). !!
    Ca un un bun conational ce va considerati , sper ca sunteti in asentimentul meu !! Asa sa va ajute Dumnezeu , si sper din tot sufletul sa o faca !!
    *** … Parte din ceea ce cereti s-a obtinut in contra realitatii , a democratiei si a bunului simt , dar unii vor totul … Zuckerberg da si el o mana de ajutor ca un bun ,, conational ” ce este …. cred ca stiti ca exista o expresie pe la noi … ,, ii ridica mingea la fileu ” ….deci unul pune ,, fundatia ” , iar altii ridica ” zidul ” …. d-le Zuckerberg … scuze dragã d-le conational , Shekelsteinberg … !!

  2. Alexandru Daniel Roman

    … Pentru cazul in care acest articol este preluat din alta parte si doar tradus si pus aici , as avea o sugestie / dorinta catre d-l Shekelsteinberg …. Poate asa scapa el si poporul lui de antisemitism , etc…. Nu vreti ca poporul ales sa fie romanii ?? Poate suntem mai indreptatiti de asta …. nu pentru ca am avea mai multe filme despre Zalmoxis decat altii despre Isus …ci pentru ca in pofida tuturor greutatilor continuam sa existam , chiar daca de secole multi incearca sa ascunda sau sa masluiasca dovezule despre cune suntem cu adevarat , de unde venim si care este menirea noasta !! … Dar toate la timpul lor … Cineva acolo sus ne iubeste … un titlu oarecare de un film oarecare …. sau o alta expresie si adevar romanesc …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *