Home / Educativ / Colonia, Aurul și Străinii

Colonia, Aurul și Străinii

Incorect Politic
Noiembrie 25, 2019

Iscălit de aiurel:

E colonie demult.

Poate faceti o postare si cu asta.

Pe acelasi ton cu povestea cu bancile, acum e clar de ce voia Iohannis “guvernul meu”.

De cand am auzit de planul PSD sa repatrieze aurul mi-a fost clar ca or sa cada. Si acum se confirma si se intampla exact ce era de asteptat.
https://www.bursa.ro/iohannis-intoarce-in-parlament-legea-prin-care-se-impune-repatrierea-rezervei-de-aur-a-bnr-25744831

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, miercuri, o cerere de reexaminare Parlamentului pentru legea iniţiată de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae prin care se impune repatrierea rezervei de aur a Băncii Naţionale a României (BNR), căreia Curtea Constituţională i-a dat undă verde, informează G4media.

Preşedintele consideră că orice modificare a Statutului BNR fără o consultare prealabilă a tuturor organismelor monetare europene (trebuie sa cerem voie pentru orice, e clar da?, si evident raspunsul va fi intotdeauna in defavoarea noastra) se poate constitui într-un precedent periculos pentru economia României şi de natură a afecta funcţionarea eficientă a Băncii Naţionale într-un cadru legislativ unitar la nivel european. Iohannis susţine totodată consultarea BNR şi realizarea unei analize de impact detaliate.

Da, Doamne fereste sa ne atingem de “statutul” inestimabilei BNR. Si de ce sa ne retragem aurul de la Londra? Lasa sa-l tina englezii si sa-l confiste daca facem gat, cum s-a intamplat cu aurul Venezuelei sub Maduro.

MiamiHerald:

The Times of London has reported that the Bank of England is dragging its feet — and perhaps refusing — to send the gold back. The bank has not made any public statements about the issue.

The bank holds about 400,000 gold bars for CENTRAL BANKS AROUND THE WORLD, making it the second-largest depository of the metal after the New York Federal Reserve. For it to refuse a request from one of its clients would be highly unusual.

Bloomberg:

Maduro Stymied in Bid to Pull $1.2 Billion of Gold From U.K.

U.S. lobbied U.K. officials to cut off the Maduro regime
EU takes sides against Maduro in Venezuela’s power struggle

La INDEMNUL AMERICII, Londra a refuzat sa acorde acces Venezuelei la propriu sau aur, depozitat la Banca Angliei.

Asa-i ca va pare bine ca l-ati dat jos pe Dragnea? Practic acelasi lucru cu rezerva l-a facut sau voia sa-l faca si Orban (al lor, nu al nostru).

A, si Germania a patit la fel. https://www.zerohedge.com/news/2014-01-19/germany-has-recovered-paltry-5-tons-gold-ny-fed-after-one-year

“Germania si-a recuperat doar cinci tone amarate de aur de la Federal Reserve dupa UN AN. (2014)”

In articol se mentioneaza cum au vrut sa returneze aur de proasta calitate (puritate sub norme, prin anii ’70).

One comment

 1. https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-23519663-florin-citu-listarea-cec-bank-bursa-inseamna-transparentizare-vorba-minimum-20.htm

  Au venit lichidatorii. Totul trebuie sa se duca. Si cum a remarcat cineva in comentarii ” Omul isi facuse calculele, dorea si el lin prag de pensie sa ciupeasca ceva. Atunci au sarit ca arsi toti din Opozitie. Acum un 20% este de apreciat, desi prin majorari ulterioare, ce mai mult ca sigur vor fi facute de cei carora le deschizi usa, in cativa ani, CEC va ramane Casa doar cu numele. Paun si Isar sunt si ei artizani.
  Uite asa ramane tara fara nicio banca de stat.”
  Nici banca de stat, nici fond suveran. Viitorul troțkist suna bine. Peste cativa ani trecem si la Euro si sa te tii. Nici macar englezii nu reusesc sa iasa din UE, daramite noi. (Pe de alta parte nu sunt sigur ca acolo nu e totul doar o opereta, si ca de fapt nici unul nu vrea cu neaparat sa finalizeze Brexitul, dar pe de alta parte in cazul asta ce rost ar mai fi avut organizarea referendumului?)

  https://www.bursa.ro/eliminarea-pragului-la-sif-uri-adoptata-de-deputati-60615833
  SIF-urile aveau o regula prin care nimeni nu avea drept sa detina mai mult de cinci la suta. Acum s-a dat liber la preluare prin eliminarea restrictiei. Erau bijuteriile coroanei in economia romaneasca.
  Daca prostia ar durea…Orice ar spune cineva, romanii isi merita soarta. Atata pasivitate si indolenta…
  Asa ceva e ireparabil. Odata ce le-ai privatizat, singura solutie ca sa recapeti controlul e sa te pui contra lumii intregi prin nationalizare (practic masuri “comuniste”) deci ceva complet nerealist, si ca sa nu mai vorbim ca s-ar termina oricum prost. Iar prin mijloace legale (proces) nu s-ar rezolva nimic pentru ca nu s-ar mai termina niciodata procesele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *