Home / Actualitate / Cu drag!

Cu drag!

Incorect Politic
Mai 28, 2022

Cu drag!

Cu drag!

Via STRATINFO:

Cu drag!

Remarc ceva de câteva zile. Oamenii de rând încep să capete un soi de raport inter-social organic, bazat parcă pe fraternitate, pe întrajutorare. La magazin, la poștă, la veterinar, la peco, etc. Tot aud, cu drag, pentru nimic, Doamne ajută, vă putem ajuta cu ceva…

Ce să fie, oare?

Vreau să interpretez din perspectiva pozitivă. Atât de călărită este țara, din toate punctele de vedere, încât a născut o formă de rezistență prin unirea populară. Oamenii de jos încep să devină gospodarii unei noi construcții de rezistență prin inversarea dinamicii ingineriei sociale, a căror rezultate trebuiau să coincidă cu destructurarea relațiilor dintre oameni.

Poate că se întâmplă ceva necontrolat și la care nu se aștepta sistemul. O formă de renaștere națională prin intermediul relațiilor dintre oamenii, dincolo de ceea ce se urmărește prin colonizarea economică, prin cultura individualismului.

Mihnea Codrescu

One comment

  1. … am observat (dupa ani de absenta) ca ti se spune “cu drag” in situatiile in care (de cand ma stiu..) se spunea “cu placere”!
    Parca e preluat din reclama cu mancare de acum cativa ani…
    Nu prea vabd cum sa-ti pice “drag” un necunoscut…. gestul facut pentru un strain poate fi facut cu placere fiindca ne bucuram sa facem bine – e vorba de ce simti fata de ce faci tu…. dar “drag”-ul este in relatia semnificativa, ne-ocazionala cu altcineva.
    … nu receptionez ca sincera o astfel de afirmatie din partea cuiva intalnit prima data, cu atat mai mult cu cat comunicam intr-o intalnire lucrativa cand eu platesc iar celalalt primeste salariuu ca sa-mi asigure serrviciul sau sa-mi livreze marfa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *