Home / Educativ / Narativa Superiorității Ardelenești, Iluzie Spulberată de Demisia Cadrelor Medicale din Ardeal

Narativa Superiorității Ardelenești, Iluzie Spulberată de Demisia Cadrelor Medicale din Ardeal

Incorect Politic
Aprilie 2, 2020

Via Justițiarul:

Medicii și asistentele care și-au dat demisia, speriați de virusul COVID-19, sunt de la spitalele din Orăștie, Deva, Arad și Timișoara. Adică din Ardeal și Banat, nu sunt moldoveni și nici olteni! Din contră, la Suceava, care a devenit focarul infecției cu coronavirus și orașul cu cei mai mulți decedați raportați ca fiind cauzați de această epidemie, nu a clacat și demisionat nimeni. Mai mult, alți moldoveni, medici în Iași, au venit ca voluntari la Suceava, să se alăture luptei împotriva coronavirusului.

Bine, ar fi o tâmpenie să susțin, în contrapartidă la aberațiile „ardelenistului” secesionist Sabin Gherman și ale prozeliților săi, că ardelenii și bănățenii sunt lași și lipsiți de sentimentul uman al solidarității față de semenii aflați în suferință. Nu, nu am să fac asta, dar vreau să subliniez că dacă „dezertorii” ar fi fost de la spitalele din Craiova, Râmnicu Vîlcea, Bacău sau Botoșani, imediat propaganda secesionistă ar fi speculat această coincidență ca să clameze iarăși „superioritatea morală a ardelenilor” față de ceilalți români!

Sunt sibian, carevasăzică ardelean. Mama era născută la Iași, tata la București. Mama intrase prima pe listă la facultatea de matematică de la Iași, tata a terminat ca șef de promoție școala militară de infanterie de la Sibiu și numele său se află scris cu litere aurite pe placa de marmură cu șefii de promoție din toți anii, aflată la comandament lângă drapelul de luptă al unității. Au murit tineri amândoi, mama la 58 de ani în primavara anului 1996, tata în toamna anului 1995, la 62 de ani, vârsta mea de acum. Deși decedați de atâta amar de timp, răspândacii propagandei iohanniste împrăștiau ofense mincinoase despre ei, nu erau suficiente calomniile și injuriile difuzate pe seama mea, ca urmare a dezvăluirile pe care le făcusem despre toate ticăloșiile comise de idolul lor.

Am copilărit și am trăit toată viața la Sibiu, cu excepția studiilor postliceale și superioare, pe care le-am urmat și absolvit în București. Ani de zile am combătut prin publicațiile din rețeaua „Justițiarul” fudulia imbecilă și antiromânească a celor care susțineau superioritatea ardelenilor și bănățenilor față de restul românilor din celelalte zone ale țării. Toți acești detractori ai Neamului Românesc erau secesioniștii care  susțineau separarea Transilvaniei și Banatului de restul României, apăruți ca ciupercile după ploaie în urma propagandei ticăloase desfășurate de Sabin Gherman și ciracii lui.

Sabin Gherman a fost primul duşman declarat al românilor de dincolo de Carpaţi. Doar românii ardeleni – de fapt ardelenii români, fiindcă în viziunea ăstuia ardelenii reprezintă un popor! –   sunt de o calitate superioară, restul românilor din alte zone fiind „resturi”, în sensul de deşeuri!  Conform teoriilor ghermaniste, oltenii, moldovenii, dobrogenii şi bucureştenii (numiţi zeflemitor „mitici”) sunt nişte români inferiori celor din Ardeal şi Banat, fiindcă nu au avut cinstea să se „civilizeze” sub cizma austro-ungară şi nici onoarea să slugărească ungurilor care-i umileau şi persecutau pe românii transilvăneni. Dacă străbunii tăi nu au fost umiliţi sau de-a dreptul omorâţi de jandarmii unguri cu pană de cocoş la pălărie, înseamnă că nu exişti sau nu eşti suficient de civilizat, adică îndobitocit, mai pe şleau! Aşa că nu ţi-ai câştigat dreptul să stai în genunchi lângă masa urmaşilor grofilor şi să le mănânci firimiturile din palmă, aşa cum face sabinul cel sfătos!

Cea mai tare dintre teoriile ghermaniste este cea privitoare la pacea şi bunăstarea care domneau între toate naţionalităţile conlocuitoare din Transilvania, până la marea Unire din 1918, când au venit valahii cei cotropitori ca să strice fericirea românilor ardeleni, care vâsleau pe râurile de lapte şi miere, atunci când nu erau la hore sau cules de flori cu fraţii lor unguri, secui şi saşi, cei care au creat acel „Unio Trium Nationum” în care se prevedeau privilegii doar pentru ei, românii fiind excluşi şi consideraţi o etnie inferioară fără drepturi politice şi sociale. Drept pentru care neica Gherman le cântă acum „Batalioane române treceţi Carpaţii înapoi”, la solz de peşte, aşa cum a învăţat el în Craiova oltenilor denigrați de el, unde a făcut facultatea. Aşa de bine se înţelegeau românii ardeleni cu cei din „Unio Trium Nationum” (ungurii, saşii şi secuii), conform „tezelor” ghermaniste, încât e mai mult ca sigur că Horea, Cloşca şi Crişan au fost valahi infiltraţi în imperiu ca să strice armonia dintre grofii unguri şi iobagii români. La fel, Avram Iancu probabil că era un „mitic” pripăşit prin Apuseni, care s-a revoltat, sătul de prea mult bine şi prea multă egalitate în drepturi cu ungurii.

Sabin Gherman şi alţi trădători încearcă să convingă poporul că nu există România şi nici românii, ci doar ardeleni, bănăţeni, olteni, moldoveni, etc. Cu asta se ocupă mercenarul Gherman, cât este ziua de lungă: blamează Romania, aruncă cu noroi în istorie, ne batjocoreşte morţii căzuţi la datorie pentru unificarea tuturor românilor şi manipulează omul simplu din Transilvania, inducându-i ideea că ardeleanul este harnic, bun şi drept, iar ceilalţi români sunt leneşi, răi şi corupţi! Toţi ticăloşii fac politică la Bucureşti în detrimentul Transilvaniei, aşa zbiară ghermanul din toţi bojocii! Până şi de aici se vede reaua-intenţie, deoarece în Parlament sunt şi o grămadă de ardeleni, care nu s-au dovedit cu nimic mai buni decât ceilalţi politicieni, unii dintre ei fiind condamnaţi definitiv la închisoare pentru nemerniciile comise! Nu mai vorbim că acum România este condusă spre dezastru de un trio de ardeleni alogeni: Iohannis (președinte), Orban (premier) și Hellvig (șef SRI).

Însă solidaritatea poporului român, în întregul său, nu este observată de cozile de topor! Aceștia nu spun că în apărarea Roşiei Montane din Transilvania cele mai mari proteste au avut loc chiar la Bucureşti, în capitala hulită de el, „miticii” sărind în sprijinul fraţilor ardeleni! Iniţial, Sabin Gherman milita intens pentru autonomie, dar acum a dat-o la întors şi cică susţine o „independenţă financiară”… Aiurea, praf în ochii naivilor!

Nu am fost unicul luptător cu teoriile false ghermaniste și nici singurul care am scris despre infatuarea nejustificată a unor ardeleni. Iată ce scria și clujeanul Traian Stoica:

Elita intelighenției românești vine din Moldova și Oltenia, marii inventatori sau scriitorii clasici cunoscuți de acolo provin. De aceea și sunt ținute în primitivism aceste zone, ca să nu mai apară alți isteți care să încurce planurile ocultei de dezmembrare a României.

Ardeleanul, deși se consideră superior celorlalți români, mai harnic și mai cinstit, în realitate este mai lent în gândire și acțiune, comod, «ocoș», infatuat fără temei și lesne de satisfăcut, dar din păcate doar material: case musai cu etaj, mașini bengoase, restaurante de fițe, călătorii exotice peste hotare și… cam atât, mațul să fie plin, iar orgoliul fiecăruia saturat. Spiritualitatea, ideile nobile, idealurile filosofice, altruismul, onestitatea, generozitatea față semeni, gândirea și sensul vieții nu-l interesează, deși marele filosof Emil Cioran era din Rășinari, la doi pași de Sibiu.

Gena trădării este cea mai puternică în Ardealul cel «civilizat» – divorțuri, abandon familial, escrocherii în detrimentul partenerilor de afaceri, politicieni secesioniști, dar și mentalul oamenilor de pe stradă… Dacă-i iei deoparte și-i întrebi de Ardeal și restul României, vei găsi un număr enorm de «ardeleniști» care vor separarea de țară, că cică Bucureștii jefuiesc Transilvania și Banatul, deși este o aberație, o teorie falsă, dar ei o iau de bună, că așa «o zâs» ’telectualul Sabin Gherman de la Cluj și gata, ăsta este argumentul suprem că așa este! Vă spun din capul locului că sunt clujean, concetățean cu Sabin Gherman, Rareș Bogdan și restul șlehtei secesioniste. Deci, nu sunt oltean, moldovean sau „mitic” din București!” (Articolul complet aici)

Marius Albin MARINESCU

3 comments

 1. Ion Di la Vidin Petrov

  Prea ușor vorbește autorul de demisia cadrelor medicale din Ardeal și Banat. Întrucât România nu mai este de mult Românie, de ce să-și riște viața bieții oameni? Pentru ca Șapte Case să devină Paișpe Case? Pentru ca Ludcovid 19 să devină Lucoivid 38? Cândva, se spunea cu mândrie: Căci din vultur, vultur naște, Din stejar, stejar răsare! Din hoți, bandiți, nulități politicarde și tot felul de lichele, ce-ar putea să nască? România și-a încetat existența la 23 August 1944, dată la care Armata Țării, Regele Țării, Guvernul Țării s-au pus în slujba dușmanului. Princicipial vorbind, situația nu s-a schimbat. Sub pretextul unui virus inventat de savanți demenți în slujba unor interese și banditisme oculte, de aproape o lună trăim sub regim de dictatură. Dușmanii noștri nu sunt virușii, nici bacteriile sau microbii. Bacteriile, microbii, virușii, întreaga natură, într-un cuvânt, este și va rămâne în limitele ei dintotdeauna. Problema lumii actuale este societatea omenească, cultura, ca să spunem așa, nu natura. Ori, cultura a devenit o minciună, una foarte bine organizată și structurată: minciună politică, minciuna istorică, minciuna religioasă, minciuna medicală, minciuna farmaceutică, minciuna școlară, etc.
  După lovitura de Stat iudeo-americană și ex-bolșevică din decembrie 1989, în fruntea fostei Românii au stat numai lichele, trădători, hoți, într-un cuvânt nulități, din punct de vedere omenesc. De ce ar trebui ca medicii și personalul medical, mai bun sau mai rău, să moară prostește, pentru ca Lucoivizii lui Șapte Case să se dea mari… Ei care ne fac legi și ne pun biruri, ne vorbesc filosofie… Să nu uităm că semnalul demisiei medicale, pentru a-i spune astfel, a pornit de la penultimul ministru al Sănătății. Personal, mă mir și-i admir pe cei care continuă să-și riște viața, pe frontul medical, cu mâinile goale. Îi admir mai mult ca pe niște fenomene ale naturii, nu ale culturii. Nu prea au cum să fie fenomene culturale, pentru că întreaga știință medicală se sprijină pe minciuna pasteuriană, după care bolile sunt cauzate exclusiv sau aproape de factori externi. Lucrurile nu stau așa. Într-o situația sau alta, microbul, virusul, factorul extern au desigur rolul și greutatea lor, putând fi considerați ultima picătură ce face să se verse paharul. Terenul însă, organismul fiecăruia este cheia sănătății fiecăruia. De ce ar trebui ca medicii de bună credință să rămână pe baricadele criminale ale ignoranței și relei credințe a falsei științe medicale actuale? Pentru ca peste o lună sau două să ne otrăvească cu Vaccinurile criminale fabricate de aceleași laboratoare care au fabricat pe tovarășul Covid-19, aceleași loji satanice care au fabricat pe tovarășii Lucoivizi liberali, pe tovarășii Șapte Case, Paișpe Case și așa mai departe?. Cred că toți acești nemernici merită să piară. Un bun Român nu trebuie să ajute bandiții de politicieni să instaureze un regim de teroare. Datoria noastră este să-i împingem către pieire, pe acești trădători, așa cum și ei ne împing către sclavie, mizerie, moarte națională.
  Între multe altele, adevărata medicină trebuie să învețe, să-l ajute pe fiecare să devină propriul său medic. Ori, medicina oficială actuală, în pretinsa lume civilizată, tinde să devină polițienească, criminală. Bandiții ce ne guvernează vor să ne zombizeze cu forța, prin vaccinare, psihiatrie represivă și alte procedee, unul mai criminal ca altul. Medicii care demisionează din rândurile banditismului arafaților actuali sunt, probabil și de la caz la caz, cei mai adevărați discipoli ai lui Esculap și Hipocrate. Ei refuză să fie slugoii și călăii cu siringă ai lui Șapte Case și ai Lucoivizilor ce ambiționează să facă din fost Românie o pată neagră și rușinoasă pe harta fostei Europe.
  Situația este de așa natură încât scapă cine poate. Repet: adevărații noștri dușmani sunt hoții, tâlharii și trădătorii , în frunte cu Șapte Case și Lucoivizii. Jos cu Lucoivizii, Coivizirii și celelalte hahalere criminale din toate guvernele de după 1990.
  În numele adevărului, dreptății și speranței, ION DI LA VIDIN (în a doua încarnare).

 2. Vasile Zărnescu

  Ioane di la Vidin,
  Cum crezi că se poate aplica lozinca „Jos cu…”!?
  Eu am semnalat că, în anumite situații, cum s-a ajuns în aceste zile, este posibilă apariția „escadroanelor morții”, ca în Argentina, Brazilia, România pe vremea lui Alimănescu etc. Aceste „escadroane” erau niște grupuri formate din avocați, judecători, polițiști și alți milirati corecți care depistau organizarea și executarea indivizilor corupți – cu predilecție a funcționarilor statului cu relații mafiote, dar și a „privaților” implicați în asemenea acțiuni, precum „băieții deștepți” din diferite domenii sociale: din energie, din imobiliare – cum este faimoasa specie mafiotă a „drepturilor litigioase”!
  În comentariu ai unele idei bune, dar le-ai cam dat prin praf!
  Ce părere ai? E fezabilă sugestia mea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *