Home / Educativ / Împotriva lui Cristian Tudor Popescu

Împotriva lui Cristian Tudor Popescu

Incorect Politic
Septembrie 9, 2019

Informații furnizate de profesorul Cornel Neacșu, preluate din Justițiarul:

„Toți cei care și-au făcut ziare în anii ΄90 (bazându-se pe o listă furnizată de fostul ofițer al S.R.I., D. Dragomir, fostul consilier guvernamental Vâlcov îl consideră pe C.T.P. ca fiind informator al S.R.I. – n.a.) aveau  în spate „băieții”. Era fosta Securitate care voia să facă bani” (Ion Cristoiu, editorialist al cotidianului Evenimentul Zilei, 2015) .

Insuflând publicului ideea că ar fi un fel de „salvatori mondiali”, numai „buni” să arunce la „coș” tot trecutul istoric al omenirii, „misionarii” globalizării au creat un complex mecanism al subordonării în masă și, în încercarea lor (radicală, extremistă) de a ne supune unei ideologii antinaționale, antiumane și anticreștine, se folosesc fără scrupule de Presa mainstream (transformată într-un fel de „câine de pază” al puterii) cu scopul de a o asmuți împotriva unor grupuri sociale (azi, lupta de clasă este înlocuită cu lupta între generații), de a-i linșa la ordin pe exponenții antiglobaliști și de a reduce la tăcere mințile (nonconformiste) cele mai strălucite!   

Astfel, că vrem sau nu, suntem martorii unui „spectacol” în masă, cu mult zumzet, sunet și lumină în care „arhitecții” Noii „Ordini” Sociale (neoliberale) se înconjoară de „scutul” unor „gardieni”, gen C.T.P., care nu ezită, în făurirea postmodernismului stabilit de interesele multinaționalelor, să facă uz de „arma” linșajului verbal pentru a produce dezbinare în Țară, a polariza societatea între „ei” și „noi”, a insulta cu scopul compromiterii și excluderii din spațiul public, a eticheta în sensul unor incriminante „liste negre” și, nu în ultimul rând, a întreține o atmosferă generală de ștergere a identității naționale și de disoluție totală a autorității (Stat, Biserica Ortodoxă etc)! Ei ocupă, omniprezent, întregul spațiu public și, printr-o graduală escaladare a urii, mimează independența și ne „înveninează” cu niște psihoze romanțate „justițiar” care se „învârt” în jurul unor cuvinte-cheie repetate obsesiv: globalizare, europenizare, liberalizare, reformă, capitalism, piață etc.

O astfel de Presă, din care se distinge și „crucișătorul” C.T.P., nu a făcut după ΄89 nici un fel de rabat, cu concursul fostei Securități și al actualului S.R.I, ca să ne țină într-un con de umbră informativ și, prin deșănțata propagandă a ideologiei globaliste, să ne „îndoape” cu emisiuni imbecile, să distrugă principiile consacrate, să ne „formateze” o gândire colectivă captivă și să ne „reeduce” printr-un experiment menit să ne răstoarne puterea de percepție asupra realității (nu degeaba, patronul PRO TV – A. Sârbu – ne-a „dezvăluit”: „am testat tot poporul român, l-am testat cu PRO TV. Știrile de la ora 5 sunt o mare diversiune”)!

Cât îl privește pe „prințul presei”, inginerul C.T.P., acesta s-a „orientat”, „mitraliind” în stânga și în dreapta cu un limbaj violent, în Presa de după 1989, de partea baricadei susținute de Securitate:  ne-a „convins” că în ΄89 a fost executat Ceaușescu, dar nu cum a fost de fapt executat poporul român; ne-a lăsat impresia că am intrat în democrație, dar nu în globalizare (să nu uităm cum C.T.P. a susținut „ciuma roșie”, pe președintele Iliescu și F.S.N., consimțind să facă parte dintr-un angrenaj mediatico-politic care a asigurat impunerea, menținerea și stabilitatea… „democrației originale”)! Iar despre felul cum și-a linșat „dușmanii”, până a se preta la a susține intervenția violentă a minerilor împotriva protestatarilor anticomuniști (etc), veți putea citi în numerele viitoare ale ziarului nostru…

Nu pot să-mi imaginez nici în 1990, nici pe vremea lui Ceaușescu și nici acum nu pot să-mi imaginez că UN OM CARE ARE PRETENȚII DE JURNALIST, MĂ REFER LA … CRISTIAN TUDOR POPOESCU, ÎȘI PUNE DOUĂ POZE PE PRIMA PAGINĂ, STÂNGA ȘI DREAPTA, SUS  ȘI CU DOUĂ ARTICOLE DE 10 RÂNDURI DEDESUBT. MI SE PARE CĂ ȚINE DE COPILĂRIA PRESEI, de naivitățile de pionerat ale presei, nu de performanțele și de aspirațiile ei spre viitor și de direcția pe care ar fi putut evolua” (Cornel Nistorescu, director al ziarului Cotidianul).

Ieșit din „spuma” tenebroasă a „băieților cu ochi albaștri”, încă de pe vremea când lucra la „Geofizica” și se afla în grațiile șefului A. Vlad (fiul șefului Securității), C.T.P. nu a rămas dator acestuia și, în postceaușism, l-a angajat la ziarul „Adevărul” de unde, peste noapte, C.T.P. va deveni un fel de Goebbles al propagandei postdecembriste. De atunci, până acum, acest mercenar al Mass-Media, C.T.P., s-a pus cu fervoare în slujba structurii de putere globală și, pe orice temă și la orice oră, „băieții” l-au folosit, ca „vârf de lance”, în a condamna verbal, cu o rară agresivitate, pe toți cei care s-au abătut, mai mult sau mai puțin, de la linia internațională trasată de câștigătorii „războiului rece”!

Nu știu cât a înțeles C.T.P. din aportul Serviciilor la inventarea clasei politice, controlate din fașă, dar acesta și-a dat toată silința, nervos și amenințător, să „tulbure apele” în societatea noastră și să îi pună la „stâlpul infamiei” când pe oponenții fostului președinte liber-cugetător Iliescu, când pe cei ce acuzau F.S.N., când pe protestatarii anticomuniști din Piața Universității!

Niciodată, C.T.P. nu a mers însă la „rădăcina răului”, făcută deliberat României și poporului nostru, ca să îl critice de exemplu pe marele antiromân Soroș! Niciodată, nu a dezavuat practicile antinaționale ale forțelor externe, vinovate în a susține niște conducători care au „călcat în picioare”, prin ale lor Protocoale antidemocratice și anticonstituționale, până și aparențele că am avea un „stat de drept”!

În schimb, „justițiarul” C.T.P. a găsit de cuviință, după ce s-a „mânjit” cu arginții primiți ca ziarist-șef (la „Adevărul” și „Gândul”) de la afaceriștii controversați Vântu, Taher, Patriciu și Hrebenciuc, să își aducă din plin aportul la presa impostorilor politici care a atacat vocile  critice ale societății, să se ralieze exponenților „sistemului de forță” al unor neo-liberali „după ureche” (Iohannis, Bogdan) și neo-lege (Köveși, Lazăr), să îi „execute” pe colegii ziariști (Bogdan Rădulescu, Miruna Munteanu etc), să coboare limbajul public pe treapta cea mai de jos a vulgarității: lichea (M.Diaconu), proști (românii extracarpatici), mafioți (P.S.D.), scelerați (adversarii săi etc)!

Cu o astfel de blamare fără noimă, venită tocmai de la cel care ajunsese să fie președintele Clubului Român de Presă (între 2003-2006), „atotcunoscătorul” C.T.P. a redus jurnalismul la viziunea unei simple afaceri (așa cum recunoștea în 2003, în Bursa), a creat premisele „spectacolului” compromiterii echidistanței Presei în România, a denigrat personalități și instituții fundamentale ale Statului Român, a falsat în citirea și interpretarea marilor evenimente naționale, a susținut mișcarea anarhico-extremistă ≠Rezist etc!

Ca urmare, stimați cititori, v-aș sugera, când îl urmăriți pe C.T.P. la „trompetele” Presei mainstream (B1TV, Digi 24, Europa FM etc), să nu „îi plângeți de milă” văzându-i îmbrăcămintea modestă! Fiindcă averea lui, provenită dintr-o presă percepută ca pe o afacere, este una de neimaginat! Cum de neimaginat este – la C.T.P. – și tupeul nemaipomenit cu care, punându-se în slujba celor care ne-au capturat Țara în ΄89, s-a dezis de naționaliștii României și, contribuind substanțial la dizolvarea regulilor sociale, a acaparat spațiul public prin glorificarea unei globalizări fără State Naționale și fără identitate de Neam!

Sunt elucubrații (acuza că Eminescu a fost „nebun” – n.a.) transmise prin ordin de serviciu de agenți anti-România (C.T.P. –n.a.)… Acesta (C.T.P. –n.a.) trebuie să-și dea demisia … din presa română. Momentan, doar un motiv: țiganizarea, manelizarea, îmbolnăvirea, propagarea homosexualității, inducerea violenței și decreștinarea României pe care o fac programatic Acasă TV și Pro Tv, posturile patronului lui, Adrian Sârbu, cercetat penal” . (Victor Roncea , ziarul „Cotidianul”).

Primul pas al globaliștilor, după ce ne-au „executat” diversionist în ΄89, a fost acela de a reduce România la tăcere și, prin intermediul unor„unelte vorbitoare”, de teapa lui C.T.P., de a declanșa o campanie scelerată, de „spălare a creierelor”, ca să ne alinieze ideologic la huxleysta „minunata lume nouă”! În linia întâi, a „frontului” lor, și-au propulsat imediat „legiuni” de slugi cosmpolite care, pentru o mână de arginți și nu știu ce funcții înalte, ne-au trădat interesele naționale, Statul, inducând în mase haosul (întreținerea violenței a generat nesiguranța și nesiguranța a generat fuga din Țară mai ceva ca după un război!)… „Țintele” lor nr.1, profesioniștii României, au fost „bălăcăriți” de fitecine, niște semi-erudiți, care într-o manieră euroisterică, ținându-i isonul „liderului” de opinie C.T.P., au rupt „barierele” mentalului colectiv, cu specific românesc, făcând din România o Țară înfiorător de pustiită axiologic: deznaționalizată, decreștinată, dezumanizată!

Iar la „masa” celor care ne-au răsturnat valorile, supărați la culme că mai sunt în România oameni care nu gândesc ca ei, „tonul” tiradelor vituperante l-a dat cu prisosință chiar „șeful” ziariștilor, inginerul C.T.P., a cărui audiență, însetată de invective și de imaginația lui debordantă, i-a „înghițit” exagerările propagandistice, s-a bucurat că – „în sfârșit” – cineva le dă „semnalul” să nu se mai țină cont de etică ( C.T.P. a desconsiderat femeia și a luat în derâdere nașterea de prunci), vărsându-și „veninul” lingvistic pentru a decredibiliza diverse grupuri sociale (naționaliști, creștini etc), regiuni (Moldova și Muntenia au fost „înjosite” în raport cu Transilvania) și documente istorice (a falsificat Istoria Transilvaniei) etc.

Agitând astfel masele, cu multele sale afirmații fără acoperire în realitate, C.T.P. a contribuit mediatic, cu premeditare, la „asasinarea” spirituală a multor români și la orientarea Țării noastre pe axa unui Occident care ne-a adus la „sapă de lemn”!

Acum 3 ani (în 2015 – n.a.) am lansat pentru prima data SCENARIUL TRANSILVANIEI INDEPENDENTE, DORIT DE UNELE MARI PUTERI ÎN CÂRDĂȘIE CU UNGARIA. Singurul care m-a sprijinit atunci cu date economice a fost Mircea Coșea și câteva platforme media. În rest, AM FOST LINȘAT MEDIATIC (și nu numai) pentru așa-zisele fantezii.

CEEA CE PREVEDEAM EU ACUM 3 ANI SE VA ÎNTÂMPLA PESTE 5 SAU CHIAR 10 ANI PE BAZA INFORMAȚIILOR DE CARE DISPUNEAM DIN MEDIUL DIPLOMATIC ȘI NU NUMAI… Sunt un om calculat și niciodată nu vorbesc sau acuz fără probe sau argumente (…) SUNT CHIAR EXTREM DE ÎNGRIJORAT DE EVOLUȚIA MULT MAI RAPIDĂ A EVENIMENTELOR… AGRESIVITATEA GRUPURILOR BINE FINANȚATE DE DESTABILIZARE A ROMÂNIEI ESTE URIAȘĂ. TUPEUL U.D.M.R., CA AGENT DE INFLUENȚĂ PRINCIPAL PENTRU RUPEREA TRANSILVANIEI DE ROMÂNIA, NU ARE LIMITE, IAR IGNORAREA DE CĂTRE TOȚI LIDERII ROMÂNIEI A ACESTUI PERICOL AM PUS-O PE SEAMA UNOR CALCULE ELECTORALE DE MOMENT. Acum însă îmi aduc aminte de un aspect pe care îl spuneam în acel scenariu și care are loc acum într-un mod și cu o rapiditate care ar trebui să ne sperie pe toți. Spuneam atunci că NU DOAR U.D.M.R. ÎȘI DOREȘTE O TRANSILVANIE INDEPENDENTĂ de jure sau de facto (și nu chipurile să fugă cu ea în spate cum spuneau trompetele atunci pentru a mă combate), CI PERICULOASE ERAU ÎN VIZIUNEA MEA INIȚIATIVELE PUBLICE ȘI NEPUBLICE DE ROMÂNI GATA SĂ SE LEPEDE DE REGAT ȘI SĂ-ȘI FACĂ PROPRIA LOR REPUBLICĂ SUB APARENȚA PROASTEI ADMINISTRAȚII (…) Condamn așadar acest tip de inițiativă cum este așa-zisă Alianță a Vestului” (Alexandru Cumpănașu, președinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României).

Dând „apă la moară” iredentiștilor unguri, care tot clamează că Transilvania este o regiune maghiară ocupată de români și ar trebui -deci- să se rupă de România, C.T.P. a găsit de cuviință să se bage în seamă și, cu maxilarele încleștate și scrâșnind din dinți, a făcut o serie de declarașii publice, chiar în Anul Centenar, prin care s-a metamorfozat într-un fel de purtător de cuvânt al deja celebrei teze, secesioniste, a transilvănismului (propagată de „vuvuzelele” maghiare, cu priză la câțiva anti-români … rătăciți)! Nedându-și însă seama cui anume „ridică mingea la fileu”, cu toate că indiciile interferenței Serviciilor se înmulțesc, C.T.P. încurcă în mod nepermis firul logicii și, anunțând pur și simplu iminenta rupere a Transilvaniei de România (românii din Transilvania, spune el „vor pune în curând întrebarea: de ce ar renta pentru noi să aparținem de România?, recurge la niște „argumente” preluate de la alți „românași” cu „pete pe creier” (S.Gherman etc): C.T.P. invocă Alianța Vestului ca să „justifice” faptul că Transilvania este o locomotivă a dezvoltării economice a României (atenție, însă, căci cei mai mulți bani la bugetul de stat provin din Muntenia) și apreciază că „inculții” ”înconjură Transilvania ca un fel de seceră roșie” a … P.S.D. –ului (atenție, însă, căci gradul de instrucție universitară este, în sudul Țării, cel mai ridicat)!

Ei bine, stimați cititori, se vede treaba că acest C.T.P. nu reușește altceva decât, prin asemenea impregnații nefondate, să inoculeze (incitator) câteva IDEI ABSURDE: omul (conducătorul) este de calitate doar dacă aparține la o regiune anume (în cazul de față, Transilvania); a vota cu P.S.D. nu ar fi doar un „delict”, o „nepotrivire” cu opțiunea românilor din Transilvania (ne spune că aceștia sunt „oameni conștienți, care gândesc pentru viitor), ci și un „motiv” (?!) ca despărțirea Transilvaniei de România să fie doar o chestiune de timp!

În realitate, însă, C.T.P. cade pradă unor interpretări exprimate sucit: nu este adevărat că apartenența la o regiune influențează calitatea conducătorilor (atenție, funcțiile – cheie în Statul Român sunt dețiunte de ardeleni… și încă minoritari) și nu P.S.D.-ul a dat cele mai mari semnale de segregaționism în Transilvania (ci tandemul P.N.L.-U.S.R.-PLUS), votat masiv în Transilvania)! Și încă ceva: când C.T.P. „uită” câte chinuri au suferit românii transilvăneni sub dominația austro-ungară (pe care, în contradicție cu istoricii, C.T.P. o laudă!), nu o face chiar întâmplător! În discuție este de fapt o acțiune cu „bătaie lungă”, dintr-un plan mai amplu, aparținând unor forțe externe și interne care vor ca Transilvania să urmeze o altă cale și, de aceea, pentru a ne obișnui cu ideea, suntem „reeducați” ca să acceptăm cadrul teoretic prin care o serie de agitatori, la vedere și în ascuns, pregătesc terenul dezmembrării teritoriale a României!

Până când … Cristian Tudor Popescu va mai da buzna în casele oamenilor pentru a împroșca cu noroiul ignoranței sale tot ce au românii mai drag?! Cine sunt iresponsabilii televiziunilor care îl mai invită pe acest înrăit infractor la legea morală a cetății?” (conf.univ.dr. Ion Coja, Facultatea de Litere a Universității din București).

Convins că poate să „să ne ducă de nas” pe toți , dar și creînd adversarilor greutăți în a avea la dispoziție surse mediatice unde să îi  contracareze inepțiile, C.T.P. s-a transpus din nou în postura descalificantă de a arunca cu noroi, dezonorând Anul Centenar al Marii Uniri, nu numai în mințile cele mai strălucite din Istoria neamului românesc, ci și în sentimentele curate ale românilor: cică, într-o încercare halucinantă de a ține departe Transilvania de România, nici n-am ști noi cât de „bine” ar fi dus-o românii din Transilvania sub dominația austro-ungară! Sau cum ar fi ajuns ea (Transilvania) o „Elveție a balcanilor”… dacă nu ar fi existat „influența nefastă” a unirii civilizatei Transilvania cu degradata Românie, în 1918, permițându-și să îi numească pe strămoșii noștri…  „analfabeți” și „inferiori”! Conformându-se astfel unei politici editorial antinaționale și anticreștine, a celor care au pus mâna fraudulos pe frâiele Țării în ΄89, C.T.P. își descoperă cu nonșalanță întreaga natură, deviantă, când își permite să denatureze adevărul istoric din epocile modernă și contemporană!

Dându-și așadar măsura disponibilității sale, de a arunca în derizoriu măreția idealului unității tuturor românilor, C.T.P. ne-a demonstrat cu prisosință, în special păpușarilor globalizării, că Monumentul Marii Uniri de la Alba-Iulia este „ridicol” prin crucea pe care o poartă (nu Bisericii ortodoxe, spune el, ci marilor puteri occidentale ar trebui să le fim recunoscători pentru ce s-a întâmplat atunci), că noul Stat (al României Mari) ar fi o greșeală a istoriei (C.T.P. susține teoria superiorității rasei maghiare, în raport cu românii, atât de dragă revizioniștilor maghiari – de la Apponyi și până la U.D.M.R)!

Fără tăgadă că „setarea” lui C.T.P., programat de globaliști ca să „biciuiască” spinarea unui popor din  a cărui sudoare și-a făcut averea, este ridicată la o cotă atât de înaltă a înverșunării, antiromânești, încât îi este imposibil să mai observe că, deasupra oricăror interese și speculații, IDEALUL NOSTRU SUPREM, cu care nimeni nu ar trebui să se joace, este INTEGRITATEA TERITORIALĂ A ROMÂNIEI! A-l decredibiliza, invocând „motive” de genul că Moldova și Muntenia ar fi sărace, inculte și fiefuri ale P.S.D., nu înseamnă altceva decât aceea că, în urcușul nostru spre MARELE PISC (al lui Dumnezeu și al unității Neamului Românesc), unii confrați, trădând, s-au împiedicat fatal de niște „cioturi” și „nu (mai) pot să vadă pădurea din cauza copacilor”…

Partea a II-a

Dacă și apelul unui grup de membri ai Academiei Române a stârnit dispreț, contestări, de parcă ar fi vorbit niște dușmani ai României, atunci cu siguranță că avem o problemă. MULTORA LE LIPSEȘTE O DOAGĂ SAU „PUR ȘI SIMPLU, SE CRED MAI DEȘTEPȚI DECÂT MEMBRII ACADEMIEI FRANCEZE CU CEA A ROMÂNIEI LUATE LA UN LOC (…) CRISTIAN TUDOR POPESCU, ISTERIC ȘI VITUPERANT, ca o falcă de Dracula deschisă deasupra P.S.D., A GĂSIT DE CUVIINȚĂ SĂ CONTRIBUIE ȘI EL LA CAMPANIA DE … DEMOLARE A VALORILOR PE CARE NU LE PRICEPE. ȘI SĂ SE ÎNTREBE DE CE NU AU REACȚIONAT NEMURITORII PE VREMEA COMUNISMULUI, DE PARCĂ PÂRLITUL DE INGINER POPESCU AR FI FOST PLECAT ATUNCI PE ALTĂ PLANETĂ… În cele din urmă, Popescu poate fi înțeles și iertat. Așa a fost el lăsat… DACĂ NU SCUIPĂ VITRIOL, NU POATE SĂ SPUNĂ NIMIC COERENT, LOGIC ȘI FOLOSITOR”. (Cornel Nistorescu, director al ziarului Cotidianul).

Cantonându-se în „turnul de fildeș” al convingerii că este mai presus de toți și de toate, heirupistul propagandist al globalizării – C.T.P. – s-a avântat într-o partinică coridă politică, în „tabăra” neo-liberală, lăsându-ne impresia că, în afara mondializării, a „binefăcătoarei” U.E., s-ar duce pe „apa sâmbetei” și România și românii!

În al său eșafodaj scenarist, delirant, a început să „dea lecții” institutelor de istorie, chiar membrilor Academiei Române, încercând să îi corupă pe românii transilvăneni la teza conform căreia, în „amintirea” unei romanțate apartenențe a Transilvaniei la Imperiul austro-ungar (în concepția lui C.T.P., „un fel de U.E.”, Transilvania și-ar găsi o altă cale, adică „menirea fericită”, dacă s-ar ajunge cumva ca „monștrii” Dragnea și Tăriceanu „să scoată, de facto, România din U.E.”!

În realitate, însă, C.T.P. nu reușește altceva decât, creînd o tensiune artificială, diversionistă, să ne facă să credem că există partide bune și partide rele, în România și în U.E., când – de fapt – nici nu merită să ne pierdem vremea în ipotetice lupte sterile între lideri, întrucât cu toții execută agenda (distructivă) a „utopiei comunitare”, cu a sa ideologie „progresistă”!

Nu ar fi deci rău ca, înainte de a ne „apleca urechea” la acest brigadier al viitoarei colectivizări neo-marxiste, generatoare de „spasme catastrofice” care i-au făcut pe englezi să își ia „adio” de la U.E., să lăsăm deoparte felul cum C.T.P. „bate câmpii”, speriindu-ne că fără U.E. „ne ducem în șanț”, pentru a ne readuce aminte cum la aderarea în U.E. am fost amăgiți că vom intra într-o structură democratică de state suverane și egale în drepturi, pentru a ne revolta că astăzi U.E. dorește edificarea unui Stat Totalitar Global care sprijină dizolvarea valorilor noastre tradiționale (Suveranitatea, Familia, Biserica Ortodoxă etc), pentru a medita de ce anume Nagel Farage (principalul lider antieuropean de la Londra) a afirmat că „grupuri de criminalitate organizată țin în mâna lor țări precum România” (aspect confirmat și de reputatul prof.univ. dr. Corvin Lupu, deconspirator al nefastului Soroș via G.D.S.), pentru a lua aminte cum o eminență a magistraților României (Oliviu Tocaciu) ne întărește în certitudinea că U.E. nu este nici democratică, nici clădită pe principiul separării și echilibrului puterilor în stat (deoarece nealeșii din Comisia Europeană le dictează celor din Parlamentul Europei și C.E.D.O.):

U.E. nu este actualmente o democrație parlamentară… este o dictatură! U.E. este o plutocrație, adică exercitarea puterii mai marilor bogătași ai lumii efectuată prin cartelurile indistriale, comerciale și bancare, în primul rând prin cartelul petrolului și medicamentelor și prin corporațiile multinaționale succesoare ale lui I.G.Farben Industrie, care continuă să controleze Europa, cât și prin elita „aristocratică” globală din umbră, care le conduce pe toate acestea”!

Păi, stimați cititori, nu ar fi oare bine ca C.T.P. să meargă și să „explice” poporului englez „incultura” acestuia („anti-europeanul” Dragnea, din mintea lui C.T.P., s-a pronunțat de fapt pentru aderarea României la moneda euro!) de a fi decis ieșirea Angliei din U.E.? Sau să îl întrebe pe părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, de la Mitropolia Ardealului, cum de a „îndrăznit” să afirme că „nu mai suntem sub dominația austro-ungară, ci sub ocupația U.E.”? Sau să îi întrebe pe mai-marii economiști ai Țării, cum ar fi Ilie Șerbănescu, cum de a fost posibil ca sub „ochii” U.E. să fim distruși ca popor și să fim conduși de inși „imaculați” (susținuți de C.T.P. și U.E.) care au călcat în picioare legea … cu ale lor protocoale secrete? Dar, NU! Căci pentru C.T.P., văzându-se ca o instanță supremă, a mai pune întrebări, când îți închipui că sunt la cheremul tău și Biserica și Statul și poporul, este ceva „demodat”! Învechit! Și trebuie schimbat! Indiferent cum!

De ce nu demisionează Augustin Lazăr (procurorul general al României – n.a.)? Dar mai ales de ce s-a pus în funcțiune o întreagă mașinărie pentru a-l spăla? De ce AU RISCAT SĂ SE COMPROMITĂ, SPĂLÂNDU-L CU LIMBA, PUBLICIȘTII… PRECUM C.T.P.?” (Ion Cristoiu, editorialist la cotidianul Evenimentul Zilei).

Când i-am auzit pe mai-marii lumii cum ne „îmbrobodeau” cu sintagma „statului de drept”, după atâtea fărădelegi ale sistemului comunist, nu ne-am închipuit că mult-trâmbițata lor apetență declarativă față de cetățean o vor transforma, folosindu-se de „spuma” mediatică a unor servili din care a ieșit și C.T.P., într-o „armă” prin care, accelerând apariția Suprastatului Universal, sistemul de drept va fi înlocuit cu sistemul de forță, bazat pe o reglare de conturi în care, țineți-vă bine, oameni nevinovați vor cădea pradă unor dosare contrafăcute, în te miri ce loc, dar numai la Tribunal … nu!

Așa se face că, în România, sub pretextul „anticorupției”, s-a declanșat un adevărat „festival” al perchezițiilor și arestărilor, orchestrat de binomul SRI-DNA, prin care „judecata” tuturor indezirabililor s-a făcut subversiv, în spatele ușilor bine capitonate ale supremației procurorilor, pe „culoare cu epoleți” subordonate (televiziuni, facebook, „strada” etc) pentru a se pune „pumnul în gură”, prin monitorizare și șantaj, până și „marilor stâlpi” ai magistraturii Țării: Corneliu Bârsan (C.E.D.O), Gabriela Bârsan (Î.C.C.J.), Toni Greblă (C.C.R.) etc. Practic, în urma acestor neo-epurări, din numărul impresionant al „românilor” târâți prin tribunale, ca să ne fie „învățătură de minte” la toți, mulți nu au mai apucat să își vadă stabilită sentința nevinovăției și, în huiduielile unui public avid să vadă cătușe și sânge, au făcut infarct și au murit în aresturi și spitale!

Cum credeți, însă, că a reacționat C.T.P. în fața acestor abuzuri ale „anticorupției”? S-a „supărat”, el, pe retrocedările frauduloase din Transilvania? Sau pe derapajele anticonstituționale ale tandemului Iohannis-Köveși-Lazăr? NU! În schimb, în ton cu adepții maghiari ai antiromânismului, C.T.P. s-a prevalat de un „justițiarism” segregaționist, insufându-le ardelenilor că ar putea trăi mai bine într-o eventuală separare de „corupții” lui Dragnea din Moldova și Muntenia!

Situația lui C.T.P. este cu atât mai ingrată cu cât, fiind de-a lungul timpului în relații strânse cu controversații afaceriști Vântu, Patriciu, Taher și Ioan Niculae, „incoruptibilul” C.T.P. a primit bani de la aceștia și, ca urmare, poetul Mircea Dinescu i-a ironizat, pamfletar, arghirofilia. Măcar Ion Cristoiu, „rivalul” său în jurnalism, ne-a dezvăluit destul de răspicat: „Instituțiile noastre de forță se ocupă de 15 ani încoace de jocuri politice mafiote, la comanda Președintelui, Marele Protector al sistemului”! Qoud erat demonstrandum!

Un amestec de dezgust și revoltă îmi inspiră și spectacolul presei actuale din România. Ea este, într-adevăr, liberă. Dar, în cele mai multe cazuri, în sensul cel mai negativ al cuvântului. Trec peste vulgaritățile incredibile, sordide, ale unor publicații… Mă refer, în special, la ziarele conduse de foști jurnaliști, formați la presa U.T.C. (…) DAR PARCĂ NIMIC NU ÎNTRECE ÎN AGRESIVITATE VERBALĂ ȘI VIOLENȚĂ … PE CRISTIAN TUDOR POPESCU (…) A DEVENIT UN ORACOL TV: VIOLENT, GROBIAN, CU FIZIONOMIE DE KLLER DIN FILMELE DE SERIE B. UN SPECTACOL ORIBIL” (Adrian Marino, istoric, laureat al Premiului Herder).

Căutând să fie original, cu zelul unui alchimist aflat permanent în căutarea „pietrei filosofale”, C.T.P. își uluiește audiența, neavizată, cu concluzii din cele mai „trăznite”, pornite de altfel de la premise greșite, cu intenția de a face asocieri și generalizări cu care să poată demola imaginea publică, individuală sau colectivă, a celor ce „mișcă” în frontul neo-marxist! Deseori, în exhibiționismul său public, C.T.P. marșează pe o grandoare a suficienței, specifică agenților selectați ca să distrugă reperele actualei orânduiri, înmărmurindu-ne cu felurite concepții antiumane și anticreștine:

 • Eu nu am nici o treabă cu Dumnezeu”;
 • „Cu Biserica Ortodoxă am o problemă”;
 • „Femeia nu e om”;
 • „Nașterea de copil este una din cele mai nedemocratice fapte din lume (…) Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în viață”;
 • „Cantitatea de prostie pe cap de locuitor crește” etc!

Că are audiență, sau nu, C.T.P. este omniprezent pe canalele TV! „Șarjele” lui, de laborator, golesc însă de sens sufletesc și îi derulează pe toți cei care, „hrăniți” cu iluzia diversionistă că sunt tineri, frumoși și liberi, exultă când îl aud că se poate trăi, de-a valma, într-un Stat Planetar (hiperbolizat) al cărui stăpân, Antihrist, îi „convinge” pe unii să renunțe, imberb, la țări, popoare și Dumnezeu

Anumite organisme media … iau bani nu îi iau din piață. Se bagă în insolvență. Se duc unii și dau bani la aceste slugi. NU DAU DE POMANĂ BANI LUI C.T.P. SAU ALTORA. Eu m-aș uita, dacă aș fi organ de anchetă, DE UNDE LE INTRĂ ĂSTORA BANII ȘI DE UNDE AU ĂIA DE DAU BANI ACEȘTI  BANI” (Mircea Badea, realizator TV, 2015).

Este suficient să ne reamintim cum (nu doar) România a fost păcălită în teroarea lui ΄89, când globaliștii ne-au „servit” o lovitură de stat sub formă de „revoluție”, pentru a ne da mai bine seama că, în postceaușism, ni s-a fabricat o așa-zisă clasă politică, cu false „stângi” și „drepte” care să ne distragă atenția, printr-o luptă acerbă (gen C.T.P.), dar în esență mimată, în așa fel încât să ne cultive disperarea, haosul, ca să ne poată alinia, precum oile, în „țarcul globalizării”!

Consider așadar că, într-o mascaradă politică în care „agendele” dictatoriale U.E. nu mai țin cont de valorile naționale și de democrație, după modul în  care Comisia Europeană (nealeasă) „ține sub papuc” Parlamentul Europei (ales), a mai vorbi de pluralism în România, de dreapta sau de stânga, este o deșertăciune la fel de mare ca și credința împărtășită nouă cu atâta emfază de C.T.P., că unele partide ar fi mai bune și altele mai rele! Fals! Și iată, stimați cititori, de ce: dacă „dreapta” (lui C.T.P., Iohannis, Cioloș, Barna etc) se definește doctrinar prin niște valori pe care aceștia nu dau „doi bani” (naționalism, Ortodoxie, pro-familie, anti-homosexualitate), la fel se întâmplă și cu „stânga” (lui Dragnea, Tăriceanu etc), cea care ar trebui să fie invers decât cealaltă!

Da, suntem înșelați! Adevărul este că nici dreapta românească, nici stânga, nu sunt ce ar trebui să fie!

Efectiv, TOATE PARTIDELE EXECUTĂ FĂRĂ CRÂCNIRE ideologia corectitudinii politicea europenității globaliste, iar a te mai supăra, a te mai agita împotriva unor politicieni sau partide, cum „se dă în stambă” C.T.P., înseamnă că ne pierdem vremea cu niște manipulatori mai mult sau mai puțin conștienți…

                                                                                                             

 Prof. Costel NEACȘU

2 comments

 1. Gelos si plin de invidie pe orice personaj uman
  Capabil de-a dicta ori scrie cinci-sase texte simultan,
  (Ca Origen, D’Aquino Toma sau Bonaparte cel vestit,
  Ori Benedict ce-acum la Roma numit e _Papa Emerit)

  Sau, poate , chiar pe Eminescu_ luceafar si-n gazetarie_
  Distinsul domn C.T.Popescu, ex-“ganditor” de meserie,
  Voind s-ajunga-n Paradis suind pe-a geniilor scari,
  Sa ne raspunda s-a decis astfel la doua intrebari

  Pe care noi, cu umilinta, deunazi i le-am adresat,
  Ca sa vedem cata stiinta exista-n capu-i luminat;
  Ce-atat de strasnic laudat e-acum pe orisice carare,
  Incat si noi ne-am conformat sa-l credem plin de cugetare.

  Prima -intrebare, neaparat, sa sune astfel ne-am gandit:
  “De tara-n care v-ati format, v-ati saturat ori v-ati scarbit?”
  Si-a doua: “Cum va raportati la-a noastra minunata tara
  Si la romanii neplecati ori nedorind sa plece-afara?”

  Iata-inteleptele raspunsuri pe care dansul ni le-a dat,
  (Convins de-a mintii lui impulsuri) redate insa separat:
  Ca voi, uzand de-indemanareade-a le recombina-n final,
  Sa meritati din plin favoarea lecturii in original!

  Raspunsul la prima intrebare:

  “De tara asta-n care m-am format,
  …………………………………………
  De nesimtiti chiar in ultimul hal,
  ………………………………………….
  De mitocani stupizi si ignoranti,
  ………………………………………..
  Si-intoleranti cum rar mai vezi prin lume,
  ………………………………………………
  In camesoi, calcand printre rahati,
  ……………………………………………..
  Ce-si violeaza proprii urmasi,
  ………………………………………………..
  Si-apoi pe la biserica se-abat,
  ………………………………………………….
  Ca sa se-inchine la vreun os de porc,
  …………………………………………….
  Ce nu stiu ce-i aia diversitate,
  …………………………………………….
  Si nici ce-inseamna-n limba asta _ m..e …
  ………………………………………………….
  Eu nu m-am saturat si nici scarbit,
  ……………………………………………..
  C-alta solutie mai buna nu e!

  Raspunsul la intrebarea a doua:

  “In care cel dintai m-am remarcat!
  ……………………………………………
  In care eu pe nimeni n-am rival!
  ……………………………………………….
  In care-s printre cei mai importanti!
  ……………………………………………..
  In care ca si mine nu e nime!
  ……………………………………………….
  In care eu sunt printre cei motati!
  ………………………………………………..
  In care eu ma numar printre asi!
  …………………………………………….
  De care eu de mult m-am lepadat!
  …………………………………………..
  In care-s cel mai mare, viu sau mort!
  ……………………………………………..
  Pe care eu o simt si pe la spate!
  ……………………………………………..
  Pe care-o stiu chiar din copilarie!
  ………………………………………………
  Fiindca de ea eu viata mi-am legat!
  ………………………………………….
  Da-astept s-o vad cum o inghite UE!

 2. ERATA :”Eu nu sunt nici scarbit, nici saturat” in loc de “Eu nu m-am saturat si nici scarbit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *