Home / Actualitate / Mareșalul Ion Antonescu – PREZENT!

Mareșalul Ion Antonescu – PREZENT!

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iunie 1, 2019

4 comments

 1. Odihneasca-se in pace Maresalul!

 2. Dan Cristian Ionescu

  La intersectie de milenii, au fost citiva ani cind de 1 iunie ma duceam la biserica Sf. Imparati de la Bariera Vergului, ctitoria Maresalului, unde se oficia parastasul acestuia, organizat de un batrin general. Am avut bucuria sa vad bustul Maresalului in curtea bisericii. Apoi am avut tristetea sa vad cum bustul a fost acoperit cu o cutie neagra din tabla. Ultima data, aflind de acest parastas, au venit in Bucuresti varul meu si fiul acestuia, mari admiratori atit ai Maresalului cit si ai Capitanului. Ne-am dus la biserica si am aflat ca parastasul nu se mai tine. Cit de crestin poate fi un preot caruia ii este frica sa oficieze parastasul pentru ctitorul bisericii?>

 3. „Ostaşi,
  V-am făgăduit din prima zi a noii Domnii şi a luptei mele naţionale să vă duc la biruinţă; să şterg pata de dezonoare din cartea Neamului şi umbra de umilire de pe fruntea şi epoleţii voştri.

  Azi, a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor strămoşeşti şi a Bisericii, lupta pentru vetrele şi altarele româneşti de totdeauna. Ostaşi, Vă ordon: Treceţi Prutul!

  Sdrobiţi vrăjmaşii din răsărit şi miazănoapte. Desrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe fraţii noştri cotropiţi. Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbună a Basarabilor şi codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre.

  Ostaşi,

  Plecaţi azi pe drumul biruinţelor lui Ştefan cel Mare ca să cuprindeţi cu jertfa voastră ceea ce au supus strămoşii noştri cu lupta lor. Înainte. Fiţi mândri că veacurile ne-au lăsat aci straja dreptăţii şi zid de cetate creştină. Fiţi vrednici de trecutul românesc.

  Ostaşi,

  Înainte. Să luptaţi pentru gloria Neamului. Să muriţi pentru vatra părinţilor şi a copiilor voştri. Să cinstiţi prin vitejia voastră amintirea lui Mihai Vodă şi a lui Ştefan cel Mare, a martirilor şi eroilor căzuţi în pământul veşniciei noastre cu gândul ţintă la Dumnezeu.

  Să luptaţi pentru desrobirea fraţilor noştri, a Basarabiei şi Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vieţii şi a căminurilor batjocorite de păgâni cotropitori.

  Să luptaţi pentru a ne răzbuna umilirea şi nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele şi Generalul Vostru.

  Ostaşi,

  Izbânda va fi a noastră. La luptă.

  Cu Dumnezeu înainte!

  General Ion Antonescu, 22 iunie 1941”

 4. Dan Cristian Ionescu, in interiorul bisericii o sa gasesti in continuare friza ctitorilor care au contribuit la zidirea bisericii. Maresalul este acolo impreuna cu Doamna sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *