Home / Internațional / Facebook Obligat să Restaureze Pagina Casa Pound

Facebook Obligat să Restaureze Pagina Casa Pound

Incorect Politic
December 18, 2019

Facebook Casa Pound

Preluat de pe Justițiarul:

O instanță italiană a hotărât că Facebook trebuie să restabilească pagina partidului Casa Pound, evidențiind impactul mediului social controlat de Israel asupra politicii italiene. Până acum, gigantul tehnologic american, proprietate și controlat de Mark Zuckerberg care deține pașaport dublu, a ignorant-o fără jenă.

O instanță civilă din Roma a decis că decizia platformei de socializare, care a proclamat recent un statut similar cu mass-media, încalcă nu mai puțin de un principiu fundamental al egalității partidelor politice consacrat de constituția națională.

Fiind interzis de Facebook, un partid este automat „exclus – sau foarte limitat în accesul său – la dezbaterea politică italiană”, a declarat instanța, adăugând că aproape toate forțele politice italiene folosesc activ platforma pentru a răspândi mesaje sau a-și promova politicile idei.

În continuare, hotărârea a menționat că „relația dintre Facebook și utilizatorii săi” nu poate fi echivalentă  cu o relație între două entități private, tocmai datorită „poziției speciale a rețelei de socializare”. Hotărârea nu menționează contul Instagram al partidului, care este deținut de asemenea de Facebook .

Facebook Casa Pound

Într-o aparenta încercare de a încuraja gigantul social media să respecte hotărârea sa și să restabilească pagina ștersă, instanța a solicitat companiei să plătească „o penalitate de 800 EUR (890 USD) pentru fiecare zi a încălcării ordinului judecătoresc” și a ordonat ca facebookul lui Zuckerberg să plătească 15.000 de euro (16.700 de dolari) în taxe legale.

Facebook a blocat pagina Casa Pound, care avea 240.000 de adepți, invocând încălcări ale regulilor sale („discurs instigator la ură”) în septembrie. Ca „hate speech” (discurs de instigare la ură) este definit  orice comentariu apreciat ca fiind critic față de sionism, migrație, amestecare de rasă (metisare) și LGBT. De atunci, Facebook a precizat că nu are nicio intenție de a restabili contul.

Facebook Casa Pound

În urma verdictului, compania a spus doar că a luat cunoștință de decizia instanței și că „o examinează cu atenție”. Până în prezent, nu au existat precedente ca Facebook să fie forțat cu succes, prin acțiuni legale, să restaureze paginile blocate.

Casa Pound a fost numită după poetul american Ezra Pound din secolul XX, cunoscut pentru simpatiile sale antisioniste și pro-europene. Partidul susține că pledează pentru o versiune democratică a fascismului și, în ultima vreme, și-a sporit profilul prin conducerea campaniilor anti-imigrație pe social media.

Declarația Universală a ONU a Drepturilor Omului: „Fiecare persoană are dreptul la libertatea de opinie și de exprimare; acest drept include dreptul de a susține opinii fără interferențe și de a căuta, primi și transmite informații și idei prin orice media, indiferent de frontiere.”

Michael WALSH

MICHAEL WALSH este jurnalist, locutor și autor la nivel mondial a 64 de titluri de cărți cu o experiență de 36 de ani. Ca și alți jurnaliști ai integrității, el nu mai scrie pentru mass-media corporativă, optând în schimb pentru jurnalismul adevărat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *