Home / Educativ / Noi Suntem de Vină, nu Politicienii!

Noi Suntem de Vină, nu Politicienii!

Incorect Politic
Iunie 9, 2019

Via MihaiAndreiAldea:

Noi suntem de vină, nu politicienii! Ieşirea din Matrix

Milioane de oameni şi-au pus, în alegerile care au trecut, speranţe. Milioane de oameni şi-au tot pus speranţe în alegeri din 1990 şi până astăzi. Mereu înşelate. De ce?

De ce România, la trei decenii după căderea unei teribile dictaturi, este atât de rău? Atât de rău încât mulţi se întreabă dacă nu e mai rău acum decât atunci!
De ce?

De ce avem o clasă politică aflată sub control străin? De ce instituţiile de stat îi persecută făţiş pe Români în favoarea străinilor? De ce un medic american de origine română, cu renume mondial, este şicanat ani de zile de autorităţi până să primească dreptul de practică? De ce în acelaşi timp un străin care se pretinde medic practică liniştit ani de zile fără să fie supărat de autorităţi?

De ce un Român bătrân ce ia un braţ de uscături să se încălzească iarna este amendat aspru? De ce tâlharii ce rad pădurile de pe faţa pământului şi le vând străinilor nu sunt prinşi niciodată?

De ce se plătesc taxe şi impozite la stat ce se duc spre Ministerul Transporturilor, în paralele cu accize la carburanţi, rovignete şi alte şi alte dublări ale taxelor şi impozitelor pentru drumuri?

De ce deşi avem cele mai multe impozite şi taxe de pe planetă, inclusiv pentru drumuri, avem drumuri atât de proaste? De ce este Republica România atât de rău?

În primul rând, din vina noastră!

Nu (doar) politicienii îşi fac nevoile în văzul lumii, la marginea drumului, chiar şi atunci când există în apropiere benzinărie cu toaletă, sau măcar o acoperire naturală – tufe, copaci. Nu, este un act, ruşinos, pe care îl fac foarte mulţi oameni obişnuiţi.

Nu (doar) politicienii aruncă sticle, doze de suc sau de bere, plastice şi alte gunoaie oriunde se nimereşte: în mijlocul pădurii, pe malul râurilor, pe plajă, în parc etc. Nu, este un gest pe care îl fac o mulţime de oameni obişnuiţi.

Nu (doar) politicienii vorbesc extrem de vulgar absolut gratuit. Nu, (şi) oamenii obişnuiţi sunt cei care au organele sexuale în gură la orice fleac. Şi li se pare amuzant!

Nu (doar) politicienii sunt atât de preocupaţi de beţie, sex şi alte droguri încât uită de îndatoriri, de răspunderi. Nu, este un lucru pe care îl fac o mulţime de oameni obişnuiţi.

Şi din ei ies politicienii! Din aceşti oameni obişnuiţi. Şi sunt asemenea lor.

Ca România să iasă din hăul în care se zbate, pentru ca Românii să iasă din Matrix, este nevoie ca fiecare să îşi asume răspunderea pentru faptele şi cuvintele lui.
Toţi spun că au un Dumnezeu în Ceruri – fie că se declară ai Bisericii ori supăraţi pe ea. Şi mai toţi mint! Căci dacă ai un Dumnezeu în Ceruri NU vorbeşti ca un neom fără niciun dumnezeu! NU înjuri de grijanie (adică Împărtăşanie), de Adam, de Eva, de morţi, de vii, de mamă sau de orice altceva. NU te repezi să judeci şi să osândeşti. NU arunci gunoaiele unde se nimereşte, murdărind cu bestialitate Creaţia lui Dumnezeu, grădina pe care El ţi-a dat-o SĂ O ÎNGRIJEŞTI ŞI SĂ O APERI!
Dacă ai un Dumnezeu ştii că vei răspunde în faţa Lui pentru ce faci tu!

Poţi să minţi pe cei din jur că faci rele „pentru că aşa fac toţi”. Dar Dumnezeu ştie şi ştii şi tu: faci rele pentru că eşti rău! Cel bun face binele chiar dacă este înconjurat numai de răi! Deci faci răul nu din vina celor din jur, ci pentru că aşa vrei tu!

De multe ori am avut la spovedanie bărbaţi şi femei care încercau să-şi găsească scuze. De pildă, pentru avort: „aşa fac toţi”!

Şi am avut un caz în care tocmai spovedisem o femeie care a fost bătută de mama ei, a fost bătută de bunica ei, a fost părăsită de prietenul ei pentru că rămăsese însărcinată şi voia să păstreze copilul. Tată nu mai avea, murise de ani de zile. Şi fata a rămas în stradă, însărcinată, dată afară din casă că „ne râde mahalaua că avem fată cu burta la gură”. Şi a plecat. Şi a muncit. Şi şi-a crescut copilul. Singură. Şi nu a făcut avort. I-a fost greu. Foarte greu. Dar şi-a apărat copilul până la capăt.
Şi după ce spovedesc această femeie, vin unul după altul câţiva – bărbaţi şi femei – care, pe rând, spun „ei, am făcut avort; ştiu că nu e bine, dar aşa fac toţi!”…

Nu, nu fac toţi. Şi chiar dacă ar face toţi, tu să nu faci! Dacă eşti bun.

Iar dacă eşti rău, nu te mai plânge de politicieni: sunt după chipul tău!

În clipa în care dai drumul la muzica ta să bubuie în capul vecinilor şi nu îţi pasă, ba chiar îţi place că îi tulburi, eşti rău. Şi meriţi politicieni care să îţi bubuie capul după cum le place.

În clipa în care arunci gunoaie pe stradă, pe râu, în pădure şi nu îţi pasă că îţi murdăreşti Ţara, mama pe care Dumnezeu ţi-a dăruit-o, eşti rău. Şi meriţi politicienii care să te otrăvească prin poluare, prin e-urile din mâncare, prin reţele 5G şi altele asemenea.

În clipa în care „faci pe ea de morală creştină”, că tu vrei să… îţi faci plăcerea şi ţi-o faci, eşti rău. Şi meriţi politicienii care să-şi facă plăcerea oricât de imorală ar fi.

Iar votul, dacă suntem răi, nu rezolvă nimic!

Degeaba vrem să votăm „împotriva corupţiei”, câtă vreme corupţia e în noi!

Singurul lucru pe care îl putem obţine astfel este să înlocuim corupţii vechi cu corupţi noi. Ca noi.

Ieşirea din Matrix este în fiecare dintre noi!

Este în întoarcerea la demnitatea de a fi bun!

Este în lupta de fiecare zi şi de fiecare minut cu poftele noastre ele, cu lenea noastră, cu plăcerile care ne stăpânesc.

Este în lupta noastră de a fi buni… de a deveni buni. De a face binele pe care îl putem face.

Acela care se străduieşte să facă binele – oricât rău ar face cei din jurul lui – începe să fie liber.

Liber este doar cel care este gata să moară pentru libertate.

Cel care face răul sau binele pentru că îl fac cei din jurul lui este rob al societăţii.
Cel care face răul este robul patimilor.

Binele este greu de făcut pentru că este o alegere liberă, de fiecare dată. Şi, fireşte, cere o voinţă liberă, puternică, statornică.

De aceea cel care vrea să fie liber trebuie să fie hotărât să facă binele chiar dacă îl costă viaţa.

Liber este doar acela care este gata să moară pentru libertate.

Cunoaşteţi adevărul, şi adevărul vă va face liberi.

Şi adevărul este că pentru a avea o conducere bună, trebuie să avem un popor bun.

Iar poporul suntem noi.

Noi suntem vinovaţi pentru cum este România de astăzi, noi suntem soluţia pentru ieşirea din Matrix.

Pr. Mihai-Andrei Aldea

 

3 comments

 1. Cum poate sa fie vina noastra daca imediat ce a cazut comunismul totul a fost inflitrat si luat de straini? Cum e vina poporului ca aceeasi elita ce conducea in comunism a continuat si dupa caderea lui si a dat totul acestor grupuri straine? Cum poti sa pui vina pe popor daca totul in societate promoveaza stilul asta de viata? Daca scoala indoctrineaza ceea ce vor politicienii si grupurile straine, cand media e complet dominata de grupuri straine. Acest articol este gresit de la inceput.

 2. atata timp cat

  ALEGERILE DIN ROMANIA NU SUNT DEMOCRATICE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  INTRUCAT ,ATUNCI CAND NU SUNT FALSIFICATE EXPLICIT, ELE SUNT PERMANENT SI EXCLUSIV MONITORIZATE PRIN PROPAGANDA MINCINOASA SI PROFUND PERVERSA DE CATRE TELEVIZOARELE CARE DEZINFORMEAZA POPORUL CU SISTEM ,TELEVIZOARE SI ALTE MEDII TINUTE FIIND, EXCLUSIV, IN MAINILE LOR, DOAR DE CATRE ALOGENI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  – NU SE POATE ARUNCA SUB NICIO FORMA VINA DESCOMPUNERII ROMANIEI ASUPRA POPORULUI ROMAN LIPSIT DE INFORMATII DE BAZA, ASA CUM ESTE TINUT EL , CU COPITA IN SPINARE, DE CATRE PARAZITII CARE STAU INCRUSTATI IN CEAFA LUI SI II SUG SANGELE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Asta nu inseamna ca parintele nu are dreptate cand sustine ca trebuie sa fim mai buni decat suntem , dar parintele nu analizeaza politic detaliile decisive ale dezastrului abatut asupra romanilor .
  Cand esti coplesit de criminalii dinafara si dinauntru, in kohutz unul cu altul, multiplicati in fiece clipa , e foarte greu sa constientizezi poporul spre a putea fi unit intr-o lupta de eliberare, pe viata si pe moarte !
  Lupta care va urma negresit . Din nou ! Cand lumea va intelege inselaciunea cu care oamenii sunt tinuti incalecati si exterminati lent .

  Caci parintele are dreptate cand merge cu gandul foarte departe – eliberare nu va putea exista pana cand fiecare roman nu va intelege ca batalia va fi pe viata si pe moarte !

  Si ca daca raman dezuniti , romanii vor sucomba cand va bate gongul pentru clipa decisiva !
  Romanii trebuie sa fie constientizati asupra starii de fapt .
  Parintele stie ce zice cand ne cere sa stim sa murim pentru adevar .

  “Liber este doar acela care este gata să moară pentru libertate.

  Cunoaşteţi adevărul, şi adevărul vă va face liberi.”

 3. Parintele are dreptate. Romanii i-au intors demult spatele lui Dumnezeu, asta e cauza a toate cate ni se intampla. Intr-adevar, parintele nu a gandit politic situatia, ci strict duhovniceste. Daca gandim problema strict politic, atunci poporul nu e vinovat. Dar tot ceea ce se intampla, si la noi si in lume, are o cauza duhovniceasca. Fiecare din noi, fie ca e constient sau nu, are o parte din vina. Vindecarea unei natiuni incepe cu vindecarea fiecarui individ in parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.