Home / Uncategorized / Minunile Sistemului de Învăţământ Românesc

Minunile Sistemului de Învăţământ Românesc

Camaradul George
Incorect Politic
Septembrie 17, 2017

Dacă te duci la un elev de clasa a 5-a şi îl întrebi care este materia cea mai importantă el va răspunde Limba Română, Matematica, Engleza sau mai nou Informatica, însă dacă îl întrebi pe domnul ministru Liviu Pop, acesta va zice Educaţia Fizică.

Ce alt motiv logic există pentru care domnia sa să impună tipărirea manualele de Sport, sau mai degrabă nu văd alt motiv logic pentru ca acestuia să îi vina ideea sa tipărească un astfel de manual de la început!

manuale
Faimosul Manual de Educaţie Fizică

 

Săracii elevi din a 5-a sunt cobaii ministerului, pe ei s-au făcut atâtea experimente „revoluţionare” precum clasa 0, eşecul manualelor de a 4-a de anul trecut şi acum cu manualele de sport ştim cu toţii prin ce trece această generaţie pierdută a neamului Românesc…

Pentru că domnul ministru face o treabă aşa de bună cu manualele, s-a gândit ca cei care îndrăznesc să comande culegeri in lipsa manualelor ministerului să aibă de a face cu legea, astfel că a ilegalizat folosirea de culegeri (care oricum ar fi fost folosite şi in caz că manualele ar fi fost tipărite, din simplul motiv ca acestea vor conţine prea puţine date folositoare).

Vreau să citez informaţia dată de către Mediafax in jurul dăţii de 3 August :

Ministrul Educației, Liviu Pop, a răspuns, joi, unei întrebări privind o posibilă demisie, precizând că o va face dacă elevii nu vor avea manuale din vina instituției pe care o conduce, la începutul anului școlar.

Foarte logic si frumos, problema este că în data de 12 Septembrie când şcoala începe efectiv singurul manual şi cel mai puţin important este singurul tipărit : cel de educaţie fizică.

Pentru ca domnul ministru să iasă basma curată a tipărit în loc de manualele pentru alte materii, notoriul Compendiu de iniţiere gimnazială.

Unde eşti tu dragă căpitane
Când al tău drag iubit popor
Uită cine este şi istorile străbune
Ei sunt corupţi de ştim noi care vor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *