Home / Actualitate / Pe mâna băncii Rothschild, luna aceasta – iunie 2023 – se începe scoaterea la bursă a Hidroelectrica

Pe mâna băncii Rothschild, luna aceasta – iunie 2023 – se începe scoaterea la bursă a Hidroelectrica

Cornel-Dan Niculae
Incorect Politic
Iunie 9, 2023

Pe mâna băncii Rothschild luna aceasta - iunie 2023 - se începe scoaterea la bursă a Hidroelectrica

Pe mâna băncii Rothschild, luna aceasta – iunie 2023 – se începe scoaterea la bursă a Hidroelectrica

Pe mâna băncii Rothschild, luna aceasta – iunie 2023 – se începe scoaterea la bursă a Hidroelectrica, producătorul celei mai ieftine energii electrice din România.

Până la sfârșitul lunii noiembrie vor să încheie operaţiunea.

Banca Rothschild & Co, condusă acum de Alexandre de Rothschild, unde a lucrat şi Emmanuel Macron ca angajat al Rothschildizilor, dirijează din partea Fondului Proprietatea vânzarea anunţată în 6 iunie 2023 a acţiunilor celui mai mare producător de energie din România, Hidroelectrica, care e totodată şi cea mai profitabilă companie din portofoliul statului român. Celebra bancă Rothschild apare drept consultant al Fondului Proprietatea în procesul de listare a Hidroelectrica la Bursă.

Coordonatori Globali Comuni“ ai listării şi vânzării acţiunilor Hidroelectrica sunt giganţii financiari Citigroup (unde Rothschildizii sunt acţionari şi parteneri), Erste Group, Jefferies Group și Morgan Stanley.

Mai sunt implicate băncile Barclays Bank UBS Europe SE, UniCredit Bank AG, Groupe Société Générale, BT Capital Partners S.A., S.S.I.F. Swiss Capital S.A. ş,a.

Statul român va rămâne deocamdată acţionar majoritar, dar se deschid căile şi procedurile de a-i fi diminuate controlul şi profiturile la Hidroelectrica.

Micii acţionari de la societăţile comerciale „deschise“ (listate la bursă) au drepturi mult mai mari, conform Legii valorilor mobiliare, iar cu o participaţie şi de numai 5% (pe care deja o au fondurile straine, dar nu au inca si “deschiderea” companiei) pot bloca sau determina multe hotărâri în privinţa companiei, în dauna acţionarului majoritar, statul român în acest caz.

https://www.google.com/search?q=Hidroelectrica+Rothschild&client=firefox-b-d&sxsrf=APwXEdd7vTRF0Lm6zDR17rEzs4Jytmck3Q:1686156144710&source=lnt&tbs=qdr:w&sa=X&ved=2ahUKEwiL8qmQzbH_AhUISfEDHcMxDwMQpwV6BAgBEBw&biw=1280&bih=871&dpr=1#ip=1

3 comments

  1. Fondul proprietatea este condus de jidovul Nicholas Taubmann, fost ambasador SUA in Romania, cel mai bogat om din Romania acum ca si atunci.Ne furajidanii tara.

  2. O singura intrebare: cine a initiat aceasta mare tradare de Tara?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *