Home / Evenimente / Gogo Puiu 100 – 9 Martie în Constanța

Gogo Puiu 100 – 9 Martie în Constanța

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 7, 2018

Din seria evenimentelor culturale pentru comemorarea eroilor anticomunisti, Constanța găzduiește pe 9 martie “Gogu Puiu 100”.

De asemenea va avea loc o prezentare de carte, scrisă de Nicolae Ciolacu, legionar și luptător în rezistența anticomunistă.

A condus alături de Gogu Puiu și frații Fudulea, mișcarea de rezistență anticomunistă denumită “Haiducii Dobrogei”. Nicolae Ciolacu s-a născut în comuna Lojene, Macedonia în 1910. Ulterior familia sa s-a mutat în munții Rodopi.

Buciumul:

A rămâne în adevăr și a mărturisi istoria Neamului tău, devine un act de rezistență atunci când cenzura legiferată politic impune contrariul.

GOGU PUIU 100

Gogo Puiu 100 - 9 Martie în Constanța

Vineri 9 martie 2018, ora 18,30

TEN HOTEL COLONADE,   Constanța, str. Traian nr. 53

Un eveniment memorial dedicat celor care au ales să nu plece capul în fața jugului bolșevic.

ÎPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului

Dan Puric

Marian Cojoc

Zoe Rădulescu

Gogu Cușa 

Prezentare de carte: “HAIDUCII DOBROGEI” de Nicolae Ciolacu

Recital folk: Nicu Nicușor
Poemele închisorilor comuniste

Evenimentul va fi precedat de o slujbă de pomenire închinată lui Gogu Puiu și Haiducilor Dobrogei

Câteva date biografice despre Nicolae Ciolacu:

În 1926, circa 40 de familii de aromâni din Bulgaria au fost repatriate, fiind plasate în comuna Cociular. Între ele și familia Ciolacu. Fiecare familie a primit câte zece hectare de pământ arabil și s-au apucat de plugărie.

Tânărul Ciolacu intră, ca majoritatea tinerilor aromâni, în rândurile Mișcării Legionare. După conflictul legionari-Antonescu și căderea statului național-legionar, temându-se a nu fie arestat de regimul Antonescu, Ciolacu stă ascuns până în anul 1942, când în urmă unei trădări din interior cade pradă Securității.

Urmează închisoare după închisoare: Bacău, Galați, Ploiești, Vaslui, Brașov. La Brașov, Ciolacu rămâne închis mai multe luni.

Redacția Incorect Politic încurajează participarea tineretului la cât mai multe evenimente de genul.

Mergeți, ascultați discursurile, vorbiți cu participanții, formați legături. Prezența tinerilor printre “veterani” le va da speranță în viitor, iar voi aveți de câștigat de pe urma experienței lor.

Astfel naționalismul românesc crește, ștafeta se dă mai departe și organizatorii evenimentelor nu simt că au depus efort zadarnic pentru aceeași audiență obosită.

Cine e prin zonă să meargă cu încredere, iar dacă faceți poze, trimiteți-le pe adresa din sidebar să le publicăm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *