Home / Chestiunea Jidănească / Jidovitul Marcel Bartic ne spune de ce este important studiul Holocaustului în școli

Jidovitul Marcel Bartic ne spune de ce este important studiul Holocaustului în școli

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Noiembrie 18, 2021

Jidovitul Marcel Bartic ne spune de ce este important studiul Holocaustului în școli

Via G4Media (link arhivat):

Senatul a primit recent în calitate de cameră decizională o propunere legislativă adoptată de Camera Deputaților care prevede studierea obligatorie a a Istoriei evreilor și a Holocaustului. Marcel Bartic este profesor de istorie la Complexul Educațional Laude-Reut – Instituție privată de învățământ din București – grădiniță, școală primară, gimnaziu și liceu. El a explicat într-un interviu la G4Media importanța acestei măsuri.

Marcel Bartic: M-am bucurat foarte mult. Este o măsură mai mult decât necesară în școlile din România și nu vă ascund că mi-aș fi dorit ca acest lucru să se întâmple mult mai devreme. Cu alte cuvinte, prima mea întrebare a fost: de ce abia acum?

Ar fi fost important ca lucrurile pe care le desprindem din studiul Holocaustului să fi fost accesibile elevilor din România mult mai devreme, în urmă cu 20 – 30 de ani, pentru că atunci am fi avut posibilitatea să începem așa cum ar fi trebuit această programă în școlile din România.

Marcel Bartic își dorea să fi început reeducarea copiilor în spiritul învinuirii naționale încă de acum trei decenii! Acest profesoraș ar fi vrut ca imediat după revoluție să învățăm despre cele șase milioane?

Până în acest an școlar studiul istoriei Holocaustului este prezent în școlile din România doar cu titlu opțional, pentru clasa a XI-a pentru elevii de la profilul uman, specializarea științe sociale. Opțional înseamnă că poate fi aleasă la bară cu alte discipline și n-am nicio îndoială că sunt multe licee din România care poate au ales altceva. La profilul real nici atât nu se studiază. În rest, în gimnaziu mai apare câte un capitol, câte un studiu de caz la clasa a șaptea și la clasa a opta.

De aceea, este imperativ necesar ca acest lucru să ajungă la toți elevii, pentru că nu vorbim despre babilonieni sau sumerieni, vorbim despre cetățeni români care au făcut și tocmai pentru că sunt concetățeni de-ai noștri care nu cunosc lucruri elementare despre acest segment al istoriei noastre mi se pare important să fie introdus în școală.

Reporter: De ce obligatoriu, se întreabă unii?

Marcel Bartic: Am să vă răspund din perspectiva profesorului care cunoaște foarte bine planurile cadru. Pentru elevii de liceu este foarte important să păstrăm o zonă din curriculum în care să formăm abilități și competențe legate de sfera aceasta a științelor umaniste, inclusiv în zona elevilor din zona disciplinelor tehnice sau profil real.

De ce spun asta? Dacă e să ne uităm la reacțiile unei părți a societății românești de astăzi este vizibil că aceste competențe nu au fost formate în școală. Timp de 20 – 30 de ani am mers pe ideea să scoatem ingineri, profesori de matematică și alte astfel de specializări și nu ne-am gândit deloc că acei absolvenți au nevoie de o modalitate de a se raporta la comunitatea din care fac parte.

Reacțiile și atitudinile antisemite, xenofobe și rasiste din spațiul public au cunoscut o recrudescență, o dezvoltare fără precedent, cel puțin în ultimii 30 de ani.

Poate pentru că s-au întors alogeni la conducerea țării și poporul a început să se sature?

Reporter: Vorbeați de obligativitatea studierii istoriei Holocaustului. Criticii și scepticii susțin că această obligativitate va crea reacția inversă, de respingere.

Marcel Bartic: E o întrebare legitimă. Pe de altă parte această reacție de respingere poate fi atenuată sau favorizată de maniera în care profesorii de istorie înțeleg să transmită aceste conținuturi elevilor. Sigur că dacă profesorii de istorie vor fi primii care să spună “ne-au impus acest lucru” atunci va transmisă în spațiul public această manieră de studiere a Holocaustului.

Această oră trebuie să devină o oră de bășcălie, pe care niciun elev nu o ia în serios, nici măcar profesorii.

Dar n-ar trebui să fie așa, profesorii de istorie ar trebui să fie primii care să salute și să recunoască importanța introducerea în planul cadru a acestei materii.

Tocmai invers, profesorii de istorie, care cunosc istoria reală a României, ar trebui să fie primii care să respingă această obligativitate. În cazul în care sunt totuși obligați să o predea, pot s-o predea în stilul lor, arătând înșelătoria secolului XX în toată gloria.

La nivelul liceului avem discipline care abordează noțiuni de cultură civică, or istoria Holocaustului este prin excelență o programă școlară care dezvoltă astfel de abilități și competențe și mă aștept ca profesorii de istorie, colegii mei, să susțină calitatea formativă a acestei programe școlare.

Reporter: În experiența dumneavoastră ați întâlnit profesori care fie sunt sceptici cu privire la această tematică a Holocaustului, fie sunt de-a dreptul antisemiți?  

Marcel Bartic: Absolut, dar mă simt obligat să vă spun că am cunoscut în ultimii ani și profesori, din fericire din ce în ce mai mulți, care se raportează corect la studiul Holocaustului, la sursele istorice care susțin această programă școlară. Așa cum, trebuie s-o spunem deschis, sunt profesori care neagă Holocaustul și o fac, din nefericire, de la catedră în fața elevilor.

Este un fapt penal, dar nu văd contextul în care autoritățile să reacționeze în vreun fel, adică dacă un profesor face astfel de afirmații în fața elevilor se presupune că un director sau un inspector ar avea habar despre ce e vorba, că sunt foarte mulți care nu știu lucrul ăsta, ca să nu mai spun că unii dintre ei rezonează cu astfel de afirmații.

De asta persistă acest scepticism la care vă referiți, ba mai mult, un negaționism toxic, pentru că este dezvoltat în fața elevilor.

Ne dă o veste bună spunând că mai sunt profesori curajoși care spun adevărul de la catedră.

Reporter: Ați auzit de cazuri în care elevi au reclamat profesori negaționiști?

Marcel Bartic: Nu și știți de ce? Elevii ar reclama dacă ar avea cunoștințele necesare. Or cei mai mulți dintre elevi n-au de unde să știe, dacă studiul Holocaustului nu s-a făcut în școală până acum cum trebuie.

I-auzi ce vrea reporterul de la G4media, ca elevii să reclame profesorii negaționiști, ca elevii să-si toarne profesorii care nu-i lasă să fie tăiați împrejur la creier. Culmea!

De pildă, citeam în urmă cu câteva săptămâni un studiu efectuat de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, din care rezultă că 25% sută din cei chestionați spuneau că Holocaustul e chestia aia care s-a petrecut în Germania Nazistă, 35% au spus că nu au cea mai vagă cunoștință cu privire la legătura dintre Holocaust și ceea ce s-a întâmplat în timpul celui de-al doilea război mondial în România.

Va să zică, grosso modo, mai bine de jumătate dintre cei care au răspuns n-au nici cea mai vagă idee că în România a avut loc un Holocaust, că au fost episoade care au marcat acest eveniment și n-au cunoștințe elementare despre asta, atunci cine să reclame? Ca să reclami înseamnă că ar trebui să ai cunoștințele necesare.

De asta mi se pare important să introducem această programă școlară în planul cadru, tocmai ca să le dăm elevilor instrumentele și cunoștințele prin care să aibă discernământul necesar atunci când întâlnesc astfel de afirmații.

Reporter: În final, v-aș pune o întrebare la care cred că vă așteptați – sunteți profesor la un liceu finanțat de o organizație evreiască. Și cred că nu vă îndoiți că o să vi se spună – păi sigur că susține asta dacă îl plătesc evreii. Cum răspundeți la această afirmație?

 

Jidovitul Marcel Bartic ne spune de ce este important studiul Holocaustului în școli

Marcel Bartic: Le-aș transmite celor care fac astfel de afirmații că preocupările mele privind studiul Holocaustului au fost prezente în spațiul public cu mult înainte de a colabora cu această școală.

De altminteri, aceste preocupări ale mele datează încă de pe băncile facultății și este cumva o zonă de interes pe care eu am dezvoltat-o în următorii ani, fie prin studii, articole, participări la conferințe, am cunoscut mai mulți supraviețuitori.

Eram la o școală de stat am reușit să am ca invitat un supraviețuitor al Holocaustului. Va să zică întreaga mea carieră de profesor – și am 17 ani de când sunt la catedră – a fost marcată de un interes vizibil și consistent pentru studiul acestei discipline.

Și ar mai fi ceva: cred că societatea românească a ajuns într-un punct în care acuzațiile acestea că faci lucruri “pentru că ești plătit” demonstrează, dincolo de acest subiect pe care-l abordăm acum, absența unei gândiri critice.

Este firesc, este legitim, ca un om care este familiarizat cu sursele istorice, pentru că eu despre asta vorbesc până la urmă, profesor de istorie, are convingeri, cunoștințe și competențe. Or, studiul Holocaustului nu ține doar de convingeri, ține de cunoașterea și recunoașterea surselor istorice, vorbim de un adevăr istoric, de unul dintre evenimentele istorice cele mai bine documentate.

Este important ca cei care ne citesc să înțeleagă că programa școlară privind istoria evreilor și Holocaustului nu se referă, așa cum am citit eu unele comentarii, la un alt popor, nu, vorbim despre cetățeni români care au locuit lângă noi, au fost vecini cu noi, au fost colegi.

Sunt oameni care în ultimele sute de ani și-au adus un aport substanțial la dezvoltarea pe toate planurile a societății românești. Vorbim de oameni care au luptat în războiul de independență, în primul război mondial, care au contribuit la înfăptuirea Unirii din 1918. Vorbim despre oameni care și-au adus o contribuție substanțială în domeniul culturii, al științei, în tot ceea ce înseamnă societatea românească, iar noi îi tratăm acum ca pe un alt popor? Nu, nu, nu, asta este istoria noastră și de aceea este important.

Oameni care au adus un aport substanțial la dezvoltarea pe toate planurile a societății românești…au dezvoltat piața de alcool cu rachiu contrafăcut, au dezvoltat rețeaua de cămătărie, au dezvoltat lobby-ul politic, pedofilia, prostituția, otrava culturală prin piese de teatru obscene, au dezvoltat comunismul prin greve și ziare propagandistice…câte n-au făcut acești oameni pentru noi!

Repet: această disciplină are poate mai mult decât ora de cultură civică posibilitatea de a le forma elevilor posibilități și competențe de a se integra mai bine din comunitatea din care fac parte din perspectiva unor valori precum empatie, toleranță, acceptarea diversității. Studiul Holocaustului este prin excelență o materie care favorizează formarea unor astfel de competențe.

Încheie apoteotic, folosind cuvintele cheie prin care se auto-identifică drept globalist homosexual.

Să ne amintim că Marcel Bartic este același masoret marxist care a cerut închisoare pentru cei care contrazic sursele oficiale. Mai multe detalii prin link-ul de mai jos:

Masoretul marxist Marcel Bartic cere închisoare pentru cei care contrazic sursele oficiale

45 comments

 1. Nu mă interesează ce este şi ce a fost Holocaustul.Vreau să citesc mai întâi Biblia şi apoi Istoria României.Astea sunt lucrurile pe care orice elev ar trebui să le ştie pbligatoriu în România.Restul,fiecare în ţara lui.

  • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

   @ Alex Te dezamăgesc. Am citit Biblia (am plătit niște escroci să-mi predea aceste texte la facultatea de teologie ortodoxă) și am aflat ce făcea poporul ales în epoca antică. Jafuri, crime, exterminări în masă ale populațiilor, toate săvârșite în numele lui Dumnezeu. Blasfemie, rasism și apologia crimelor împotriva umanității sunt descrise în Sfânta Scriptură. Dacă aprofundezi lectura, devii ateu până ajungi la Noul Testament.
   Citește întâi Istoria românilor scrisă de autori români. Altfel o să dai peste o istorie falsificată.

   • Daca citesti de unu singur si-ti lasi mintea sa deraieze pe coclauri, sigur ca te smintesti – se vede la ce concluzii ai ajuns…
    Inainte de a fi orice …. sintem fii ai lui Dumnezeu pe care-l sfidezi cu o forta specifica rebela.
    Nu te osandi mai mult prin viclene formulari de indepartare a oamenilor de Dreapta Credinta.
    Mai bine taci!
    Nu mai scrie tampenii ca ai citit degeaba, nu ai vrut sa intelegi din mandrie de sine, invidie si ratacire …. incapatanata.

    • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

     @ gheorghe Toate rugăciunile Bisericii Ortodoxe fac vorbire despre “ROBUL sau ROABA lui Dumnezeu”. Preoții și ierarhii se roagă pentru robii lui Dumnezeu iar rugăciunile particulare se referă la “eu, robul- roaba lui Dumnezeu”. Chiar nu vrei să accepți că mesajul hristic a fost distorsionat?

     • Iar tu crezi ca esti egalul lui Dumnezeu, precum Lucifer? Iar fii ai lui Dumnezeu, cum i-a indemnat Hristos pe oameni sa fie, nu sunt toti, ci doar ceicare dovedesc sau merita aceasta. Restul ar fi mai bine sa fie “robi” decat luciferieni.

     • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

      Apostolul Pavel a spus: “Căci TOȚI sunteţi fii ai lui Dumnezeu prin credinţa în Hristos Iisus.”. (Galateni, 3,26). Cu ce drept îl contrazici tu pe Sf. Ap, Pavel care a spus “toți”. Pe ce criterii? nu cumva ești din tagma celor care se consideră numai ei “aleșii Domnului” și-i tratează ca fiind inferiori pe mireni. După aceiași rațiune, evreii mozaici se consideră “aleșii lui Dumnezeu” și-i desconsideră pe ne-evrei.

     • Vasilica Militaru, apostolul Pavel a aparut dupa ce Iisus Hristos nu mai era. Iar Iisus, cand era pe pamant, a spus “Fiti fii ai Lui Dumnezu!”. Era un indemn, nu a constatat (cum crezi tu ca zice Paul) ca oamenii din jurul lui sunt deja fii ai Lui Dumnezeu, asemeni Lui (Iisus).
      Tu chiar crezi ca toti oamenii mai sunt fii ai lui Dumnezeu asa pur si simplu, asemeni lui Iisus, fara un efort spiritual urias? Lasa-i sa fie robi ai lui Dumnezeu (ca astfel sa asculte Invatatura) pana se ridica la nivelul de a fi fii ai Lui Dumnezeu.
      Tu alegi luciferic din cartile sfinte, teologule. Tu semeni mai mult cu Weishaupt, alt teolog, dar şi fondator luciferic al Illuminatilor, prin ceea ce susţii.

 2. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Se poate vedea că profesorul emerit s-a oprit cu studiul contribuțiilor poporului ales la anul 1918. Brusc, de acolo i s-a rupt filmul istoriei iudaice pe meleagurile mioritice. Să-i reamintim noi domnului profesor cum niște aleși ai neamului lui Dumnezeu (nu toți, ca să nu vină Vexler cu antisemitismul pe post ajunul Crăciunului!) au batjocorit și ucis soldații și ofițerii Armatei Române obligată să se retragă din Basarabia în 1940. Niște eminențe cenușii ale poporului ales (nu toate, dar semnificative) au contribuit la instaurarea comunismului în România, după 1944. Alte eminențe cenușii (sau aceleași, ca să nu generalizăm și să cădem, Doamne ferește, în apostazia antisemitismului), au participat la exterminarea românilor opozanți ai comunismului. Ce să-i faci dacă românii creștini nu știau atunci ce bine le va face ateismul! După război, când au văzut ce bine este în raiul comunist instaurat cu sprijinul nemijlocit al unor co-etnici care au confundat România cu Țara făgăduinței, brusc, vreo 400.000 de confrați ai neamului ales și-au amintit că Dumnezeu le-a promis proxenetului Avram și criminalului Moise o țară sfântă. I-au lăsat pe goym de români cu comunismul pe cap, iar ei au plecat la apelurile sioniste în adevărata Țară a Făgăduinței. Documentele de arhivă arată că însăși prețioasa evreică de renume mondial, cominternista umanistă Ana Pauker, s-a opus cererilor a zeci de mii de evrei care se îngrămădeau la granițe să părăsească în grabă raiul comunist. Nu am auzit ca “românca” Pauker să fie acuzată de antisemitism!!! Alte zeci de mii de evrei, poate sute de mii, care le-au lăsat pe cap fraierilor de români binefacerile comunistoide, s-au îngrămădit să-i invoce lui Ceaușescu drepturile omului. Asta, după ce pe timpul lui Eminescu, tot drepturile omului le invocau alți evrei ca să fie primiți și încetățeniți în România “antisemită”. În timp ce românii dizidenți erau împușcați, dacă treceau granița, alți evrei au părăsit de bunăvoie și la cerere România, renunțând la cetățenia românească. Peste ani, după 1990, presa țipa că Ceaușescu a făcut trafic de carne vie. Ne oprim cu istoria aici, deși sunt multe alte lucruri de spus despre bravul popor ales. Pentru cei care nu cred cele expuse le recomandăm o privire prin arhive. Vor afla lucruri mult mai cutremurătoare despre umilința la care a fost expus poporul român. Tinerii români vor învăța cel mai bine ce-a fost cu holocaustu atunci când vor plăti din buzunarul propriu pensiile lunare pentru urmașii celor 600.000 de supraviețuitori ai fenomenului, aflați în Israel (conform dezvăluirilor președintelui israelian). https://e-juridic.manager.ro/articole/indemnizatie-lunara-pentru-urmasii-victimelor-holocaustului-28115.html

  • De peste 20 ani se plătesc pensiile „de Holocaust“ (în baza OG nr. 105/1999) şi nici un român nu s-a simţit afectat căci nu a ştiut nimeni public. Repeţi aceleaşi vorbe compulsiv de săptămâni, că: or să vadă ei tinerii când vor plăti! Nu văd (nici nu vor vedea) că dau bani, căci sistemul e făcut să nu înţeleagă că dau de la ei, cum nimeni nu a spus acest fapt şi nu a ştiut (nici tu), decât cei implicaţi direct, până nu s-a arăta aceasta anul acesta (după 20 de ani de plăţi) printr-un articol publicat în Incorect Politic, Certitudinea şi pe site-ul dlui Ion Coja.

   • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

    OUG 105/1999 se referea la supraviețuitori. Legea 154/2021 se referă deja la copiii lor, inclusiv cei născuți în Israel. “Copilul născut după încetarea situațiilor prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. a)-e) și g) are dreptul la o indemnizație lunară în cuantum de 50% din indemnizația de care ar fi beneficiat părintele său decedat, stabilită conform prevederilor art. 2 la data depunerii cererii de către copil.”.
    Crezi că dacă tu pui holocaust în ghilimele ești mai șmecher. Nicidecum.

    • Da, desteptule! La inceput era numai pentru “supravietutori”. Legea a “evoluat” la urmasi si nu schimba asta cu nimic din ce am spus. Legea de baza e OG 105/1999 , iar Legea 154/2021 e una din multele modificar si completari a OG 105/1999 (nu OUG, cum scrii tu incompetent, ci OG). Chiar n-ai fost in stare sa citesti in legea 154/2021 ca vine “pentru modificarea și completarea OG nr. 105/1999”. Si te mai bagi si aiurea in probleme de drept, pe care nu le stapanesti de loc. Daca nu faci pe prostul, inseamna ca esti. Nu m-ai infirmat cu nimic, doar ai mai zborsit ceva din tine, odata cu insultele specifice, mustinde la tine. Cunosc legea si evolutia ei cu mult inaintea ta. Nici un cum si nicidecum. Musteste din tine si superficialitatea si narcisismul asociat incompetentei

     • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

      Te rog să mă scuzi. Eu nu scriu numai pentru eruditul Nicu Pândaru, atoateștiutor. Acest site are și rolul unui forum pentru discuții. De ce te deranjează că niște informații ajung la cunoștința cititorilor? De ce crezi că numai tu, le știi pe toate. Știi multe? Scrie articole și trimite-le celor de la IP. De ce ești contrar unui dialog? Ai timp? Scrie comentarii la subiect câte dorești.

     • Vasilica Militaru, Informatiile pe care tu le prezinti publicului sunt denaturate si gresite, oricum. Si ti-am corectat nu o informatie, ci o opinie privitoare la viitor, cum ca or sa inteleaga tinerii ce se intampla cand vor plati pensiile de holocaust. Ti-am aratat ca in ultimii 20 de ani, cat s-au platit asemenea pensii, nimeni nu a inteles nimic, caci nimeni nu a stiu nimic, media fiind covarsitor controlata, supusa sau ocupata, chiar si de unii ca tine (care doar repeta ce au spus altii, dar denaturand). Asta inseamna ca sunt contrar unui dialog? Pentru ca am spus ca, pe baza unei experiente de pana acum, opinia ta privind viitorul este improbabila? Tu intelegi ce ti se spune? Sau vorbesti prea mult degeaba si nu procesezi spusele/informatiile primite din exterior, chiar daca le vezi/auzi?
      Este clar ca, de fapt, tu, prin vreo tulburare de personalitate a ta, iei drept atac personal daca cineva corecteaza ce spui tu gresit sau arata ca lucrurile stau altfel. Nu concepi asa ceva. De aceea si ataci personal inapoi. Numai tu ai dreptate orice ar fi, in logica ta gresita (care numai logica nu e).

     • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

      @ Nicu Pândaru Tu ai intrat și m-ai atacat sistematic catalogându-mă în toate felurile. Tu nu accepți un dialog normal. Tu comentezi la comentariile mele și nicidecum nu-ți expui o părere a ta.

 3. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Emeritul profesor de istorie a spus: “Holocaustul a fost unic în istorie, a fost organizat sistematic de către stat”. Perfect. Atunci de ce nu plătește statul victimele holocaustului? Iohannis, miniștrii corupți, parlamentarii incompetenți, instituțiile de forță militare, de jandarmerie, de poliție și nu în ultimul rând serviciile, reprezintă Statul. Ei sunt urmașii Statului din anii 1940-1944. Deci, salariile și pensiile urmașilor Statului să fie diminuate și din aceste contribuții să fie plătite victimele urmașilor holocaustului.
  De ce trebuie să plătească toți cei 20 milioane de români pentru greșelile unui stat??? Nu majoritatea românilor, ci statul a contribuit la fenomenul numit holocaust. Statul român să plătească. Să începem cu imobilele lui Iohannis, urmașul la tronul statului al lui Antonescu.

  • Uite-l, înşelătorul de Vasilică Militaru, cum nu înlătură el că în România a existat Holocaust, ci confirmă continuu (ce spune în rest e nul, tocmai prin asta, el nu demontează minciuna, ci o admite şi încurajează), când istorici academicieni au riscat şi pierdut poziţii (precum profesorul Vladimir Iliescu) arătând ferm că „în România nu a existat Holocaust“. Calcă duplicitarul, falsul naţionalist şi duşman al bisericii, peste istorici de talia lui Gheorghe Buzatu. A pus oul şarpelui în toate adresele pe care le-a înaintat la parchete sau instituţii. A existat Holocaustul admite el peste tot, de fapt, mimând că luptă de partea României, când de fapt e un complice voalat anti-naţional. El nu riscă nimic, de fapt, dar aruncă praf în ochii naivilor şi e neobosit să ocupe scena pentru ca adevărul şi decenţa să nu mai aibă loc acolo.
   Se zbate să pară că cineva (el) luptă, dar sunt sterpe din start acţiunile lui. Apoi zice că doar el face ceva şi alţii nu, lehămeţindu-i de orice luptă pe alţii, de fapt, când văd atâta ipochimenism pe scenă, promovat si de directorii teatrului, nu doar de păcălici.

   • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

    Care-i lupta pe care o duc alții? Spune-mi ce acțiuni concrete au făcut acei alții? Eu cunosc doar câteva asociații care au pus problema când a fost promulgată legea combaterii antisemitismului, doar câteva. Dar dacă tot ai apărut, uite ce fac prietenii tăi. Românii nu au față de consilieri în Parlament, ci numai basarabeni controversați.
    https://podul.ro/articol/16119/exclusiv-aur-l-a-angajat-consilier-la-camera-deputailor-pe-valeriu-munteanu-afacerist-basarabean-penal-i-sgeat-a-sis-profilul-unui-personaj-care-a-compromis-din-plin-unionismul

    • Altii au descoperit ce se ascundea public sau au demontat minciuna. Datele pe care le vehiculezi sunt munca altora, contributia ta personala fiind opinii gresite. Plangerile si adresele pe care le faci (lupta ta, cu care te falesti) nu au avut nci un rezultat juridic si nici nu au vreo sansa, caci nu sunt concepute pentru vreo victorie. Juridic esti varza si uneori chiar bati campii. Dar poate te intereseaza si urmaresti altceva. Oricum confirmi ticalos ca a existat Holocaust in Romania in perioada 1940-1944. Tu nu risti nimic (cum a facut domnul Zarnescu, un om admirativ). Iei doar prim-planul ca sa fie locul ocupat.

     • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

      Îți sugerez să iei tu prim planul. Te invit să faci tu acțiuni publice. Mult succes.

     • Prim planul acum este sau ar trebui sa fie cazul dlui colonel Vasile Zarnescu. Dar nu prin actiuni fara rost, zapacitoare de minti. Si nu prin sustineri perfide (impotriva dlui Zarnescu, de fapt, chiar “la timp”) de sustinere a existentei holocaustului in Romania, cum faci tu, Vasilica Militaru, care mereu subliniezi si perioada “vinovatiei” cuiva (Antonescu, sef al statului, totusi, nu haiduc) pentru holocaust. Faci pe prostu’ (daca nu esti) cand spui ca nu cade “vinovatia” asupra tuturor romanilor (ci ceri sa cada vinovatia pe urmasii persoanei Antonescu). O sa spui la urma ca nu erai jurist (si de aceea ai spus prostii) si ca juristii nu au vrut sa faca nimic. Poate. Poate ca nu e problema de juristi, ci de politic. Dar tu chiar (ne) faci rau, mai grav decat nimic.

     • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

      @ Nicu Pândaru De ce nu respecți părerea domnilor Miron Manega, Dan Cristian Ionescu și Ion Măldărăscu??? Linia de mijloc este cea mai bună. Prin ceea ce faceți voi, îl expuneți pe domnul Zărnescu. Îl veți avea pe conștiință. Voi sunteți niște anonimi care neagă orice, domnul Zărnescu are un proces penal în ultima fază. Dacă procurorii monitorizează IP, vor avea motive suplimentare să-l condamne ca un exemplu pe domnul Zărnescu. Oricum va avea interdicție să mai publice orice un anumit timp. Să nu spuneți că nu v-am avertizat.

    • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

     Dar tu ce riști când înjuri lumea sub anonimat? Domnule Vasile Zărnescu tremură acum pentru sentință. Îi este teamă că o să ajungă în pușcărie. Nu este simplu să fii în pielea lui. Domnul Miron Manega, atacat și dânsul că nu este suficient de vehement în expunerea ideilor desor evrei, a explicat linia sa moderată. Domnul Dan Cristian Ionescu este de aceeași părere. Este mai important să transmiți niște idei decât să ajungi în procese penale interminabile. Ai chef, dezaprobă ce vrei tu. Eu nu-mi schimb părerea.

 4. Uitati-va bine unde vor sa se bage, direct la Istorie – stiinta si materie cu rol esential in formarea sentimentului national al oricarui popor. Unde se mai preda o istorie prin care viitorii cetateni sa fie instruiti in spiritul culpei nationale? Culpa nationala fata de cine? Nota bene, nu fata de natiuni sau populatii cucerite, ci fata de niste venetici care se cred aici stapani, niste “turanici parazitari” cum ii numea Iorga.

  Stiti de ce devine obligatoriu studiul povestilor jidovesti? In primul rand, pentru ca acum se poate. Predarea unor astfel de teorii incununeaza pierderea identitatii noastre nationale. Daca noi am mai fi avut identitate, o cultura si valori nationale, asa ceva nu ar fi fost posibil. Este tipic pentru orice popor cucerit: distrugerea identitatii si inlocuirea valorilor autohtone cu valorile cuceritorilor.
  Suntem la sfarsitul unui ciclu nefast, inceput prin lovitura de stat data aici de Iliescu cu sprijinul CIA si Mossad. Faceti o paralela cu juntele militare instaurate de CIA in America Latina cu cativa ani inainte de evenimentele din 1989 si va edificati.
  Finalitatea vizata era trecerea Romaniei din proprietatea poporului roman in proprietatea statelor si corporatiilor occidentale si instaurarea evreilor aici pentru administrare (ca si in sec. al XIX-lea). Noua ni se pare ca de la perioada interbelica si de la Al Doilea Razboi Mondial a trecut o vesnicie, dar in 1989 nu era nici o jumatate de secol de cand evreii au fost aici stapani. Au fost stapani si inainte si imediat dupa razboi. Asa ca in 1989 nu au facut altceva decat sa-si ia fieful inapoi (gemeau primele guverne de ministri cu “origine sanatoasa”, in frunte cu Neulander).
  Nu puteau scoate atunci coltii, ca mai era drum lung (memoria celor torturati prin inchisorile comuniste era inca vie, la fel si memoria colhozurilor bolsevico-evreiesi, de asemenea au inceput sa iasa la suprafata marturiile legionare, si ele cat se poate de vii) dar acum au ajuns la capat: ne pot scuipa zambind.
  Pentru distrugerea identitatii nationale (element esential in aducerea unei tari la statut de colonie), printre strategiile prioritare a fost daramarea culturii nationale. Tot ce a avut valoros poporul asta, tot ce putea constitui un nucleu in jurul caruia sa se cristalizeze un sentiment de mandrie nationala, tot a fost distrus. A contribuit in mod esential si distrugerea sistematica a invatamantului, un rol esential avand aici sinistra Abramburica. Nimic din ce a facut nenorocita asta nu a fost intamplator.

  Credeti ca un popor poate fi tinut in robia trupeasca fara cea spirituala?
  S-a dus o lupta crancena nu doar impotriva Bisericii Ortodoxe ci impotriva tuturor valorilor acestui popor. De la eroi ai istoriei pana la varfuri ale culturii, totul a fost “demitizat” sistematic si adus in noroi (un rol esential avand curentul anti-national initiat de licheaua Boia, multi-premiat de Ungaria si de alte bastioane ale anti-romanismului). Noile “elite” (finantate vartos din afara), au avut grija sa ne stearga din minte toate valorile si orice motiv de mandrie nationala. Tot ce e autentic romanesc nu poate fi decat “mit”, “hitlerist”, “comunist” sau “fara valoare” iar romanii nu pot fi decat “hoti, prosti, lenesi, xenofobi, antisemiti” (cum ne eticheteaza impotentul ajuns CEO la Romania SRL).
  Au fost luate la “demitizat” si personalitati istorice, culturale, politice, oameni de stiinta romani sau realizari nationale. Aproape totul a fost judecat prin raportare la chestiunea evreiasca. In antiteza, tot ce e strain e divin si poate fi pomenit doar la superlativ.
  Un aport esential in aducerea noastra la stadiul de iobagi a fost si reeducarea corporatista, posibila si favorizata aici de legislatia antinationala, anti-sindicate si anti-angajati.
  La toate acestea se adauga lipsa unei forte politice cu orientare nationalista autentica. De acest aspect s-a ingrijit securitatea post-decembrista vreme de 30 de ani, neavand alt morcov in c..r decat ca vede intr-o zi Legiunea renascand. Am mai scris pe tema asta si nu mai revin, cine are ochi poate sa vada si singur adevarul.

  Rezultatul final este asadar crearea unui sentiment de ura si dispret la adresa a tot ce este autohton, romanesc, national. Un al doilea efect este crearea unui sentiment national de inferioritate in fata strainilor. Ei sunt divini, inteligenti, corecti nevoie-mare, ctitori de cultura universala, noi suntem prosti, hoti, puturosi si nu am avut niciun motiv de mandrie in intreaga noastra istorie.
  Iata-ne asadar ajunsi, din nou, un popor transformat intr-o pepiniera de neo-iobagi. Cum poti sa ceri respect, salarii si un trai decent sau sa-ti studiezi istoria asa cum a fost, cand tu nu mai ai dram de demnitate ca popor?

  Asadar, acum minoritarii de toate soiurile sunt vocali si se pot face auziti, pe cand majoritarea e redusa la tacere cu ciomagul (ce altceva sunt si legile prin care evreii si tiganii sunt declarati specii nobile care trebuie protejate?).
  Noua aberatie cu studierea obligatorie (!!!) a holocaustului se inscrie asadar in aceasta linie a umilirii noastre ca natie. Ce dovada mai buna a puterii detinute aici de evrei decat obligarea copiilor romani la indobitocire jidoveasca? Israel e iarasi aici arendas de plantatie si tine sa-si atentioneze supusii in acest sens.

  • Mda, mi-au venit in minte si cuvintele lui Orwell: “Cine controlează trecutul controlează viitorul […] cine controlează prezentul controlează trecutul.”

  • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

   @ Ernest. Everhard Ai surprins exact esența planului de înrobire a Neamului românilor. Reeducarea de la Pitești și din celelalte închisori comuniste avea ca scop anularea personalității individului țintă. Acesta trebuia, în mai multe etape să renunțe la tot ceea ce reprezenta ființa lui. Etapa finală, autodemascarea, presupunea ca individul țintă să se prezinte ca cel mai josnic personaj, să-și denigreze familia, prietenii, colegii, trecutul țării și toate credințele lui religioase. Era considerat reeducat numai cel care își prezenta autodemascarea. Prăbușirea era colosală. Aruncat în hăul dipserării, individul se descompunea psihic. Blocați mental, mulți dintre ei nu și-au revenit niciodată iar unii s-au sinucis.

   • Văsilică, văd că îl confirmi ipocrit pe Ernest.Everhard, dar omul acesta spune că „S-a dus o lupta crancena nu doar impotriva Bisericii Ortodoxe ci impotriva tuturor valorilor acestui popor“, dar în lupta împotriva Bisericii Ortodoxe eşti implicat chiar tu, care ai făcut plângere penală împotriva conducerii bisericii cu o lună înainte de referendumul pentru familie, susţinut în 2018 de biserică, şi ai ultra-ultra mediatizat această plângere (atât de tare, încât părea mâna unor servicii, „funerare“ dacă vrei tu), mediatizând ideea că biserica este promotoare a crimelor tocmai când ea apăra viaţă şi firescul. Ce te mai promova Antena3, în loc să promoveze familia.
    Dacă aşteptai trei săptămâni să treacă referendumul pentru familie erai mai credibil în acţiunea ta penală de grijă pentru ca biserica să nu elogieze crimele Vechiului Testament. Aşa cum ai făcut, acţiunea ta fost o operaţiune desfăşurată la un moment nepotrivit (sau potrivit): denigrarea bisericii înainte de referendumul susţinut de biserică. Intrasei în legătură cu Cotroceniul din mai 2018 şi zici că ai o legătură institutionalizată (prin Asociatie) şi cu SRI-ul. Ciudat e că si puterea (Iohannis) era atunci impotriva referendumului (pe care tu l-ai defăimat separat, ocazional).

    • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

     Având formație creștină, resping orice formă de propagandă criminală. Nu contează împotriva cui se săvârșește crima, ea trebuie condamnată. Corneliu Codreanu și Valeriu Gafencu au lăsat testament: “Când niște legionari au ucis, au greșit.”. Eu respect acest testament sacru de a respinge orice formă de crimă. Indiferent că este în nume personal sau în numele unei cauze. Eu nu pot nega faptul că un număr de evrei a murit din cauza regimului de dictatură antonesciană. Putem discuta pe numărul victimelor, dar nu pe faptul incontestabil că angajați din instituțiile regimului Antonescu au ucis evrei. Cum nu pot nega că același regim criminal antonescian a ucis un număr de români legionari. La comanda lui Ion Antonescu, militari din armata română au tras și au ucis legionari în timpul fenomenului numit rebeliune. Acesta este adevărul istoric. Hristos a lăsat: “Cine ridică sabia, de sabie va pieri”.
     https://rezistenta.ro/biserica-autoarea-morala-a-crimelor-legionare/

     • Eşti cu sistemul fariseule Vasilică Militaru şi astfel te-ai pus la adăpost, deşi vrei să le arunci altora în ochi eroismul tău luptător (fals)/.
      Să-ţi dau un pont? Dar pentru că te crezi superior, nu-ţi vei schimba pronunţările pe care le faci asupra istoriei ca un măgar care crede că el trebuie să rămână încremenit, nu ca un istoric:
      Dacă chiar ai fi citit „Raportul Holocaustului“, cum pretinzi, ai fi văzut, într-o notă de subsol (acolo au bagat adevarul, si acela schingiuit), că tot eşafodajul evreilor de „dovedire“ a crimelor regimului Antonescu împotriva evreilor, ca program (bagă la cap: ca PROGRAM, sistemic) este mărturia (nu acte) obţinută după război de la un şef al Siguranţei pe care l-au arestat şi care dacă nu declara ce voiau iudeo-comunistii era ucis şi el şi mulţi din colegii lui. Alţi şefi din Siguranţă au contrazis ce a zis el din burtă si au infundat temnitele.
      Dacă cineva ar desluşi povestea aceasta ar intra într-un adevărat roman poliţist.
      Tipul a trăit apoi bine mersi apoi, sub o identitate falsă până în zilele noastre şi este cel mai probabil mort acum. Se mai întâlneau cu el, în secret, după 1989, unii istorici din SUA. A fost forţat să mintă in 1945, ca şi germanii care şi-au recunoscut „vinovăţia“ de ucidere programatică a evreilor la Tribunalul de la Nurnberg.
      Tu, Vasilică Militaru, faci mai rău făcând ceva, decât dacă nu ai face nimic în planul istoriei şi cu adresele şi plângerile pe care le faci.

     • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

      Bați câmpii. Cine te bagă pe tine în seamă. Indică pagina de unde citezi din Raportul Final. Aka gheorghe, ai comentat asemenea aberații și la un alt articol. Nu ai dovezi. Îți recomand să scrii un articol despre ceea ce cunoști tu și despre bazaconiile pe care le inventezi. Nu ai nici un argument, doar speculații. Dacă te știi tare, leagă-te cu lanțuri de ușile INSHR ca să strigi adevărurile tale.

     • Mă omule nebun, Vasilică Militaru, eu nu sunt gheorghe de care zici tu, dar dacă ţi-a mai zis cineva ce ţi am spus eu, asta ar trebui să te pună pe gânduri. Ţi-am dat o informaţie adevărată, zici că ţi-a mai spus cineva asta (nu sunt eu), nu ţi-ar fi greu să o găseşti, la cât îţi pierzi vremea făcând prostii la calculator, dar tu rămâi un măgar? Cobori nivelul pe aici, cel puţin (mai grav e că dăunezi adevărului). Asta e! Mai mult nu-ti mai spun. Daca erai de buna credinta cautai si gaseai in cateva minute, dar preferi sa stai caţă ignorantă pe aici.

     • Ia caută bezmeticule de Vasilică Militaru numele colonelului de Siguranţă Traian Borcescu. Caută despre el în „Raportul Final“ şi peste tot. Omul acesta trăia din trădări şi minciuni. El a declarat, presat de ocupantul iudeo-comunist (care l-a arestat în martie 1945, după ce în 1944 el trădase pe Antonescu şi pe şeful Siguranţei, Cristescu), ceea ce nu apare în nici o probă cu acte, cu documente: că transmutarea populaţiei evreieşti ar fi ascuns scopul exterminării evreilor, Chiar şi instanţele comuniste au dovedit în timp că acesta era un mincinos, dar Raportul holocausticilor, pe care zici că l-ai citit (şi pe care îl respecţi tu), se bazează în concluziile lui de condamnare a românilor de crima de Holocaust pe vorbele lui Borcescu ăsta. Nenorocitule şi ticălosule de Vasilică Militaru. Murdarule la gură şi la suflet.

 5. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Precizare pentru comentatorii care mă dezavuează public pe IP.
  Iisus Hristos, Dumnezeul creștinilor a spus: “Cine ridică sabia, de sabie va pieri”.
  Având formație creștină, resping orice formă de propagandă criminală. Nu contează împotriva cui se săvârșește crima, ea trebuie condamnată. Corneliu Codreanu și Valeriu Gafencu au lăsat testament: “Când niște legionari au ucis, au greșit.”. Eu respect acest testament sacru de a respinge și de a condamna orice formă de crimă. Crima nu are justificare. Indiferent că este în nume personal sau în numele unei cauze. Eu nu pot nega faptul că un număr de evrei a murit din cauza regimului de dictatură antonesciană. Putem discuta despre numărul victimelor, dar nu despre faptul incontestabil că angajați din instituțiile regimului Antonescu au ucis evrei. Cum nu pot nega că același regim criminal antonescian a ucis un număr de români legionari. La comanda lui Ion Antonescu, militari din armata română au tras și au ucis legionari în timpul fenomenului numit rebeliune. Acesta este adevărul istoric. Dacă redacția IP nu este de acord cu punctul meu de vedere, rog să mă blocheze.
  https://rezistenta.ro/biserica-autoarea-morala-a-crimelor-legionare/

  • Reactia I.P.: Cand e legitima aparare, este justificata. Punct.

  • Tu nu intelegi, Vasilica Militaru? Holocaustul, pe care tu il confirmi partial (prin cifre mai mici), este uciderea programata, sistemica a evreilor pentru ca sunt evrei. In vremea razboiului au murit si evrei si ne-evrei si ar fi fost culmea sa nu moara si evrei (chiar daca nu au fost pe front, ci in spatele lui), foarte multi dintre ei fiind niste tartori care colaborau cu dusmanul sovietic. Nici Romania, nici Antonescu nu pot avea nici o vina, caci nu i-a omorat nimeni pe evrei doar pentru ca sunt evrei.

   • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

    Negarea ta fără să aduci dovezi, este aberantă. Adu dovezi concrete, documente de arhivă și dă-ți doctoratul pe tema asta. Eu am căutat să înțeleg fenomenul. Pentru asta am citit sute de pagini și am descoperit un număr de victime ale Pogromului de la Iași. Dacă alții descoperă altceva, au libertatea să publice. Sunt încă site-uri naționaliste care acceptă acest tip de dialog. Când o să descopăr alte lucruri, le voi publica. Caută un istoric și cere-i părerea, Eventual profesorul Corvin Lupu.

    • N-ai “desoperit” nimic tu, Militarule. TI-AI INSUSIT MINCIUNA OFICIALA si ai devenit un propagandist al minciunii Holocaustului. Si mai esti si mandru nevoie mare de tine. Tu treci pe deasupra a sute de pagini, nu le citesti. Mai faci copy-paste ici-colo.
     Pogromul de la Iasi este o mare minciuna, iar tu ti-ai insusit si termenul mincinos de progrom.

     • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

      @ Nicu Pândaru După tot ce-ai aflat dspre mine, acum pot să-ți spun că ești o lichea. Un trântor care s-a plimbat prin niște mănăstiri, un ratat social agramat, care nu a scris în viața lui nici măcar o pagină de text coerent își dă cu părerea despre lucrările mele. Pervers prin definiție, băiatul în fustiță, Pândaru instigă tinerii români ca să-i vadă prin pușcărie.

     • De aceea spui tu satisfacut SRI-stule ca Vasile Zarnescu tremura pentru sentinata ce va urma sa o primeasca? Ca sa dai exemplu si altora sa nu mai nege Holocaustul si sa nu mai spuna liber ce gandesc? Sa nu mai spuna adevarul caci vor intra la puscarie? In timp ce tu, superiorul (ticalosul exemplu de urmat), nu vei pati nimic. Aici vrei tu sa duci Inorect Politic? Spre linia oficiala? Iar ai o misiune, cum ai avut-o pe aceea impotriva refrendumului pentru familie? Deja ai stricat pe jumatate publicatia.
      Iar despre mine esti la ani lumina departare in a realiza cine sunt, dar cu ocazia asta am vazut ca tu urasti toata biserica, toti calugarii (ceea ce eu n-am fost), cred ca si credinta, nu doar “institutia BOR” (cum spui).

     • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

      @ Nicu Pândaru Spre deosebire de tine, pervers sexual care umblă în fustiță și-și face gioco di mano, susținând familia tradițională, eu am discutat cu colonelul Zărnescu, colonel retragere SRI, care este afectat serios de procesul penal în care a fost târât. Ce obții, perversule, dacă instigi cititorii site-ului IP, fără să oferi soluții concrete?

  • Parca vorbesti din afara cand spui: “Iisus Hristos, Dumnezeul creștinilor” (in loc de Mantuitorul nostru). Si chiar asa este, antihristule.

 6. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Nicu Pândaru a spus: “Iar despre mine esti la ani lumina departare in a realiza cine sunt”. Cu cine te-ai cuplat prin mănăstirile pe unde te-ai plimbat, prversule. Cum te-ai relizat tu, bărbat în fustiță. Ți-ai întemeiat o familie, ai copii, ca să poți susține că susții familia tradițională? Sau faci și tu ca perverșii îmbrăcați în fustiță care s-au făcut monahi, refuzând întemeierea unei familii trdiținale, care aclamă familia. Am văzut eu la Petru Vodă cum susțin familia tradițională călugării în fustiță. Au despărțit familii, au instigat soții între ei și le-au luat proprietățile pe nimica toată. Asta știu să facă perverșii ascunși sub fustițe, cu bărbi până la brâu pentru impresionarea proștilor. Monahii adevărați nu se țin de prostii. Își văd de treaba lor și de ascetismul lor.

 7. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Nicu Pândaru confirmă lăcomia călugărilor din mănăstiri. Acesta a spus: “Am fost o vreme printre calugari la Frasinei, avandu-l pe Ghelasie Gheorghe duhovnic (cel cu cartile despre isihasm). Am fost si la Cernica (parca dupa sfantul Calinic, ctitor la amandoua). Nu mi-a pasat la Frasinei ca unii sunt lacomi la bani, nici lui Ghelasie.”.

 8. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Demascarea comentatorului Nicu Pândaru
  Este regretabil faptul că indivizi perverși au invadat pagina I.P. pentru a-l denigra pe domnul colonel (r) SRI Vasile Zărnescu. Fiind unul dintre cei care au încercat să-l sprijine pe domnul colonel în lupta cu românofobii care i-au intentat un proces penal, sunt acuzat de comentatorul NICU PÂNDARU că aș fi subofițer SRI (las deoparte faptul că un absolvent de facultate tehnică pe timpul lui Ceaușescu, bașca șef de promoție nu putea fi doar subofițer SRI, un coleg de-al meu de la inginerie TCM, mult mai slab ca student, a ajuns șeful direcției județene a SRI Neamț, probabil pensionat deja) .
  Nicu Pândaru este un individ pervers care critică lăcomia călugărilor din BOR, dar mă acuză pe mine că atac BOR pentru că am demascat propaganda criminalității biblice de către ierarhii BOR. Comentatorul a trecut prin școala mănăstirilor Frăsinei și Cernica, după cum singur a recunoscut “Cu banii stiu si eu. Am fost o vreme printre calugari la Frasinei (…). Am fost si la Cernica. Nu mi-a pasat la Frasinei ca unii sunt lacomi la bani, nici lui Ghelasie.”. A uitat să menționeze apucăturile arhicunoscute ale unui cuib din Cernica. Un stareț a fost acuzat pentru pedofilie de doi seminariști.
  Obsedat de un sindrom de megalomanie autoapreciativă, Nicu Pândaru se prezintă “Iar despre mine esti la ani lumina departare in a realiza cine sunt”.
  Abil, fără ca el s-o afirme fățiș, Nicu Pândaru îndeamnă cititorii I.P. la “negarea holocaustului” faptă pentru care legea propune o condamnare de până la 3 ani. Perversul mă acuză că nu fac acest lucru.
  Grav este faptul că acest comentator instigator a furat identitatea unui român cu numele Nicu Pândaru, pentru a crea impresia de persoană publică.
  Mi-a atras atenția afirmația acestuia “Iar despre mine esti la ani lumina departare in a realiza cine sunt”.
  Am descoperit că perversul postac a furat identitatea unui Nicu Pândaru, director executiv al unei firme din Brașov.
  https://m.facebook.com/photo.php?fbid=116248769317410&id=100027968627710&set=a.116248795984074&source=11
  https://www.icco.ro/aniversare2017/pic6.png

  • (((Vasilică))), legea în cauză e o mizerie. Numai minciunile se tem de investigații și trebuie protejate prin lege. Tocmai asta e problema. Că cineva care nu e ignorant și care neagă holocaustul poate fi condamnat la închisoare pentru că spune ce-a citit și oricum e evident și dacă ești ignorant. Și la minciuna asta participă toți, de la clerul catolic la cel ortodox, la fripturiști la politicieni, ba chiar tot felul de cretini mai și venerează așa zisul “popor ales”. Chiar și sfântul Ioan Gură de Aur ar fi condamnat pentru antisemitism în zilele noastre de “creștini” ignoranți, cu atât mai mult de ăia care nu cred.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *