Home / Știrea zilei / De ce sunt intelectualii lași?

De ce sunt intelectualii lași?

Incorect Politic
Noiembrie 7, 2023

De ce sunt intelectualii lași?

Via Certitudinea:

Ediția din data de 5 noiembrie 2023 a emisiunii COLOCVIILE ARS VERBA

Tema emisiunii: „De ce sunt intelectualii lași?”

Invitat special: istoricul Gică MANOLE

Invitat permanent: Miron MANEGA – certitudinea.com

Realizator: Daniela GÎFU

7 comments

 1. Intelectualii nu sunt lași. Au fost convinși de argumentele jidănești într-o confruntare de idei.

 2. Mai multă minte are Angelina Jolie

 3. Maestrul Gică Manole a cam dat-o prin praf. A început să vorbească despre „unii” intelectuali – deci, NU TOȚI -, care ar fi lași, dar a făcut, apoi, o extrapolare ilicită, vorbind, mereu, de „intelectualii lași” – adică i-a băgat, pe toți, în aceeași oală cu Cioroi-anus Îmbuibastul, cu Liicheanu-Licheaua, cu Pleșu-Țiganu, cu Ioan Aurel Pop Arivistul ș.a. De asemenea, a bălmăjit-o în legătură cu holocaustul. Da, în România nu a fost holocaust, zice Gică Manole. Dar, în alte părți a fost Holocaust, cu Hî mare?! Despre asta istoricul nostru din Botoșani nu ne spune nimic: mister! Mare mister! Ba, din omisiunea lui s-ar deduce că ar fi fost! Cum să fi fost în alte părți, dar în România nu?! S-ar fi împiedicat Hitler și Germania de România? Și nici nu mai știa numele președintelui izraelian care zisese că „România a salvat cinci sute de mii de evrei” – de fapt, acela zisese de patru sute de mii.
  Sau a ținut minte că marele prinț Alteța Sa Regală Radu Duda-Coaptă a zis cu morgă regală, la televizor, că „să nu se uite că Regele Mihai i-a întors, de două ori, spatele lui Hitler”! Evident cînd a trebuit să iasă pe ușă! Ați auzit ce mare act de vitejie făcuse pîrțîngăul de ex-rege Mihai?! Care, de jure, nu fusese niciodată rege, fiindcă fusese uzurpat, în vremea regenței (cf. https://curentul.net/2012/04/24/turpitudinea-ex-regelui-mihai/), de „tatăl” său, Carol al II-lea, care, de fapt, nu-i fusese tatăl adevărat, căci „regele Mihai I” fusese un bastard, pe care curva de mă-sa îl făcuse cu instrutorul ei de călărie, din Grecia, care o călărise și pe ea, nu numai calul ei?! De aceea se născuse „prematur” – la 7 luni, dar de cinci kilograme!!! Motiv pentru care fusese scos cu forcepsul, care-i rănise bolta palatină și fusese operat de cîteva ori, dat tot fonfăit a rămas! Și motiv pentru care fusese poreclit, de către Pamfil Șeicaru, „Mihai Viteză”, iar presupusul său tată, Carol al II-ea, a trimis-o pe nevastă-sa, „Regina Elena”, la mă-sa, fiindcă fusese o curvă și i-a interzis să mai calce în România!
  Oricum, istoricul nostru Gică Manole a uitat să menționeze că acuza adresată de jidovime mareșalului Ion Antonescu cum că „i-ar fi holocaustat pe evrei” trebuia adresată, mai întîi, regelui Mihai, căci el semnase decretele regale privind restricțiile referitoare la jidovi.
  Liviu Rebreanu, care scrisese unele articole contra sovieticilor, a fost asasinat. Constantin Tănase, care cîntase unele scheciuri contra sovieticilor – „Davai ceas, davai palton!” – fusese asasinat. Despre aceste asasinate nu s-a scris în istoira noastră. Elita intelectuală a României a fost încarcerată și a fost exterminată, în cea mai mare parte, de către Puterea iudeo-bolșevică înstaurată după 1945!
  Istoricul Gică Manole îi dădea cu pașoptiștii patrioți, curajoși, victorioși etc., dar a uitat – dacă a realizat, cumva – să precizeze că ei au acționat – cum aveau să anticipeze și să teoretizeze Marx și Lenin – într-o etapă de criză politică europeană, de instabilitate politică în toate țările, situație favorabilă, cum indica Marx, realizării revoluției și, deci, a schimbării situației dominate de absolutismul feudal. Dar, după ce situația de criză a fost înlăturată și s-a reinstaurat ordinea impusă de autoritățile reacționare, contrarevoluționare, pașoptiștii au fugit care-încotro, unii – ca Nicolae Bălcescu, care a murit sărac și bolnav de tuberculoză, fiind înmormîntat în groapa comuonă, căci nici nu i se mai știe unde-i este trupul! -, iar alții s-au adaptat și chiar au parvenit, strecurîndu-se printre evenimente, ca foarte controversatul Ioan Eliade Rădulescu.
  Așadar, a vorbi de „lașitatea intelectuialilor”, așa ca eseu școlăresc la TV, este o glumă… istorică. Finalul emisiunii a fost spălat de Miron Manega prin precizarea că în Parlamentul Franței s-a pus în dezvbatere un proiect de lege care îi condamnă la ani grei de pușcărie și la amenzi uriașe pe toți cei dare critică, înjură sau cer ca Israelul să fie anihilat. Și și-a exprimat speranța că francezii nu vor vota acest proiect.
  Eu sunt sigur că îl vor vota! Recent, a fost băgat la închisoare Vincent Reynouard, directorul revistei Rivarol, în baza sceleratei legi Fabius-Gayssot (după care a fost copiată de lichelele din România O.U.G. nr. 31/2002).
  După ce se va vota această nouă lege liberticidă, să vădem ce va mai perora Gică Manole despre lașitatea intelectualilor francezi!

 4. Pentru toti cititorii: accesati site-ul antiglobalist http://www.StopWorldControl.com. Subtitluri in mai multe limbi la alegere.

 5. daca ei ar simtii ca fac parte din popor, l ar iubii si l ar apara!

  • Problema e: poporul îi apără pe ei? Așa cum am mai spus jidanii îi apără pe ai lor, oricât de mizerabili sunt. De-aia a și prins comunismul atât de bine la europeni și de-aia snu reușim să scăpăm de jidani lipsă de solidaritate și conflictul între diversele pături sociale. Golden Dawn din Grecia fac închisoare degeaba pentru că niciun grec nu i-a apărat, deși Golden Dawn erau singurii care au protestat împotriva mizeriei comise contra Greciei prin falimentarea țării de către jidanii de la Goldman Sachs (și au spus asta public).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *