Home / Educativ / Anomalii financiare în România

Anomalii financiare în România

Incorect Politic
Noiembrie 18, 2021

Anomalii financiare în România

Trenduri:

Văd târle de cretini și isterice care se târâie cu fundu’ de asfalt în ceea ce privește numărul de morți din România. Cică am fi înregistrat un record mondial, că am fi pe primul loc și alte și alte aberații. Așa cum probabil ați intuit, întreaga retorică e falsă.

Cel mai relevant indicator este cel al numărului de morți la milionul de locuitori. Asta ca să nu comparăm mere cu pere. Ce ne spune acest indicator? În primul rând că România e departe de vârful clasamentului, chiar dacă se află pe locul 8 în Europa. Înaintea noastră se află Cehia, Ungaria, Gibraltar. Nu i-am auzit pe niciunii văicărindu-se! Cam în aceeași ligă cu noi se află Belgia și Italia. Astfel încât nu cred că e de speriat. Mai ales dacă punem în balanță faptul că respectivele state alocă mult mai mult pe cap de locuitor în ceea ce privește sănătatea.

Pentru că am adus în discuție cheltuielile, vă voi spune că Belgia cheltuiește aproximativ 10.3% din PIB pe sănătate, Italia 8.7%, iar dintre cei cu mortalitate superioară avem așa: Cehia 7.3%, Ungaria 6.7%. România cheltuiește doar 5.6%, aflându-se pe penultima poziție din UE. Ultimii fiind Luxemburg. Chiar și Bulgaria – care-i campioana europeană absolută în domeniul mortalității de COVID – are un 7.4% din PIB cheltuieli cu sănătatea.

Și-acum să vedeți surpriza absolută. Belgia are PIB-ul de două ori mai mare decât al României, Italia de 7,2 ori mai mare, Cehia îl are aproximativ egal cu al nostru și Ungaria mai mic, dar în termeni reali România cheltuiește cu aproximativ 40% mai mult pe sănătate în condițiile în care are o populație dublă. Ceva pute, tovarăși!

Că la noi se face o propagandă dementă, vedem cu ochi liberi. Însă, dincolo de propagandă și stipendiile ei, vedem că în România se întâmplă ceva extrem de ciudat: pur și simplu nu sunt bani pentru nimic. După cum ați văzut sănătatea e finanțată la aproximativ jumătate din media europeană. Învățământul, de asemenea, e subfinanțat. Nu sunt bani pentru pensii și salarii. Cu toate acestea, avem un PIB de 250 mld$, într-adevăr mult sub potențialul nostru, dar acest PIB nu-i unul de neluat în seamă. Ce se întâmplă? Localitățile arată ca după un război, infrastructura e la pământ, peste tot nu sunt bani. Dar bani sunt, cel puțin așa arată socoteala. De ce nu sunt bani dacă sunt?

Păi hai să vedem. Unde sunt banii împrumutați de Cîțu? Vorbesc de sumele nete încasate de România, nu de comisioanele pe care el și Plăvanul le-au încasat în Dubai. Unde-s banii, tovarăși? Nu vă faceți că nu știți, că doar se cunosc principalele sugative ale Bugetului: armata, serviciile secrete și justiția. Iată cine bagă adânc banul în Buget înfruptându-se din plin.

Armata autohtonă, una dintre cele mai înapoiate din NATO are cele mai mari cheltuieli raportate la PIB! Mai precis suntem pe locul 3. Și pe locul 2 la creșterea bugetului Armatei. Pe ce se duc acei bani? V-o spune Plăvanul: pe fier vechi cumpărat de la americani, cu bani plătiți înainte. România a dat SUA un tribut de aproximativ 30 mld$ în echipamente militare uzate. De asemenea găzduiește pe teritoriul său cei mai mulți soldați americani din Europa, cărora le plătește parțial cheltuielile. De fapt România este un contributor direct la Bugetul Apărării SUA!

Serviciile secrete? Aici e o poveste cum n-ați mai văzut! În lumea informațiilor România este al patrulea angajator din lume, după Rusia, SUA și China! Știți ce face mulțimea de agenți angajați de România? Servicii pentru SUA, Franța Germania! Cu alte cuvinte, din banii plătiți de contribuabilii români, se fac tot felul de servicii de intelligence către așa-zișii parteneri care au peneterat România cu totul! Vă imaginați că Ambasadorul Franței a dictat redeschiderea unor magazine în care inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit grave probleme de igienă? Suntem singura țară din lume în care șobolanii sunt fotografiați în galantare, dar nu se întâmplă nimic deoarece serviciile noastre secrete sunt deplin penetrate doar de cine nu vrea. Iar în ceea ce privește cheltuielile oficiale ale serviciilor, suntem pe locul 29 în lume, în condițiile în care ca PIB suntem în jumătatea inferioară a clasamentului! Puteți vedea multe date interesante în raportul Wikileaks din 2009(deh, de-atunci au pus bine batista pe țambal ca să nu mai știe lumea ce și cum!).

Justiția? Aici e boierie. România are(conform CEPEJ, vezi raportul aici) unul dintre cele mai mari bugete din Europa ca procent din PIB, în timp ce în rest, la toate metricile e jale. Doar bani mulți și restul zero. Performanțele se văd limpede: am trimis o acoperită a serviciilor franceze, nulă și neavenită, să ne facă de râs la procuratura europeană. În ceea ce privește numărul judecătorilor și al procurorilor, este de remarcat că sunt mult mai mulți decât media europeană, dar se plâng permanent de aglomerație. Oare în alte țări cum o fi? În ceea ce privește salariile magistraților, Italia și România sunt în topul european al celor mai mari salarii raportate la venitul mediu din țara respectivă! Sunt două sisteme judiciare absolut dezastruoase, puternic controlate de servicii secrete și de „partenerii externi”(italienii de SUA, noi de oricine), dar care plătesc la greu magistrații.

Reîntorcându-ne la tema articolului, putem spune că stăm excelent la capitolul COVID în condițiile în care încă nu există medicamente, condițiile din spitale sunt precare, iar personalul extrem de puțin. Valul acesta a fost mare la noi, dar nu din cauza nevaccinaților! Problemele din Germania, Olanda, Belgia și care stau să explodeze Franța, Italia, Spania, Portugalia – țări super-vaccinate – sunt deja dezastruoase! Lumea pică pe capete, cazurile grave se înmulțesc, iar valul actual e mult mai mare decât cele anterioare! O să avem o iarnă europeană fierbinte în ceea ce privește COVID-ul. Vă atenționez că deja au apărut focare de „virus nou”, care scapă oricărei vaccinări și pentru care au imunitate doar nevaccinații trecuți prin boală. Va fi o iarnă fierbinte, repet: uitați-vă spre Vest!

6 comments

 1. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Adevăratele servicii secrete ale României sunt serviciul de electricitate, serviciul de gaz metan, serviciul de apă-canal și nu în ultimul rând (sau poate totuși ultimul, pentru beneficiarii direcți) serviciul funerar. Aceste servicii au zeci de milioane de beneficiari legali. Aceste servicii îi urmăresc, inclusiv în somn până la coșmar pe români.
  Celelalte servicii denumite secrete, deși prestează cu zeci de mii de angajați, au câțiva beneficiari legali. La câte dezvăluiri au apărut în spațiul public despre fostele servicii secrete și generalii lor, credem că ele ar trebui denumite servicii transparente de șmenuială națională. Ce să-i faci dom-le. nici serviciile nu mai sunt ce-au fost odată. Așteptăm cu mult interes liberalizarea serviciilor sexuale pe piața concurențială, care ar asigura cel mai sigur profit al românilor năpăstuiți.

 2. “pur și simplu nu sunt bani pentru nimic” deoarece din Romania se scot anual de catre corporatii zeci sau poate sute de miliarde de euro. Absolut toate cheltuielile interne sunt reduse drastic doar ca sa fie bani de export.
  Se poate face o banala comparatie cu Serbia, tara care nu a intrat inca la aparatele de muls UE-NATO si care are bani inclusiv sa-si construiasca singura autostrazi in lung si-n lat.
  Ingineriile financiare prin care subsidiarele din Romania sunt tinute cu 0 (zero) profit sunt cunoscute probabil si de copii. Cu cat contribuie corporatiile la bugetul national este iarasi de notorietate, ca doar “patriotii socialisti” au pus impozit pe profit (usor de manarit din pix) nu pe cifra de afaceri.
  Retorica asta de sorginte useristo-Tapalagista cu banii care se duc in pensii, la “servicii” sau magistrati este iarasi fumata rau. Gaurile negre sunt in afara Romaniei, nu aici.

  Ca aparatul de stat trebuie restructurat drastic e un lucru de necontestat si prioritate nationala. Cum de nu se intreaba totusi autorul: oare cum se face ca dirijorii externi nu au nicio problema cu cheltuielile (salarii si pensii) pe care Romania le face cu toate putorile de la stat?
  Nu cumva tocmai statul roman e armata de ocupatie prin care tara asta e mulsa la sange?
  Sa nu mai punem asadar botul la scenarii cu “conflicte” intre autoritatile romane si corporatii. Nici acum nu ne-am prins ca mimarea conflictului e cea mai buna acoperire a complicitatii?
  Parca mi-l amintesc pe Dragnea (da stiu, patriotul, nedreptatitul, incoltitul, victima serviciilor, victima “acoperitei” Kovesi bla bla) cum tuna impotriva corporatiilor in vreme de partidul sau impreuna cu ALDE si cu Joiannis treceau contributiile la salariat si instaurau masuri colonialiste pentru angajatii din Romania. Dupa ce ca patriotii au luat contributiile din grija lor si le-au pus in spatele salariatului, le-au mai si ajutat sa plateasca jumatate din minimul amenzii indiferent de abuzurile si ilegalitatile comise (am ajuns astfel iobagi ai furnizorilor de servicii si utilitati). Ati uitat toti de marea revolutie fiscala a lui Joiannis+PCR-FSN-USL?

  Institutiile statului roman (finante, itm, protectia consumatorului, cncd, procuratura etc) cu rol de verificare a activitatii si conduitei multinationalelor sunt toate pres in fata acestora. Numai naivii mai cred altceva. L-as mai intreba pe autor: oare el ce crede ca au facut putorile din institutii de o luna incoace, de cand cetatenii nu mai au acces acolo?
  Nici macar DNA-ul in vremurile lui de glorie nu a avut curaj sa se atinga de mierea stapanilor (a se citi jaful practicat aici de marile companii straine). Tot plevusca autohtona i-a placut mai mult.

  Apropo de DNA (se pare o mare obsesie, sau chiar fixatie de natura patologica, a autorului) si de justitie, esecul justitiei romane nu se vede in trimiterea unei “acoperite a serviciilor franceze, nulă și neavenită, să ne facă de râs la procuratura europeană”.
  Esecul justitiei se reflecta in faptul ca Romania ocupa locuri fruntase in topul condamnarilor la CEDO (de regula dupa sau printre Rusia, Turcia, Italia, Ucraina) si plateste anual milioane de euro despagubiri pentru bataia de joc la care justitiabilul roman e supus de impotentii si parasutele care populeaza instantele nationale.
  Celor care credeti ca suntem condamnati la CEDO pentru ca e o “institutie sorosista”, va spun sincer ca nu va doresc sa aveti de-a face vreodata, nici voi nici neam de neamul vostru, cu brava justitie romana, mai ales in situatii grave.
  Esecul justitiei se reflecta si in incetarea totala a luptei impotriva coruptiei (da, stiu, unor mari patrioti incep sa le tremure chilotii numai cand aud de lupta anticoruptie, incompatibila cu marele patriotism de sorginte vadimisto-securistica), in lipsa oricaror condamnari notabile, in tergiversarea la nesfarsit a marilor dosare (Revolutie, mineriade etc.), in starea permanenta de insecuritate si teama in care am ajuns iarasi sa traim.

  • gheorghe pe stil nou

   Că CEDO este o „instituţie soroşistă“ sau „jidovită“ se vede mai mult prin ce nu apară la români, nu atât prin ce condamnă România. Nu apără sentimentele şi exprimarea naţionalist-patriotice (dimpotrivă) şi nici libera exprimare în domeniul istoric, cum ar fi negarea Holocaustului, de exemplu.
   Iar Dan Diaconu nu are deloc o „mare fixaţie patologică“ la adresa DNA. Acest parchet care primeşte vizite şi decoraţii de la ambasadori SUA (obicei instaurat de evreul Taubman), este şi sub ascultare străină şi eficient doar împotriva românilor, nu şi a marilor corupători veniţi de afară, cei care alimentează găurile lor negre cu sângele economiei româneşti.

 3. Cam sunt de acord cu ce scrie omul, doar că la faza cu supermarketul sunt ambivalent. Supermarketul ăla a făcut gât că trebuie găsită o solutie ca și românii nevaccinați să poată să se aprovizioneze si nici nu s-au stins ecourile si pac a venit controlul. Serios?

 4. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Uitați aici o anomalie financiară din România. În foto, în spatele lui Iulian Dascălu, prințul Dimitrie Sturza, unul dintre prietenii patriarhului Daniel. Ce mă mai mănâncă degetele să scriu câte ceva despre această prietenie durabilă. Dar mă abțin.
  https://podul.ro/articol/16115/dezvluiri-bulversante-despre-influentul-iulian-dasclu-miliardarul-patriarhului-cruia-parlamentul-psd-pnl-se-pregtete-s-i-ofere-gratis-terenul-de-aur-de-la-romexpo-fost-maestru-cofetar-afaceristul-este-inconjurat-de-generali-de-securitate-este-susinut-i-consiliat-din-umbr-de-pf-daniel-iar-statul-roman-pierde-sume-colosale-in-urma-asocierilor-cu-el

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *