Home / Educativ / MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (IV)

MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (IV)

Dan Cristian Ionescu
Incorect Politic
Iunie 1, 2020

MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (IV)

 

Il intreb pe Klaus Werner Iohannis: in conditiile pe care le-a impus romanilor, cum pot protesta cei constienti, care au evitat imbecilizarea, impotriva unui presedinte corupt, tradator si ticalos, impotriva unui guvern corupt, tradator si ticalos? Doar cautind prin vechile gospodarii taranesti furci si coase, topoare si seceri?

x

Dupa obiceiul romanesc, cu ocazia zilei lui de nastere, sa-i uram si noi “La multi ani” premierului Ludovic Orban, dar nu in fruntea guvernului. Ii adresam aceasta urare chiar daca pe noi nu ne-a tratat nici cu gustari, nici cu bautura. Ca de obicei, si acum poporul a baut sampania prin reprezentantii lui.

Sa ne intoarcem la afaceri.

Romania nu a dus niciodata lipsa de baieti isteti, in toate domeniile, in orice imprejurare (razboi, socialism, revolutie, criza).

Iata un titlu interesant:

https://www.libertatea.ro/stiri/firma-prietenului-lui-botezatu-a-facut-profit-de-4-milioane-de-dolari-dintr-un-singur-contract-cu-viziere-3005832

Pe scurt:

Pe 10 martie, cu câteva zile înaintea stării de urgență, Oficiul Național de Achiziții Centralizate a lansat procedura pentru achiziția publică de echipamente de protecție, respectiv combinezon, vizieră, mască tip FFP2 și tip FFP3.

Viggo Fashion a cumpărat 1.750.000 de viziere din China cu 0,5 dolari bucata, iar ONAC a fost de acord să i le cumpere cu 3,12 dolari.

Pe 2 aprilie, ONAC a lansat o nouă licitație pentru achiziționarea de viziere pe care a câștigat-o tot Viggo cu același preț: 16 lei fără TVA pe bucată. Și cantitatea a fost identică: 1.750.000 de viziere, care trebuie livrate în 17 zile.

In rest, cititi stirea completa singuri, din articolul de mai sus.

Ilegalitatile curg ca un fluviu sub aceasta guvernare.

Firma Tehnoplus Medical apartine omului de afaceri Octavian Niculescu. Romania TV spune ca unele surse judiciare sustin ca acesta este denuntatorul Sorinei Pintea – nu stiu, nu am vazut dosarul, dar am citit si alte variante. Insa nu asta este important, important este faptul ca la data de 5 mai 2017 Banca Mondiala a exclus firma de la licitatii pentru acuzatii de coruptie.

Este adevarat, excluderea a fost pentru doi ani, care au si trecut, iar in cauza, pe motiv de urgenta nu a fost licitatie ci incredintare directa. Si asa, o firma acuzata de practici incorecte in afaceri, a primit de la ministerul transporturilor 3,5 mil. euro.

https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/anchete/denuntatorul-sorinei-pintea-recompensat-de-guvernul-orban-cu-peste-3-5-milioane-de-euro-in-stare-de-urgenta-845636.html

Cazul este reluat si de un alt post TV, care aduce in discutie si o alta firma,  Ducos Trading, firma apatinind unor fosti parteneri de off-shore cu Adrian Streinu Cercel (cum se leaga lucrurile in Romania!) care a incheiat contracte in valoare de aproape 9 mil. euro.

Printre altele, Ducos Trading a livrat si 1,2 mil. masti importate din China, repartizate la 113 spitale din tara, care ulterior s-a constatat ca sint periculoase, astfel incit au fost retrase.

https://www.romaniatv.net/denuntatorul-sorinei-pintea-a-obtinut-un-contract-fara-licitatie-acordat-in-starea-de-urgenta-firma-sa-fusese-exclusa-de-la-licitatii_522896.html

Alta ilegalitate, de data aceasta a ministerului invatamintului. Monica Anisie anunta la data de 19 mai o licitatie pentru masti care sa fie atribuite elevilor in vederea examenelor de capacitate si de bacalaureat (am auzit la radio ca fiecare va primi cite doua pentru fiecare zi). Pe 22 mai ministreasa anunta anularea licitatiei iar in ziua de 25 mai posteaza o noua oferta, pentru 17.000.000 masti(!) in valoare de 10 mil. euro, cu precizarea: „Ținând cont de urgența realizării achiziției, propunem ca termenul limită de depunere a ofertei să fie în aproximativ 4 ORE de la data transmiterii invitației de participare.

https://www.justitiarul.ro/mafia-galbena-loveste-din-nou-tun-pnl-10-milioane-de-euro-pe-masti-pentru-elevi-inainte-de-examenele-nationale/

Se mai intimpla si lucruri bizare, o ancheta pe aceasta tema, asumata sub pseudonim dar semnata la final din prostie cu numele real, care a disparut de pe internet, insa care a reaparut, sub semnatura autorului (un apropiat al DNA), cind si-a dat seama ca postarea a fost salvata iar el facuse prostia sa se deconspire.

https://evz.ro/coruptia-milioanele-si-pandemie-o-ancheta-exploziva-cu-a-disparut-de-pe-siteul-g4-media-urmele-ei-au-fost-sterse-integral.html/2

Se spune ca DNA investigheaza achizitii in valoare de 140 mil. euro legate de coronavirus. Frumos, dar cum sa aresteze „DNA-ul meu” pe cei din :guvernul meu”? Iata articolul care ne arata nu numai increngaturi dar si citi bani a primit (ca sa ii risipeasca) Unifarm. Citeva din informatiile aduse de articol (unele deja mentionate):

„În primă instanță, Unifarm a cheltuit rapid 70 de milioane de lei, iar apoi i s-a dat un credit de 1,15 miliarde de lei de la Eximbank, din care a cheltuit deja 600 de milioane de lei, cam jumătate din suma garantată de către stat.

– 2,2 milioane de măști achiziționate la un preț dublu de Unifarm, prin doi intermediari, importator fiind firma soției unui fost ofițer SRI,

– 1,2 milioane de măști de la un producător de pamperși din China, aduse la Unifarm printr-o firmă ai cărei acționari au avut afaceri offshore cu dr. Streinu-Cercel. Măștile au fost declarate neconforme de către UE și au trebuit retrase, în ciuda faptului că au costat 18 lei pe bucată, un preț de măști profesionale, pentru personalul medical.

– izolete la preț de 80.000 de lei bucata, practic prețul unui automobil. Când Unifarm a încercat să le ofere Ministerului Sănătății, în urma unei licitații despre care Libertatea a scris că a fost aranjată în favoarea Unifarm, oficialii din MS și-au dat seama că ele nu pot fi cumpărate nici măcar într-o achiziție cu dedicație, pentru că e prea mult.”

https://www.libertatea.ro/stiri/dna-investigheaza-achizitii-publice-covid-de-140-de-milioane-de-euro-3007410

La data de 10 aprilie (retineti, 10 aprilie, acum 50 de zile!), Europa Libera facea topul primilor 10 laureati ai licitatiilor directe: 1. DNS Birotica și Direct Distribuție Birotică, 2. Alpha Ned 2000 Exim, 3. Neramo Distribution, 4. Sanrotex Trading, 5. Luan Vision, 6. Demoteks Medical, 7. Dentstore, 8. NHB Berteea, 9. Three Pharm si 10. 4 Brands.

https://romania.europalibera.org/a/coronavirus-marii-castigatori-stat-achizitii-masti-echipamente-protec%C8%9Bie/30544592.html

O sa pun punct pentru astazi cu un articol care nu se refera la achizitiile guvernului Orban ci la ceea ce inseamna masca pe care sintem obligati sa o purtam: un semn al obedientei, sa ne obisnuim cu conditia de sluga umila, care nu stie ce este revolta, care sa tiraste in lanturi fericit ca i se arunca un colt de piine.

https://invictuswebmedia.com/2020/04/30/mastile-faciale-au-un-scop-simbol-al-obedientei-vizibile-public/

Deocamdata ajunge, mai sint destule de scris.

Dan Cristian Ionescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.