Home / Actualitate / Nuremberg a fost condus de legionari, altfel cum se explică faptul că legionarii n-au fost acuzați de crime de razboi?

Nuremberg a fost condus de legionari, altfel cum se explică faptul că legionarii n-au fost acuzați de crime de razboi?

Vlad Voicu
Incorect Politic
Februarie 9, 2022

Nuremberg a fost condus de legionari altfel cum se explică faptul că legionarii n-au fost acuzați de crime de razboi?

Nuremberg a fost condus de legionari, altfel cum se explică faptul că legionarii n-au fost acuzați de crime de razboi?

 

Bine ați venit la demența zilei, vă prezentăm un articol schizofrenic semnat Ioana Ene Dogioiu, de pe spotmedia, în care se spunea că AUR e copilul comunismului și a legionarismului…

Într-un interviu acordat spotmedia.ro, Mădălin Hodor demontează miturile legionarismului și arată cum a fost tolerat și lansat neolegionarismul: „legionarismul post 1990 a capturat anticomunismul românesc. Legionarii au scăpat de judecata istoriei datorită comuniștilor, care au făcut din ei victime. Criminalii transformați în eroi martiri”.

Extragem câteva perle din acel interviu:

Sub oblăduirea lui Ilie Ceaușescu a fost creată acolo o școală de istorici cu misiunea patriotică de a fi antisovietici. Nu istorici, antisovietici, ca să ne înțelegem.

E acesta un lucru rău? Sau vor să arate că Ceaușescu  a fost defapt legionar pentru că a vrut să desovietizeze instituțiile țării?? Să ne așteptăm la articolul «Ceaușescu era legionar – dovezile istorice de la INSHR”EW“»?

Legionarii erau niște teroriști mistici, care ani de zile încercaseră să distrugă sistemul democratic, atât cât era el, care asasinau la comandă, care promovau exterminarea evreilor. Erau la fel de antidemocrați, totalitari și extremiști ca şi comuniștii.

Legionarii jucau după jocul democrației, înființând partid legal, participând la campanii electorale, în condiții legale, iar jandarmii, adică reprezentanții autorităților statului, îi băteau, îi împușcau în timp ce lipeau afișe și le blocau drumul prin sate și la urne. În condițiile în care democrația este o iluzie care servește interese străine de populațiile băștinașe, de ce ai vrea să susții falsa democrație? În zilele noastre este la fel, ni se spune că trăim în democrație, că avem valori și stat de drept, dar în realitate trăim în totalitarism, libertatea de exprimare fiind sugrumată de un set de legi antiromânești, pe care AUR fie le va abroga, fie va fi distrus de ele.

Acum vine partea revoltătoare:

Există și studii care arată că în pușcării unii legionarii au pactizat cu comuniștii și au devenit torționari. De exemplu, la Pitești.

Asta e cea mai dementă idee care s-a vehiculat în spațiul public despre Pitești până acum, Hodor  ăsta și Mihai Demetriade vor să rescrie istoria torturilor, prefăcând victimele în călăi!

Bineînțeles că au pactizat. Dar și acolo suntem într-o istorie falsificată. Mihai Demetriade a scris un studiu temeinic și foarte bine argumentat, o ipoteză validată academic de cercetători reputați din România și străinătate. Studiul lui, adevărat, nu are girul frățiilor ortodoxe.

În primul rând, este demontată ideea că reeducarea ar fi fost de inspirație sovietică, inspirată de „Poemul pedagogic” al lui Makarenko. Nu are nicio legătură.

Scopul punerii a ceea ce s-a întâmplat la Pitești în cârca conceptuală a lui Makarenko a fost să se demonstreze că sovieticii au fost implicați la Pitești, că a fost ideea lor, iar securitatea anilor ’50 nu a fost românească, ci alogenă.

Deci avem o tortură abominabilă, dar ea nu poate să fie emanată dintr-o minte românească. Noi nu putem face așa ceva. Sovieticii sunt de vină.

În al doilea rând, arsenalul, metodele torturii au fost fără dubii de tipologie legionară. Elementele religios patologice nu fac parte din arsenalul imagistic comunist, ci legionar. Toată punerea în scenă, regia și desfășurarea o arată clar.

Pe scurt, la Pitești, nu s-a practicat tortura de dragul torturii. Tortura nu era scopul, ci era instrumentul. Geniul negru al lui Nikolski a fost să “îi spargă“ pe legionari cu alți legionari și prin metode legionare. Acesta este, pe scurt, ceea ce se numește „experimentul Pitești”.

Securitatea i-a lăsat pe legionari să facă ceea ce deja făcuseră, ceea ce era în firea lor.

Au sărit unii care au spus că promovăm versiunea Securității. Nu, destructurăm operațiunea ei. Securitatea s-a folosit în mod diabolic de dinamica mișcării legionare, o mișcare de gangsteri nebuni mistici, care se suspectau unii pe alții de trădare.

Legionarii erau exact niște paranoici crescuți în cultul trădării, pas absolut obligatoriu pe drumul martiriului. Nu ai martiri fără trădare mișelească. Deci obligatoriu unii sunt trădători. Uitați-vă la ce se întâmplă în AUR și vedeți că asta e ideea.

Iar etosul legionar presupune în primul rând sacrificiul. Legionarul adevărat trebuie să sufere și să devină martir.

Ce au fumat ăștia înainte să scrie?

A fost articolul scris cu ajutorul a multe și variate droguri?

Mistificarea torturilor de la Pitești spre unghiul în care victimele sunt călăi este o sabie cu două taișuri care îi va tăia pe cei care susțin această mistificare, întrucât poți prosti pe cineva care nu cunoaște, îl poți păcăli să creadă ce spui, dar dacă acel cineva va căuta vreodată să verifice sau dacă cineva cu mai multe cunoștințe istorice îi va spune care este adevărul, va fi întors pentru totdeauna împotriva celor care au lansat teza.

Astăzi, unde în societate găsim ideile acestea?

Există un nivel instituțional, oameni din sistem care stau cu tabloul lui Antonescu pe pereți. Naționaliști, antiputiniști, dar care nu sunt mistici, neolegionari sau fundamentaliști. E specia celor care susțin un patriotism fundamental greșit pentru că au fost expuși la aceeași narațiune istorică viciată.

Le e frică de faptul că există oameni din sistem care știu adevărul și simpatizează cu eroii țării lor. Este un lucru bun.

AUR este copilul mutant al naționalismului comunist și naționalismului legionar?

Da, propaganda AUR valorizează în egală măsură mitologia legionară și nostalgia comunistă. Iar embrionul din care s-a născut amestecul acesta nociv, care folosește vulnerabilităţile, potențialul de a crea scandal și ură, a fost propaganda lui Ceaușescu.

Legionarii din exil au fost printre cele mai nocive instrumente ale Securității pentru neutralizarea exilului democratic. Securitatea îi folosea pentru spargerea oricărei încercări de coalizare a exilului românesc.

Dacă ar fi în viață, Marin Preda ar putea scrie un nou Delir, doar după articolul ăsta.

Mai lipsea să scrie că Nuremberg a fost condus de legionari, altfel cum se explică faptul că legionarii n-au fost acuzați de crime de razboi?

Iar principala modalitate prin care narațiunea legionară a ieșit în anii ‘90 a fost anticomunismul. Și eroizarea legionarilor s-a făcut exact pe tema aceasta: cei mai rezistenți din închisori, cei mai duri anticomuniști, luptătorii din munți, martirii închisorilor. Ceea ce e fals? Este fals că au fost cei mai puri opozanți ai comuniștilor. Aceia erau cei care aveau valori democratice. Legionarii erau niște teroriști mistici, care ani de zile încercaseră să distrugă sistemul democratic, atât cât era el, care asasinau la comandă, care promovau exterminarea evreilor. Erau la fel de antidemocrați, totalitari și extremiști ca şi comuniștii.

Discutând pe un grup de chat, un internaut a sugerat să facă o serie de NFT-uri cu acest articol, intitulat seria Idioțenii 1/100.

AUR renaște legionarismul sau încearcă să capteze și să ridice la suprafață un filon legionar care exista clandestin în subteran?

E de reținut două lucruri:
1. Acești exponenți ai sistemului și-au dat seama că este un curent naționalist subteran care străbate întreaga țară.
2. Le este frică de potențialul regenerativ pentru neam, al acestui curent.

Pe scurt, la Pitești, nu s-a practicat tortura de dragul torturii. Tortura nu era scopul, ci era instrumentul. Geniul negru al lui Nikolski a fost să “îi spargă“ pe legionari cu alți legionari și prin metode legionare. Acesta este, pe scurt, ceea ce se numește „experimentul Pitești”.

Teza mincinoasă lui Demetriade și Hodor se regăsește pe Wikipedia din ceva motiv, la Experimentul Pitești, în limba engleză, citim următoarele:

“Responding to new ideological guidelines, the court concluded that the experiment had been the result of successful infiltration of American and Horia Sima’s Iron Guard agents into the Securitate, with the goal of discrediting Romanian law enforcement.”

Mână aia care te strânge de gât nu mai iese odată…Ne-ați strâns de gât cu minciuni de peste 30 de ani, iar acum vă plângeți că vine vremea decontării?

6 comments

 1. De-ar veni o dată vremea DECONTĂRII !!

  Întrebarea este – există un loc curat în curtea justiției românești unde să se petreacă asta ?? Și avem oameni care să facă dreptate ??

 2. “este demontată ideea că reeducarea ar fi fost de inspirație sovietică, inspirată de ‘Poemul pedagogic’ al lui Makarenko. Nu are nicio legătură.”

  Până la urmă cum e treaba cu Makarenko ăla de la Pitești? Că am mai citit despre el aici:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/probleme-si-dificultati-in-educarea-copiilor-copilul-incapatanat-rasfatat-grosolan-care-vorbeste-urat-etc-cum-luptam-cu-obiceiurile-proaste-de-comportament-ale-copilului/

  În afară de faptul că problema e pusă complet greșit încă din titlul articolului, uite ce zice despre Makarenko (printre altele):

  “Makarenko, de care amintim din ce în ce mai des, deoarece s-a dovedit mai priceput ca nimeni altul să lucreze cu copiii străzii, avea mare grijă ca elevii săi să fie ordonaţi şi serioşi.”

  Mi se pare mie sau dl. http://www.cuvantul-ortodox.ro/ recomandă pentru “educarea” copiilor sfaturile cetățeanului din cartea căruia s-au inspirat treburile de la Pitești? Poate că n-am înțeles eu bine dar nu întreb la cuvântul-ortodox că ăla e sait de țăcăniți iar acolo sunt o grămadă de mizerii, am o colecție întreagă.

  • Cititi “Pitesti. cronica unei sinucideri asistate”, editia a II-a, de Alin Muresan. La Pitesti nu s-a aplicat metoda “Makarenko”. Aplicata in URSS, prin aceasta metoda se urmarea chiar reeducarea, adica simplu, sa ii convinga pe cei mai inversunati anti-bolsevici de sublimul revolutiei comuniste, etc. Metoda Makarenko s-ar fi bazat numai pe indoctrinare, fara folosirea torturii sau a violentelor. Numai ca la noi nu a fost vorba de fapt de lupta ideologica. Asta nu inteleg sau se fac ca nu inteleg idiotii utili gen acest Madalin Hodor. La noi a fost vorba mai intai de toate de prigoana anti-nationala si anti-crestina. Directia a V-a a Securitatii din acea vreme avea 45 de membri in conducere…dintre care 31 evrei! 8 erau români si restul bulgari si sarbi (“Post-scriptum la Pitesti. Dreptul la Adevar”, 2019 – Constantin Iulian). Securitatea iudaica din acea vreme nu dadea doi bani pe filozofia metodei “Makarenko”. Putin le pasa de fapt daca tinerii elevi si studenti legionari vor deveni oameni de baza ai societatii comuniste. Pe ei i-a interesat distrugerea acestei elite românești, care ingemana tot ce poate avea mai de pret o natiune: varfuri ale inteligentei intelectuale si tehnice dublate de o Credinta si un Patriotism pe masura. Asa s-a nascut “Experimentul Pitesti”, pe care au incercat apoi sa il exporte si in celelalte inchisori. Viclenia diabolica cu care au incercat sa puna totul in carca legionarilor (o sti idiotul asta de Hodor de procesul din 1954-1955 prin care Securitatea a esuat pana la urma in incercarea asta?), este tipica talmudistilor.

 3. se regăsește pe Wikipedia din motiv de J.I.D.F,
  Jewish Internet Defense Force:29 sept. 2021 · The Jewish Internet Defence Force (JIDF) is an unofficial online advocacy/hacktivism group for the state of Izrael,(de fapt trollii din Pipera,din Balti si Bender,din Kahul si Ucraina).

 4. astia chiar vor sa vada toti ca isi urasc radacinile, de ce nu li se retrage cetatenia?

 5. Cine este Dogioiu asta??
  Aaah… javreta aia de mănâncă cârnați pe înfundate pe la recepții!? Cred că acest deșeu toxic, de o incultură, soră cu cea a șmenarilor de după blocuri, ar trebui legată în lanț precum un câine. Acest soi de ziaristică porno trebuie să înceteze, iar dacă nu există soluții legale pentru a opri această batjocură, atunci ar trebui găsite și soluții mai “neortodoxe”!

Leave a Reply

Your email address will not be published.