Home / Educativ / Întrebarea Zilei cu istoricul Corvin Lupu: Este posibilă o schimbare de regim în România?

Întrebarea Zilei cu istoricul Corvin Lupu: Este posibilă o schimbare de regim în România?

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iulie 3, 2022

Întrebarea Zilei cu istoricul Corvin Lupu: Este posibilă o schimbare de regim în România?

Incorect Politic continuă rubrica Întrebarea Zilei, în cadrul căreia ne vom adresa unor personalități din lumea naționalistă și intelectuală pentru a clarifica situații care ne macină pe fiecare dintre noi. Revoluție prin educație nu se poate face fără dezbateri deschise, fără dialog și un schimb de informații onest, în care realitățile incomode sunt discutate și analizate. Iată întrebarea zilei:

Sterie Ciumetti: Blocarea Kalinigrandului de către Lituania reprezintă o escaladare fără precedent în conflictul dintre Rusia și Occident. Șansele implicării directe a N.A.T.O. în război, nu doar prin trimiterea de armament, cresc pe zi ce trece. Țările vecine nouă se orientează tot mai tare spre Federația Rusă, iar noi continuăm să cântăm în struna euro-atlantismului.

Este posibilă o schimbare de regim în România? Sau ne așteptăm să ajungem carne de tun?

Corvin Lupu: Blocarea căilor ferate și a șoselei dintre enclava Kaliningrad și Rusia este mai mult o șicană și un act de servilism al Lituaniei față de dușmanii mari ai Rusiei, în primul rând față de kazaro-evreii de pe Wall Street, cei care susțin Ucraina în acest război. Legăturile dintre enclavă și Federația Rusă continuă să se facă prin aer și pe mare. Gestul a condus la declarația Rusiei prin care nu mai recunoaște independența Lituaniei. Rusia a recunoscut independența Lituaniei după dezmembrarea URSS. Ne mai recunoașterea independenței Lituaniei are semnificație politică. O posibilă viitoare operațiune militară specială în acest spațiu este oricând posibilă. Țările Baltice sunt și ele parte a proiectului mai mare de recuperări teritoriale și de sferă de influență al Rusiei. Nu știu să vă spun ordinea priorităților rusești și în ce moment va dori Rusia să acționeze pentru recuperarea lor. Eu cred că după operațiunile din Ucraina, Rusia va interveni în Republica Moldova.

Strategia Rusiei în această fază a războiului s-a dovedit că este aceea de a perfecționa instruirea propriei armate folosind armament preponderent vechi și de a nu se grăbi. Acest din urmă aspect se vede la Odessa unde orașul nu este luat cu asalt, ci izolat prin bombardarea podurilor de cale ferată, a celor ale șoselelor și dinspre mare, a tăia alimentarea orașului cu gaz și electricitate și a bombardamentelor de noapte. În acest fel așteaptă Rusia iarna, când situația cetățenilor și a celor 100.000 de luptători care o apără se va agrava. Lipsa hranei, medicamentelor și anestezicelor, oboseala psihică, frigul și întunericul vor fi dușmani greu de înlăturat de către ucraineni. Iarna este un aliat tradițional al armatei ruse.

Fără să fiu profet, având dreptul să mă înșel, eu cred că anul acesta nu-i vine rândul Lituaniei. Faptul că Lituania este țară membră a NATO are o relevanță limitată, după părerea mea. Infailibilitatea NATO este mai mult o chestiune de imagine, o creației a mediei occidentale, controlată în cea mai mare parte, inclusiv în Europa, de kazaro-evreimea americană. NATO s-a arătat vitează când a atacat din senin Serbia și a distrus-o complet, fără nici un motiv real. S-a mai arătat vitează împotriva talibanilor crescători de oi din munții Afganistanului, de unde s-a retras într-un mod rușinos, abandonându-și aliații și puținii lor susținători, trădători ai propriului popor, cărora talibanii le-au luat ulterior viețile. În fața Rusiei și a partenerilor ei militari din Organizația de Cooperare de la Shanhai, în frunte cu China, situația este alta. Rusia nu poate pierde războiul decât concomitent cu dispariția vieții pe pământ. Ca urmare, va veni un moment în care Occidentul, în frunte cu SUA vor trebui să se înțeleagă cu Rusia, sau, dacă Rusia nu va dori să se înțeleagă cu nimeni, Occidentul va trebui să se oprească din a mai înarma dușmanii Rusiei. Eu nu cred că Rusia se va opri din a-și promova proiectul demarat și început prin acțiunea militară din Ucraina. Economia Rusiei rezistă și funcționează și în condițiile de război îndelungat, Rusia are bani și o monedă tot mai stabilă, iar la nevoie, care în prezent nu se profilează, are aliați puternici și bogați. Cu cât se va lungi războiul, criza economico-financiară din Occident, mai ales din UE, se va agrava. În aceste condiții, Rusia nu are interes să se grăbească să facă pace. Dacă face pace, nu-și atinge obiectivele. De aceea spunea Kissinger la Davos că SUA trebuie să facă totul pentru a încheia pacea cu Rusia în decurs de două luni.

Dumneavoastră v-ați referit la ajutorul NATO pentru Ucraina cu armament, dar ajutorul NATO pentru Ucraina este și cu informații, cu ofițeri, cu voluntari și mercenari, cu bani și cu preluarea produselor pe care Ucraina le mai are de vânzare. Față de întrebarea dumneavoastră, eu cred că NATO este deja în război cu Rusia.

Cât despre România, aceasta acționează exclusiv prin ceea ce SUA și puterile vest-europene îi ordonă. Acesta este raportul nostru cu falșii noștri parteneri, care sunt de fapt colonialiștii noștri, care ne țin în genunchi și cu pistoalele la cap, doar că pistoalele sunt acoperite cu prosoape frumoase, ca să nu se vadă. Pistoalele sunt mânuite de ofițerii SRI, a căror interfață sunt politicienii, în frunte cu președintele, prim-ministrul și funcționarii importanți ai statului. În rest, avem mizeria cumplită adusă de regimul euro-atlantic: corupție mult peste tot ce a existat anterior acestui regim, poliție politică represivă subtilă, droguri tot mai multe, prostituție de toate felurile, trafic internațional de copii și de fete tinere, indicatori sociali (tuberculoză, mortalitate infantilă, analfabetism, toate cele mai mari din Europa) reveniți la cifrele dramatice de acum peste 100 de ani, lichidarea economiei românești și înlocuirea ei cu o economie străină, jefuirea de către străini a tuturor resurselor de toate felurile ale românilor, depopularea gravă a țării (în 32 de ani am pierdut 8,5 milioane de oameni!), îndatorarea țării pentru multe generații (acum ne împrumutăm în ritm alert pentru a plăti dobânzile la datorii!) etc. etc. Unde sunt „valorile occidentale” despre care ni s-a vorbit și despre care unii obraznici mai vorbesc și îndrăznesc și astăzi să încerce să ne prostească??? Unde sunt? Care sunt aceste „valori occidentale”? Vă răspund tot eu: ACESTE VALORI NU EXISTĂ decât în propaganda jegoasă și mincinoasă a regimului globalist judeo-euro-atlantic, cel cu care luptă astăzi naționaliștii ruși. Vremea când evreii și securiștii români de la Europa Liberă prosteau pe români a trecut. Tot mai puțini români pot fi prostiți, în ciuda spălării de creiere din școlile românești și a propagandei agresive și mincinoase a sistemului.

În aceste condiții, eu spun că noi, românii, am fost deja carne de tun fără să fi trecut prin război. Noi am fost și suntem carnea de tun a Occidentului, nu a Rusiei. Este posibil ca trădătorii antiromâni care ne conduc să ne facă și carne de tun a rușilor. Da, este posibil și, după unele păreri, este probabil.

Din orice punct de vedere obiectiv am privi lucrurile, în România, regimul euro-atlantic a dat faliment!! Acest lucru l-am mai spus și îl repet. Fostul meu rector, răposatul profesor Dumitru Ciocoi-Pop, îmi spunea mereu: „Corvin, spune-le și repetă-le, pentru conștientizare!” Eu nu încerc să conving pe nimeni și nu cer nimănui să se orienteze după concluziile la care am ajuns eu. Fiecare om este liber să gândească cu mintea lui, după posibilitățile lui, după nivelul lui de cunoaștere în domeniile istoriei, relațiilor internaționale și a studiilor de securitate. Orice analiză de acest fel trebuie să se bazeze pe solide cunoștințe interdisciplinare, cu deosebire în aceste trei științe. Din păcate, mulți fac analizele raportându-se nu la situația generală obiectivă a țării, ci după propriile experiențe, sentimente (de ură sau de dragoste), de aspecte de familie, de propriile interese, adică se bazează pe un evident subiectivism. Eu sunt de meseria aceasta și văd lucrurile cu alți ochi, nu le văd prin prisma faptului că mie și membrilor familiei mele nu ne este rău în prezent, sau chiar ne este bine. Încerc să fiu cât mai obiectiv posibil. Savanții au demonstrat de multă vreme că obiectivitate absolută nu există.

Întrebarea dvs. dacă România va ajunge carne de tun, include și întrebarea dacă Rusia va ajunge și la noi. Eu cred că Rusia nu a plecat niciodată de la noi și în viitor prezența ei va fi mai activă. România trebuie să-și normalizeze relația cu Rusia. Rusia trebuie să fie un partener important al României, cu ajutorul căreia să ne reobținem suveranitatea, să ne reindustrializăm și să ne refacem multe dintre interesele naționale care s-au pierdut prin meandrele aventuroase ale drumului nostru euro-atlantic. Slugile colonialiștilor occidentali care ne-au condus și ne conduc pe noi, secondați de propagandiștii lor promovați de presa aservită sistemului ticăloșit, au jignit Rusia și pe conducătorii ei și au întreținut intenționat raporturi de încordare și de îndepărtare a opiniei publice românești de orice fel de sentimente de respect față de poporul rus și de amintirea a ceea ce a fost bun din relația noastră cu marea putere de la Răsărit: restituirea Transilvaniei către România în 1945 (decizie neagreată de reprezentanții SUA, Marii Britanii și Franței, care insistau pentru ca Transilvania să fie atribuită Ungariei), salvarea României de la distrugere (fapt întâmplat în Țările Baltice, Ucraina, Polonia, Germania), sprijinirea dezvoltării economice a României Socialiste, faptul că din 1962 până în 1989 URSS n-a mai luat din România nici măcar un ac de gămălie care nu a fost plătit și altele. Occidentul ne-a luat și ne ia TOTUL.

Da, cred că Rusia are în obiectiv să readucă România în sfera ei de interese și de influență. Cum și când se va încerca atingerea acestui obiectiv nu știu. Dacă se va întâmpla acest lucru, desigur că regimul globalist judeo-euro-atlantic se va prăbuși pe loc și el va fi înlocuit de un regim național-suveranist, după modelul Ungariei, care a fost totdeauna cu un pas înaintea noastră. Este obiectiv să recunoaștem acest lucru, chiar dacă unora dintre noi nu le convine.

Sterie Ciumetti: Vă mulțumesc, pe data viitoare!

6 comments

  1. Maica Pelaghia CViobotea

    Ar trebui spus ”ESTE POSIBILĂ O SCHIMBARE DE REGIM ÎN ROMÂNIA”

  2. Pe cat de categoric pe atat de lamuritor verdict:

    ” Occidentul ne-a luat și ne ia TOTUL”

    Ramane de vazut cate alte popoare se vor trezi si se vor alatura Rusiei in respingerea masinii de razboi iudeo-kazaro- globaliste , odata cu venirea crizei profunde ce se anunta .

    Poporului german vad ca-i clantane dintii .

    Formidabil de importanta introspectie : multumim mult inestimabilului nostru profesor Corvin Lupu dar si redactiei care ne-a permis ca sa-l urmarim .

    Bravo Sterie.

  3. “faptul că din 1962 până în 1989 URSS n-a mai luat din România nici măcar un ac de gămălie care nu a fost plătit și altele.” Ne au luat pe cei mai buni din fiii acestei tari. Sau domnul Lupu se face ca uita, ca-l vad foarte entuziasmat in legatura cu Rusia.

    • Sunt de la ONG-ul “Soros iubeste România* (SIR sau on alta ordine) .. Te rog lasa un cont sa-ti trimit niste banuti pentru postarea asta.

    • “ne au luat pe cei mai buni..”adevărat, dar cine? e ușor să fi habarnist și să urmezi propaganda jidovească. trupele de securitate care au vânat partizani anticomuniști erau “ruși”?.. sau români trădători conduși de cine? ..de “ruși”?
      torționarul șef de la Pitești și șefii lui erau”ruși”?..toți “rușii” din conducerea comunistă a anilor 50-60 au emigrat..nu în URSS ci în Israel și USA.

  4. PS
    încă ceva
    daca săpăm adânc dam de rădăcinile comunismului ; Germania (unde Marx și-a scris “operele”)+Elveția(unde Lenin și-a scris “tezele”).. doar rușii știu cât de râu a fost în “revolutie”. ei știu și noi știm și urmașii ălora știu că știm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *