Home / Internațional / Monument Dedicat Sfârșitului Rasei Albe în Olanda

Monument Dedicat Sfârșitului Rasei Albe în Olanda

Incorect Politic
Noiembrie 4, 2018

Monument Dedicat Sfârșitului Rasei Albe în Olanda

LupulDacic:

În orașul olandez Utrecht va fi amplasată, sau mai bine zis culcată, statuia din imaginea de mai sus. Pe orizontal. Pentru că, așa cum scrie presa franceză, ea simbolizează decăderea omului alb.

Pe Twitter, pe contul @DefendEuropa, sunt popularizate imaginile statuii ce înfățișează un om alb care se prăbușește, fiind însoțit de cunoscuta expresie „Sic transit gloria mundi” (Așa trece gloria lumii).

Potrivit ziarului Liberation, pe un panou informativ apare fotografia statuii și se spune că aici se va construi un „monument pentru sfârșitul hegemoniei occidentale”, fără a se specifica data la care va fi inaugurat.

Jurnaliștii francezi au vrut să afle din olandeză dacă se menționează undeva construirea unei astfel de statui. Și au aflat că site-ul de știri NU.nl a scris că mai toți comercianții din jurul orașului Neude s-au declarat deranjați de lucrările de artă construite aici ca parte a Festivalului de Artă SPRING.

Iar de pe site-ul autorului lucrării „Sic transit gloria mundi”, Dries Verhoeven, au aflat ce a vrut să spună acesta: „Chiar în momentul în care statuile colonialiste au devenit controversate, dominația occidentală dă și ea semne de declin, iar acest aspect cere o nouă privire a noastră asupra lumii”.

În final, într-o piață a orașului Utrecht va fi construită o statuie a unui bărbat alb uriaș căzut la pământ…

3 comments

  1. Sa vorbeasca in nume propriu (olandez sau occidental).

  2. Înfiorător!

    Mai ales că în spatele colonialismului vestic s-au aflat jidanii cel puțin de la 1700 încoace, însă „descoperirea Americii” este atribuită în mod fraudulos lui Cristobal Colón, jidan sefard(converso) din Genova, un mare criminal care habar n-a avut că acolo era altceva decât sud-estul Asiei. În vestul Europei nu s-au văzut beneficiile colonizării, deoarece masele au rămas la fel de exploatate și ignorante, iar popoare vechi au fost asuprite până și-au pierdut limba(ca în cazul celților din Arhipelagul Britanic, deportați în masă în America de Nord); în afacerea colonială, occidentalii au fost carne de tun și salahori pt. beneficiarii jidani, rareori mai mult decât atât; târziu a apărut statul social, mai mult ca o formă de control decât de sprijin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *