Home / Articole Promovate / LOVITURĂ! Evreii Creștini din România Condamnă Institutul Elie Wiesel Pentru Atitudine Anti-Românească

LOVITURĂ! Evreii Creștini din România Condamnă Institutul Elie Wiesel Pentru Atitudine Anti-Românească

Incorect Politic
Martie 17, 2020

Preluat de pe  Certitudinea:

COMUNICAT DE PRESĂ: Îngrijorați de derapajele și acțiunile ostile ale Institutului Elie Wiesel față de cetățenii români din țara care ne găzduiește pe toți, noi, un grup de etnici evrei de religie creștină, am hotărât înființarea Comunității Evreilor Creștini „Nicolae Steinhardt” din România.

Am ajuns la această decizie oarecum extremă întrucât, începând din 2015, Institutul Elie Wiesel, care se erijează tacit în reprezentant al tuturor evreilor din România, a inițiat o serie de acțiuni iresponsabile care mistifică și distorsionează istoria acestor meleaguri, ducând la culpabilizarea întregului popor român. Noi nu putem accepta această minciună pe care istoria reală o contrazice.

Românii nu sunt un popor antisemit și o spunem ferm și în cunoștință de cauză, atât prin accesul la documente publice, cât, mai ales, ca experiență nemijlocită. Ne-am născut și am crescut aici, în România, printre români, și nu am avut NICIODATĂ  probleme comunitare cu aceștia. Există, la nivel de indivizi, atitudini antisemite, așa cum și printre evrei există atitudini antiromânești, dar a generaliza aceste aspecte la scara unui întreg popor, ni se pare nu numai nedrept, ci și periculos. Iar pericolul a fost semnalat, încă din 1877, de Mihai Eminescu, într-un articol din „Curierul de Iași”: Adăogim din nou că ni pare rău de acei relativ puţini [evrei], chiar dacă s-ar compune din 2-3.000, cari s-au identificat cu această ţară, şi totuşi trebuie să se vadă în aceleaşi condiţii de drept public cu imigranţii mai proaspeţi; ne pare rău de „evreii spanioli”, cari n-au nimic comun cu cei poloni, dar fiecare poate pricepe că, într-o armie străină care se apropie de noi, nimeni nu va căuta să deosebească pe puţinii amici, ce i-ar putea avea în acea armie. Şi evreii sunt o armie economică, o rasă de asociaţi naturali contra a tot ce nu e evreu”.

Promulgarea unor legi precum Legea 2017/2015 sau așa-zisa „Lege Vexler” nu face decât să confirme avertismentul lui Eminescu și duce implicit la prezumția că românii ar fi structural antisemiți, deci se impunea apariția unor asemenea legi protective pentru nativii evrei. Considerăm că acestea sunt provocări inutile ce se pot întoarce împotriva noastră, a evreilor, izolându-ne de restul societății. Pe de altă parte, este jignitor pentru poporul român care, dimpotrivă, i-a ajutat pe evrei, atunci când le-a fost mai greu în istorie. Niciun tren nu a plecat din România spre cumplitele lagăre de exterminare de la Auschwitz sau Dachau, iar cel care este demonizat astăzi de Institutul Elie Wiesel ca fiind cel mai fioros antisemit din Europa, Ion Antonescu, de fapt ne-a salvat, așa cum a recunoscut și președintele Israelului, Shimon Peres, la o conferință de presă de la Palatul Cotroceni, în 2010.

De aceea, noi, evreii creștini, inițiatori ai  asociației Comunitatea Evreilor Creștini „Nicolae Steinhardt” din România, dezavuăm inițiativele ostile ale Institutului Elie Wiesel față de români și față de România și nu dorim să fim asociați cu acestea legi și nici cu inițiatorii lor. Toate aceste măsuri absurde îi plasează pe toți evreii într-o poziție de beligeranță față de etnicii români majoritari, ceea ce poate declanșa, în mod artificial, atitudini antisemite.

Ne delimităm ferm de aceste măsuri și îi sfătuim pe toți evreii, fie ei mozaici sau creștini, să adopte, spre binele lor și al familiilor lor, aceeași atitudine înțeleaptă și morală. (Sursa: Certitudinea.ro)

Evreii Creștini din România

LUCIAN IONESCU

Etnic evreu, creștin ortodox, inițiator al Comunității Evreilor Creștini „Nicolae Steinhardt” din România.

*

Nota Incorect Politic: Redacția Incorect Politic salută inițiativa Comunității Evreilor Creștini Nicolae Steinhardt de a se delimita de politica antagonistă a institutului terorist Elie Wiesel. Este de apreciat că mai există luciditate printre minoritățile din România, care realizează că datorează recunoștință țării care ii găzduiește.  Dacă și o parte a comunității evreiești din România condamnă faptele Institutului Elie Wiesel, pe cine mai reprezintă acest institut? Sugerăm domnului Lucian Ionescu să solicite public desființarea acestui institut, va avea parte de toată susținerea în acest demers!

One comment

  1. Nu se poate avea încredere în “convertiți”. Turcii (și armenii) au aflat pe pielea lor, cu donmeh, evreii convertiti la Islam cărora li se datorează genocidul armean.
    https://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6nmeh
    Dönmeh (turcă: Dönme, turcă otomană: دونمه) au fost un grup de cripto-evrei sabateni din Imperiul Otoman care s-au convertit public la islam, dar și-au păstrat credința în secret. Mișcarea a fost centrată în Salonic [1]. Grupul își are originea în timpul și la scurt timp după epoca lui Sabbatai Zevi, un rabin și cabalist evreu din secolul al XVII-lea care a pretins a fi Mesia evreiesc și, în cele din urmă, s-a convertit la Islam sub amenințarea pedepsei cu moartea de către sultanul Mehmed al IV-lea.
    Dar desigur, e doar o teoria conspirației./sarc https://www.quora.com/Is-it-true-that-the-Donmeh-crypto-Jews-were-behind-the-Armenian-Genocide-and-also-behind-the-Ottoman-Empire-joining-WW1-for-the-purpose-of-letting-the-Brits-take-Palestine-which-would-then-be-handed-over-to-the-Jews

    Chiar dacă în presa lor se admite fie si parțial: https://www.jpost.com/Opinion/Columnists/The-emergence-of-Turkeys-hidden-Jews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *