Home / Chestiunea Jidănească / În 1956, filozoful “evreu” din Germania Erman Günther Anders a scris această reflecție

În 1956, filozoful “evreu” din Germania Erman Günther Anders a scris această reflecție

Incorect Politic
Octombrie 6, 2023

În 1956 filozoful "evreu" din Germania Erman Günther Anders a scris această reflecție

În 1956, filozoful “evreu” din Germania Erman Günther Anders a scris această reflecție

 

Via STRATINFO:

“Pentru a înăbuși orice revoltă în avans, este important să nu o faceți violent. Metodele arhaice precum cea a lui Hitler sunt în mod clar depășite. Este suficient să creați o condiționare colectivă atât de puternică încât însăși ideea de revoltă să nu existe. Vor veni și mai multe. Pentru mintea oamenilor.

Ideal ar fi formarea indivizilor de la naștere prin limitarea aptitudinilor lor biologice înnăscute… Apoi, am continua să condiționăm prin reducerea drastică a nivelului și calității educației, pentru a o readuce la o formă de integrare profesională.

Un individ needucat are doar un orizont de gândire limitat și cu cât gândul lui se limitează mai mult la preocupări materiale, mediocre, cu atât se poate revolta mai puțin. Trebuie să ne asigurăm că accesul la cunoaștere devine din ce în ce mai dificil și mai elitist, că decalajul se mărește între oameni și știință, noi, că informațiile destinate publicului larg sunt anesteziate de orice conținut subversiv. Mai ales fără filozofie.

Din nou, este necesar să folosim persuasiunea și nu violența directă: vom difuza masiv, prin intermediul televiziunii, divertisment uluitor, mereu măgulind emoționalul, instinctivul. Vom ocupa spiritele cu ceea ce este zadarnic și jucăuș. Este bine cu vorbărie neîncetată și muzică, pentru a împiedica mintea să se întrebe, să gândească, să reflecteze.

Vom pune sexualitatea pe primul plan al intereselor umane. Ca anestezic social, nu există nimic mai bun. În general, vom avea grijă să alungăm seriozitatea din existență, să ne batem joc de tot ce are o valoare ridicată, să menținem o apologie constantă pentru lejeritate; astfel încât euforia reclamei, a consumului să devină standardul fericirii umane și modelul libertății.

Condiționarea va produce astfel o astfel de integrare a sinelui, încât singura teamă (care va trebui menținută) va fi aceea de a fi exclus din sistem și deci de a nu mai putea accesa condițiile materiale necesare fericirii. Omul de masă, astfel produs, trebuie tratat ca ceea ce este: un produs, un vițel și trebuie să fie supravegheat așa cum ar trebui să fie o turmă.

Orice lucru care îi permite lucidității să adoarmă, mintea lui critică este bună din punct de vedere social, ceea ce ar risca să-l trezească trebuie combătut, ridiculizat, înăbușit… Orice doctrină care contestă sistemul trebuie mai întâi catalogată drept subversivă și teroristă, iar cei care o susțin trebuie apoi tratați ca atare”

Günther Anders – Învechirea omului, 1956

Informația de Buzău

STRATINFO

7 comments

 1. Statul National Legionar

  E satanism pur! Trebuie să ne opunem!

  • Talmudism pur. Același talmudism pur de la frații Macabei la frații Rockefeller, de la Bar Kochba la Коба(Iosif Visarionovici Djugașvili), de la Maimonide la Bertrand Russel, etc., etc. – cu diferența că talmudiștii din antichitate și evul mediu nu aveau mijloacele de a-și impune stăpânirea asupra goyimilor și de a-i reduce la statutul de animale domestice bune de închis în țarc și însemnat cu fierul roșu.

 2. Seserman Dorin Vasile

  mințile întunecate și slujitorii satanei de mii de ani vor aducerea Omului la stadiul de animal.
  DUMNEZEU l-a înzestrat pe Om cu de toate ❗
  ei își fac planul lor , viitorul nostru depinde de ceea ce vom face noi , cuvântul trebuie transformat în faptă ❗
  Vorba de Duh a Părintelui Cleopa Ilie : ,, multe vor ei să facă , dar nu-i va lăsa PĂRINTELE CERESC . Voi rugați-vă la BUNUL DUMNEZEU ȘI MAICA DOMNULUI . Nu vă temeți , TAICA-I la cârmă ”
  Trebuie conștientizat că fără ajutor de SUS , nu vom birui❗
  DOAMNE AJUTĂ neamului românesc și celor din lume , care își doresc mântuirea ❗
  🙋‍♂️🙏🇷🇴✝️.

 3. Elitele ce ne-au confiscat gîndirea sunt intens oculte. Metodele și tehnicile folosite de acestea pentru menținerea omenirii într-o stare de obediență cvasitotala sunt cele practicate de institutele de inginerie socială de tipul Hoover institute din America de Nord, de control mintal de genul Tavistock din Anglia, prin programele militare tot de control mintal de genul Bluebird ale agențiilor de tipul CIA, impuse în cadrul presei de masă în care televiziunea ocupă un loc de frunte, acesta fiind și motivul pentru care a fost creată, prin substanțele chimice existente în anumite combinații aș putea zice magice în alimentele de supermarket , în aer apă , și acum și în sol prin pulverizarea de pesticide și chemtrailuri, dar și prin magia neagră, practicată pe scară largă de aceste ” elite” , care numai asta nu sunt, la drept vorbind. Ci un mănunchi de minți criminale, de escroci financiari, de violatori de copii și de lași . Întrucît nu au niciodată curajul să iasă singuri în public.

 4. Majoritatea nu realizează ce ni se pregătește de sute de ani
  Dorm liniștiți toti cu gândul ca au mașina mai tare și casa mai mare decât a vecinului.
  Și psihopați astia ne vind toate rahaturile de care nu avem nevoie ne țin mințile ocupate cu vedete și fotbal la tv si cu muzica de 3lei.
  Or sa meargă toți încolonați spre abator și o sa ne ia și pe noi restul odată cu ei.
  Societatea e pierdută!

 5. “Un individ needucat are doar un orizont de gândire limitat și cu cât gândul lui se limitează mai mult la preocupări materiale, mediocre, cu atât se poate revolta mai puțin. Trebuie să ne asigurăm că accesul la cunoaștere devine din ce în ce mai dificil și mai elitist, că decalajul se mărește între oameni și știință, n
  oi, că informațiile destinate publicului larg sunt anesteziate de orice conținut subversiv. Mai ales fără filozofie.”
  Și totuși accesul la educație nu (mai) e dificil ! Chiar dacă ai argumenta că facultatea e scumpă, lectura nu e. DAcă nu-ți permiți să cumperi cărți, există bibioteci publice în multe cartiere, există Biblioteca Centrală Universitară unde abonamentul e derizoriu. Nu mai vorbim de site-urile care piratează cărți. La fel, uitatul exclusiv la televizor e o alegere, nu e ca și cum ți-l bagă cineva pe gât.
  Și să nu uităm anticariatele, unde găsești cărti “interzise” despre legionari, Antonescu șamd.

 6. Am intrat într-o polemică cu un anume Radu Iliescu, posesor al unui blog și specialist în Gunther Anders, care spune că afirmațiile respective nu apar în cartea cu pricina, pe care a citit-o cu multă atenție. Eu n-am putut decât să indic adresa articolului. La fel fac acum cu adresa blogului https://radu-iliescu.blogspot.com/?fbclid=IwAR2qZyETO172GcpZk5tEF-dS4QwDcVBh9t8G8HE2STYv-uifrdOUU_Iw-sQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *