Home / Actualitate / ONG Neconstituțional: Cartele Prepay DOAR CU BULETINUL

ONG Neconstituțional: Cartele Prepay DOAR CU BULETINUL

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
August 27, 2019

Cartele Prepay DOAR CU BULETINUL

Cum spunea Rahm Emanuel, jidanul din Moldova emigrat în SUA: You never let a serious crisis go to waste.

Nu irosiți niciodată o criză serioasă. Situația din Caracal este o criză, iar guvernul știe cum să profite pentru a institui control suplimentar al populației:

ActiveNews:

Tragedia de la Caracal determină Guvernul să ia mai multe măsuri pentru îmbunătățirea sistemului unic de urgență 112, iar identificarea posesorilor cartelelor prepay este doar una dintre acestea. Executivul a adoptat, marți, ordonanța de urgență care permite localizarea mult mai precisă a celor care apelează 112, majorarea amenzilor pentru cei care alertează în mod fals echipajele de intervenție în situații de urgență, precum și cumpărarea cartelelor prepay condiționată de identificarea utilizatorului, informează România Actualități.

Cartelele prepay vor putea fi achiziționate de la 1 ianuarie 2020 doar dacă persoanele interesate vor prezenta un act de identitate. Chiar și cei care posedă deja o cartelă prepay anonimă vor fi nevoiți să își declare identitatea până la 1 septembrie 2020.

Cum îți vor cere identitatea dacă ai cumpărat o cartelă înainte de 2020?

Vor dezactiva cartela?

„Pentru îmbunătățirea localizării persoanei care apelează serviciile de urgență, prin acest act normativ se instituie obligația furnizorilor de servicii de telefonie mobilă pentru care plata se face în avans de a furniza serviciul numai după ce au colectat datele de identificare ale utilizatorului cartelei SIM, care va beneficia de respectivele servicii. Cu alte cuvinte, cartelele prepay vor fi furnizate doar după ce persoana care le achiziționează prezintă actele de identitate”, a declarat Nelu Barbu, purtător de cuvânt al Executivului.

Ordonanța de urgență adoptată marți de Guvern prevede și înăsprirea sancțiunilor pentru apelarea nejustificată sau falsă a numărului unic de urgență.

„Cuantumurile amenzii aplicate au fost majorate, minimul a fost majorat de la 500 de lei la 1.500 de lei, iar maximul, de la 1.000 la 5.000 de lei”, a mai declarat Nelu Barbu.

Evident, oamenii respectabili care doresc să achiziționeze o cartelă SIM vor lua măsuri excepționale pentru protejarea dreptului la intimitate.

Să vezi cum sar buletinele dacă scoți zece lei.

2 comments

 1. Foarte comic finalul.

  Intrevad aici o oportunitate de business pentru comunitatea tiganeasca.

  Vom vedea prin piete tigani care vand leucoplast si cartele de telefon.

  Vor merge cu toate rudele sa isi cumpere cartele din magazin — dupa care vor trimite pirandele sa vanda cartele in piata.

 2. Masura asta e impusa din strainatate, Viorica Dancila nu e destul de desteapta sa inventeze asa ceva.

  Nu stiu cu cine sa votez la prezidentiale. Toti cumparati. Politica e doar o telenovela pentru prosti.

  Nu cred ca mai votez.

  O alta idee ar fi sa puna VOTAT Corneliu Zelea Codreanu pe buletinul de vot.

  Daca asta apare in toata tara, s-ar putea sa vorbeasca televiziunile despre asta.

  O campanie de trollaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *