Home / Educativ / Alt Român Scârbit de Lumea Decadentă

Alt Român Scârbit de Lumea Decadentă

Incorect Politic
Iunie 9, 2019

Justițiarul:

  De-un timp încoace, nu mai particip la niciun fel de manifestări culturale, sportive, sociale. Aleg să stau în ungherul […]

De-un timp încoace, nu mai particip la niciun fel de manifestări culturale, sportive, sociale. Aleg să stau în ungherul meu, contrariat de câtă ipocrizie, duplicitate și nimicnicie văd în jur. În urmă cu câteva luni, bunăoară, la o lansare de carte de poezie, un tip de la prezidiu s-a apucat, tam-nisam, să le spună celor prezenți cum se drogau Ion Barbu și Tudor Arghezi. Și o spunea cu atâta însuflețire, de parcă ar fi fost martor la drogarea celor doi poeți. Apoi, la puțină vreme, la o altă lansare de carte, într-un cadru declarat festiv, o tanti s-a apucat să fabuleze dramatic, tot așa, tam-nisam, pe tema ,,gazării românilor” din 10 august, chit că evenimentul era unul eminamente literar.

M-am săturat să văd, la fiecare pas, oameni veșnic nemulțumiți, veșnic surescitați, veșnic puși pe revolte. Parcă tot mai mulți cetățeni aleg să viermuiască într-o lume a egoismului extrem, care nu dă doi bani pe idealuri.

Recunosc că au fost și momente, în tinerețile mele, în care, necopt la minte, m-am bătut și eu cu morile de vânt, dar postura de Don Quijotte mi-a secătuit resursele interioare şi mi-a anihilat bunele intenţii.

Acum, rezist cu greu sistemului avangardist, care îmi impune – pur şi simplu – să mă rup de trecut şi de tradiţii. Jungla în care trăiesc, străină de orice definiţie a solidarităţii, mă obligă şi pe mine, ca pe atâţia alţii, să iau, zi de zi, viaţa pe cont propriu. Voi scăpa, dacă voi putea, conform legilor junglei. Societatea de azi n-are timp de văicăreli, e preocupată de fuga după înavuţire.

Milostenia, îngăduinţa, compasiunea, gratitudinea, recunoştinţa, bunătatea, au devenit cuvinte pe care nu le mai pronunţă nimeni. Ar fi o pierdere de vreme, pentru că, rostindu-le, oamenilor le e teamă că n-ar mai avea timp să câştige. Să dea din coate. Să parvină.

Acum vrajba şi dezbinarea sunt caracteristicile de bază.

Acum discordia şi invidia fac legea.

Să calci pe cadavre e, astăzi, trendul, nu să întinzi mâna celui aflat în impas.

În faţa acestor tendinţe oripilante, am ales să mă repliez. Nu mă pretind cine ştie ce înţelept, dar vreau să vă spun ce cred eu despre toată această tendinţă expansivă: cred că, în goana nebună pentru tot mai mult, oamenii uită că, la finalul goanei, pe fiecare individ îl aşteaptă o stâncă tarpeiană. Nu atât impunătoare, cât mută şi rece.

Nu mai am chef de controverse și, de aceea, dacă mai beau din când în când câte o cafea la vreo terasă, o fac doar în compania celor cu care mă asemăn și cu care împărtășesc aceleași idei. Formele de asociere rămân, de când e lumea, axate pe simpatii reciproce şi pe obiective comune. Or, ce am eu în comun cu cei care vor să înlocuiască puterea statului (așa costeliv cum este statul) cu puterea corporatismului, și care acceptă senini să li se substituie libertatea (atâta câtă e) cu iluzia de libertate? Ce am eu în comun cu cei care susțin și cultivă conceptul de poliție politică și care se proclamă adepți ai regimurilor autoritariste? Nu am nimic în comun. Nici o tangență. Nici cea mai mică afinitate. Nici o asemănare. Nici o legătură.

Florin MATEI

3 comments

 1. Domnule Florin Matei va inteleg pe deplin, eu personal traiesc aceeasi drama la nivel social. Am ramas cu foarte putini prieteni, deoarece nu pot sa stau la aceeasi masa cu oameni cu orizontul ingustat de ceea ce vad la televizor, sau pe Facebook, care preiau pe nemestecate niste sloganuri la moda, care n-au mai pus de 10 ani mana pe vreo carte, care vin cu aceleasi replici ca si cand vorbeste un monstru mefistofelic aflat undeva intr-un subconstient colectiv care transcende personalitatea interlocutorului transformat intr-un simplu robot biolog! Problema este ca oameni cu studii superioare, de la care aveam pretentii, au aceeasi licheni pe creier, aceesi lipsa de echivoc in viziune, acelasi discurs submediocru si corect politic. Stau sa ma intreb daca omul din fata mea ne este cumva un activist, onegist sau securist ascuns si daca nu cumva a inceput vanatoarea de nationalisti ca asa a dat comanda Soros!

  • Sunt în aceeași situație, oameni care-mi erau prieteni acum sunt simple programe biologice ce răspund unor comenzi mediatice, nu se poate purta o conversație deschisă cu ei, iar orice încercare de înotare împotriva curentului este taxată și desconsiderată. “aceleasi replici ca si cand vorbeste un monstru mefistofelic aflat undeva intr-un subconstient colectiv care transcende personalitatea interlocutorului transformat intr-un simplu robot biolog! ” foarte bine spus.

 2. Salutari din departari!
  Nu sinteti singur nici pe aceasta lume!
  Adevarul nu sta “in numar” si nici nu este “democratic” – ESTE.
  Si pe mine ma intristeaza si ma alarmeaza sa vad un om si cand incepem sa conversam sa inteleg ca aspectul sau este inselator fiind de fapt agent anti-Adevar, anti-viata, anti-roman, anti-crestin, …. e un pro-GAY-sist care turuie inregistrarile transmise de la Fese-Buci si dinspre tot spectrul audio-vizual.
  Cum nu poti “discuta” cu peretele, stalpul ori ecranul (care nu e din acela, … “smart” cae te urmareste 24/7/365..) asa nu poti discuta cu acesta devenit unealta vorbitoare, din pacate…
  Ceea ce vad azi la nivelul consolidarii societatii nu este competitie politica, nu este oferta diversificata cu promisiuni facute natiei de solutionare de probleme si proiecte, planuri de imbunatatire a vietii individului, familiei, grupului social si poporului, neamului.
  S-a terminat politica [= activitate izvorata din gandire] si a fost inlocuita cu prozelitismul religios cosmetizat secularisit(ic).
  Astazi, noua religie se manifesta prin propuneri de
  – desfiintare statala,
  – deznationalizare economica,
  – instrainare a pamantului si resurselor,
  – indatorare pentru a imbogati parazitii, mincinosii si talharii (asociati in diverse forme vazute si oculte)
  – interzicere a libertatii religioase si de constiinta – atacurile impotriva Ortodoxiei si implementarea “corectitudinii politice”,
  – anulare a discernamantului stimuandu-se razvratirea impotriva Adevarului, negarea obiectivitatii evidente si a istoriei dovedite, proclamarea falsului si conceptelor degenerarii mintale centrate pe ideologia “genului”… drept adevaruri personale;
  – anihilarea capacitatii de gandire prin:
  1. promovarea de minciuni si falsitati incepand de la varsta gradinitei, continuand in toate formele si etapele scolare si academice/universitare (!!!),
  2. anti-arta adusa in spatiul public,
  3. distrugerea jurnalismului ingenunchiat la nivelul emiterii de pareri personale impotriva datelor si informatiiilor reale si a transformarii in trambita Minciunii.
  4. filme si spectacole audio-vizuale de tip magie cu valente hipnotice care insamanteaza aharhismul si anti-valorile demonice in mintile tinerilor, de multe ori cu distribuire si cnsum de droguri,
  5. productie de carte care promoveaza anti-logic, mincinos idei impotriva firii, impotriva familiei, impotriva credintei crestine, impotriva sentimentelor de iuvire si respect a Tarii si Neamului, …. promoveaza sinuciderea identitatii,
  6. legislatie care pune credinte straine, mincinoase si potrivnice/vrajmase drept valori supreme peste toti; talmudiste, sioniste, sataniste,
  7 acapararea si contaminarea Internetului de catre slugile minciunii, servantii globalismului adica uneltele talmudistilor babilonieni care practica nu doar manipulare ci si indoctrinare pentru a aduce goimul la animalitate intelectuala, reflexe “platite” cu mofturi bagate in capul acestor zombi spirituali din jurul nostru.

  Nu exista/avem “dreapta” politica fiiindca nici nu are sens – politica este moarta, azi se lupta religios mascat.
  Ce fel de “stanga” exista? – stanga-“de dreapta” si stanga-“pro-GAY-sionista”.
  Adica NICI O STANGA!
  … daca-s “pentru Tara” sint numiti nazisti?
  … daca-s “pentru sionisti/globalisti” sint numiti progresisti?… ca si acum ar fi e-liberatori de vechituri, emancipati = rupti, desprinsi de cele “rele”?
  Unde “rele” reprezinta tot ce tine de normalitate, firesc, bun simt, … VIATA.
  Sa recitim proorocirile – care sint prognoze duhovnicesti fara de greseala! – si sa nu ne lepadam de Adevar!
  Intr-un fel, nici nu conteaza cum se strica toate cat timp noi ne opunem inteligent. nu doar prin ne-cooperare ci prin “facere de bine” si marturisire dreapta, ca lumea nu-i a noastra si de unul singur nici un om nu poate salva “lumea”.
  Sa fim “nimeni” in lume si fii iubitori si recunoscatori fata de Dumnezeu.
  Sa ne rugam sa intoarca de la minciuna pe cei din familiile noastre, din neamul nostru romanesc si oriunde ar fi sa nu inceteze sa marturiseasca Adevarul si sa se roage pentru ce ne-a spus Hristos ca este bine.
  Va doresc sanatate si sa aveti tarie pentru fiecare zi si incercare cu nadejde doar in Dumnezeu!
  Tara pluteste in bezna, murdarita de lighioane – vezi Timisoara si acum CLuj – si ravnita de Tatal Minciunii spre completa ingenunchere, SA NU FIE!
  Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *