Home / Actualitate / Constantin Dudu Ionescu – omul firmei ELBIT Israel propulsat de Iohannis în vârful structurilor informative ale statului

Constantin Dudu Ionescu – omul firmei ELBIT Israel propulsat de Iohannis în vârful structurilor informative ale statului

Incorect Politic
Mai 9, 2023

Constantin Dudu Ionescu – omul firmei ELBIT Israel propulsat de Iohannis în vârful structurilor informative ale statului

Via National:

Acum, dacă începând cu data de 3 mai, unul ca Marius Indrieș coordonează formarea viitoarei ”structuri de elită” a poliției judiciare care urmează să facă ”verificările ANABI” pentru Direcția Națională Anticorupție, chiar că orice este posibil!

Chiar și ca ditamai consilierul prezidențial Constantin Dudu Ionescu să fie cu adevărat ”Fantomă” a Diviziei TEVEL. Numai că, ghinion, nu este! Ci doar un alt ”idiot util” de la vârful statului român care își închipuie, la primul pahar de dimineață, că este cine știe ce ”sculă pe basculă”!

Pe ce ”mână moartă” merge Iohannis?

”Ceaiul” de dimineață…

Ce este drept, din postura de consilier prezidențial, Constantin Dudu Ionescu poate fi perceput drept cel mai avansat ”pion” pe ”tabla de șah” pe care marile puteri străine joacă soarta ”Coloniei”…

Mai ales că Dudu, cel care își bea ”ceaiul” de dimineața cu celălalt ”garant” al securității naționale de la Palatul Cotroceni, generalul Ion Oprișor nu este, totuși, un simplu consilier prezidențial.

CSAT, ”jucăria” cuplului Ionescu – Oprișor

 

Ci chiar, conform fișei postului, ultima linie de apărare a securității statului român! Omul care, din postura de ”șef suprem” al Departamentului Securității Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale, conduce de facto și Oficiul pentru Informații Integrate – OII. Structură concepută ca un fel de ”oală informativă”, în care toate instituțiile statului român – în frunte cu chiar serviciile secrete! – ar trebui să toarne ”la comun” informațiile obținute. Mai ales cele de primă mână cu privire la posibilele vulnerabilități identificate contrainformativ la adresa securității naționale, prin intermediul Comunității Naționale de Informații – CNI.

Conducerea Oficiului pentru Informații Integrate, asigurată de către consilierul prezidențial Constantin Dudu Ionescu având apoi de îndeplinit sarcina expresă de ”planificare a nevoilor de informații pentru Securitate națională, prin intermediul Planului Național de Priorități Informative”.

Ciucă a uitat ”studiul de costuri” pentru PATRIOT

Ca și ”realizarea de produse analitice integrate destinate beneficiarilor legali, pe baza informațiilor transmise de structurile componente ale Comunității Naționale de Informații”.

”Mâna moartă”

Numai că, deși atât Comunitatea Națională de Informații, cât și Oficiul pentru Informații Integrate și chiar Consiliul Suprem de Apărare a Țării sunt deja, de prea multă vreme, cele mai ”iohanniste” structuri ale întregului stat român, iată că, ghinion, ”integrarea informativă” scârțâie din toate încheieturile.

Mai ales că, odată cu intrarea pe ”turnanta” finalului de mandat prezidențial al lui Klaus Werner Iohannis, ”lanțul de iubire” dintre aceste structuri nu doar că ”a ruginit”, dar chiar s-a rupt cu totul!

Astfel că, la acest moment operativ zero, deja s-a revenit la ”punctul mort”… Cel în care serviciile secrete românești- în totalitatea lor –  contribuie la ”oala comună” a ”paharnicului Dudu” doar cu informații de mâna a doua! Și doar pentru a bifa astfel, strict din punct de vedere cantitativ, participarea obligatorie la cerințele Comunității Naționale de Informații și mai ales a Oficiului pentru Informații Integrate.

Informațiile cu adevărat vitale fiind păstrate de fiecare structură în parte. Prietenii știu de ce! Unii șefi de servicii secrete preferând să apeleze la această strategie vădit păguboasă pentru securitatea națională, doar pentru a nu cădea astfel propriile informări și în mâinile ”dușmanilor” de la alte structuri. Iar alții pentru că știu că, pur și simplu, ”plicurile lor galbene” oricum nu mai ajung și la cunoștința președintelui Klaus Werner Iohannis. Cel mai relevant exemplu în acest sens fiind cel al Direcției Generale de Informații a Armatei.

Iar în tot acest timp, nimeni, dar absolut nimeni de la vârful Comunității Naționale de Informații sau Oficiului de Informații Integrate nu își asumă punerea sub ochii tot mai ”morocănosului” Iohannis și a mapelor informative ”negative”.

Oficiul lui Dudu Ionescu devenind astfel adevărata ”mână moartă” cu care președintele României semnează ”în orb” cele mai importante decizii privind securitatea națională.

Răzvan Ionescu, ”păstrat în funcție” de șeful DSN

Însă prin această ”pasivitate” dusă deja la extrem, Constantin Dudu Ionescu trage încă speranțe că oricând poate fi bun de ”soluția de rezervă a unui premier tehnocrat”…

Oricum, nu trebuie totuși uitat că o altă miză uriașă în lumea comunității naționale de informații este cine face ”mapa” președintelui. Numai că Dudu se ferește ca de tămâie să adauge ”la mapă” fie și cea mai mica informație care l-ar putea deranja pe președinte pe persoană fizică. Mai ales că se știe cât de sensibil este Klaus Werner Iohannis la acest subiect.

Astfel că, pentru a nu risca nimic, Constantin Dudu Ionescu ”merge pe burtă” și în privința celuilalt rol major pe care ar trebui să îl joace Oficiul pentru Informații Integrate. Cel de ”realizare de produse analitice integrate destinate beneficiarilor legali”. De la Administrația Prezidențială și Guvernul României, până la ministere și ANAF. Numai că OII nu își asumă nimic. Și rezultatele se văd…

Omul ELBIT…

Ajuns ”noul Dan Moldoveanu” al României, Constantin Dudu Ionescu este și principalul beneficiar al rapoartelor contrainformative destinate uzului Departamentului Securității Naționale. Și uite cum Constantin Dudu Ionescu a putut citi cu proprii ochi avertismentele contrainformative ale ofițerilor ”deplin acoperiți” care nu au uitat că, totuși, au depus jurământul militar numai în fața statului român!

Acum, ce este drept, nu va mai dura mult și se va dezvălui și ce a făcut șeful Oficiului cu aceste informații strict secrete. Mai ales cu cele privitoare la afacerile privind înzestrarea ”cu japca” a Armatei Române pe mereu una și aceeași filieră.

Mai ales că ”lumea bună” de intelligence a avut grijă să nu ”arunce” în ”oala comună” a lui Constantin Dudu Ionescu chiar toate informațiile obținute.

Astfel că un incendiar raport contrainformativ a fost ”deturnat” în ultima clipă. Fiind unul cu atât mai devastator, cu cât în documentul intrat în posesia noastră se fac referiri clare la afaceri de miliarde derulate departe nu doar de ochii opiniei publice sau a oricum debilei clase politice românești. Dar și a instituțiilor statului român care trebuiau informate tocmai de Oficiul lui Dudu…

Și din care  astăzi dezvăluim doar câteva exemple…

Cum ar fi cel prin care se atrage atenția nu doar asupra ”spolierii” fondurilor bugetare de miliarde de euro, dar chiar și a vulnerabilizării securității naționale. Prin dotarea Armatei Române cu tehnică nu doar învechită, dar fără a se îndeplini barem minimele condiții obligatorii de interoperabilitate. Ca să nu mai vorbim de criza deja halucinantă de muniție, cum este cea de 30 mm pentru TBT Piranha 5!

Turelele Piranha 5 făcute la Elbit, de unde luăm și drone

Și în care, omenește vorbind, șefului DSN, Constantin Dudu Ionescu i-ar fi fost greu de intervenit! Cel puțin în cazul turelelor Elbit pentru transportoarele blindate Piranha 5. Cele care NU au trecut testele de tragere de precizie la 1.500 de metri nici în poligonul din Slovacia, dar nici în cel din Norvegia!

Pentru că, deocamdată doar așa, ”să se știe că se știe”, același Constantin Dudu Ionescu a fost directorul… Elbit Israel! Da, da, același Constantin Dudu Ionescu care a primit rapoartele contrainformative cu privire la ”aspectele neconforme din derularea procedurii și contractul de achiziție pentru TBT Piranha 5”. Cele în care, pe pagini întregi, lui Constantin Dudu Ionescu i se atrăgea atenția cu privire la situația alarmantă a turelelor fabricate de Elbit Israel la care tot Constantin Dudu Ionescu fusese director, înainte de a fi numit șeful Departamentului de Securitate Națională a României!!!

Constantin Dudu Ionescu fiind directorul companiei care a modernizat avioanele ”căzătoare”MiG 21… Și elicopterele ”căzătoare” Puma…

Tot cel mai înalt responsabil al securității naționale a României fiind și cel care a trimis după ”shopping” de drone Hermes o delegație guvernamentală română la… Elbit Israel. Compania unde a fost director…

Beneficiarul legal al rapoartelor despre ”cum a uitat” generalul Ciucă de mentenanța sistemelor de rachete PATRIOT, care astfel nu a mai fost inclusă în contractul de achiziție! Mai mult, nici măcar obligatoriul studiu de costuri nu l-au mai întocmit ”serviciile noastre”! Ridicând astfel la fileu mingea pentru compania producătoare Raytheon. Americanii rămânând astfel ”să identifice și să își calculeze singuri costurile operațiunilor de mentenanță”!!!

Numai că, a naibii coincidență, subcontractorul de casă al ”modernizărilor și asigurării mentenanței” pentru respectivele sisteme americane este tocmai… Elbit Israel! ”Rețeta” succesului fiind aplicată și în ceea ce privește ”modernizarea” softurilor pentru avioanele F-16. Dar și pentru… știe el mai bine Constantin Dudu Ionescu pentru ce!

La fel cum fostul director al Elbit Israel și actual șef al Departamentului pentru Securitate Națională o ști el și de ce se zbate, cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună, să îl păstreze cu orice preț la butoanele operative ale Serviciului Român de Informații pe generalul cu patru stele Răzvan Ionescu. Pe propriul risc… Pentru că ”unda de șoc” a ”cutremurului” din ”Pădure”, din seara zilei de 24 aprilie, chiar nu mai poate fi oprită. Astfel că serviciul va reintra în Vatra sa mult mai curând decât se așteaptă unii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *