Home / Problema Țigănească / Ieșenii Cer Evacuarea Țiganilor din Centru

Ieșenii Cer Evacuarea Țiganilor din Centru

Incorect Politic
Iulie 29, 2018
Ieșenii Cer Evacuarea Țiganilor din Centru

Peste 1.100 de persoane au semnat o petiţie prin care solicită Primăriei „eliberarea imediată“ a imobilelor din zonă centrală care aparţin domeniului public. Petiţia face referire la populaţia de etnie tiganeasca ce locuieşte în zonele străzilor Agatha Bârsescu, Sfântul Andrei, Trei Ierarhi şi Colonel Langa, în locuinţe ale Primăriei.

„Solicităm găsirea altor soluţii locative pentru aceste persoane, dat fiind faptul că aduc prejudicii, atât materiale, cât şi de imagine urbei noastre, afectând în mod direct zone cu potenţial turistic“, este un fragment din petiţie.

Demersul a stârnit ieri şi o reacţie din partea primarului Mihai Chirica. El a subliniat că multe dintre aceste persoane locuiesc „în condiţii insalubre“ şi în case cu risc seismic. În acelaşi timp, municipalitatea are în vedere relocarea unor chiriaşi, dar în condiţiile în care va avea posibilitatea de a le oferi „case mai bune şi condiţii de siguranţă pentru copiii lor“.

Primarul a menţionat că municipalitatea nu poate lua locul Poliţiei sau Procuraturii atunci când sunt sesizate fapte antisociale în zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *