Home / Internațional / Medici suedezi cer oprirea vaccinării după dezvăluirile de fraudă

Medici suedezi cer oprirea vaccinării după dezvăluirile de fraudă

Dinu Dușceac
Incorect Politic
Noiembrie 12, 2021

Medici suedezi cer oprirea vaccinării după dezvăluirile de fraudă

Medici suedezi cer oprirea vaccinării după dezvăluirile de fraudă

Pe 2 noiembrie, British Medical Journal (BMJ) ( https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635 ) a dezvăluit că un subcontractant al Pfizer probabil a comis o fraudă de proporții în cercetarea din timpul studiului de fază III a vaccinului Pfizer împotriva covid în toamna anului 2020.

Dezvăluirea, care nu a primit multă atenție mass-media, se bazează pe informații de la Brook Jackson, director regional din septembrie 2020 în Texas pentru firma de cercetare Ventavia Research Group, care a lucrat la studiile Pfizer privind vaccinurile.

Mărturia lui Jackson arată că aceasta companie a falsificat datele, a incalcat protocolul de studiu dublu-orb, a angajat vaccinatori insuficient instruiți și a întârziat să urmărească efectele secundare raportate în studiul de fază III. Personalul care a efectuat verificările de calitate a fost copleșit de numărul de probleme descoperite.

După ce a informat în mod repetat Ventavia cu privire la deficiențe, pe 25 septembrie 2020, Brook Jackson a trimis o plângere prin e-mail către FDA (Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente). Ventavia a concediat-o pe Jackson mai târziu în aceasi zi. În sprijinul criticilor sale, Jackson a oferit BMJ zeci de documente interne ale companiei, fotografii, înregistrări audio și e-mailuri. BMJ își fundamentează mărturia cu declarații ale mai multor foști angajați de la Ventavia.

Articolul din British Medical Journal afirmă, de asemenea, că FDA nu a făcut niciodată o analiză a companiei în care a lucrat Brook Jackson. Articolul descrie că FDA are prea puține resurse pentru a evalua studiile clinice. În anii 2000 până în 2005, doar aproximativ 1% din toate studiile au fost evaluate, iar de atunci numărul recenziilor a scăzut și mai mult. În august 2021, FDA a publicat un rezumat al numărului de evaluări ale studiilor Pfizer privind vaccinul anticovid. Au fost examinate un total de 9 din 153 de centre de studiu, ceea ce reprezintă 6% din centrele de cercetare ale studiului.

Cei 16 medici și cercetători din Suedia care au semnat noul apel scriu că „noi considerăm că ceea ce a raportat BMJ este extrem de grav”. „Acest fapt răstoarnă încrederea în Pfizer, care este responsabilă de testarea vaccinului și de siguranța vaccinului folosit în prezent de suedezi, dintre care sute de mii sunt copii”, scriu medicii.

Ei afirmă, de asemenea, că amploarea numărului de reacții adverse suspectate raportate ale vaccinului anticovid este, de asemenea, „gigantică”, de exemplu în Suedia, în cele zece luni în care a avut loc vaccinarea, au fost raportate 83.744 de reacții adverse, adică mai mult de 10 ori mai multe decât toate efectele secundare raportate pe an în anii imediat precedenți pentru toate medicamentele și vaccinurile, un total de aproximativ 25.000 de substanțe.

„Aproximativ douăzeci de studii au arătat că efectul vaccinului este foarte slab. Unul dintre aceste studii, care este suedez, a arătat că vaccinul a avut un efect bun timp de aproximativ două luni, că vaccinul AstraZeneca nu a avut niciun efect împotriva variantei Delta după patru luni și același lucru se aplică și la vaccinul Pfizer după șapte luni”, scriu medicii.

Ei continuă: „Suspiciunea puternică că părți ale studiul clinic al vaccinului Pfizer nu au fost efectuate într-o manieră acceptabilă din punct de vedere științific și ca atare rezultatele studiului neputând fi considerate de încredere, combinată cu marea amploare a reacțiilor adverse suspectate raportate după vaccinare, multe dintre acestea fiind grave, ne fac pe noi, medici, cercetători și imunologi profund îngrijorați. Si aceasta nu în ultimul rând pentru copiii care prezintă un risc extrem de scăzut de îmbolnăvire gravă cu covid-19, dar care sunt expuși riscului de reacții adverse grave dupa vaccin. Faptul că efectul vaccinului s-a diminuat deja după câteva luni și este slab față de varianta Delta a virusului contribuie la concluzia noastră că vaccinarea anticovid în Suedia ar trebui întreruptă până când se evaluează raporturile risc/beneficiu pentru toate grupele de vârstă. Poziția noastră este luată în lumina dezvăluirii din BMJ și a ceea ce știm astăzi despre riscurile pentru pacienți.”

Apelul a fost semnat de următoarele persoane:

Nils Littorin, medic; doctor în microbiologie clinică

Magnus Burling, medic specialist în medicină generală

Sture Blomberg, medic specialist în anestezie și terapie intensivă; conferențiar universitar

Ragnar Hultborn, medic specialist în oncologie; profesor emerit

Lilian Weiss, medic specialist în chirurgie generală; conferențiar universitar

Ann-Cathrin Engwall, imunolog și virolog; doctor în biologie celulară moleculară si imunologie

Sebastian Rushworth, medic

Maria Papadopoulou, medic specialist oftalmolog

Carina Ljungfelt, medic specialist în medicină generală

Christina Malm, medic specialist în medicină generală

Bo Jonsson, medic specialist în psihiatrie generală; doctor în medicina

Anette Stahel, doctor în biomedicină

Nina Yderberg, medic specialist în psihiatrie pentru copii și adolescenți

Dinu Dusceac, medic specialist în cardiologie; doctor în medicină

Margareta Andersson, medic specialist în medicină generală

Hanna Åsberg, medic specialist în medicină generală

Sursa: https://www.friatider.se/lakare-kraver-svenskt-vaccinstopp-efter-fuskavslojande

6 comments

 1. Unde sunt romanii aici ???
  Tocmai am primit aceste adrese in posta , poate le trimiteti acest articol cu medicii suedezi neincalecati de Big Pharma !

  From: Toma Balasoiu
  To: Klaus Iohannis
  Cc: Adrian Stefan ; Dumitru Tanasa ; Lup Lup ; Florin Cîțu ; Alina Gorghiu ; Anca Paliu Dragu ; Aurelian Pavelescu ; Ben-Oni Ardelean ; Bogdan Aurescu ; Catalina Vicol ; Chris Terhes ; Ciolacu Marcel ; Ciolacu Marcel ; Claudiu Tarziu ; Călin Popescu Tăriceanu ; Cătălin Daniel Zamfir ; Cătălin Fenechiu ; Dan Barna ; Dan Chitic ; Daniel Ionascu ; Danut Pop ; Diana Șoșoacă ; Dîncu Vasile ; Eduard Hellvig ; Gabriela Firea ; George Simion ; George Simion ; Ghita Daniel ; Ghita Daniel ; Gratiela Gavrilescu ; Grindeanu Sorin ; Laura Vicol ; Lup Lup ; Mitica Tanasa ; Radu Oprea ; Radu Cristescu ; Robert Cazanciuc ; Romașcanu Lucian ; Simonis Alfred ; Steluta Cataniciu ; Steluța Cătăniciu ; Teodor Melescanu ; Titus Corlatean ; Victor Ponta ; Ramona Chiriac ; Jiang Yu ; Laurence Auer ; Valery Kuzmin ; Peer Gebauer ; Roelof Sander van Ees ; Philippe Benoit ; Therese Hyden ; Marco Giungi ; Isabel Rauscher ; Hiroshi Ueda ; Andrew James Noble ; Botond Zakonyi ; David Saranga ; David Muniz ; Manuel Larrotcha Parada ; Teresa Macedo ; Felipe Alvarez Toledo ; Maria Laura da Rocha ; Kim Yong Ho ; Marija Kapitanovic
  Sent: Wednesday, November 10, 2021, 09:25:57 AM GMT+1
  Subject: Scrisoare deschisă adresată domnului Klaus Iohannis

 2. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Problema este că România nu are un corp medical organizat și coerent. Asistăm de 2 ani încoace la un spectacol sinistru în care niște personaje medicale își dau cu părerea la TV, fără să-și asume nici o răspundere reală pentru ceea ce susțin. Colegiul Medicilor din România care ar fi trebuit să se implice în dezbaterile publice asupra temelor legate de pandemia covidiană, a tăcut. Nu am văzut în acest timp o echipă de medici specialiști care să iasă cu un mesaj coerent adresat maselor. Dacă vom compara afirmațiile miniștrilor sănătății și ale medicilor care s-au dat în stambă în mass media, vom constata că s-au contrazis chiar pe ei înșiși de zeci de ori. HAOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.