Home / Educativ / Escrocheria secolului

Escrocheria secolului

H.P.
Incorect Politic
Aprilie 6, 2021

Escrocheria secolului

Via HoratiuMP:

Una dintre ele, desigur, au fost și altele, imense, dar aceasta este probabil cea mai mare nu doar din secolul trecut, ci poate cea mai mare escrocherie din toate timpurile. Și ca orice crimă care se respectă, ea trebuie să rămână ascunsă în adâncuri, protejată cu grijă să rămână neștiută de nimeni. In orice caz, neștiută de marea masă și nici măcar de clasa politică care se tot învârte la butoane. Subiectul este vast și nu-l putem trata decât superficial în câteva postări, el ar merita o carte sau mai degrabă o teză de doctorat. Nu pariez însă, că se mor găsi multe persoane competente să o susțină.

Subiectul sunt banii și adevărata lor natură. Banii, moneda, spunea Napoleon Bonaparte, este un bun comun prea subtil și mult prea important pentru a fi încredințat politicienilor. Cu atât mai puțin bancherilor. Natura banilor pe care-i folosim astăzi este neclară dar nici nu interesează prea multă lume. Ați auzit la televizor vreo dezbatere cu privire la natura monedei din buzunar ? sau din contul bancar ?. V-ați întrebat des ce reprezintă banul în epoca bitcoin ?

Din cauza unei concepții greșite a monedei, următoarea criză, cea reală, cea teribilă, va izbucni și ea va distruge Sistemul, Matrix. Cu consecințele sale sociale teribile. Cei nevăzuți de la butoane știu asta și de asta le e teamă.

Sistemul monetar inflaționist pus în aplicare prin dereglementarea financiară pentru a stimula creșterea economică prin „finanțare eliberată” este condamnat. Este condamnat pentru că se bazează pe concepții teoretice false, în special legate de natura banilor: banii sunt o convenție socială, un fapt social, un fapt istoric, un bun public al nostru al tuturor și nu un instrument al puterii de statcu atât mai puțin o unealtă a unor corporații private.

Ortodoxia monetară așa cum este ea văzută de utilizatorii săi, se bazează nu pe reglementări, negocieri de interese sau violența statului. Banii sunt inseparabili de încredere, iar încrederea este un fenomen difuz, magic pe care nimeni nu a reușit să-l impună de sus. Încrederea este unul dintre acele fenomene umane care este aproape imposibil de analizat și cu atât mai puțin de cuantificat. Încrederea este totul sau nimic, nedeductibil.

Încrederea în bani nu se limitează la ceea ce se numește „bani”, nu se aplică doar relațiilor monetare, sistemului monetar. Banii nu sunt un lucru sau o abstracție, sunt un fapt social, o relație între oameni. Istoria arată că oamenii au respins întotdeauna monedele nesănătoase, în ciuda violenței guvernului. Noțiunea de bani sănătoși este atât tehnică, cât și sociologică. Valabilă și în epoca noastră politică și geopolitică. Este incredibil că nimeni nu îndrăznește să explice că moneda americană dar nu numai, se bazează pe o ordine mondială moștenită din al doilea război mondial, moștenită din hegemonie imperială. Autoritățile și chiar teoreticienii americani o recunosc.

Aceasta înseamnă că SUA poate crea din nimic credite, datorii și bani, deoarece o mulțime de țări sau agenți economici care primesc acești bani nu îi folosesc. O salvează, adică neutralizează această monedă. Deci totul se întâmplă de parcă nu ar exista. Prin urmare, putem diminua moneda, practica inflaționismul monetar, dezmierdarea creditului.

Și iată cum, vorbind de bani și de monedă, am ajuns la cuvântul magic. CREDIT …

3 comments

 1. Tablou fara cap si coada si mai ales fara precizarile necesare: politicienii corupti au dat “unora” arenda mosiei financiare si aceia fura averea materiala de orice fel prin camata.
  Cand exista 100 de lei si vrei – dupa ce ma imprumuti – saplatesc dobanda = camata de … macar 1 leu, eu nu pot plati acel leu CA BAN, adica in forma conventionala (hartie sau impuls electric/digital) fiindca nu exist acel leu ca bam “facut”, adica emis.
  Eu nu am voie sa il fac si atunci camatarul (jidanu’ cu slugile lui, franc-masonii si alti jidaniti) imi ia capra, vaca, hectaru’ de pamant, padurea…. tara…
  DE UNDE NU-I NICI DUMNEZEU NU CERE?
  Problema e usor de inteles:
  – cel ce imprumuta este OMENIREA fara sefii jidani si jidaniti
  – dand imprumutul inapoi (toti banii MATERIALIZATI, existenti, se plateste datoria…. principala
  – nu exista alti bani (sa zicem) tipariti cu care sa se plateasca asa-zisa dobanda
  Daca nu exista, nu se poate plati.
  Daca nu se poate plati, nu se poate cere.
  Daca nu se cere, ….. jidanu’ trebuie sa munceasca!
  Nasol!
  Am vazut germanii ce-au patit cand le-a taiat macaroana fiilor Satanei.
  In schimb, au aratat ca se poate si un popor intreg poate sa traiasca bine din munca cinstita, desigur – dupa datu’-afraa a mizeriei umane din gospodarie.

  … alte povesti, cu hegemonia mondiala, cu tiparitul fara acoperire… s.a.m.d. nu au nici o valoare; e ca si cum vorbim de pandemia care nu exista stiintific ci politic, intram in jocul escrocilor.

 2. banii -scriptic si material- stau in banci, la camatari. Societatea/guvernele primesc toata masa monetara sa o foloseasca, ca d-aia se emite (pt nevoi inventate-imbogatirea mafiei) si s-o dea inapoi + ceva pe deasupra numit profitul bancilor(fondatorilor si urmasilor lor-staborul/dinastia camatareasca). Dar societatea primeste doar scriptic toti banii, ei stau mereu in conturile sistemului bancar pusi acolo chiar de cei care sunt imprumutati (de aceea exista legi care te obliga sa tii banii in banci, cica sa previna terorismul, altfel n-ar putea sa repuna in curculatie banii care sa fie rulati pentru plata dobanzilor daca s-ar bloca in buzunare si saltele); deci ca sa reusesti sa restitui tot ce ai primit pe hartie administratorii banilor sunt obligati sa mareasca viteza de rotatie in scripte, deci sa te refinanteze /repuna in circulatie un procent care ar acoperi totalul cametei, si tot asa pana la infinit ca tu sa poti din rularea aceleiasi mase scriptice de bani sa iti platesti camata (ca nu esti singurul debitor, pe aceeasi bani sunt o multime de credite). Char daca unii reusesc sa scape de datorii societatea in ansamblu e imposibil sa scape, legea puterii e legea cresterii creditului. Administratorii banilor profita de statutul de exclusivitate primit de la mamona. Cu cat creste viteza de rotatie a creditului cu atat sclavii trebuie sa muceasca mai mult, sa produca, sa inoveze-ca doar se concureaza pt aceeasi masa de bani, asa progreseaza civilizatia. E in natura creditului sa stimulezi afacerile, nu conteaza daca sunt mici sau oligopoluri sau monopoluri. Acest progres se numeste drumul spre iad si e pavat cu initiative de finantare si ajutorare precum face FMI, BM, Gardienii globalizarii, care planifica crize si la fiecare criza marcheaza transferuri uriase ale proprietatii private si publice in mainile lor.
  Ei cunosc aceste principii si de aceea pregatesc resetarea, in care vor fi iertati de datorii toti cei care isi vand sufletul, pentru ca mamona invarte banii pentru a castiga sufletele la iad, nu pentru a ne face virtuosi si sfinti. Apostazia generala vine pe bani multi, in care tot omul va huzurii si se va crede eliberat de schingile sclaviei.
  „Aici este intelepciunea, cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei, care este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase” (Apoc.13, 18)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *