Home / Internațional / Declarația de la Great Barrington

Declarația de la Great Barrington

Carolina Gunderode
Incorect Politic
Noiembrie 26, 2020

linkul general al acestei organizatii in engleza:
https://gbdeclaration.org/

declaratia :
https://gbdeclaration.org/#sign

Declarația de la Great Barrington – Great Barrington Declaration

Declarația de la Great Barrington

În calitate de epidemiologi ai bolilor infecțioase și oameni de știință cu specializare pe sănătatea publică, suntem foarte îngrijorați în legătură cu impactul nociv pe care actualele politici COVID-19 îl au asupra sănătății fizice și psihice. Recomandăm o abordare pe care o numim Protecție Concentrată.

Suntem de peste tot din lume, atât de dreapta cât și de stânga. Ne-am dedicat carierele țelului de a proteja oamenii. Politicile curente de carantinare produc efecte devastatoare asupra sănătății publice, atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Rezultatele (și ne limităm aici la doar câteva) includ rate mai mici de vaccinare a copiilor, înrăutățirea situației bolilor cardiovasculare, testări mai puține pentru depistarea cancerului și un declin al sănătății mintale – toate ducând la o mortalitate în exces în anii următori, cei din clasa muncitoare și cei tineri fiind afectați cel mai grav. Ținerea elevilor și studenților în afara școlilor este o mare nedreptate.

Continuarea acestor măsuri până când apare un vaccin va provoca daune iremediabile, iar cei care sunt mai puțin privilegiați vor suferi disproporționat de mult.

Din fericire, putem înțelege din ce în ce mai mult acest virus. Știm că vulnerabilitatea fatală din cauza COVID-19 este de mai bine de o mie de ori mai mare în rândul celor bătrâni și bolnavi decât în rândul celor tineri. De fapt, pentru copii, COVID-19 este mai puțin periculoasă decât multe alte rele, inclusiv gripa.

Pe măsură ce imunitatea crește în rândul populației, riscul infectării devine pentru toți mai mic – inclusiv pentru cei vulnerabili. Știm că, în final, toate populațiile vor obține imunitatea de turmă – adică punctul la care rata noilor infectări este stabilă – și că acest lucru poate fi ajutat (dar nu este dependent) de un vaccin. Scopul nostru, deci, ar trebui să fie acela de a minimiza mortalitatea și suferința socială până când obținem imunitatea.

Abordarea cea mai înțeleaptă și blândă, care pune în balanță riscurile și beneficiile obținerii imunității de turmă, este să permitem celor care au un risc minim de moarte să-și trăiască viețile în normalitate și să consolideze imunitatea la virus prin infectare naturală. În același timp, trebuie să protejăm mai bine pe cei care au riscul cel mai mare. Aceasta este ceea ce numim Protecție Concentrată.

Adoptarea de măsuri pentru a-i proteja pe cei vulnerabili ar trebui să fie scopul central al politicilor de sănătate publică vizavi de COVID-19. De exemplu, casele de bătrâni ar trebui să folosească personal care a obținut imunitatea și să facă frecvent teste PCR celorlalți lucrători și tuturor vizitatorilor. Rotația personalului ar trebui să fie minimizată. Pensionarilor care trăiesc acasă ar trebui să le fie livrate cumpărăturile la domiciliu. În măsura în care este posibil, ar trebui să se întâlnească cu rudele în aer liber, nu în interior. Se poate și este perfect în aria și capabilitățile celor specializați în sănătate publică să pună

în aplicare o listă comprehensivă și detaliată de măsuri, inclusiv de abordări pentru gospodăriile multigeneraționale.

Celor care nu sunt vulnerabili ar trebui să li se permită imediat să își reia viața obișnuită. Pentru a scădea pragul imunității de turmă, toată lumea ar trebui să recurgă la măsuri simple de igienă, precum spălatul mâinilor și statul acasă al celor care se simt rău. Școlile și universitățile ar trebui să fie deschise pentru predarea la clasă. Activitățile suplimentare, precum sporturile, ar trebui să fie reluate. Adulții tineri care au risc scăzut ar trebui să poată lucra în mod normal, nu neapărat de acasă. Restaurantele și alte afaceri ar trebui să fie deschise. Artele, muzica, sporturile și alte activități culturale ar trebui să se reia. Cei care sunt mai expuși riscului ar trebui să poată participa dacă își doresc, în timp ce societatea ca întreg se bucură de protecția oferită celor vulnerabili de cei care și-au obținut imunitatea.

Pe data de 4 octombrie 2020, această declarație a fost scrisă și semnată la Great Barrington, Statele Unite, de:

Dr. Martin Kulldorff, profesor de medicină la Universitatea Harvard, biostatistician și epidemiolog cu expertiză în detectarea și monitorizarea erupțiilor de boli infecțioase și evaluarea siguranței vaccinurilor.

Dr. Sunetra Gupta, profesor la Universitatea Oxford, epidemiolog cu expertiză în imunologie, dezvoltarea vaccinurilor și modelarea matematică a bolilor infecțioase.

Dr. Jay Bhattacharya, profesor la Școala de Medicină a Universității Stanford, fizician, epidemiolog, economist specializat în sănătate și expert în politici de sănătate publică axate pe boli infecțioase și populații vulnerabile.

Semnați declarația

Translation by Tudor Smirna

One comment

 1. Cordiale multumiri redactiei pentru expunerea declaratiei care a rasculat savantii din intreaga lume , mai ales USA !
  Vreau, din lipsa de energie , sa expun si acest comentariu ce l-am expus tocmai la Justitiarul cu observatii importante !
  caroline gunderode
  Your comment is awaiting moderation.
  Posted noiembrie 26, 2020 at 9:46 AM

  REMDESIVIRUL ESTE UN MEDICAMENT CU EFECT BENEFIC ZERO, IN SCHIMB ITI OMOARA RINICHII SI INIMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VACCINUL CARE NE MODIFICA ARN-UL – ASTA ASA ZIS “MODERN”, E FACUT FARA APROBAREA NOASTRA SAU A VREUNUI OM DE STIINTA AUTENTIC !!! ACEST GEN DE VACCIN ESTE INTERZIS DE CAND LUMEA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SA-SI IA DORU BUCSU SI REMDESIVIRUL SI VACCINUL IN STIL NOU CARE NE MODIFICA ADN-UL , SI SA SI LE BAGE IN CUR !

  NOI ROMANII NU AVEM NEVOIE DE DEZINFORMAREA LUI DORU BUCSU !

  DECE NU PUBLICATI SAVANTII PLANETEI, MAESTRE MARIUS ALBIN MARINESCU ?
  L-AM CITIT AICI CU MARE GRATITUDINE PE SAVANTUL NOSTRU SUPEREMINENT, PROF VASILE ASTARASTOAIE !
  VA FELICIT SI VA MULTUMESC IMENS PENTRU ACEASTA PUBLICARE !
  DAR SA VA VAD CA-L BAGATI ALATURI DE ACEST DIAMANT AL STIINTEI SI AL ETICII MEDICALE ROMANESTI, PE ACEST DEZINFORMATOR, OM FARA DE VALOARE, MA FACETI SA MA CUTREMUR !

  ASTEPT INTERVENTIA DOMNIEI VOASTRE SPRE A-L CORECTA PE ACEST IGNORAMUS DEZINFORMATOR !

  CE ASA MARE DILEMA ?

  SAVANTII AUTENTICI MISUNA PE YOU TUBE , CAND NU I-AU STERS INCA LEPRELE PLANETEI SI DEZINFORMATORII PLATITI DE GENOCIDARII PLANETEI !

  VEZI-L PE PROF UNIV, MEDICUL LEGIST , KLAUS PUSCHEL, LEGIST CA SI PROF ASTARASOAIE, CARE DECLARA CA DESI A FACUT FOARTE NUMEROASE NECROPSII, PANA IN CLIPA ASTA, NU A GASIT NICI MACAR UN DECEDAT EXCLUSIV DE COVID 19, DE SARS-COV-2 !

  A LA VOTRE , MAESTRE !
  ASTEPT !
  J’ATTENDRAI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *