Home / Educativ / GENERATIA 5G(V) – EMF SI BOLILE

GENERATIA 5G(V) – EMF SI BOLILE

Alexandru Sicleru
Incorect Politic
Iunie 12, 2020
GENERATIA 5G(V) - EMF SI BOLILE

GENERATIA 5G(V)

EMF SI BOLILE

Pana acum acum am vazut cum EMF dauneaza corpului nostru. Sa vedem si cum  se dezvolta boala in organism.  Boala nu se dezvolta in organism peste noapte. Totul incepe cu niste schimbari foarte subtile in corp, lucruri la care cel mai probabilnici nu ne gandim prea mult. Multe din simptome pot fi explicate si prin numeroase alte cauze.

Deoarece daunele produse de EMF  se petrec cu mult sub nivelul nostrum de constientizare, pur si simplu nu suntem constienti de necesitatea de a ne micsora expunerea.

“Problema este ca efectele EMF – in special cand vine vorba de cancerul creierului, care are o perioada de latenta de minimum 10 ani – au nevoie de destul de mult timp inainte de a se manifesta sub forma unei boli pe care sa o recunosti” – declara dr. Mercola. Cercetarile au aratat ca EMF contribuie la multe boli. Sa trecem in revista pe cele mai majore.

TIUITURI IN URECHI(TINITUS)

Tinitus este perceptia sunetului descries ca un tiuit in urechi, in absenta oricarei surse exterioare. Desi acest lucru cu siguranta nu este o problema care pune in pericol viata, el este o afectiune comuna, afectand aprox. 1 din 10 adulti. Zumzetul sau tiuitul urechilor este unul din cele mai frecvente simptome ale celor care sunt afectati de sau sufera de hipersensibilitate la EMF.

El poate fi, de asemenea, un semn al altor afectiuni subiacente, mai grave, precum leziunea urechii sau tulburarea sistemului circulator. Mai grav, poate fi un semn al afectarii permanente a nervilor, care ar putea prezice deficiente auditive viitoare. Tinitus apare atunci cand celulele din urechea interna(cohlee) sunt deteriorate. Aceste celule care functioneaza defectuos sfarsesc prin a trimite semnale la creier si in absenta unui sunet sonor. Multi oameni cu aceasta problema raporteaza ca ea are un impact negative asupra caliattii vietii lor.

Majoritatea care sufera de tinitus nu au habar ca el poate fi in legatura cu expunerea la EMF. Un exemplu edificator este legat chiar de dr Mercola:” La inceputul anului 2019, am avut pagube provocate de mucegai in locuinta mea. Seful echipei care a venit sa remedieze dunele avea de mult timp tiuituri in urechi. Cand mi-a impartasit acest aspect, l-am recunoscut ca efect secundar comun al expunerii la EMF si l-am dus in dormitorul meu care complet protejat de RF. Cand am inchis curentul din camera(adica s-a decuplat tensiunea – nota mea), tiuitul lui a disparut pentru prima oara in ultimii 15 ani”.

Urechile sunt foarte susceptibile la influnta EMF si astfel pot fi indicatori timpurii ai daunelor provocate de EMF. Legatura dintre expunerea la EMF  si tinitus este corelata cu modul in care corpul foloseste semnale elctrice pentru a transmite informatii. In creierul nostru, nervii comunica intre ei prin intermediul unor mici descarcari electrice, iar EMF externe pot interfera cu aceste semnale. Exista dovezi substantiale din studii electrofiziologice care arata ca EMF, in special de la telefoanele mobile, influenteaza functia creierului si procesarea nervoasa in sistemul auditiv al creierului nostru.

In anul 2019, in Suedia s-au efectuat studii care arata ca tinitusul creste dramatic la copiii mici. In anul 1997, doar 12% din scolarii de sapte ani studiati au avut tinitus. In 2006, 42% din scolarii de sapte ani aveau tinitus.

 

CATARACTE

Cataractele sunt unele din cele mai  bine documentate afectiuni legate de expunerea la EMF.

Oftalmologul Milton Zaret(SUA) a efectuat cercetari asupra personalului militar care a fost expus la radar si la alte frecvente radio similare, ca parte a activitatii lor, la sfarsitul anilor ’50. Ceea ce el a gasit a fost ca expunerea la un grad scazut de frecvente cu microunde a contribuit la formarea cartaractei intr-o alta zona a ochiului decat aceea unde se formeaza de obicei cataracta.

 

In anul 2008, cercetatorii israelieni si-au propus sa evalueze efectele radiatiilor de 1,1 Ghz asupra ochiului. Ei au observat doua tipuri de daune  asupra cristalinului:

 • O reducere a calitatii optice a cristalinului, care era reversibila;
 • Deteriorarea structurala si biochimica a stratului cellular epitelial al cristalinului, care era ireversibila.

O revizuire din anul 2010 a 45 de studii asupra efectelor netermale ale radiatiilor neionizante asupra cristalinului ochiului, a gasit dovezi ca radiatia cu microunde cu putere mica modifica proliferarea celulara si apoptoza(moarte celulara programata, in care celulele deteriorate dispar) afecteaza comunicarea intercelulara si provoaca instabilitate genetica si un raspuns la stres in celulele care alcatuiesc captuseala epiteliala a cristalinului.

STRAPUNGEREA BARIEREI HEMATOENCEFALICE

Unul din cele mai alarmante pericole date de radiatiile telefonului mobil este reprezentat de daunele pe care le poate provoca in creier.

Bariera hematoencefalica sau bariera sange-creier(BBB) formeaza un scut protector in jurul creierului. Aceasta bariera este compusa din celule care au jonctiuni atat de stranse intre ele, incat nu exista nici o deschidere prin care sa poata scapa ceva din vasele de sange in creier. Existenta BBB a fost descoperita la sfarsitul secolului al XIX-lea de bacteriologul german Paul Ehrlich.

“BBB exista pentru a-ti proteja creierul de orice toxine – alcool, poluanti de mediu,virusi sau bacterii – care ar putea circula in fluxul sangvin. De asemenea, ea permite in mod selectiv patrunderea anumitor nutrient si neurotransmitatori, astfel incat creierul tau sa aiba tot ce este necesar pentru buna sa functionare, precum si pentru a permite presiunea constanta in interiorul capului tau, astfel incat sa nu ai un accident vascular cerebral.

Cresterea stresului oxidativ declansat de EMF  si de productia de peroxinitrit poate provoca o permeabilitate crescuta in BBB. Cand BBB este deteriorata in acest fel, poate contribui la o mare varietate de probleme, inclusiv cancer si procese neurodegenerative precum boala Alzheimer”.

Primul cercetator care a demonstrate o legatura intre expunerea la EMF si permeabilitatea barierei sange-creier a fost Allan Frey, care in anii ’60 si ’70 a efectuat pentru armata cercetari asupra efectelor fiziologice ale expunerii la radar. In deceniile urmatoare, neurologul elvetian Leif Salford a condus mai multe studii privind efectele radiatiilor cu microunde asupra BBB la sobolani. Intr-un studiu publicat in anul 1994, echipa sa a expus sobolani la semnale continue si pulsate de 915 Mhz timp de 2 ore. O ora mai tarziu, sobolanii au fost sacrificati si creierul lor examinat. La 56 din 184 de sobolani expusi, doua protein care in mod normal sunt filtrate de bariera sange-creier erau inca prezente in interiorul creierului lor(spre deosebire de numai 5 din 62 la creierele de sobolani care nu au fost expuse).

In anul 2009, Salford a efectuat un experiment similar, dar de data aceasta creierul sobolanilor a fost testat la sapte zile dupa expunerea de 2 ore la radiatii, si a obtinut rezultate similare.

Deci, la modul figurat vorbind, expunerea la EMF produce gauri intr-un mecanism vital de protectie, producand consecinte pe care noi abia incepem sa le intelegem.

AFECTAREA SOMNULUI SI REDUCEREA MELATONINEI

Unul din cele mai frecvente simptome raportate de persoanele care se confrunta cu o noua expunere la EMF este insomnia. S-a dovedit ca EMF de frecventa extreme de scazuta( de exemplu cele emise de centralele electrice si de cablurile elctrice) si EMF de frecvente radio precum cele emise de telefoanele mobile, afecteaza somnul.

Unul dintre motivele posibile pentru care se petrece aceasta este ca EMF excita regiunea corticala a creierului, ceea ce face mai dificila relaxarea si patrundera in starea de somn. Un alt motiv probabil este ca EMF reduc nivelul de melatonina.

Melatonina este un hormon produs in principal in glanda pineala, care este esentiala pentru stabilirea unui ritm circadian sanatos.

“Cand nivelul tau de melatonina este perturbat, ai tendinta sa experimentezi o scadere a duratei de somn profund, care este esential pentru functionarea optima a corpului tau. Din pacate, somnul ca strategie de optimizare a sanatatii este serios trecut cu vederea.

Dar melatonina are implicatii mult mai mari in organismul tau, nu doar asupra somnului. Chiar si numai numarul zonelor din corpul tau care au receptori pentru melatonina indica cat de importanta este aceasta pentru functionarea intregului corp. Ea este utilizata de aproape toate organele, inclusiv creierul, ficatul, intestinele, rinichii, sistemul cardiovascular si vezica biliara, precum si in celulele imune, celulele de grasime si chiar in pielea ta”.

Pe langa optimizarea ritmului circadian, melatonina are proprietati puternic antioxidante, ajutand la suprimarea radicalilor liberi nocivi excesivi si reduce markerii de imbatranire si degenerare a creierului.

EMF PERTURBA DE ASEMENEA BARIERA INTESTINALA

“Similar cu modul in care EMF iti degradeaza BBB ele slabesc si integritatea altei , bariere importante, intestinal tau. EMF slabesc jonctiunile stranse dintre celulele care captusesc tractul intestinal, creand o afectiune cunoscuta sub numele de leaky gut(sindromul intestinului permeabil).

In timp de un intestin permeabil este asociat in principal cu boli inflamatorii intestinale, cum ar fi colita Crohn si colitele ulceroase , oamenii sanatosi pot prezenta, de asemenea, diferite grade de permeabilitate intestinala crescuta, ceea ce poate duce la o mare varietate de simptome.

Odata ce integritatea mucoasei intestinale este compromisa, toxinele si proteinele straine pot intra in fluxul sangvin. Acest fenomen are ca rezultat multe probleme, inclusiv o crestere a inflamatiei. Inflamatia cronica poate contribui si/sau duce la alte afectiuni de sanatate, cum ar fi artrita si bolile de inima.

Aceasta periclitare a barierei intestinale poate face si ca sistemul tau imunitar sa devina confuz sis a inceapa sa atace propriul corp ca si cum ar fi un inamic, ceea ce reprezinta un semn distinctive al tulburarilor autoimmune.

Un alt mod in care EMF iti saboteaza sanatatea intestinului este prin interferarea lor cu functia microbilor prietenosi care traiesc in tractul tau digestive si joaca un rol important in multe functii vitale, inclusiv in imunitate”.

Dupa cum o spune Dietrich Klinghardt, microbiomul uman este “in mod puternic si direct afectat de undele electromagnetice la care il expunem”.

CANCERUL

In timp ce industria wireless si guvernele, vor sa ne faca sa credem ca nu exista nici o relatie intre cancer si EMF, acest lucru nu este adevarat. Exista un numar mare de studii confirmate care documenteaza aceasta asociere.

Una din legaturile probabile dintre EMF si cancer este cresterea stresului oxidativ;aceasta contribuie la disfunctia mitocondriala, care este o cauza majora a leziunilor de ADN si a cancerului. Exista cateva tipuri de cancer a caror conexiune cu EMF este in prezent sustinuta de dovezi stiintifice mai puternice decat in cazul altora.

 1. CANCERUL LA CREIER

Poate cea mai concludenta asociere intre EMF si cancer apartine cancerului cerebral. Exista acum dovezi coplesitoare privind legatura  dintre expunerea la EMF si cancerul creierului.

 

Tipul de tumoare maligna cel mai mult asociat cu expunerea la EMF este gliomul, care se formeaza in tesutul creierului asemanator lipiciului, care sustine neuronul. Este o forma rara si extrem de agresiva de cancer la creier.

Ca si in cazul cancerului pulmonar cauzat de fumat, gliomul are o perioada lunga de latenta la oameni – mai mult de 20 de ani – deci in mod frecvent el nu este recunoscut ca fiind asociat cu utilizarea telefonului mobil, iar studiile epidemiologice abia recent au inceput sa arate o conexiune intre cele doua.

Desi gliomul este o boala destul de rara, care se regaseste doar in proportie de aprox. 1% din toate cazurile de cancer, au existat unele cazuri importante ale acestuia in ultimi ani; de exemplu senatorii SUA John McCain si Ted Kennedy au murit amandoi de glioblastom. Aceste tumori sunt dificil de detectat; in momentul in care sunt diagnosticati, timpul tipic de supravietuire dupa descoperire este de numai aprox. 1 an.

“Desi putine persoane au facut o conexiune intre cancerele acestor barbati si utilizarea telefonului mobil, este foarte probabil ca utilizarea telefoanelor mobile sa fi contribuit la boala lor, deoarece senatorii tind sa-si rezolve o buna parte din afaceri prin telefon, in special atunci cand sunt in Washington, D.C si departe de circumscriptiile lor.(Mai mult decat atat, asa cum a raportat Washington Post, Verizon si AT&T au instalat turnuri de celule portabile(5G) pe ranchul lui McCain, langa Sedona, Arizona in 2007).”

 

Cercetari care au gasit o legatura intre utilizarea telefonului mobil exista de zeci de ani. Mai multe studii au descoperit un risc crescut de a dezvolta tumori cerebrale la utilizatorii de telefoane mobile, inclusive multe studii din ultimi ani care indica expunerea la radiatiile telefonului mobil drept  cauza a cancerului cerebral.

“De exemplu, in anul 2016, un studiu al Programului National de Toxicologie(SUA) a expus sobolani masculi la radiatii de radiofrecventa cu frecvente si modulari utilizate in industria wireless din SUA. Sobolanii expusi radiatiilor telefonului mobil timp de aproximativ 9 ore/zi pe o perioada de 2 ani au avut crescut riscul de a dezvolta glioame maligne in creier, precum si un alt tip de tumoare la inima, schwannom malign.

 

Riscul de cancer cerebral este si mai mare pentru copii. In anul 2009, oncologul suedez Lennart Hardell a comparat utilizarea telefonului mobil si a telefonului fara fir la rezidenti suedezi cu tumori maligne la creier, cu tumori benigne ale creierului si sanatosi. A descoperit ca toti aceia care au inceput sa foloseasca un telefon mobil la o varsta mai mica de 20 de ani au avut cel mai mare risc de a dezvolta gliom.

 

Hardell a publicat, de asemenea,  studii ulterioare care intaresc legatura dintre utilizarea telefonului mobil si a telefonului fara fir si tumorile pe creier. Ele au descoperit ca tumorile tindeau sa se formeze in zona creierului cea mai apropiata de locul unde se afla un telefon mobil in timpul unui apel si ca riscul de a dezvolta tumori maligne ale creierului a atins varful  in asociere cu 3 factori de risc:

 • Numarul de ani de utilizare;
 • Numarul total de ore de utilizare;
 • Varsta la prima utilizare.

