Home / Chestiunea Jidănească / Începutul Sfârșitului Pentru Silviu Vexler

Începutul Sfârșitului Pentru Silviu Vexler

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iulie 11, 2018

Începutul Sfârșitului Pentru Silviu Vexler

Ce avem noi aici?

NewsTeam:

SCANDAL de PROPORȚII. Evreii îl reneagă pe deputatul care a votat alături de PSD și ALDE Codul Penal

Mai mulți intelectuali de origine evreiască din România sunt indignați de faptul că deputatul Silviu Vexler ajuns în Parlament din rândul federației evreilor din România, a votat alături de PSD și ALDE modificările la Codul Penal.

Hai să nu fim șocați.

PSD și Alde au votat legea lui Vexler, acum el votează Codul Penal. Așa funcționează trocurile politice.

Aceștia i-au scris președintelui  Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), Aurel Veiner că deputatul Vexler nu-i mai reprezintă și cer ca cei în drept să măsuri împotriva acestuia.

Cam târziu…

”La fel ca şi foarte mulţi dintre cetăţenii României, am înregistrat cu profundă îngrijorare şi amărăciune felul în care Parlamentul a votat în urmă cu câteva zile modificările impuse Codului Penal de coaliţia de guvernământ PSD-ALDE. Această tristă „victorie” împotriva Justiţiei a fost posibilă datorită votului dat de un număr de nouă deputaţi, reprezentanţi ai minorităţilor naţionale. Printre ei, dl. Sivliu Vexler, reprezentantul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER).

Câtă îngrijorare pentru codul penal în timp ce acum câteva zile articolul 30 din Constituția României a fost folosit pe post de hârtie igienică de Silviu Vexler și de către toți parlamentarii înafară de Daniel Gheorghe.

Comunitatea Evreiască ar trebui să fie îngrijorată, pe bună dreptate, de faptul că atacurile la adresa libertății de exprimare pot genera un antisemitism fără precedent în România. Românii sunt un popor primitor și ospitalier cu străinii (acest lucru fiind deseori în detrimentul lor), de ce le dați motive să vă urască?

Nu uităm nicio clipă că reprezentanţii minorităţilor în Parlament trebuie să fie în permanenţă preocupaţi de susţinerea şi apărarea intereselor minorităţilor din care fac parte. Dar, peste aceste interese comunitare, avem convingerea că trebuie servit interesul naţional, în speţă respingerea oricăror tentative de a deturna mersul României spre o democraţie autentică, spre un stat de drept consolidat. Din această perspectivă, votul politic al dlui. Silviu Vexler nu ne reprezintă. Votul a fost dat şi asumat de acesta fără o consultare prealabilă cu membrii Comitetului Director ai FCER, aşa cum ni s-a transmis ca răspuns, şi fără ca membrii organismului de conducere al Federaţiei să ia vreo decizie legată de prestarea viitoare a reprezentantului în Parlament. Pentru a elimina orice neclaritate, dăm publicităţii scrisoarea pe care subsemnaţii, membri ai FCER, i-am adresat-o dlui. Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei, cu solicitarea de a fi prezentată şi discutată în Comitetul Director:

Începutul Sfârșitului Pentru Silviu Vexler

Stimate Domnule Preşedinte Vainer, Aşa cum bine ştiţi, pe 4 iulie s-a dat votul final în Camera Deputaţilor, camera decizională, asupra modificărilor impuse de coaliţia de guvernământ PSD-ALDE Codului Penal. În pofida protestelor îndelungi a sute de mii de oameni în toată ţara; sfidând îngrijorările ferme exprimate public de ambasadorii SUA şi a 11 ţări membre ale UE şi NATO; ignorând atenţionările repetate şi explicite adresate României de liderii cei mai marcanţi ai UE coaliţia PSD-ALDE, cu susţinerea a nouă deputaţi reprezentanţi ale unora dintre minorităţile naţionale, a finalizat procesul de modificare a Codului Penal. Ca răspuns la votul dat în Parlamentul României, Comisia Europeană a transmis, printr-un purtător de cuvânt, că: „îngrijorarea este tot mai mare faţă de acţiunile din România în domeniul reformelor justiţiei şi că CE nu va ezita să ia măsuri pentru a se asigura că legile româneşti sunt compatibile cu principiile şi valorile europene”. Este o declaraţie fără precedent, de o gravitate maximă. Domnule Preşedinte, Printre cei care au votat alături de guvernanţi se numără şi dl. Silviu Vexler, reprezentantul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. Nu este prima dată când opţiunile dlui. Vexler coincid cu cele ale coaliţiei de guvernământ. Vă reamintesc că la votul privind modificările la Codul de Procedură Penală, din 19.06.2018, dl. Vexler a fost unul din cei şase reprezentanţi ai minorităţilor naţionale care a votat în favoarea unor modificări îndelung şi vehement contestate.  Într-o discuţie telefonică în cursul zilei de după vot,  Radu F. Alexandru v-a întrebat dacă votul dlui. Silviu Vexler exprimă şi punctul dumneavoastră de vedere şi, implicit, al FCER. L-aţi asigurat că nu. Dar dl. Silviu Vexler nu este un deputat independent. Fiecare declaraţie politică pe care o face şi fiecare vot pe care îl dă pentru un proiect de lege sau altul sunt indisolubil legate de FCER. Suntem, pe cale de consecinţă, într-o situaţie de maximă importanţă. Semnatarii acestei scrisori avem convingerea că felul în care PSD-ALDE încearcă să ajungă la un control total asupra justiţiei reprezintă un atentat grav asupra intereselor României. Sigur, este un punct de vedere pe care puteţi sau nu să-l împărtăşiţi. Dar suntem convinşi că nu poate exista nici cea mai mică îndoială referitor la gravele prejudicii, interne şi internaţionale, aduse comunităţii ca urmare a felului în care, prin votul reprezentantului lor în Parlament, evreii din România sunt şi vor fi judecaţi pentru modul în care şi-au servit ţara.

Bla bla bla, stat de drept, UE, NATO, bla bla, ambasadori, bla bla bla, îngrijorare.

Faţă de cele de mai sus, apreciem că se impune o clarificare imediată a raţiunilor care conduc prestaţia politică a dlui. deputat Silviu Vexler, pentru a elimina pe viitor orice posibile şi neproductive confuzii între interesele şi poziţia personală a acestuia şi cele ale Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. Am aprecia cum se cuvine dacă aţi informa şi membrii Comitetului Director al FCER asupra demersului nostru Primiţi vă rugăm expresia deplinei noastre consideraţii. Radu F. Alexandru, Paul Cornea, Andrei Cornea, Eva Galambos,Andrea Ghiţă, Maximilian Marco Katz, Liviu Ornea, Maria Roth, Tiberiu Roth, Liviu Rotman, Michael Shafir, Alexandru Solomon, Măriuca Stanciu, Iancu Ţucărman, A.G. Weinberger”, se arată în scrisoarea trimisă președintelui Aurel Veiner.

Acest “scandal” este abia începutul.

Pe lângă reacțiile populare din partea românilor, pentru tupeul cu care ne încalcă Constituția…

Urmează o FURTUNA împotriva lui Vexler din partea propriilor coreligionari.

5 comments

  1. Am avut o premoniţie câteva zile în urmă :Vexler devine VaxLer.
    Și da : este abia începutul !

  2. O “vrajeala” marca tiganesca ieftina …dupa razboi multi vitezi se arata pentru a fi disculpati de opinia publica .Toti sunteti la fel .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *