Home / Actualitate / Corupția Ucide: Protestele se Repetă ca un Deja-Vu

Corupția Ucide: Protestele se Repetă ca un Deja-Vu

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Noiembrie 6, 2017

Istoria se repetă, de data aceasta fără un club incendiat (deocamdată). Proteste au fost anunțate atât în țară cât și în străinătate.

O realitate incomoda de la care se schimbă subiectul rapid este că nici PSD, nici PNL, nici partidele orbitoare nu au capacitatea de a produce schimbarea profundă care să aducă prosperitate și bunăstare. De ce? Pentru că e mai ușor pentru politicieni să fure decăt să clădească.

De multe ori furtul devine trans-partidic și nu ține cont de culoarea politică. Când a fost ultima oara când partidele au avut un proiect de interes național pentru care să munceasca împreună?

Mulți dintre politicienii partidelor actuale sunt foști comunișți, sau discipoli ai lor.

Corupția care ucide voința politică pentru schimbare se datoreaza permutării acelorași oameni la putere. Deci să protestezi împotriva PSD și să susții PNL este o prostie. Și vice-versa.

Iarna trecută printre protestatari au fost membri de partid (USR) și în capitală chiar președintele Iohannis a coborât printre protestatari, promovând protestul cu prezența sa (fapt interzis din calitatea de președinte, funcția fiind una de mediere care nu îi permite să se implice în răfuieli politice).

Anul acesta rămâne de văzut ce se va mai întâmpla, protestele abia au inceput, în 5 noiembrie, la 100 de ani și o zi de la revoluția bolșevică.

Dcnews:

Platformele “Corupția Ucide” și “600000 pentru Rezistență” organizează duminică, 5 noiembrie, un protest împotriva modificărilor privind legile Justiției.

“Stam noi simbolic cat vrem la guvern, realitatea este ca guvernul este doar o marioneta, iar legile justitiei se fac acum in parlament.

Duminica ne strangem la Guvern, iar la ora 19:00 plecam in mars, catre Casa Poporului.

Hotnews:

Protest si in capitala Frantei impotriva legilor care vor sa stopeze lupta anti-coruptie. Mai multi romani s-au strans duminica dupa-amiaza in fata Ambasadei Romaniei din Paris cu pancarte de protest si desene.

Romanii au arborat mesaje in limbile romana, franceza si engleza:

“Munceam si ne-ati deranjat / Oricum nu trimitem noi cat furati voi!”

“Nu vand viitorul nepotilor pentru punctul de pensie”
“Europe stand up with us to defend Justice”
“C’est si grave que meme les introverts sont sortis!”

Clujul.ro:

Comunitatea „Corupţia ucide” a anunţat că organizează duminică, 5 noiembrie, de la ora 18 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca un nou protest.

Schimbările PSD privind legea Justiţiei nemulţumesc societate civilă, motiv pentru care aproape 3000 de clujeni s-au arătat interesaţi de evenimentul „Marşul pentru Justiţie. Nu vrem să fim o naţie de hoţi” creat pe Facebook.

Cluj-Napoca, continuăm ce am început iarna trecută!

Începe a doua luptă pentru apărarea Justiţiei şi Statului de Drept în România. E un război de de uzură, aşa că ce putem învăţa din iarnă trecută e în primul rând să ne conservăm energia, să nu ne lăsăm demoralizaţi uşor, să nu ne aşteptam la miracole peste noapte şi să nu ne luăm ochii de la scopul nostru. Toate schimbările de durata cer timp.

Amintim cine e Florin Bădiță, cel din spatele comunității de Facebook Corupția Ucide:

Cotidianul:

Băiatul pe care-l vedeţi în fotografie este de-acum celebrul Florin Bădiţă, cel cu site-ul „Corupţia ucide”, prin care au fost chemaţi oamenii la protestul din Piaţa Victoriei! Nu şi-a uitat pantalonii acasă, ci se află în plină acţiune civică: „Ziua fără pantaloni la metrou”. Este, fără îndoială, un ciudat pe lîngă care ai putea trece zîmbind.

Mie nu-mi displac, aşa, din start, oamenii ciudaţi. Din contră, pe unii îi simpatizez, altora le plîng de milă, dar sînt şi unii iar pe unii îi dipreţuiesc de-a dreptul. Florin Bădiţă face parte din această categorie. Nu pentru că umblă pe stradă în chiloţi, căci, la urma urmei, acum cîteva mii de ani, oamenii nu purtau pe ei nici măcar atît. Ci pentru că hipsterii precum Bădiţă nu au în spatele ciudăţeniilor lor nimic, în afara dorinţei de a epata, încadrîndu-se în cea mai pură definiţie a frondei, adică „răzvrătire cu caracter de persiflare pornită din motive personale”. Mai pe scurt, „frustrare”!

Deci băiatul care a organizat Ziua Fără Pantaloni la metrou acum organizează protestele la care se strigă tâmp “Cine nu sare, nu vrea schimbare”.

Corupția Ucide

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *