Home / Chestiunea Jidănească / Israelienilor le este interzis să cumpere kituri ADN din magazin fără a prezenta un ordin judecătoresc

Israelienilor le este interzis să cumpere kituri ADN din magazin fără a prezenta un ordin judecătoresc

Incorect Politic
Mai 1, 2024

Israelienilor le este interzis să cumpere kituri ADN din magazin fără a prezenta un ordin judecătoresc

Israelienilor le este interzis să cumpere kituri ADN din magazin fără a prezenta un ordin judecătoresc

Via Jpost:

Dacă locuiești în Israel și vrei să afli de unde provine familia ta, ce trebuie să faci? Un lucru este cert, un kit de genealogie de la farmacia locală iese din discuție, potrivit unui reportaj din Yediot Aharonot.

În timp ce milioane de astfel de kituri au fost vândute în Statele Unite, israelienilor le este interzis să cumpere kituri ADN din magazin fără a prezenta un ordin judecătoresc, deoarece guvernul israelian controlează acest tip de achiziții prin “Legea privind informațiile genetice”.

“Conform legii, informațiile genetice/testele genetice pot necesita obținerea de explicații de la un medic și consimțământul informat pentru efectuarea testului și ar trebui să fie verificate numai în laborator de către un institut de genetică recunoscut și autorizat. Nu pot exista kituri vândute direct către public”, a declarat Ministerul Sănătății pentru publicația israeliană Yediot Aharonot.

“Astfel de kituri sunt, de asemenea, foarte criticate, pentru fiabilitatea lor, pentru interpretarea rezultatelor și pentru posibilele efecte asupra subiecților și a familiilor lor.”

Ordinul judecătoresc poate fi emis după ce se examinează temeinic raționamentul care stă la baza testului, precum și după ce se supraveghează ca procesul să fie corectat în mod licențios, conform legii. Guvernul folosește aceste măsuri pentru a proteja publicul, astfel încât companiile de asigurări, părțile private, etc. să nu folosească în mod abuziv informațiile private în interes personal, precum și implicațiile naționale pe care aceste teste le-ar putea avea sau afecta, Israelul fiind un stat jidovesc recunoscut de guvern.

“Am încercat să fac rost [de kitul pentru strămoși] în Israel, dar nu am putut, am încercat să îl trimit în Israel și nu a funcționat, așa că în călătoria mea la New York m-am dus la farmacie și l-am cumpărat.” Roi Latka a declarat pentru Yediot Aharonot.

Kiturile Ancestry au rolul de a vă ajuta să vă înțelegeți pe deplin genealogia familiei dumneavoastră – originea etnică, originea familiei, înregistrările familiale și chiar vă pot ajuta să găsiți strămoși despre care nu știați că îi aveți. Potrivit unor site-uri de strămoși, există chiar și indicatori care vă spun dacă aveți sau nu ADN “jidovesc”, mergând chiar până la a distinge dacă aveți ADN de jidov Ashkenazi sau “evreu” etiopian, printre alte categorii.

Există o serie de videoclipuri care pot fi găsite pe YouTube care prezintă reacții ale consumatorilor acestor kituri odată ce le sunt dezvăluite informațiile despre strămoșii lor – inclusiv unul în care o egipteancă-palestiniană și-a dat seama că are ADN jidovesc, arătând, probabil, că cele două culturi sunt mai apropiate ca strămoși decât se crede.

Cu toate acestea, în condițiile în care acest lux nu este disponibil în Israel, unde chiar și producătorii israelieni ai acestui test ADN nu își pot vinde produsul în propria țară – israelienii trebuie să caute în altă parte pentru a se alătura acestei tendințe de consum în creștere.

3 comments

  1. sa nu-si descopere radacinile din China….

    • Mai exact Turkestan și Karaganda, de unde se trag călăii a 4 milioane de români, ai căror urmași ne conduc astăzi. Ar trebui creată o federeție a popoarelor turcice în Asia Centrală cu transferuri de populație pentru omogenitate și cu deportarea tuturor khazarilor într-un bantustan în interiorul acestei federații, închis cu sârmă ghimpată – un fel de Gaza.

    • Sau Khazaria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *