Home / Actualitate / Diana Șoșoacă în Parlament – Eu cer Ro-EXIT! România nu mai are ce căuta în Uniunea Europeană!

Diana Șoșoacă în Parlament – Eu cer Ro-EXIT! România nu mai are ce căuta în Uniunea Europeană!

Incorect Politic
Septembrie 2, 2022

Diana Șoșoacă în Parlament – Eu cer Ro-EXIT! România nu mai are ce căuta în Uniunea Europeană!

Via NapocaNews:

Senatorul Diana Șoșoacă susține că actuala coaliție de guvernare a predat întreaga economie românească către țările din Uniunea Europeană din cauza PNRR. Șoșoacă a cerut RO-Exit, adică ieșirea României din Uniunea Europeană.

”Nu pot să spun decât RO-Exit, dacă voi asta faceți! Dacă cedați tot ce mai are România în favoarea Uniunii Europene, eu nu pot decât să cer ieșirea din UE. Cât vreți să mai furați? Ați vândut tot din România pentru acest PNRR!”, a spus Diana Șoșoacă.

Senatorul a spus că vânzarea Termocentralei Mintia reprezintă ”un furt pentru România” și a cerut ca cei vinovați să fie trași la răspundere.

NapocaNews

35 comments

  1. BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

    ROMANI, IESITI IN STRADA SI URLATI ROEXIT, NUUUUUUU VA LASATI !!!

    A VENIT MOMENTUL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Merg cu ea!
    Nu pot sustine AUR aflat in mare iubire cu “fratii” lui Simion,…. stiti care – cei cu origine “jewish” dar carora nu le poti spune jidan (jew) ca esti etichetat/condamnat drept antisemit,… tampenie – e ceva care nu are legatura cu vreo semintie, se intelege hamito-semitica!

  3. Se pare că acuma, după ce ne-au jefuit la sânge , ar trebui să-și asume și administrarea României, declarând-o oficial colonie , dar și revoltele ce până la urmă vor izbucni conform zicalei cu cuțitul la os !

  4. De ce nimeni nu vă spune că Ro este corporație din 38??? De ce nimeni nu vă informează că nicio instituție publică nu are act de naștere/ înființare??? De ce plătiți taxe și impozite??? Șoșo ca și diplan = dizidenta controlată .. dacă vă spunea aceste lucruri de la început își pierdea salariu de senator independent.. gândiți bă că nu doare!!!

  5. Aveți impresia că o dictatură se schimbă cu proteste pașnice de weekend??? Cât de dobitoc să fi să nu pricepi că toți sunt marionetele jidanilor??? Șoșo mason, Georgescu mason , Isărescu mason de grad 33 ..nu ați făcut nimic timp de 2 ani de plamdemie și vă sculați acum după ce ăștia au vândut tot

  6. Sa va spun trei lucruri despre Sosoaca:
    1. Daca cere Ro-exit cu ce inlocuieste? Nu putem fi izolati precum Coreea de Nord. De ce nu facem un plan constructiv de mobilizare, pe sistemul “Hai sa luam toti banii de la UE”?

    2. Cand era pandemie circula cred inclusiv aici pe site, ce trebuie sa faci sa dai in judecata statul daca te amendeaza ca nu ai masca, articol scris de doamna Sosoaca. Iar atunci cand au prins-o pe dansa ca nu are masca, a bagat repede o adeverinta medicala precum ca e supraponderala si nu poate purta din motive de sanatate. De ce nu a incercat propria metoda de a da in judecata statul?

    3. De ce nu face la misto o plangere la DNA referitor la Mintia? Orice denunt are numar de inregistrare si sunt obligati conform legii sa dea raspuns in termen.

    Multumesc

    • Privatizările la comandă politică externă nu au fost niciodată desfiinţate prin proceduri penale din câte îmi aduc aminte, căci legislaţia privatizării e făcută a să nu poată fi nimeni inculpat că vinde dezavantajos întreprinderile / companiile româneşti. Dacă nu sunt probe clare, flagrante chiar, privind mituirea decidenţilor, orice sesizare la DNA este absolut inutilă, chiar dacă sare în ochi şmecheria.

      • […]Mass Global Energy Rom, companie înfiinţată special pentru această achiziţie. […]
        Pana si pe hotnews…
        Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25756819-psd-referitor-termocentrala-mintia-neinteles-ales-ministrul-energiei-aceasta-metoda-privatizare-prin-inchiderea-termocentralei.htm
        Ar fi util un centralizator privind toate privatizarile din Romania si altul cu ramurile cheie ale economiei, ce mai este si ce se mai poate dezvolta.
        Vad ca mai apar pe camera deputatilor unele lucruri:
        http://www.cdep.ro/proiecte/2004/600/70/2/leg_pl672_04.pdf
        @NP Imi puteti indica va rog un link catre legea privatizarii?

        • Marea privatizare a inceput, ca legislatie, cu ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 88 din 23 decembrie 1997 privind privatizarea societăţilor comerciale.
          Eu am anulat o privatizare pentru incalcarea ei (cu OG 88/1997), dar in comercial, nu in penal, invocand “nulitatea absoluta”.
          Dar doar actionarii societatii pot constesta (au calitatea procesuala). Nici nu castigi la infinit impotriva “vointei politice”. Ei modifica legile si revand.
          Dată de Ciorbea, modificată de Năstase, a tot fost modificată până în 2015.
          http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?ida=13383
          Ştiu că Diana Şoşoacă cunoaşte bine această “lege“ si ca ar vrea sa o modifice pentru a se putea actiona, dar nu are vointa parlamentului de partea ei.

          • Ce succes ar avea initiativele cetatenesti, care e numarul minim de semnaturi si daca exista alte parghii de presiune asupra Parlamentului?
            Va multumesc frumos pentru precizari.

        • PRECIZARE: În cazul acesta nu statul român a vândut Midia, pe legislaţie specifică, ci au lăsat să facă aceasta lichidatorul Expert Insolvență SPRL, entitate privată, care a făcut vânzarea ca lichidator / reorganizator administrator judiciar al al Complexului Energetic Hunedoara SA.
          Vedeţi comunicatul din 23 mai 2022 de aici:
          https://expertinsolventa.ro/comunicate/
          Evident că guvernul putea interveni, avea pârghii suficiente, dar aşa a vrut să iasă treaba (autorităţile locale ar fi preluat termocentrala), să se vândă practic extrem de ieftin Midia de către un lichidator, prin cea mai ordinară licitaţie. În aceste condiţii cumpărătorul nu are nici obligaţie „post-privatizare”, nu îşi asumă nimic. Poate să taie CET-ul şi să-l vândă bucăţi.
          Dar tot e greu să acuzi penal pe cineva la DNA, căci tot o procedură legală a fost, probabil respectată.

        • Dacă cumpărătorul încalcă contractul de vânzare-cumparare a termocentralei ca activ (nu ca societate), unde ar fi fost trecute unele obligaţii pentru cumpărătorul irakian de a reporni-o (deşi nimeni n-a văzut contractul privat), cine îl trage la răspundere? Statul român nu are nici o calitate în contract, deşi ministrul Virgil Ionescu s-a întâlnit cu irakienii şi cu nişte sud-coreeni (care s-au retras foarte misterios după ce li s-a cerut ceva, probabil şpagă). Aici e şmecheria? Ne bazăm că îl va trage lichidatorul Emil Gros la răspundere pe irakian? Acesta, Gros, n-are nici un interes să-şi mai piardă timpul, căci el are treabă cu lichidările, să-şi mai tragă alte zeci sau milioane de euro, cum scoate (legal) numai din vânzarea câte unei bucăţele din trupul Complexului Energetic Hunedoara.
          Dacă cumpărătorul încalcă contractul de vânzare-cumparare a termocentralei ca activ (nu ca societate), unde ar fi fost trecute unele obligaţii pentru cumpărătorul irakian de a reporni-o (deşi nimeni n-a văzut contractul privat), cine îl trage la răspundere? Statul român nu are nici o calitate în contract, deşi ministrul Virgil Ionescu s-a întâlnit cu irakienii şi cu nişte sud-coreeni (care s-au retras foarte misterios după ce li s-a cerut ceva, probabil şpagă). Aici e şmecheria? Ne bazăm că îl va trage lichidatorul Emil Gros la răspundere pe irakian? Acesta, Gros, n-are nici un interes să-şi mai piardă timpul, căci el are treabă cu lichidările, să-şi mai tragă alte zeci sau milioane de euro, cum scoate (legal) numai din vânzarea câte unei bucăţele din trupul Complexului Energetic Hunedoara.

          [“Legea Privatizării” (OG 88/1997), dar care nu s-a aplicat in cazul Mintia, o puteţi vedea şi aici (actualizată până în 2007):
          http://www.mdlpl.ro/_documente/turism/legislatie/oug_88_1997.pdf%5D

    • Dar ce, Elveţia, Norvegia şi alte ţări europene care nu sunt membre ale Uniunuii Europene nu mai au relaţii economice cu ţările UE şi nu prosperă? Sunt ele izolate? Ieşirea din UE sau agitarea acestei idei poate elibera însă România de sancţiuni, condiţionări şi ordine jefuitoare ori înrobitoare asupra ei. Se agită ideea cu taxele vamale, că beneficiem de eliminarea lor ca membri în cadrul UE. Dar nu câştigăm, ci pierdem per suma. Mult mai mult câştigă din asta ţările vestice care exportă la noi, în frunte cu Olanda şi Germania. Lor nu le-ar conveni în primul rând să iasă ţările central-est-europene (precum România) din UE, nu nouă. Noi am rămâne cu mai multă mâncare românească în ţară şi am şi produce mai multă, cu un program tip APIA românesc. Aşa exportăm şi ce avem, dar la preţuri de nimic.

  7. De ce gasiti voi comentatatori “nationalisti” mereu nod in papura ca sa nu facem nimic: ba ca Sosoaca e mason, ba ca vom ramane ca si Coreea de nord, ba ca fratii Simion, ba ca degeaba iesim la proteste, ba disidenta controlata, si tot asa… Starea de sclavie e mai buna? Si apropo de Coreea de Nord, o fi cum o fi acolo dar nu-i colonia si bataia de joc a nimanui ca Romania, macar au dimnitate si conducere “nealeasa” de altii! Au arma nucleara? O au! Indraznec americanii sa le impuna ceva? Comparata cu Romania, Coreea de Nord este un model de independenta si suveranitate. Credeti ca daca i-am fi vecini am putea castiga un razboi cu nord coreenii? nu va mai bociti atata! Sus pistoalele puturosilor ( asta a zis-o generalul Cantacuzino Granicerul cand legionarii se purtau cam tot asa ca voi)

  8. Iesitulin strada e de natura nihilista, s-a mai iesit si in 89.
    Intrebarea e ce pui in loc? Certitudinea promoveaza Constituitia cetatenilor si Legea Cojocaru. Asa ar trebui sa faca orice organizatie suveranista.
    Revolutiile (franceza, bolsevica samd) doar au autorizat accesul la putere a unor organizatii nereprezentative pentru popor.

    • https://nistor-timisoara.blogspot.com/p/legea-cojocaru.html

      “Ştiind, că, atât în România, cât şi în alte state ale lumii, grupuri minoritare s-au organizat în reţele politico-financiare, de tip mafiot, care controlează capitalurile, precum şi instituţiile statelor şi pe cele mediatice, pe care le folosesc pentru a-i înşela şi jefui pe cei mulţi, cei care, prin munca lor, produc avuţia,”

      Din cartea pe care am menționat-o mai sus (PDF, pagina 167):

      “Red banners waved at the crossings. There were words on them:
      EVERYTHING THAT IS MADE BY THE POOR BELONGS TO THE POOR! LONG LIVE THE PEOPLE! DOWN WITH IDLERS AND GLUTTONS!
      But what happened to the Three Fat Men?”

      Și fără legătură cu articolul ăsta dar cred că are cu altele (pagina 178):

      “Then the Three Fat Men said to me: ‘Take out the boy’s heart and make him an iron heart instead.’ But i refused. I said a human being could not be deprived of his human heart, I said that no heart, neither one of iron, nor ice, nor gold, could be given to a person instead of his real, human heart. I was put in a cage, and from that day on they began telling the boy that he had an non heart. They wanted him to believe that and to be cruel and mean.”

    • 2 precizări:

      * era “they began telling the boy that he had an iron heart” dar am copiat din fișierul text care e plin de greșeli și nu le-am văzut pe toate;

      * între timp, tehnica a mai avansat:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_heart

  9. Lichidatorul Emil Gros (care îşi trage pentru sine şi comisioane de la zeci de mii de euro în sus) este cel care face efectiv vânzările firmei de insolvenţă, inclusiv a activelor Midia, un fel de sas umflat, cam sforar şi cu intrări la Minister şi la autorităţile liberale. Presa a mai sesizat public DNA, din aprilie 2021, privind „Gruparea Mafiotă Gros“, dar DNA nu face nimic:
    https://60m.ro/2021/04/10/in-atentia-dna-gruparea-mafiota-gros-loveste-si-la-olt/
    Ziarul Liga Dreptăţii a făcut multe dezvăluiri despre Gros, sesizând şi el DNA, dar articole au fost şterse. Se ştie de mult, fără ca DNA să intervină, despre lichidări aranjate de societăti comerciale sau de combinate de către Gros (https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/studiu-de-caz-din-culisele-insolventei-sau-cum-sa-dai-teapa-aproape-legal-1562794).
    Din vânzarea Midia căştigul oficial, legal al lui Gros ar fi de doar 2,7 milioane de dolari.
    https://newshd.ro/index.php/2022/08/30/cate-milioane-de-euro-a-castigat-administratorul-judiciar-emil-gros-din-vanzarea-termocentralei-mintia/

    Despre Emil Gros se știe că este omul fostului liberal Bogdan Olteanu (trimis la pușcărie pentru trafic de influență și mită în Dosarul numirii Guvernatorului Deltei Dunării) și al unui șmecher din domeniul societăților de profil (de insolvență), Andrei Cionca, cercetat de DIICOT pentru crearea unui grup organizat în vederea însușirii ilegale a bunurilor patrimoniale ce aparțineau societăților aflate în insolvență.
    Complexul Energetic Hunedoara – în numele căruia Gros a vândut Activele termocentralei Midia – a fost trecut în insolvență chiar de către cei care au produs acest dezastru, statul, cel mai mare creditor, prin Administrația Fondului pentru Mediu, cu o creanță în sumă de 3 miliarde lei vechi. La masa credală (masa vulturilor) s-a înscris şi Ministerul Finanțelor (statul). „Și pentru că statul are în fruntea acestor instituții șefi proveniți din zona PNL, putem conchide că soarta Complexului Energetic Hunedoara este acum la mâna acestora. Că intențiile acestora nu sunt deloc bune și că prin insolvența Complexului Energetic Hunedoara nu se urmărește altceva decât falimentul, dezmebrarea și vinderea acestui combinat la fier vechi reiese și din numirea lichidatorului Emil Gros în calitate de administrator judiciar, un practician de numele căruia se leagă foarte multe falimente cu dedicație.“ (dintr-un articol din mai 2021 de pe Ziarul Liga Dreptăţii, şters în scurt timp: https://ligadreptatii.ro/2021/03/15/la-olt-lichidatorul-gros-protejat-de-judecatorul-sindic-arabelea/)

    • Mintia, nu Midia (o fi intrat vreun “autocorect”?).

    • Iar “cumpărătorul“ nici nu este firma mare din Irak-Iordania (“firma mamă“), ci este un SRL, înfiinţat la 21 martie 2022 în Bucureşti (cu adresă în ambasada Tunisiei, strada Clucerului nr.50), cu numele „Mass Global Energy Rom S.R.L.“ ( CUI 45832234), inspirat din firmei-mamă dar cu conturi goale (fără venituri reale / fără profit) și fără patrimoniu.
      Pe acest SRL fără valoare l-ar da în judecată Emil Gros, omul ministrului Virgil Popescu, dacă ar vinde mai departe utilajele şi dotările fără să reponească termocentrala?
      Ce-l mai probabil n-ar mai câştiga nimic ?

      • Domnule Cornel-Dan Niculae,
        Este posibil sa vina acest srl fara sa depuna nicio garantie?
        Multumesc

        • Contractul şi actele premergătoare nu sunt publice, din câte ne putem da seama. Din experienţă ştiu însă că s-au făcut multe privatizări şi vânzări fără garanţii reale. Ba chiar şi unde existau obligaţii ulterioare, Direcţia Post-Privatizare a FPS / APAPS (cam aceeaşi cu Direcţia Juridică) nu a făcut verificări şi nu a luat măsuri de sancţionare a cumpărătorilor de rea credinţă.
          M-am întâlnit întâmplător acum 3 ani la piaţa Obor cu fostul şef de la direcţia de verificare a bonităţii cumpărătorilor de întreprinderi româneşti de la Fondul Proprietăţii de Stat, colonelul SRI Elizeu Stănescu (ex Securitate, direcţia a III-a, economică) şi l-am întrebat cum de a dat OK la o privatizare unui SRL deţinut de un off-shore fără bonitate bancară (cum s-a şi dovedit ulterior). Răspunsul „prietenesc“ al colonelului Stănescu (cu care în trecut fusesem în conflict până la procese / şi şi-a schimbat şi depoziţia într-o cauză penală) a fost că i s-au părut de încredere proprietarii off-shore-ului pentru că s-au prezentat ca nişte israelieni bogati, “nu precum pârlitul de român de Nelu Ruse” (de la care israelienii luaseră SRL-ul ce avea un atu la privatizare căci deţinea cheia unor litigii ale obiectivului, dar SRL ce fusese respins până atunci de la privatizare de către colonelul Stănescu, prin rezoluţie scrisă).
          Deci merge şi pe „ochi frumoşi“ nu numai pe garanţii.
          Iar acolo unde colonelul Stănescu a dat OK-ul era cu aplicarea legislaţiei privatizării, aici, în cazul Mintia e o vânzare de lichidator.
          Virgil Popescu spune că el ar fi cerut sa fie ingerate nişte condiţii la vânzare, că a vrut el (nu că exista vreo obligaţie legală), dar nu cred că a cerut alte garanţii.

          • Practic, fiind intrunite procedurile legale, privatizarea Mintia este absolut corecta. Problema s-ar pune in felul urmator: se pot modifica legile sa nu mai permita astfel de aberatii pe viitor? Am verificat azi noapte fugitiv membrii AUR si pe doamna Sosoaca si nu am vazut astfel de proiectele de lege.
            Ce inseamna ca o propunere de lege este respinsa definitiv? Nu mai poate fi adusa niciodata in discutie?
            Am consultat siteul camerei deputatilor si mi s-a parut transparent: pt fiecare parlamentar este logata toata activitatea.
            In alta ordine de idei, daca exista brese intr-o cetate nu e vina atacatorilor ca o praduiesc, ci e vina cetatenilor ca nu o apara.

          • E prea mult spus că “privatizarea Mintia este absolut corectă”. Aşa a vrut “hoţul” de Virgil Popescu să pară. Încă se pot descoperi foarte multe ilegalităţi chiar şi aşa, dacă se desecretizează actele şi se face o analiză/expertiză juridico-contabilă independentă (nu de vreun organ al statului), dar cine plăteşte o asemenea anevoiasă luptă (experţii, taxele judiciare de instanţă, avocaţii)?

            La finele lunii februarie 2022, senatoarea Diana Șoșoacă a depus la Senat un proiect de lege care prevede, scurt și concis, abrogarea legii 555/2004 privind privatizarea Petrom, pe motiv că este neconstituțională.
            Consiliul Economic și Social al Parlamntului i-a dat aviz negativ iniţiativei legislative a senatoarei, argumentând cu „principiile de bază ale dreptului, în speță, neretroactivitatea legii“, deşi voiau doar să protejeze interesele OMV.

            O lege poate fi însă modificată oricând (în cazul privatizărilor, ceea ce ne interesează, să se modifice dreptul în timp al contestării şi desfiinţării acestora în instanţă, preferabil oricând, ca în prcatica generală privind nulitatea absolută, nu ca în prezent, limitat la câteva zeci de zile de la încheierea actului vânzare-cumpărare / privatizare), dar dacă ar fi voinţă politică (votul parlamentarilor) se pot găsi şi alte metode decât anularea/ desfiinţarea privatizărilor pentru a opri raptul economic străin. Aşa cred. UE şi alte organisme se vor opune însă.
            De aceea e bine să gândim în detalii şi posibilitatea funcţionării noastre prospere ca nemembri ai UE. Măcar ca variantă de lucru şi „punând răul înainte“. Tot timpul trebuie să te pregăteşti pentru orice eventualitate, să faci calcule şi poţi să şi descoperi astfel perspective interesante sau preferabile.

            Şi Germania naţional-socialistă, văzând că poate pierde războiul, a gândit un plan economic postbelic, plan ce a contribuit în mare măsură la construcţia Uniunii Europene mai târziu, care apărea oricum, şi dacă Germania câştiga războiul, situaţie în care s-ar fi chemat Uniunea Statelor Europene (conform propunerii lui Ribbentrop), dar ar fi fost fără componenta masonică şi evreiască.
            Planul i s-a datorat lui Ludwig Erhard, care a fost pregătit special în acest scop încă din timpul războiului şi a devenit lider influent în Germania de după război, fiind cel dintâi ministru al economiei al RFG, iar între 1963 şi 1966, cancelar.
            În timpul Germaniei „naziste“, Erhard fusese o vreme director adjunct al unui Institut de cercetare de marketing, dar, între semi-oficial şi secret, a lucrat la scenarii economice de după război. Oficial astfel de studii erau relativ prohobite, dar Erhard a continuat să lucreze pe această temă, din 1942, printr-un ordin al „Reichsgruppe industrie“ (Grupul Industrial al Reichului, unul din cele mai mari grupuri industriale create conform politicii „sincronizării“ asociaţiilor de salariaţi a naţional-socialiştilor, fiind compus din 31 de alte grupuri economice şi departamente).
            În 1944 Erhard a scris studiul Finanţele de război şi consolidarea datoriei, în care presupunea că Germania a pierdut deja războiul şi a discutat acest scenariu cu Otto Ohlendorf – SS-Gruppenführer şi şef al Inland-SD, o secţiune a SD, agenţia de informaţii a SS şi a Partidulului Naţional Socialist („nazist“), responsabilă de informaţii şi securitate în Germania, totodată secretar adjunct de stat în Ministerul Economiei Reichului. Ohlendorf s-a pronunţat pozitiv pentru acest „antreprenoriat activ şi curajos“, destinat să înlocuiască după război planificarea de stat birocratică a economiei.
            Ohlendorf a coordonat planurile de reconstrucţie a economiei germane după război. Aceştia au creat în aprilie 1951 „Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului“, precursorul economic al Uniunii Europene, prin şase state vest-europene, cu Germania lider. Pe larg aici:
            https://www.justitiarul.ro/nazistii-si-masonii-parintii-uniunii-europene-i/

            -Şi noi am putea face planuri de a funcţiona şi fără Uniunea Europeană, să calculăm şi să închipuim scenarii în care să nu mai ne îndatorăm şi să nu mai fim o colonie. Probabil că ungurii şi polonezi se gândesc şi la asemenea variante, iar din momentul în care le-au pregătit, ei pot vorbi mai curajos şi mai siguri pe ei cu guvernul UE privind suveranitatea lor.
            Căci:
            «România nu primeşte mai mult decât dă Europei, ci dă mai mult decât primeşte, căci nu este vorba doar de contribuţia directă ca stat al UE la bugetul comunitar. Olanda şi alte state europene din Vest şi-au crescut uriaş veniturile pe seama României, prin căderea barierelor vamale odată ce am intrat în UE» (Corina Creţu, fost comisar european în interviu la Aleph News, la mijlocul lui 2021).
            În plus, sistemul de impozitare pe care îl practică România, la profit (şi nu la cifra de afaceri, cum îi taxează pe mai micii întreprinzători români), plus permisivitatea a diferite plăţi şmechere „la extern“, favorizează marile corporaţii transfrontaliere de la noi, care plătesc taxe cât mai mici aici, la noi, României, căci reuşesc să îşi expatrieze pe altă cale profiturile, neimpozitate, înregistrându-le drept „cheltuieli“/„plăţi“ externe.
            _
            Dacă, de exemplu, nu eram membri ai UE nu mai cumpăram atâtea vaccinuri anti-Covid (de pandemie, inutile) şi poate nu mai închideam aiurea economia in “lockdown”, ca apoi să ne împrumutăm şi, la schimb, obligaţi prin PNRR-ul semnat de USR-istul Ghinea, să ne vindem companiile, ceea ce se demareză acum.

  10. Până să intre la închisoare, evreul Bogdan Olteanu (nepotul nomeclaturistei comuniste Ghizela Vass), viceguvernator BNR, l-a impus, prin pilele sale în PNL, drept lichidator la Complexul Energetic Hudedoara pe Emil Gros (probabil evreu şi el, după nume şi fizionomie) şi astfel Gros a ajuns să vândă ieftin termocentrala Mintia. Tagma lichidatorilor a fost de la început o afacere a liberalilor, iniţiată şi condusă de Valeriu Stoica (fost lider şi ministru liberal al Justiţiei) împreună cu strategul israelian Arie Shalev (Arin Stănescu, ca cetăţean român).
    În cadrul grupului, Bogdan Olteanu era „deschizătorul de uşi“, iar Emil Gros era „cărătorul sacoşelor de bani la Bucureşti“. Ar fi încercat să atace şi CEC Bank şi alte băci, Isărescu închizând ochii. Alt membru al grupului, Andrei Cionca, şef al lui Gros în trecut, a fost inculpat pentru fapte de acest gen.
    Dezvăluiri într-un articol important din 2020 al ZiuaNews (link mai jos):
    „Complexul Energetic Hunedoara, unde Andrei Cionca și Bogdan Olteanu l-au interpus pe Emil Gros, cel care plimbă sacoșele de bani la București, încercând, fără succes, să condamne CEH la dezmembrare la fier vechi“,
    https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/insolven-a-i-prelu-rile-ostile-brevetate-casa-de-insolven-transilvania-1532951

  11. @CDN,
    Domnule Cornel-Dan Niculae,

    NU se poate face o comisie parlamentara care sa studieze conteactul de privatizare al Mintia, eventual sa se depuna o motiune simpla impotriva dlui V. Popescu?
    Privatizari s-au mai facut si cu cei de la Deloitte, EY, BearingPoint sau KPMG, iar nu in toate cazurile au fost corecti. Din ce scria domnul Dan-Cristian Ionescu, activele au fost mult subevaluate.
    Ce am mai descoperit, cred ca si in cartile dvs, este ca privatizarile se fac prin Hotarari de Guvern, multe dintre ele sunt secretizate.

    Apropo de initiativa doamnei Sosoaca, care poate fi gasita aici:
    https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L190&an_cls=2022 credeti ca are vreo sansa? Momentan este la comisii.
    Iar din ce se zicea in trecut cu Arpechim, pare ca OMV nu respectat contractul de privatizare. Se poate denunta?
    As dori ca avocatii activi, anume doamna Sosoaca, dl. Piperea, dl. Chitic samd sa gaseasca parghii mai favorabile fata de iesitul in strada.

    Alte articole despre privatizari:
    1.
    https://economie.hotnews.ro/stiri-fiscalitatea_la_zi-25597541-unele-privatizari-mers-bine-vedem-produsele-piata-altele-nu-intamplat-daca-statul-pastrat-companiile.htm
    2. https://imum.ro/in-prezent/

    In alta ordine de idei, are vreo sansa copierea strategiei maghiarilor de a infiinta companii nationale care sa concureze cu multinationalele? Din ce am citit, mai ales pe domeniul utilitatilor, maghiarii au trecut imediat la companiile nationale.
    Cat despre cei de la AUR, au vreun proiect de lege care merita urmarit?
    Ar merita o analiza ampla la subiect despre avantajele si dezavantajele celor 16 ani de Uniune europeana.
    Am prieteni in mediul corporatist, lumea de acolo numeste optimizari fiscale, repatrierea profiturilor. Atata timp cat ai nostri dau cu sarut-mana nu se poate schimba nimic:
    Dar cînd avu toporul o coadă de lemn tare,
    Puteți judeca singuri ce tristă întîmplare.

    VA multumesc pentru amabilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *