Home / Educativ / Îndreptarul F.D.C.

Îndreptarul F.D.C.

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Februarie 28, 2018

Îstoria poate fi intersiză, dar adevărul nu poate fi suprimat. Incorect Politic pune la dispoziția cititorilor, pentru prima dată în format pdf, Îndreptarul F.D.C.

Frățiile de Cruce erau organizațiile de formare a tineretului naționalist iubitor de patrie din perioada interbelică. Procesul de formare se încheia cu momentul triumfător al intrării în Legiune.

Acest îndreptar este scris de Gh. Istrate și este un ghid practic și moral despre cum trebuie să se comporte un membru al frăției.

Nimic nu predispune sufletul mai frumos decât marşul cu cântec. Unităţile F.D.C de la cele mai mici până la cele mai mari, trbuie să se desprindă cu marşurile. Să le caute, să le dorească. Nu numai pe vreme de soare ; chiar pe vreme de ploaie sau viscol. Pentru educaţia noastră, prin bine. Departe, cât mai departe, în câmp sau în pădure. Acolo suntem siguri că nu mai supărăm pe nimeni, ne ducem şi ne facem educţia noastră. În mijlocul naturii unde vom cunoaşte mai întâi puterea lui Dumnezeu, apoi ne vom cunoaşte înprejurimile, satele noastre. Altă dată mergem şi mai departe.

Filozofia legionară este una îndreptată spre biruință, fiecare acțiune având ca scop de fond biruința finală a Neamului Românesc.

Cartea conține și exerciții de gimnastică, marșuri și activități culturale. La final are poate cea mai bogată listă bibliografică dintre toate cărțile naționaliste (peste 300 de cărți). Chiar și numai pentru această listă merită descărcată.

Linkul se află sub poză.

Îndreptarul F.D.C.

Îndreptarul F.D.C (.rtf)

Îndreptarul F.D.C. (.pdf)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *