Home / Internațional / Mitropolitul Longhin Jar a fost bătut cu bestialitate

Mitropolitul Longhin Jar a fost bătut cu bestialitate

Incorect Politic
Ianuarie 7, 2024

Mitropolitul Longhin Jar a fost bătut cu bestialitate

Mitropolitul Longhin Jar a fost bătut cu bestialitate

Via ActiveNews:

Prigoana împotriva ierarhului din Bănceni a cunoscut un nou episod brutal, în ciuda stării de sănătate precare a acestuia.

În noaptea de 22 ianuarie 2024, mai mulți necunoscuți l-au atacat pe mitropolitul Longhin Jar, lovindu-l cu putere în față.

Mai multe informații au fost oferite pe pagina de Facebook a mănăstirii Bănceni.

Din cauza loviturii puternice, ierarhul și-a pierdut cunoștința și a fost nevoie ulterior de o intervenție chirurgicală la figură.

În puține cuvinte, mitropolitul povestește:

„Au bătut de trei ori la ușă și când am deschis am primit o lovitură… Acum mă simt bine. Totul rămâne la voia și la judecata lui Dumnezeu.”

ULTIMA ORĂ

Într-un mesaj adresat credincioșilor și publicat pe canalul de YouTube al mănăstirii Bănceni, ierarhul a oferit mai multe amănunte despre incident:

„Pentru a vă liniști, o să spun câteva cuvinte pentru ca nimeni să nu fie îngrijorat. Pentru noi, totul e bine, totul se petrece conform credinței noastre ortodoxe. Trebuie să le îndurăm pe toate, să suferim și să ne rugăm. Sunt puțin bolnav acum, dar am ceea ce merit. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Dumnezeu să aibă milă de toți și să ne ierte pe toți!”

Mitropolitul Longhin a povestit că, la spital, medicii i-au spus că a supraviețuit atacului pentru că are o structură a capului deosebită:

„Când doctorii au văzut au spus: Dumnezeule, aveți o conformație a capului diferită. Dacă ați fi fost ca restul oamenilor, acum nu ați mai fi fost în viață. Totul e întreg, oasele sunt întregi. Dumnezeu v-a salvat.”

Ierarhul a vorbit și despre prigoana regimului:

„De doi ani de zile bat preoți și femei bătrâne, confiscă bisericile și dezbină poporul ucrainean.”

El a dezmințit informațiile publicate de unii conform cărora rănile oribile pe care le are nu au fost provocate de un atac, ci de o cădere, după ce a luat diverse pastile:

„Toată lumea spune că trebuia să fiu în spital, că m-am simțit rău din cauza pastilelor, că am avut amețeli, că am căzut de două ori și că m-am lovit. Să nu credeți asta, fraților și surorilor! Dacă nu știți, e mai bine să tăceți și să vă rugați, fraților și surorilor! Vă îmbrățișez pe toți și vă iubesc.”

Pe 20 decembrie 2023, Longhin Jar a suferit o intervenție chirurgicală la inimă, după ce în vară avusese un AVC, ca urmare a presiunilor și prigoanei autorităților ucrainene.

Pe 2 ianuarie 2024, casa mitropolitului a fost incendiată, acoperișul arzând integral.

Ierarhul din Bănceni este una dintre figurile Bisericii Ortodoxe Ucrainene cele mai prigonite de regimul de la Kiev.

În luna februarie, parlamentul ucrainean ar urma să se pronunțe în legătură cu un proiect de lege care prevede scoaterea în afara legii a Bisericii Ortodoxe Ucrainene și confiscarea tuturor bunurilor acesteia.

BOU a aparținut de Patriarhia Moscovei până în luna mai 2022, când, ca urmare a invaziei ruse, și-a declarat independența.

Însă Kievul acuză BOU că este o oficină de spionaj și propagandă a Rusiei și a declanșat împotriva acesteia o prigoană teribilă.

Cazul mitropolitului Longhin este departe de a fi singular: biserici confiscate sau incendiate, atacuri asupra preoților și ierarhilor, descinderi ale securității, procese, condamnări.

Una dintre principalele ținte ale atacurilor Kievului este Lavra Pecerska, vatră a creștinătății kievene.

Cu toate acestea, în raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite, Ucraina nu figurează printre țările care încalcă libertatea religioasă.

4 comments

  1. Foarte bine, jidovii crestini trebuie pedepsiti! Sunt agenti subversivi meniti sa distruga europa!

  2. Alex

    Cred, ca esti un troll ticalos. Hai, carà-te !

  3. Parintele LONGHIN Jar a dormit 6 luni la Mormântul mamei sale …. Dumnezeu s-o odihneasca în pace!
    Parintele avea 16 ani la vremea aceea…….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *