Home / Internațional / U.E. vrea un nou judecător activist soroșist la CEDO

U.E. vrea un nou judecător activist soroșist la CEDO

Incorect Politic
Mai 13, 2021

Nou judecător activist soroșist la CEDO

 

CEDO: Belgia propune alegerea unui nou „judecător-Soros”

Traducere mecanică:

Belgia a propus trei candidați să participe la următorii nouă ani la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Potrivit doctorului în drept Grégor Puppinck, director al ECLJ, alegerea pentru acest post a lui Maïté De Rue, avocat salariat al Societății Deschise a lui George Soros, ar consolida rețeaua de „judecători-Soros” la Curte și ar crea noi situații de conflicte de interese. Tribună.

În septembrie 2021, un nou judecător belgian va fi ales în Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a-l înlocui pe Paul Lemmens al cărui mandat se încheie la 12 septembrie 2021. După o procedură de selecție în Belgia, au fost aleși trei candidați. Sunt Maïté De Rue, Frédéric Krenc și Sylvie Sarolea. Adunarea parlamentară a Consiliului Europei (APCE) trebuie să examineze acum aceste trei candidaturi și să o aleagă pe cea care va deveni judecător la CEDO pentru un mandat de nouă ani. De asemenea, poate alege să respingă întreaga listă, dacă consideră că niciunul dintre cei trei candidați nu este suficient de calificat.

Trei candidați pentru a deveni judecător la CEDO, dar niciun magistrat

Dintre cei trei candidați , unul este angajat al Societății Deschise, altul este un academic angajat în drepturile străinilor, al treilea este un avocat director al Revistei Trimestriale a Drepturilor Omului . Acesta din urmă pare a fi cel mai competent și cel mai rezonabil. Este regretabil că niciunul dintre candidați nu este magistrat, spre deosebire de judecătorul ieșit care a fost membru al Consiliului de stat belgian (1994-2012), precum și al Grupului consultativ UNMIK pentru drepturile omului din Kosovo.

Maïté De Rue este un avocat salariat al Open Society Justice Initiativeîn New York, din 2018. Această organizație, fondată și finanțată de George Soros, este specializată în litigii strategice în fața instanțelor naționale și internaționale, în special a CEDO. În cadrul acestei organizații, Maïté De Rue a prezentat în mod special un brief la CEDO cu privire la demiterea procurorului șef anticorupție din România. Anterior, a lucrat timp de doisprezece ani la Ministerul Justiției din Belgia, în special ca adjunct al procurorului general. Maïté De Rue a fost membru al cabinetului ministerial al Laurette Onkelinx (socialist) timp de 6 ani. În același timp, ea a participat la Comitetul european pentru prevenirea torturii din Consiliul Europei între 2011 și 2018. Potrivit presei belgiene, candidatura sa a fost susținută de PS în timp ce„Alți candidați au fost invitați să nu se prezinte pentru a-i oferi toate șansele. În același timp, CV-ul său este extrem de slab în comparație cu alți candidați care sunt adevărați stăpâni ai legii, dar care nu au fost selectați fără un motiv anume. „ ( La Libre Belgique , 9 ianuarie 2021).

Modul în care societatea deschisă a lui George Soros și Microsoft Bill Gates finanțează Consiliul EuropeiMaïté De Rue a publicat câteva articole. În 2014, ea a scris împotriva închisorii pe viață. Într-un articol din mai 2020, ea salută decizia luată de unele state de a elibera prizonierii pentru a combate epidemia de coronavirus. În ceea ce privește această problemă a închisorii, ea crede că „închisorile ar trebui să fie o prioritate pentru vaccinul împotriva coronavirusului”. Ea a criticat, de asemenea, decizia unei Curți de Apel din SUA de a respinge acuzațiile împotriva lui Michael Flynn.

Black Lives Matter: George Soros investește 220 de milioane de dolari în „justiție rasială”Frédéric Krenc este avocat la Baroul din Bruxelles din 2002 și arbitru la Curtea Belgiană de Arbitraj pentru Sport din 2013. În 2005, a devenit secretar general al Institutului pentru Drepturile Omului al Baroului din Bruxelles. Din 2015, este, de asemenea, director al Revistei Trimestriale a Drepturilor Omului, un jurnal specializat în prezentarea cvasi-oficială a jurisprudenței CEDO și al cărui comitet editorial și consiliul științific includ rude și membri ai CEDO, inclusiv ultimii trei președinți ai CEDO. Frédéric Krenc este autorul mai multor cărți și numeroase articole științifice în domeniul drepturilor fundamentale. Între 2011 și 2016, a fost codirector al colecției Droit et Justice la Anthemis, o editură juridică belgiană.

Sylvie Sarolea este profesor de drept la Universitatea Catolică din Louvain din 2005. Este specializată în dreptul străinilor și în dreptul imigrației, pe care a făcut campanie și a publicat mai multe cărți și numeroase articole. Din octombrie 2004, ea este, de asemenea, avocat la Baroul Nivelles, unde apără deseori refugiații și migranții, chiar înainte de CEDO. Ea a vorbit public în favoarea unei mai multe imigrații legale.

Există câțiva avocați belgieni de renume mondial. Poate că nu sunt suficient de progresivi?

Ea a avut mai multe angajamente notabile. Ea a fondat și coordonează din 2011 Echipa europeană pentru drepturi și migrație (EDEM), o echipă de cercetare cofinanțată de Fondul european pentru refugiați. De asemenea, a fost candidată pe o listă ecologistă în 2007, președintă a Comisiei de Externe a Ligii Drepturilor Omului (1997-2002); Președinte al Asociației pentru Dreptul Străinilor (2002 – 2012); Vicepreședinte al Ulysses, un ONG care susține sănătatea mintală a migranților și membru al Collectif des femmes ASBL, un loc pentru întâlniri interculturale între femei și formare „într-o perspectivă a egalității de șanse” .

Candidații propuși de guvernul belgian sunt dezamăgiți. Niciunul nu este magistrat și, a fortiori , nu provine dintr-o jurisdicție supremă. Cu toate acestea, Belgia are magistrați și universitari de renume mondial, precum Olivier De Schutter și creștinii Louis-Léon, dar poate că nu sunt suficient de progresivi pentru actualul guvern belgian. Selecția candidaților pentru funcția de judecător la CEDO are întotdeauna o dimensiune politică majoră; aici a fost influențată și de dorința de a prezenta o majoritate de candidați.

O alegere a lui Maïté De Rue ar fi foarte dăunătoare Curții. Ar consolida rețeaua de „judecători-Soros” și ar provoca noi situații de conflicte de interese cu solicitanții și intervenienții susținuți de Societatea Deschisă, așa cum a fost dezvăluit în raportul ONG-urile și judecătorii CEDO 2009 – 2019 .

Alegerea lui Sylvie Sarolea în funcția de judecător ar conferi drepturilor străinilor un nou apărător important în cadrul CEDO, chiar dacă țările europene sunt supuse unui val de migrație fără precedent și sprijinul acordat de CEDO drepturilor străinilor. subiectul unor critici puternice.

Dintre cei trei candidați, domnul Frédéric Krenc este cu siguranță cel mai bun cunoscător al Curții Europene și al jurisprudenței sale. De asemenea, el este cel mai puțin angajat public în stânga, chiar dacă este apropiat de fostul judecător belgian și foarte progresist Françoise Tulkens. Este și cel mai tânăr (născut în 1978); este căsătorit și tatăl a doi copii. Votul final se așteaptă să aibă loc în aprilie.

Nota Redacției: Mai putem vorbi de Justiție Europeană după Nurnberg?  

5 comments

 1. MULTUMIRI PENTRU FOARTE IMPORTANTUL ARTICOL CARE NE LAMURESTE CE S-A INTAMPLAT CU “DREPTURILE OMULUI” SI IN CE CONSTA ADEVARATA EU !

  DACA NICI ACUM NU E CLAR CA SOROS A PRELUAT TOTUL CU BANETUL LUI DE SPECULANT FINANCIAR CRIMINAL( a ruinat multa lume cand si l-a facut , mai ales in prima parte !), APAI CAND SI CUM SA MAI INTELEAGA ROMANII CAT DE URGENT ESTE DE IESIT DIN ACEASTA CAPCANA CUMPLITA INTINSA NOUA DE ABRUTIZATII BANULUI NEMUNCIT , PROVENIT SI UTILIZAT PENTRU JAF SI SPECULA AD INFINITUM ?

 2. Dragii mei comilitoni , luptatori in numele adevarului:
  un numar faraminos de jurnalisti scriu numele acestui oras si il pronunta americaneste sau frantuzeste sau you name it – vezi talmudistii si “procesul” lor cu legi ne-europene !

  Dar acest oras este german !

  Va rog frumos dezaiuriti-va de prostia americanilor si de analfabetismul lor cronic si pronuntati-l,
  si mai ales ortografiati-l ca niste buni romani ce sunteti cu consideratie maxima pentru etimologie :
  in germana numele orasului bavarez este :

  NURNBERG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nuuuuu nuremberg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Aici aveti si wikipedia in germana cu numele adevarat caci :

  ROMANII SCRIU

  NURNBERG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  link:
  https://de.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCrnberg
  titlul:
  Nürnberg

  Zur Navigation springen
  Zur Suche springen
  Der Titel dieses Artikels ist mehrdeutig. Weitere Bedeutungen sind unter Nürnberg (Begriffsklärung) aufgeführt.

  ROMANII NUUUU AU PRELUAT ACEST NUME GERMAN PRIN FILIALA FRANCEZA, PRECUM AU FACUT-O AMERICANII, CARE ZIC nuremberg !

Leave a Reply

Your email address will not be published.