 

 1. CANCERUL MAMAR

Cancerul mamar este unul dintre celelalte tipuri de cancer comune asociate cu utilizarea telefonului mobil. BioInitiative Report a compilat aproape 50 de studii care ofera dovezi ca EMF pot duce la cancerul de san.

Unul dintre motivele plauzibile pentru care EMF sunt asociate cu cancerul de san este ca unele femei isi poarta telefoanele mobile in sutien. De fapt, in anul 2013, cercetatorii de la Universitatea Irvine, California, au studiat patru tinere care nu aveau factori de risc la cencer de san – cum ar fi istoricul familial sau predispozitie genetica – care si-au purtat in mod regulat telefoanele mobile in sutien si au dezvoltat tumori in cadranul interior-superior al sanului.

In schimb, un studiu epidemiologic din anul 2017 asupra femeilor din Africa Centrala a descoperit ca obiceiul de a nu pastra un telefon mobil in sutien a avut ca rezultat scaderea semnificativa a riscului de a dezvolta cancer de san.

Un studiu din anul 2015 a analizat modul in care distanta fata de diferite EMF emise de telefoanele mobile a afectat celulele canceroase de san uman aflate intr-o eprubeta. S-a constatat ca, atunci cand antena s-a aflat la o distanta mai mica de 10 cm, a existat producerea excesiva de specii reactive de oxigen si cresterea apoptozei(moartea celulelor naturale).

Un studiu similar a expus celulele fibroblastului de san uman sanatos la expuneri scurte ale unui semnal de 2,1 Ghz, care este emis de unele smartphone-uri. Radiatia  a dus la o scadere semnificativa a viabilitatii celulare si a indus niveluri mai mari de apoptoza.

 

 1. LEUCEMIA INFANTILA

Exista putine lucruri mai sfasietoare decat un copil care se lupta cu cancerul. Din pacate, exista o legatura bine stabilita intre expunerile ELF(frecventa extrem de joasa)/EMF si leucemia infantila,cel mai frecvent tip de cancer la copii.

Dovezi care asociaza radiatiile EMF emise de liniile electrice de inalta tensiune cu leucemia infantila au existat inca din anul 1979, cand dr.Nancy Wertheimer si fizicianul Ed Leeper si-au publicat constatarile referitor la faptul ca acei copii din Colorado care traiau aproape de liniile de inalta tensiune  – in special cei care au locuit la aceeasi adresa aproape de liniile de inalta tensiune intreaga viata – au avut o incidenta mai mare de a dezvolta leucemie decat cei ale caror locuinte erau mai indepartate.

La inceput, constatarile lor au fost respinse sau intampinate cu confuzie. Apoi, in anul 1988, un studiu sponsorizat de Departamentul de Stat pentru Sanatate din New York le-a sustinut descoperirile.

Acum, leucemia infantile are una din cele mai puternice dovezi stiintifice care o asociaza cu expunerea la EMF. BioInitiative Report  a compilat aproape 100 de studii care ofera dovezi ale legaturii dintre expunerea la EMF si leucemia infantila.

Un studiu chinezesc din anul 2008 a relevat un mecanism plauzibil prin care expunerea la EMF poate contribui la leucemia infantila: se crede ca 6% din populatie prezinta o variatie genetica care impiedica repararea catenelor de ADN care sunt deteriorate de expunerea la EMF.

Aceasta constatare ar putea explica de ce Mexico City are una din cele mai mari incidente de leucemie infantila din lume: nu numai ca expunerile la EMF sunt mai mari decat in alte tari, dar persoanele de origine hispanica par a fi mult mai probabil inclinate sa aiba variatia genetica care le face mai susceptibile la aceasta deteriorare, in comparatie cu persoanele de origine europeana sau africana, conform statisticilor compilate de centrele de prevenire si control al bolilor(CDC).

 

BOLILE DE INIMA

“Inima ta prezinta una din cele mai mari densitati  de canale de calciu voltaj-dependente(VGCC) si , prin urmare, este extrem de sensibila la EMF, in special celulele stimulatoare cardiace”. Acesta ar putea fi motivul pentru care EMF tind sa declanseze urmatoarele afectiuni cardiace:

 • Aritmii cardiace. Aritmia este o bataie neregulata a inimii; ea poate bate prea repede, prea lent, prea devreme sau doar neregulat. De fapt aritmia este responsabila pentru aproximativ jumatate din toate decesele cauzate de boli de inima in fiecare an. Aritmiile pot lua urmatoarele forme:

*boli cardiace lente: bradicardie;

*boli rapide ale inimii: tahicardie;

                  *batai neregulate ale inimii: flutter atrial sau fibrilatie;

                  *batai precoce ale inimii: contractii premature.

Dr. MARTIN PALL considera ca cresterea ratelor de moarte cardiaca brusca ar putea fi foarte bine legata de cresterea expunerii la EMF, ca rezultat al activarii excesive a VGCC.

Deci – spune dr. Mercola – “ daca tu sau cineva pe care il cunosti sau il iubesti are aritmie cardiaca, este vital sa puneti riguros in aplicare un program de remediere EMF. In cel mai rau caz aceasta va duce doar la o sanatate mai buna, in cel mai bun caz s-ar putea sa salveze o viata”.

 • Tensiunea arteriala: un studiu publicat in anul 1998 in The Lancet a descoperit ca utilizarea unui telefon mobil poate duce la cresterea tensiunii arteriale cu 5-10 mm coloana de Hg(mercur). Iar in anul 2013, cercetatorii italieni au prezentat la intalnirea anuala a Societatii Americane de Hipertensiune descoperirile lor care arata ca actul de a raspunde si vorbi de pe un telefon mobil a crescut tensiunea arteriala in medie cu 5-7 mm Hg la pacientii avand in medie varsta de 53 de ani.

“Daca iei in considerare faptul ca medicamentul care reduce hipertensiunea arteriala a fost asociat unei cresteri semnificative a riscului de a dezvolta cancer de piele, intr-un studiu publicat in anul 2017 in The Journal of the American Association of Dermatology – si acest medicament ar putea fi mai putin necesar daca expunerea la EMF ar fi redusa – atunci vei fi sper chiar si mai deschis fata de ideea reducerii tensiunii arteriale prin programul de remediere a EMF” – declara dr. Mercola.

 

BOLILE NEUROPSIHICE

O alta parte a corpului nostrum care are o densitate mare de VGCC, si deci o vulnerabilitate semnificativa la EMF este creierul. Am discutat despre legatura dintre EMF, intreruperea BBB(bariera sange-creier) si cancerul la creier. Dar expunerea la campurile electromagnetice ne poate afecta creierul si in alte moduri, care sunt mult mai frecvente si care includ probleme de sanatate mintala, care au devenit persuasive si epidemic, cum ar fi amxietatea, depresia, ostilitatea si dificultatea de concentrare.

Tulburarile de anxietate sunt cele mai frecvente boli mintale in SUA, afectand mai mult de 40 milioane de adulti cu varsta de peste 18 ani – aproape 20% din populatie – anual. Potrivit unui studiu din anul 2017 publicat in JAMA Psyhiatry,americanii si rezidentii altor tari cu venituri mari sunt mult mai predispusi sa experimenteze si sa fie afectati de anxietate fata de persoanele care locuiesc in tari mai putin instarite.

In America, anxietatea este in mod clar in crestere. In anul 2017, Asociatia Americana de Psihiatrie(APA)  a realizat un sondaj pe 1000 de rezidenti din S.U.A, si 2/3 din acestia au spus ca sunt “extrem de nelinistiti sau oarecum nelinistiti in legatura cu sanatatea si siguranta lor si a familiilor lor”. In plus, mai mult de 1/3 dintre ei au spus ca anxietatea lor a crescut in comparatie cu anul precedent. In anul 2018, APA  a desfasurat din nou sondajul si de data aceasta s-a autoraportat ca anxietatea a crescut cu inca 5%.

Americanilor nu le este straina nici depresia: se estimeaza ca 17,3 milioane de adulti din SUA au avut cel putin un episod depresiv major, aceasta insemnand mai mult de 7% din toti adultii din Statele Unite ale Americii.

De asemenea, telefoanele mobile sunt bine cunoscute ca fiind asociate unei distrageri sporite si pierderii atentiei ,in special in randul adolescentilor. Un studiu din anul 2014, a constatat ca 94% din participantii la studiu carora li s-a spus sa mearga pe un trotuar din Chicago in timp ce interactionau cu telefoanele lor, nu au reusit sa observe bancnotele de dolari pe care autorii studiului le-au atarnat la vedere intr-un copac aflat de-a lungul traseului de mers.

BOLILE NEURODEGENERATIVE

“Din pacate, efectele cognitive ale EMF nu se limiteaza doar la bolile neuropsihice.

Dupa cum tocmai am vazut, atunci cand VGCC din creierul tau sunt supraactivate, ele produc exces de radicali liberi, care provoaca daune oxidative in celulele din creier, in neuronii motorului spinal si in alte parti. Prin urmare consecintele expunerii excesive la EMF pot duce la boli neurodegenerative”.

 Intr-adevar, studii din Uniunea Sovietica si din Vest care dateaza din anii ’50 si ‘60( si care au fost revizuite intr-o lucrare de referinta din anul 1973) arata ca sistemul nervos este tesutul care este cel mai sensibil la EMF. Unele dontre aceste studii arata modificari masive in structura neuronilor,moartea celulelor creierului si disfunctii sinaptice.

Multe studii au descoperit ca ocupatiile cu expuneri ridicate la EMF, sunt asociate cu o probabilitate crescuta de dezvoltare a unei boli neurodegenerative, cum  ar fi Alzheimer, Parkinson sau scleroza laterala amiotrofica(ALS), cunoscuta si sub denumirea de boala Lou Gehrig.

Dar nu doar expunerea provenita de la locul muncii are efect negative. Cercetari care au analizat date despre mortalitate si dtele de recensamant pe aproape 5 milioane de locuitori ai Elvetiei au gasit o asociatie intre locuitul la o distanta de 50 m de linii electrice si riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, iar riscul acrescut semnificativ pentru fiecare 5 ani de trai in imediata lor apropiere.

Intr-un studiu publicat in Archives of Medical Research in anul 2013, cercetatorii chinezi au studiat efectele asupra sobolanului expus fie la 100, fie la 1000, fie la 10000 de impulsuri electromagnetice (la o putere de 50 kv/m cu o rata de repetare de 100 de Mhz). Sobolanii expusi au prezentat o vizibila depreciere cognitive si a memoriei, comparative cu sobolanii care nu au fost expusi.

INFERTILITATEA

Se estimeaza ca sunt cel putin 48 de milioane de cupluri in intreaga lume care sunt infertile, ceea ce reprezinta aprox.7% din barbati si femei. In cuplurile care au probleme cu conceperea unui copil, aprox. 40% din acestea sunt cauzate de deficientele sexului masculin, in timp ce restul de 60% sunt rezultatul problemelor de fertilitate la femei.

“Barbatii se confrunta cu o tendinta de inrautatire a factorilor care contribuie la infertilitate, in special numar mai mic de spermatozoizi, motilitate mai mica a spermatozoizilor si spermatozoizi care au forme neregulate. Acest lucru este probabil deoarece organele genitale ale omului au o densitate foarte mare de VGCC, iar barbatii tind sa-si tina telefoanele mobile atasate la curea, in talie sau in interiorul buzunarelor de la pantaloni, foarte aproape de organele genitale. Este un dublu ghinion de expunere”.

Inceputul declinului fertilitatii masculine precede cresterea EMF. Un studiu din anul 1992 publicat in The British Medical Journal  a constatat ca a existat un declin semnificativ care a inceput cu cel putin 50 de ani inainte. Desi exista, fara indoiala, multi factori in joc, prin utilizarea pesticidelor si poluarea aerului, este clar ca si EMF joaca un rol major in pierderea fertilitatii masculine.

Studiile au stabilit ca expunerea la radiatii wireless reduce motilitatea(proprietate pe care o au unele organe cu musculatura neteda de a efectua miscari de contractie si de relaxare) spermei, numarul total de spermatozoizi, viabilitatea si calitatea, precum si cresterea stresului oxidativ care duce la infertilitate. De fapt, cel putin 6 metaanalize care au evaluat mai mult de 200 de studii separate au stabilit ca radiatia telefonului mobil este intr-adevar si in mod semnificativ daunatoare spermei.

O revizuire din anul 2018  a aratat ca EMF afecteaza fiziologia celulara prin influentarea productiei de specii reactive de oxigen(SRO), prin raspunsul antioxidant si functionalitatea mitocondriala, care joaca un rol extrem de important in obtinerea si intretinerea competentei biologice a ovulului si a spermei. Se pare ca EMF afecteaza functia mitocondriala a ovulelor si a spermei, rezultand astfel afectarea fertilitatii.

Fertilitatea femeilor este , de asemenea, sensibila la expunerea la EMF deoarece acestea perturba echilibrul delicat al hormonilor de reproducere ai unei femei. Acest aspect este sustinut de un studiu realizat in anul 2008 asupra femeilor care au fost expuse la EMF la locul de munca. Cercetatorii au descoperit ca femeile au prezentat niveluri reduse de progesteron si perturbari semnificative in ciclul lor menstrual, inclusiv sangerare abundenta.” Nu numai ca este mai greu sa ramai insarcinata atunci cand esti expusa la EMF, dar creste si riscul de a avea un avort spontan” – declara dr. Mercola.

ATENTIE!!!

Daca reducerea ratelor de fertilitate ca urmare a expunerii la EMF continua sa creasca, asa cum s-ar putea sa se petreaca foarte bine odata cu introducerea experimentului 5G , EMF  ar putea servi ca o reala amenintare la adresa existentei speciei noastre.

(va urma)   

 

2 comments

 1. Faceti cunoscut la toti:
  In perioada de timp cu restrictii sub pretextul pandemiei Covid-19,
  companiile multinationale de pe platformele industriale din Timisoara au instalat tehnologia 5G pentru comunucatiile prin Internet. Inainte de aceasta perioada fiecare companie avea o retea locala (LAN) de calculatoare ce se conecta la Internet folosind cabluri sau wi-fi(tehnologia furnizata de companiile telefonie mobila). Unele companii lasau la vedere (acces public daca stii parola) aceste LAN altele ascundeau numele punctelor de acces(AP) la aceste LAN. Oricine vine in zona din apropierea companiei poate vedea AP ale companiei si constata ca pe linga AP vechi (din divesre motive nu l-au dezactivat) este accesibil un AP nou al carui nume este ca si cel vechi dar contine si literele -5G.
  Probabil ca guvernantii vor sa prelungeasca “perdeaua de fum Covid19” ce acopera instalarea tehnologiei 5G la companiile multinationale pina ce TOATE vor confirma ca s-a terminat instalarea.

 2. Tot ce se poate, Nicolaie! Guvernantii nostri nu dau nici o para chioara pe noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *