Home / Dacă ești nou pe site / Despre naționalismul românesc și A.U.R. – Sterie Ciumetti în dialog cu profesorul Corvin Lupu [II]

Despre naționalismul românesc și A.U.R. – Sterie Ciumetti în dialog cu profesorul Corvin Lupu [II]

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Februarie 13, 2021

Despre naționalismul românesc și A.U.R. – Sterie Ciumetti în dialog cu profesorul Corvin Lupu

Despre naționalismul românesc și A.U.R. – Sterie Ciumetti în dialog cu profesorul Corvin Lupu [II]

 

Sterie Ciumetti: Ce părere aveți despre decizia conducerii AUR de a o exclude din partid pe avocata Diana Șoșoacă, o activistă naționalistă cu mare vizibilitate la nivelul opiniei publice?

Corvin Lupu: Nu cunosc „bucătăria internă” a partidului, dar așa cum a mai spus, apariția AUR a fost o performanță a naționalismului românesc  din mai multe puncte de vedere, pentru care toți cei care au contribuit merită felicitați, în nici un caz, dați afară. Succesele destul de mari și venite repede s-ar putea să-i fi amețit pe unii conducători ai partidului și este posibil să „li se fi urcat politica/puterea la cap”. Pentru partid este o pierdere. Fiecare om care a performat este un bun al partidului și fiecare pierdere de bunuri slăbește partidul și îi ostilizează pe cei plecați. Apoi, gândiți-vă la electoratul AUR și la cei care după alegeri au descoperit AUR, au fost încântați și s-au decis ca pe viitor să-i susțină. Mulți dintre aceștia sunt dezamăgiți.

Nu știu ce să spun. Poate că și alți politicieni din partid ar fi vrut să câștige imagine publică și nu prea puteau, pentru că media o promova foarte mult pe d-na Șoșoacă și ei erau oarecum ținuți în afara ecranului. Este o ipoteză pe care pot s-o presupun, nu este o informație. În orice caz, acolo, în ședința de partid, puterea a fost a membrilor din conducere care au exclus-o. Folosirea puterii este o chestiune de mare finețe în politică. Chiar și pe timpul comuniștilor, inclusiv în prima perioadă a regimului ocupației militare sovietice, studiind documente din arhivele Partidului Muncitoresc/Comunist, se vede cât de mult întorceau șefii mari lucrurile pe toate fețele când doreau să dea pe cineva afară. S-a văzut și la alte partide că fiecare excludere lasă o gaură în partid, iar dacă se fac multe găuri, rămâne partidul ca un șvaițăr…

Eu apreciez mult activitatea civică, națională și politică a d-nei avocat Șoșoacă. Face exact ce îi trebuie României în acest moment istoric de dominație colonială străină: conștientizează opinia publică asupra situației reale în care se află. Este nevoie de acest lucru pentru că o mare parte a presei audiovizuale și scrise a fost cumpărată de regimul ticăloșit cu sume foarte mari pentru a susține politica regimului ticăloșit, inclusiv minciuna și pentru a ascunde adevărurile interzise poporului. Eu am simțit sinceritatea ei în acțiunile pe care le desfășoară. Dumneaei este, într-adevăr, o patriotă și o „femeie bărbat”, cu forță, inteligență, discurs, pricepere juridică. Sper ca aceste calități să nu fie deturnate din direcția în care le-a folosit până în prezent.

Cunoscând sistemul juridic românesc, pentru că am lucrat mulți ani în cadrul facultății de Drept „Simion Bărnuțiu”, al cărei colectiv era majoritar format din magistrați și avocați, îmi dau seama că investind în avocatură timpul dedicat luptei civice, d-na Șoșoacă ar fi câștigat bani mulți, ceea ce este argument pentru faptul că nu a intrat în politică pentru a câștiga bani. Dumneaei s-a dedicat misiunii pe care o îndeplinește acum. Eu cred că d-na Diana Șoșoacă poate să rămână o persoană publică promovatoare a naționalismului românesc și a unei agende publice care să cuprindă problemele reale și profunde ale României coloniale de astăzi.

 

S.C.: Ce părere aveți despre posibilitatea ca  doamna Șoșoacă să fie susținută să candideze la președinția României în 2024?

C.L: Este o întrebare surprinzătoare! Ce să spun? Cred că o să dezamăgesc pe unii cititori ai noștri. În statutul colonial actual al României, toți președinții de după Nicolae Ceaușescu au fost stabiliți de către stăpânii străini ai României. Iliescu a fost adus la putere de URSS, de conivență cu Occidentul, printr-o lovitură de stat, Constantinescu a fost susținut de serviciile secrete trecute în subordinea taberei occidentale, Băsescu a fost pus de americani prin intermediul serviciilor românești care au întors rezultatul în defavoarea lui Geoană, iar Johannis de către Germania, care a negociat cu SUA aducerea lui la putere și o influență crescută în România, în raport cu cea a SUA.

Serviciile secrete, devenite niște sucursale ale unor mari servicii străine occidentale, controlează total țara. Au avut pe listele electorale 3,5 milioane de poziții fictive. Au mai lăsat pe liste 1,5 milioane de poziții fictive cu care STS se poate juca cum „vrea mușchii lui”, respectiv cum  se dă ordin. Nici  o emoție populară favorabilă unui candidat sau altuia nu poate surmonta acest număr de voturi fictive. Ca să-l parafrazez pe unul din nimicitorii României, marinarul golan Traian Băsescu, afirm că poporul nu poate vota cât pot serviciile fura! Din păcate, nu este o presupunere, ci sunt informații sigure, verificate prin multe surse… Ați văzut și în SUA cum se fură astăzi alegerile. Pentru numărătoarea voturilor, softurile au fost programate ca la fiecare vot pentru Trump să se înregistreze 0,75 voturi, iar la fiecare vot pentru Biden să se înregistreze 1,25 voturi. Ce să vă mai spun? În conducerile partidelor există agenți ai serviciilor care le fac jocul și „vând meciul”. Amintiți-vă că după alegerile europarlamentare din mai 2019, a doua zi, Dragnea a fost arestat, iar noul șef al PSD a dispus să nu se mai facă numărătoare paralelă, lăsând rezultatele alegerilor la cheremul STS, iar PSD a obținut cel mai mic scor electoral din istoria lui. Când unii membri ai PSD au protestat într-o ședință că nu s-a făcut numărătoare paralelă, un „mare lider” PSD a spus: „ce mai vreți, ne-au luat înapoi ceea ce ni s-a dat în decembrie 2016!”. Scorul mic al PSD la europarlamentare a fost un pretext care să-l determine pe președintele/guvernator al colonialiștilor Johannis să treacă la asaltul pentru răsturnarea de la putere a PSD și aducerea guvernului minoritarului etnic Orban, care numai la români nu ține, care să nu mai fiscalizeze marile companii și bănci străine, să ia împrumuturi uriașe pe care să le dea ca biruri străinilor și să faciliteze înstrăinarea ultimelor companii românești de stat și a resurselor naturale ale poporului român.

Deci, domnule Sterie Ciumetti, eu nu sunt pesimist, ci  sunt un optimist ceva mai bine informat și, în actualele condiții istorice, nu văd posibilitatea ca d-na Șoșoacă să fie lăsată să obțină un succes de asemenea anvergură încât să ajungă președinte al României. Regret că trebuie să spun acest lucru. Dar asta nu înseamnă că tot ceea ce face doamna Șoșoacă nu este foarte important. Cred mai degrabă că la președinția României ar avea șanse agentul Germaniei de la Timișoara, acel evreu pe nume Fritz.

S.C.: Olandezii se revoltă viguros împotriva măsurilor restrictive Covid-19. În Franța se discută despre o lege prin care să se interzică vorbitul în autobuz. Londra intră într-un ”lockdown” mai strict, Spania închide și ea provincii declarate „roșii”, iar de bine de rău în România se vorbește despre deschiderea școlilor. Unele voci mai naive vorbesc despre o încheiere a pandemiei în vară. Alte voci, mai pesimiste, dar realiste, spun că pandemia nu se va termina niciodată. Cum vedeți dvs. situația, are ea un sfârșit previzibil, sau va fi un ciclu repetitiv în fiecare an, cu restricții relaxate în perioada călduroasă și revenirea la restricții mai stricte în toamnă-iarnă?

C.L.: Pandemia aceasta este o criză temporară a momentului istoric. Ea a fost declanșată pentru a putea fi stopată ascensiunea economică excepțională a SUA, datorată politicii reformiste a președintelui Trump și a îndiguirii globaliștilor „iluminați”, cărora li s-au luat o parte din pârghiile de control asupra guvernului american. Totul s-a făcut pentru a putea fi înlăturat președintele Trump. În condițiile continuării ascensiunii economice favorabilă poporului, nu-l puteau schimba pe Trump. L-ar fi votat și electoratul „democraților”. Apoi, fără pandemie nu se putea introduce votul prin corespondență, cel mai ușor de fraudat. Statul paralel poate trimite câte scrisori cu voturi trebuie ca să câștige omul lor. Nu ai cum să le verifici, iar cei care ar trebui să le verifice sunt oamenii statului paralel/serviciilor, care vor să controleze puterea și bogăția în folosul lor, nu al poporului american.

Pandemia a fost și este exacerbată de conducătorii unor state, care se folosesc de ea pentru a stăpâni mai ușor popoarele lor, iar marii globaliști ai lumii, acționarii Big Pharma, au făcut din ea afacerea secolului, încasând sume colosale din vaccinarea populației Globului, cu deosebire a celei din zona de influență euro-atlantică, unde au reușit să alunge de pe piață vaccinurile concurente și să le promoveze doar pe ale lor. Nu am studiat foarte atent cine a promovat alte vaccinuri decât cele produse de Big Pharma, dar am auzit de Ungaria, care cumpără vaccinuri din Federația Rusă și din China. Ungaria este o țară care și-a conservat suveranitatea, ia deciziile care-i sunt realmente folositoare, nu admite colonialismul și își asigură și garanțiile de securitate pe termen lung, întreținând relații cordiale și cu Rusia și cu China, de pe urma cărora are beneficii. Mă refer la credite cu dobânzi mult mai mici decât cele ale sistemului bancar occidental și investiții, acestea nefiind condiționate de nimic. Noi ne împrumutăm de ani de zile la FMI și la alte bănci occidentale și am fost și suntem obligați de mai marii noștri din Occident să lichidăm întreprinderi ale statului, ca ei să absoarbă forța de muncă disponibilizată, obligați să cedăm bănci și întreprinderi rentabile, să le dăm resursele naturale pe redevențe simbolice etc. etc.

Ca urmare, eu nu văd în această pandemie cea mai mare nenorocire a poporului român, cu deosebire a etniei române. Eu văd colonialismul jefuitor și dominația minoritarilor asupra României ca cele mai mari rele ale poporului român în acest moment. Asta nu înseamnă că globaliștii, care și-au dovedit în mod repetat criminalitatea, nu pot oricând să scoată pe piață noi boli făcute în laboratoare pentru a îngenunchea complet popoare întregi. Dar și asta are o limită. Globaliștii au și interese economice foarte mari, care pot și ele să fie afectate de pandemii pe care ei să nu le mai controleze, deci, le este și lor frică de ceea ce pot să facă.

Dar, ca să mă apropii și mai mult de întrebarea dvs., eu cred că a fost o decizie a stăpânilor privitor la nevoia unor relaxări în România. A fost detectată o stare de încordare la nivelul societății, un nivel de conștientizare a populației cu ceea ce i se întâmplă mult mai mare decât în trecut și s-a apreciat că nemulțumirile nu trebuie exacerbate, mai ales în condițiile scăderii nivelului de trai, prin scumpirea vieții și stoparea creșterilor salariale și a pensiilor. Președintele Johannis, sluga colonialiștilor, și-a luat cu bine ultimul mandat, i-a avansat pe cei care controlează puterea și alegerile și vrea liniște. Să meargă la schi, să fie vizitat de băieți frumoși, să-și trăiască bogăția. Lumea a început și se termină cu el… n-are copii… după el potopul…

S.C.: Este corupție la Cotroceni?

C.L.: Bineînțeles!

S.C.: Dați-ne un exemplu.

C.L.: Da, să-l dăm doar pe cel referitor la banii negri care ajung la Cotroceni din sumele pe care ONU le achită pentru cele 80 de cadre de securitate pe care le trimite SPP-ul. ONU plătește  statului român 100.000 $/lună pentru fiecare cadru SPP. Din vremea președintelui Băsescu s-a făcut un sistem prin care în contul statului intră doar 70.000 $, iar diferența ajunge la Cotroceni. Nu cred că ajunge la femeile de serviciu, ci la șefi. Sunt sume foarte mari și este un singur exemplu. Nu pot să spun mai multe. Și așa mă dușmănesc destui. Să zicem că ceea ce v-am spus sunt doar zvonuri, nu sunt informații, poate că nu este adevărat și să mai zicem tot ce ar mai trebui să spun pentru a-i liniști pe cei care ar putea fi presupușii corupți de la Cotroceni…

S.C.: Ce părere aveți despre afirmațiile ideologului naționalist Mihai Șerban, care scrie:

„În înțelegerea noastră a lumii și a istoriei, politica este fundamental o extensie a empirismului rasial. Este determinată de potențialul genetic al unui neam influențat de luptele sale de-a lungul veacurilor și al cărui mod de a gândi și de a acționa, întru prezervare și continuitatea sa, este rezultatul unei evoluții istorice unice. Însă, așa cum potențialul nu este totul, nici politica necultivată nu poate produce nimic bun. Este o lucrare de conștiință care dezvăluie oamenilor ponderea dificultăților și a provocărilor. Un naționalist va avea întotdeauna, prin definiție, o comunitate națională de apartenență. Din motivul evident că o comunitate națională din Europa nu este decât o extindere biologică deosebită a rasei albe, înmulțită în neamuri. Orice naționalist aparține, prin urmare, unei națiuni implicite, așa cum aparține unei familii implicite. Din această cauză, singurul referent „patriotic“, poluat și diluat de atâtea atacuri semantice, nu mai oferă nici o garanție cu privire la integritatea comunității naționale în sine. Am văzut cum, în numele „ideii patriotice“, națiunea reală, realitatea concretă, biologică a fost slăbită treptat prin intoxicare de către forțele cosmopolite, până la a ajunge ceva imposibil de definit. Nu mai găsim un singur inamic al națiunii care să nu se fi pretins patriot înainte să comită o crimă împotriva națiunii. Dacă aveți posibilitatea, cereți unui englez, francez sau german să formuleze ce înțeleg ei prin națiune, neam, patriotism?! Astfel veți înțelege, la modul cel mai brutal, încotro ne îndreptăm și noi dacă nu intervenim la timp.

Vrem nu vrem, a venit timpul să vorbim despre noi și realitatea noastră: naționalismul este singura valoare protectoare a umanității albe, adică un principiu unificator. Și, ca rezultat, este și un socialism pe scara rasei albe. Această rasă albă este astăzi victima celor mai violente atacuri interne și externe și este amenințată cu dispariția în Occident. Biserica, fie Occidentală sau Răsăriteană, nu arată nici un fel de opoziție la acest genocid programat, Vaticanul devenind principalul promotor al acestei înlocuiri, începută oficial în 1965. Prin urmare, naționalismul explicit sau implicit anti-rasist sau anti-xenofob nu este doar contra-revoluționar, ci și trădarea în sine.”

C.L.:: Mihai Șerban este profund și pune degetul pe unele dintre rănile rasei noastre. Rasele și etniile sunt lăsate pe Pământ de Creator. În timp, conștiința rasială și națională s-a cristalizat. Savanții sociologi și psihologi au stabilit că în era globală conștiința rasială și națională nu dispare. Globaliștii, puternici, bogați și ambițioși vor să supună totalmente rasa albă, de unde vine cea mai mare opoziție față de controlul puterii mondiale de către evrei, pentru că toți liderii iluminaților sunt evrei. Așa s-a ajuns ca asupra lumii albe euro-atlantice să fie deversate mase mari, de zeci de milioane de colorați, de diverse alte rase. Ei slăbesc unitatea civilizațională a albilor, iar evreii și-au luat măsuri ca ei să nu fie afectați. Evreii își conservă extraordinar de bine identitatea etnică, fapt pentru care sunt de apreciat. În paralel, propovăduiesc celorlalte rase și etnii să nu facă precum fac ei. Este o tactică veche a lor. Amintiți-vă că fondatorii evrei ai creștinismului au propovăduit că dacă primești o palmă să întorci și celălalt obraz celui care te pălmuiește. În același timp, tot evreii sunt cei care și-au impus lor înșiși modul de acțiune „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte!”.

Președintele Donald Trump, care va rămâne un mare erou, să sperăm că nu unic, i-a devoalat foarte bine pe iluminați, în toată mizeria pe care aceștia au deversat-o asupra SUA. El a arătat răul cu degetul, doar că nu a menționat etnia lor, cunoscută de altfel.

Cum au ajuns din nou iluminații să stăpânească SUA, prin păpușa lor semi-senilă, cu fizionomie tipică începutului de atrofie corticală, care sfârșește în Alzheimer, Joe Biden, între primele măsuri care au fost legiferate a fost și cea de dărâmare a zidului cu Mexicul, prin aceasta încurajându-se clar migrația ilegală a milioane și milioane de colorați către SUA, care au menirea să-i contracareze și să-i „topească” pe vechii americani albi, urmașii coloniștilor europeni care au construit țara, libertățile și prosperitatea la care vor să vină în valuri sărăntocii din Africa, Asia și America Latină. La scară mai mică, același lucru s-a încurajat și de către globaliștii europeni din UE. Este o mare porcărie. Nu mai insist. Sunt foarte multe de spus despre aceste aspecte. Și la noi în țară, în deplinul secret ținut de autorități, vin mii și mii de emigranți pe care statul îi întreține și îi încadrează social. Guvernul se plânge că nu poate mări pensiile, nici măcar cu rata de inflație, dar aruncă banii pe tot felul de venetici.

SC: Cum credeți că ar trebui să reacționeze lideri politici sau persoane publice când sunt acuzate de rasism, legionarism sau alte etichete? Poate ar trebui să avem dezbateri publice în care putem aduce argumente care să susțină realitatea, adevărul că legionarii au fost oameni de mare valoare și că a-ți apăra rasa de care aparții este ceva firesc, nu înseamnă ceva rău și nu înseamnă că propui lichidarea altor rase. Ce părere aveți?

C.L.: Acuzațiile de rasism și legionarism pe care le formulează loazele globaliste din România și din institutul anti-românesc „Ellie Wiesel”, sunt făcute cu tâlc, aducându-i pe împricinați în zona legislației antisemite la care ne-am mai referit, pentru a-i intimida.

A fi legionar ar trebui să fie o mândrie, pentru că în perioada interbelică legionarii erau cei mai buni dintre români, aveau o morală exemplară, aveau în rândurile lor pe cei mai mulți dintre marii oameni de știință și cultură din România și începuseră să pună temelie trainică unei societăți curate a românilor pentru români și să elimine formele de înrobire a poporului de către străini, alogeni, minoritari și români șmecheri, care, cu toții, se îmbogățeau prin diverse speculații ale muncii românilor. Dar, a explica aceste adevăruri istorice românilor înseamnă a intra în coliziune cu legislația regimului politic ticăloșit și antiromânesc al zilelor noastre. Deci, dezbaterile politice pe aceste teme vor fi imediat taxate și o să sară profitorii de la Institutul „Ellie Wiesel” cu plângeri penale, cu propagandă și cu noi false argumente că în România renaște legionarismul, pe care unii nemernici îl asimilează cu nazismul și fascismul, împotriva cărora există legislație internațională, pentru a putea reprima legionarismul real și unele persoane incomode, naționaliste, care sunt acuzate fără temei că sunt legionari.

Eu am arătat, cu alte prilejuri, că activitatea Mișcării Legionare a fost examinată în cadrul Tribunalului de la Nürnberg și nu a fost asimilată nici cu nazismul, nici cu fascismul și nici nu a fost acuzată de crime de război sau de altă natură. Toate acuzațiile ulterioare, cu deosebire evreiești sunt neavenite, false, rău-intenționate și n-au nimic a face cu știința istorică. Cu toate acestea, asasinii României profunde i-au inclus în legislație pe legionari ca fiind naziști și fasciști și continuă să-i prigonească cumplit. Dar evreii, cei care au inspirat această legislație, n-au avut în vedere trecutul Mișcării Legionare, nici pe cei câțiva nonagenari  supraviețuitori ai pușcăriilor antonesciene, regale și judeo-bolșevice prin care au suferit. Inspiratorii legislației anti-românești  promovată au în vedere să blocheze cu orice preț renașterea poporului român, care nu are alt model mai curat decât cel legionar. Orice mișcare naționalistă românească este imediat taxată a fi „legionară” și se trece la represiune. O mizerie imensă și, cu regret, trebuie să spun că prea mulți români sunt indiferenți față de această situație, în mare parte și din cauza necunoașterii istoriei reale și „injecțiilor” cu clișee false despre legionari pe care le face presa ticăloșită din România. De aceea, domnule Sterie Ciumetti, apreciez eu munca dezinteresată pe care o faceți pentru a susține site-ul „Incorect Politic”, prin care susțineți ideile patriotismului național românesc.

Cât despre cum ar trebui să reacționeze liderii politici față de situațiile abordate de noi, în rândurile de mai sus și cu alt prilej, cred că așteptări nu putem avea deocamdată decât eventual de la liderii A.U.R. În perioada 2017-2019, civilii din PSD, Dragnea, Vâlcov, Ștefănescu, Iordache, Pleșoianu și alți câțiva au încercat să promoveze unele măsuri legislative deosebit de utile poporului român, dar au fost reprimați și eliminați din joc. PSD-ul actual este condus exclusiv de oamenii SRI-ului și a fost adus la ascultare de sistemul globalist prin  intervenția directă a neo-marxistului António Guterrez, fostul președinte al Internaționalei Socialiste și actual secretar general al ONU, care le-a impus să devină „frecventabili”, să abandoneze orice fel de discurs naționalist și să susțină cauza globalismului, decadent, spun eu. De aceea, pe PSD nu se poate conta nicicum, cât despre liberali, USR și unguri, ei sunt controlați din scurt de partea murdară a serviciilor secrete, fiind astfel răul cel mare al României.

Demersul principal care ar trebui făcut este unul de convingere a opiniei publice și a clasei politice de necesitatea abrogării legislației antisemite, cu toate prevederile ei oneroase. Poate că acum, cu Johannis, Orban, Hellwig, Fritz, Clotilde, alții ca ei și cu Kövessy la butoanele de represiune ale procuraturii UE, va fi mai greu. Dar trebuie începută conștientizarea acestei nevoi pentru a descătușa inițiativa naționalistă românească și a o scoate de sub „sabia lui Damocles”, care o amenință continuu. Apoi, mai trebuie și multe altele, despre care, poate, vom vorbi cu alt prilej.

SC: Vă mulțumesc, este absolut revigorant să văd că mai sunt profesori în țara asta care au conștiința vie, românească și care au curajul să spună adevărul. Doamne ajută!

2 comments

 1. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Lucrurile s-au complicat foarte mult. Deja au început atacurile dintre liderii celor două partide.
  Ninel Peia a prezentat pe pagina sa de facebook faptul că adevăratul președinte al AUR, este Marius Lulea. Acesta vorbește și despre orientarea sexuală a lui George Simion. Adio familie tradițională și credință creștină. https://www.facebook.com/peia.ninel

 2. Distinsi si-incununati cu laur
  Parlamentari grupati in AUR_

  Caci simplul fapt ca-n Parlamentul
  Acestei Tari traim momentul
  De-a va vedea intrand pe porti,
  Ca Lazar inviat din morti

  (Dand semn clar de redesteptare
  A constiintei nationale)
  Pe voi, stimati compatrioti,
  E-o-incununare pentru toti!

  Si voua, celor ce acum
  Conduceti AUR-ul pe-un drum
  La-al carui capat noi speram
  Cu totii sa ne bucuram,
  Din plin, c-a noastra natiune
  E demna iarasi de-al ei nume_

  Noi azi, din inima, fierbinte
  Va adresam o rugaminte,
  Ca patriei utili sa-i fiti
  Prin tot ce faceti si vorbiti:

  _Sa nu uitati prea repejor
  Ca nu-i pe lume vreun popor
  Atat de jalnic si misel,
  Incat sa nu vrei pentru el
  Sa mori in fiecare zi,
  Devreme ce ii apartii!

  Asa cum zis-a intr-o carte,
  Cand isi golea in scris desaga
  De sentimente-inaripate
  Pentru-al sau Neam, odata_ Blaga…

  Dand astfel buna confirmare
  Indemnului rostit, ades,
  De-al poeziei nationale
  Voevod, ajuns azi la index,
  Ce zice: _ A Patriei Salvare
  E pentru noi SUPREMA LEX!

  ………………………………………

  Insa cum vreti voi s-o salvati
  Cand, spre a noastra consternare,
  In loc sa va aveti ca frati,
  Sunteti patrunsi de dezbinare?..

  Si-n loc s-actionati uniti,
  Cum v-ati propus la-infiintare,
  Si-al Hidrei cap azi sa-l striviti,
  Voi va-infruntati cu-inversunare?

  Facandu-ne, cu-amaraciune,
  Sa constatam cu ochii-n soare,
  Ca pentru-a performa pe lime
  Nevoie-i si de …cumpatare

  Si de un dram de modestie
  (Cand pofta rea de afirmare,
  Numita-n alte vremi _trufie,
  Va poarta pe a ei carare)…

  Dar cand se cere vitejie_
  Si de curajul necesar
  De-a tine piept in batalie
  Oricarui aprig adversar:

  Intocmai cum facu Diana,
  Cu arcul ei bine-incordat,
  Cand sagetat-a-amarnic blana
  Balosului mistret turbat!

  Dar mai presus de-aceste toate
  Virtuti ce ne educa vrerea_
  Nepretuita Unitate!
  Fiindca doar ea face Puterea;

  Si cum puterea de unire
  Legata-i , precum stufu-n plaur,
  Cu mii de-ingemanate fire,
  Asa si voi, uniti in AUR,

  Sa dovediti, luand aminte,
  Lasand deoparte-orice orgolii,
  Ca unde-i Inima si Minte
  Deschisa-i calea spre victorii!

  Sa nu dati gastii care scrie
  Mascari gatite-n Sarindar,
  Motiv de deasa bucurie
  Prin conturi ori prin buzunar;

  Si nici armatei de sforari
  Ce prin servicii stau la panda
  Ca nu cumva, tragand de par,
  Prea tare coarda sa se-intinda…

  Ca Sefii lor din Washington,
  Berlin, Paris ori Tel Aviv
  Sa-i scoata-acum, in plin sezon,
  La pensie _definitiv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *