Home / Educativ / Curiozitatea Săptămânii: Matematica Este Rasistă

Curiozitatea Săptămânii: Matematica Este Rasistă

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Noiembrie 6, 2017

Lumea clovnilor are un efect interesant; nu te poate plictisi, mereu te surprinde cu ceva absurd.

Buciumul:

Redăm un exemplu de extremă la care a ajuns deja corectitudinea politică în mediul universitar american. O profesoară de matematică de la Universitatea din Illinois a afirmat într-o carte recent publicată că algebra şi abilităţile la geometrie perpetuează „privilegiile nemeritate” ale albilor.

Rochelle Gutierrez, profesoară la Universitatea din Illinois, mai spune că profesorii trebuie să fie conştienţi de „politica pe care matematica” o aduce în societate.

„La multe nivele, matematica funcţionează ca Albitate (Whiteness). Cei care sunt apreciaţi că fac matematică şi că o îmbogăţesc, cei care sunt pricepuţi la matematică şi care sunt văzuţi ca parte a comunităţii matematice sunt, în general, percepuţi ca fiind Albi.”

Dacă te pricepi la matematică ești privilegiat.

Pe Gutierrez o mai îngrijorează că algebra şi geometria perpetuează un privilegiu, susţinînd că „programa care pune accent pe teorema lui Pitagora şi pi perpetuează percepţia potrivit căreia matematica a fost dezvoltată în mai mare măsură de greci şi alţi europeni.”

Matematica a fost inventată de albi, ca și avionul, mașina, locomotiva, curentul, telegraful, telefonul…lista continuă.

„Matematica mai ajută activ şi la perpetuarea unui privilegiu al albilor, de vreme ce felul în care economia noastră priveşte la superlativ competenţele matematice dă matematicii o formă de «privilegiu nemeritat» profesorilor de matematică, persoane albe într-o majoritate disproporţionată.”

Matematica Este Rasistă

Profesoara Gutierrez explicând rasismul teoremei lui Pitagora.

Așa că haidem să scoatem matematica din programă și să ne concentrăm pe educație sexuală, cum ar spune un evreu fără nici un interes ascuns.

E bine că s-a ajuns în asemenea hal încât se spune în spațiul public că matematica ajută la “privilegiul alb”.

Înseamnă că acești oameni sunt tot mai deconectați de realitate. Sistemul neo-marxist se află în declin, și în curând va genera un vid de putere.

Tineretul exasperat de teoriile anti-discriminare, care sunt în esență anti-albe, vor lua atitudine.

Cum au mai făcut-o odată.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *